SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

pomoc

  • Proszę o interpretacje: kobieta; wiek 20 lat; choroby przewlekłe: alergia WBC 4,9 LYM 2,7 54,2% MID 0,3 5,8% GRAN 2,0 40,0% RBC 4,31 HGB 12,8 HCT 37,9 MCV 88,0 MCH 29,7 MCHC 33,8 RDW 14,8 PLT 227 MPv 8,1 Hemogram: Segmenty: 38% Eozynofile: 2% Limfocyty: 55% Monocyty: 5% Z góry dziękuję za pomoc

    Odpowiedzi: 1633 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 10/17/2008 5:35:12 PM Liczba szacunów: 1
  • Dzięki za pomoc;] Pozwolę sobie jeszcze dorzucić wyniki układu krzepnięcia. 1APTT CZAS 37,2 s <26,2 - 39,2> 1APTT RATIO 1,14 <0,8 - 1,2> 1PT CZAS 15,2 s <9,9 - 14,9> 1PT WSK. 82% <80 - 120> 1PT INR 1,24 <0,8 - 1,2> 1PT FIBR. 336 mg/dl <200 - 450> Widzę, że dwie wartości są poza normą. [...]

    Odpowiedzi: 1633 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 10/20/2008 11:39:31 AM Liczba szacunów: 0
  • Witam serdecznie wszystkich Forumowiczów Bardzo proszę o pomoc w interpretacji wyników moczu, lekarz przyjmie mnie dopiero w piatek, a do tego czasu bede sie zamartwiac. Na wynikach jest kilka punktów oznaczonych wykrzyknikiem, tzn. niezgodnych z normą, stad moj niepokój, oto te punky: ciała ketonowe 3+ leukocyty 0-1 wpw nabłonki płaskie [...]

    Odpowiedzi: 1633 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 11/4/2008 1:10:52 PM Liczba szacunów: 0
  • [...] http://e.imagehost.org/view/0051/Zdj_cie0172.jpg bok: http://e.imagehost.org/view/0491/Zdj_cie0176.jpg http://e.imagehost.org/view/0904/Zdj_cie0174.jpg dzięki za pomoc, próbowałam porównać z prześwietleniami w internecie i raczej sama nic nie zdziałam, widzę wszystko i nic Zmieniony przez - germaine w dniu 2008-11-21 23:27:35

    Odpowiedzi: 1633 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 11/21/2008 11:26:43 PM Liczba szacunów: 0
  • Uczę się pilnie i tyle,ile wiem,to tu przelewam Staram się pomóc,jak mogę.

    Odpowiedzi: 1633 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 11/22/2008 5:11:56 PM Liczba szacunów: 0
  • [...] iloscia plynu, bez cech przerostu blony maziowej. Lateralizacja i wysokie ustawienie rzepki w wyproscie. Splycenie bruzdy miedzyklykciowej kosci udowej w czesci gornej. Wydluzenie troczkow przysrodkowaych. Wiezadla poboczne pasmo biodrowo-piszczelowe, sciegno m. podkolanowego i dwuglowego uda bez uchwytnych zmian. z gory dzieki za pomoc

    Odpowiedzi: 1633 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 10/29/2009 5:12:26 PM Liczba szacunów: 0
  • [...] bóle w klatce piersiowej-okolice serca. ekg serca wyszlo rewelacyjne,podwyzszone cisnienie no i lekarka skierowała go na to badanie co wyzej napisalam rtg klatki piersiowej- nigdy on niemial zapalenia płuc. Więc skad mu sie to wzielo. Dodam ze papierosow tez niepali :(. Prosze o pomoc bo wizyta u lekarza jest dopiero w poniedzialek. Pozdrawiam

    Odpowiedzi: 1633 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 12/5/2009 12:30:11 PM Liczba szacunów: 0
  • [...] z rana BCAA Xplode okolotreningowo, Vigor plus po treningu. Za 2 tygodnie wchodzi Scorch+Animal Pak, dlatego chcialem zobaczyc czy wszystko w kablach wporzadku. Prosze o pomoc bo jestem w tych sprawach kompletnym laikiem. Pozdrawiam! WBC-7,4 <3,5-10> RBC-5.10 <3.5-5.8> HGB-13.3 <11.0-16.5> HCT-40.4 <35-50> PLT-206 [...]

    Odpowiedzi: 1633 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 5/10/2010 8:31:26 PM Liczba szacunów: 0
  • [...] - CPK - niby u osób ciężko trenujących i stosujących kreatynę, podnosi się wynik, ale czy aż tak ? Czy może jest to spowodowane jakąś chorobą serducha ? Aha, i co jeszcze ciekawe, tydzień przed badaniami skończyłem stosować anapolon (wysoce hepatoksyczny środek) a wyniki prób wątrobwych są niewiele podwyższone. Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam

    Odpowiedzi: 1633 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 5/25/2010 7:33:59 AM Liczba szacunów: 0
  • Alordoza. Wielopoziomowe pogłębienie płytek granicznych trzonów kręgowych. Zdjęcie dotyczyło odcinka lędźwiowego kręgosłupa. Najpierw proszę o pomoc w zdiagnozowaniu diagnozy bo na necie nie mogę znaleźć co to:P I czy ów problem może wywołać bóle na wysokości klatki piersiowej w całym obowdzie(nawet na plecach) nasilające się przy wyginaniu ciała, [...]

    Odpowiedzi: 1633 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 6/23/2010 8:14:03 PM Liczba szacunów: 0
  • [...] Klarownosc -lekko metny Badanie osadu: Sluz -dosc obfite Nablonki wielokatne- pojedyncze Nablonki okragle -pojedyncze Leukocyty -2-2 w polu widzenia Walki ziarniste- pojedyncze w preparacie Krysztaly -moczanow bezpost.d.liczne Czy sa to dobre wyniki? Licze na wasza pomoc. Dzieki,pozdrawiam. Zmieniony przez - szymon627 w dniu 2010-07-26 11:39:57

    Odpowiedzi: 1633 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 7/26/2010 11:39:44 AM Liczba szacunów: 0
  • [...] otrzymałem badania EKG Wynik bezpośredni : EKG: Rytm zatokowy miarowy 60/min. Pionowe ustawienie osi. Wstawki rytmu przedsionkowego. Zespół Hiperwagatonii. Prosił bym o pomoc. Trochę się tym przejąłem, poczytał bym na wiki o hiperwagatonii ale nie ma nic na temat tego czegoś. Informacje o mnie w profilu. jak to się ma do środków o działaniu [...]

    Odpowiedzi: 1633 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 1/4/2011 3:14:03 PM Liczba szacunów: 0
  • uszkodzenie łakotki - niewielka pozioma szczelina w strefie podtorebkowej w rogu tylnym. podobno to miejsce, gdzie jest szansa że sama się zrośnie. jak długo to może trwać i jakich aktywności unikać, żeby jej w tym pomóc?

    Odpowiedzi: 1633 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 3/22/2011 10:52:25 AM Liczba szacunów: 0
  • [...] że w barku jest bolące miejsce, które przypomina o sobie w niektórych pozycjach pojscie na pogotowie i rtg chyba nie ma sensu, chyba najlepiej iść na najtańsze usg i zapytać "fachowca", ale czy jest potrzeba? bo 80 zł to trochę jest, ale znowu wolno na zdrowiu oszczędzać, więc jak trzeba to idę! z góry dziękuję za pomoc pozdrawiam

    Odpowiedzi: 1633 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 4/27/2011 8:03:57 PM Liczba szacunów: 0
  • [...] czuję ból. Kiedy prostuje maksymalnie noge to właśnie z boku oraz na dole na środku jakby i u góry czuję ból, kiedy zginam nogę i dociskam ręką stopę, czuje mocny ból więzadła tego pobocznego i również jakby uczucie w środku kolana. Proszę o jakąś interpretację i pomoc, bo już 2 miesiące cierpie można powiedzieć.. Z góry dziękuję i pozdrawiam!

    Odpowiedzi: 1633 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 5/18/2011 9:56:25 PM Liczba szacunów: 0
  • [...] wyniki (tak są niskie) na ten wiek, czy za niskie i czy jest się czym martwić? I być może głupie pytanie, ale czy długoletnie palenie może mieć jakiś wpływ na w/w wyniki ? Niestety nigdy wcześniej nie robiłem tych badań, więc nie mam jak porównać. Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam Zmieniony przez - Marcinkj w dniu 2012-02-29 14:47:57

    Odpowiedzi: 1633 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2/29/2012 2:44:31 PM Liczba szacunów: 0
  • [...] statyczne. Lekarz rodzinny po obejrzeniu , powiedział, że mam lekkie boczne skrzywienie kręgosłupa i te "przerwy między kręgami są jakieś nie równe. Widać to na zdjęciu z boku. Kazał brać Olfen. I tyle się dowiedziałem. Nie wiem czy mogę ćwiczyć na siłowni, jakie ćwczenie mogę wykonywać, nie wiem jak mam walczyć z tą wadą. Proszę o pomoc.

    Odpowiedzi: 1633 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 3/16/2012 12:15:03 PM Liczba szacunów: 0
  • [...] statyczne. Lekarz rodzinny po obejrzeniu , powiedział, że mam lekkie boczne skrzywienie kręgosłupa i te "przerwy między kręgami są jakieś nie równe. Widać to na zdjęciu z boku. Kazał brać Olfen. I tyle się dowiedziałem. Nie wiem czy mogę ćwiczyć na siłowni, jakie ćwczenie mogę wykonywać, nie wiem jak mam walczyć z tą wadą. Proszę o pomoc.

    Odpowiedzi: 1633 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 3/16/2012 12:15:50 PM Liczba szacunów: 0
  • [...] antybiotykiem i zrobić za 2-3 tyg. ponownie. Do tego dużo pić + higiena okolic intymnych, łącznie z ograniczeniem współżycia seks. Tak dla formalności: dziękuję bardzo za pomoc. Infekcja sama przeszła. Antybiotykiem też nie leczyliśmy. Przy okazji.... to chyba nie ma uniwersalnego antybiotyku prawda? Powinniśmy najpierw dowiedzieć się z [...]

    Odpowiedzi: 1633 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 10/2/2012 5:12:41 PM Liczba szacunów: 0
  • Hej, czy na takie skręcenie kciuka da się założyć tejpy? Od wtorku - przez najbliższe 2-3 tyg. - mam na łapie szynę. Chciałabym ją zdjąć wcześniej i wrócić do treningów, o ile własnie np. tejpy byłyby w stanie pomóc. I - jeżeli tak - to macie namiary na kogoś, kto ogarnia takie tematy w Wawie/okolicach? Z góry dziękuję za opinie wszelkie :-) [...]

    Odpowiedzi: 1633 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 10/5/2012 12:27:31 PM Liczba szacunów: 0