SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

c

  • esey_o_silowni DT w drodze na mens physique

    Post
    Hi Tec Nutrition & Peak Performance

    Dzisiejszy trening: Uda: - Wyciskanie na maszynie 6 serii po 15,12,12,10,8, - wykroki chodzone z sandbagiem 4 serie po 20,20,20,20, - uginanie uda na maszynie stojąc 4 serie po 15,15,15,15, - wyprosty uda na maszynie siedząc 4 serie po 15,15,15,15, Łydki - spięcia łydek siedząc 5 serii po 20,20,20,20,20, - spięciałydek stojąc 5 serii po 20,20,20,20,20, Oraz dieta: 1) Omlet: - 5 całych jaj, - 25 g odżywki białkowej ciemna czekolada, - 15 g masła orzechowego usmażone na sprayu 0 kcal, 2) Shake: - 40 g odżywki białkowej ciemna czekolada, - 15 g oleju kokosowego, - 300 g bananów, - 80 g orzechów, 3) Obiad I: - 80 g chleba żytniego, - 200 g wędzonej piersi kurczaka, - surówka colesław, 4) Obiad II: - 80 g chleba żytniego, - 200 g wędzonej piersi kurczaka, - surówka colesław, 5) Kolacja: - 200 g szynka szwarcwaldzka, - rukola, pomidory, - 20 g oliwa z oliwek na powyższym. I na koniec suplementacja: Przed treningiem: - 40g AMG HI TEC, Podczas treningu: - 20g BCAA Powder HI TEC, Do posiłków: - 25g + 40g Whey C-6 HI TEC. Dobrej nocy! Zmieniony przez - eseyone w dniu 2016-11-15 22:06:25 Zmieniony przez - eseyone w dniu 2016-11-15 22:07:10 Zmieniony przez - eseyone w dniu 2016-11-15 22:07:46

    Odpowiedzi: 62 Ilość wyświetleń: 3251 Data: 11/15/2016 10:01:22 PM Liczba szacunów: 0
  • esey_o_silowni DT w drodze na mens physique

    Post
    Hi Tec Nutrition & Peak Performance

    Dziś dzień nietreningowy. Z diety wleciały: 1) Omlet: - 5 całych jaj, - 25 g odżywki białkowej ciemna czekolada, - 15 g masła orzechowego usmażone na sprayu 0 kcal, 2) Shake: - 40 g odżywki białkowej ciemna czekolada, - 15 g oleju kokosowego, - 300 g bananów, - 80 g orzechów, 3) Obiad I: - 80 g chleba żytniego, - 200 g parówek 93% drobiowych, - ogórki kiszone, 4) Obiad II: - 80 g chleba żytniego, - 200 g parówek 93% drobiowych, - ogórki kiszone, 5) Kolacja: - 200 g szynka szwarcwaldzka, - rukola, pomidory, - 20 g oliwa z oliwek na powyższym. Suplementacja: W ciągu dnia: - 20g BCAA Powder HI TEC, Do posiłków: - 25g + 40g Whey C-6 HI TEC. Oraz wczorajszy pomiar po kolejnym miesiącu masy (2,5 kg w górę): /SFD/2016/11/16/55192295681041e6b252130107ddc808.jpg Zmieniony przez - eseyone w dniu 2016-11-16 20:48:27

    Odpowiedzi: 62 Ilość wyświetleń: 3251 Data: 11/16/2016 8:47:12 PM Liczba szacunów: 0
  • HI ANABOL PROTEIN

    Post
    Hi Tec Nutrition & Peak Performance

    To w takim razie zamiast MC, weź Whey C-6 i będzie bardzo dobrze z masłem na noc Pamiętaj o antykatabolikach - bcaa, glutamina i hmb.

    Odpowiedzi: 220 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 5/25/2011 10:48:18 AM Liczba szacunów: 0
  • HI ANABOL PROTEIN

    Post
    Hi Tec Nutrition & Peak Performance

    no to już wiem co chcę :) - BB - Arthro Stack - HI ANABOL - Whey C-6 BCAA jeszcze mam ze starych zapasów, nawet nie zacząłem jeszcze tego z Hi Teca. teraz tylko pytanie z której promocji skorzystać :P

    Odpowiedzi: 220 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 5/25/2011 11:52:46 AM Liczba szacunów: 0
  • HI ANABOL PROTEIN

    Post
    Hi Tec Nutrition & Peak Performance

    no więc BB pomału mi się kończy (od kiedy Karol mi poradził biorę 2x dziennie po 5 kaps.) i już wiem, że chcę dokupić jeszcze raz HI ANABOL w promocji z BB, żeby zrobić pełny cykl na tym matriksie ale mam teraz dylemat bo dużo jest pozytywnych opinii o Peak Delicious, że smak super i ogólnie jakość bdb. no i teraz nie wiem czy oprócz tego HI ANABOL, które będę miał na dzień brać C-6 czy Peak Delicious na noc (jednak chcę coś co lepiej miesza się niż Micellar Casein).. może mi doradzicie?

    Odpowiedzi: 220 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 6/3/2011 12:59:54 AM Liczba szacunów: 0
  • HI ANABOL PROTEIN

    Post
    Hi Tec Nutrition & Peak Performance

    dzięki wielkie za poradę :) biorę HI ANABOL i C-6 nut-mix :P

    Odpowiedzi: 220 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 6/3/2011 11:22:19 PM Liczba szacunów: 0
  • HI ANABOL PROTEIN

    Post
    Hi Tec Nutrition & Peak Performance

    skorzystałem z dobrych rad i VASOBOLAN jest w drodze do mnie wziąłem go w Packmanii razem z GLUTAFUSION i C-6 (trzeba w końcu spróbować ciacho ). zanim VASO dojedzie mam pytanie jak go brać: godzinę przed treningiem 6 kapsułek, czy może macie jakiś inny patent? :) no i jeszcze GLUTAFUSION - brać to razem z Vasobolanem czy osobno, np. rano po śniadaniu z witaminami?

    Odpowiedzi: 220 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 7/7/2011 1:46:59 AM Liczba szacunów: 0
  • HI ANABOL PROTEIN

    Post
    Hi Tec Nutrition & Peak Performance

    poczytajcie: UWAGA: Ważna substancja dla kulturystów z złym image. Cala prawda o białku sojowym. Białko sojowe jest zle rozumiane przez wielu kulturystów i niedoceniane na ryku odżywek. Jeżeli również i WY zostaliscie zarażeni ta błędną informacja, i będziecie uważać ze jest to jakiś żart, nie to nie żart tylko prawda o bardzo skutecznym białku do wzrostu beztłuszczowej masy mięśniowej. Większość badan o soi zostało przeprowadzone o jej pro zdrowotnych właściwościach, w szczególności dla kobiet, niestety nie skupiono się na tym, ze soja nie oddziaływa negatywnie na poziom testosteronu i dodatkowo posiada anaboliczne właściwości do wzrostu beztłuszczowej masy mięśniowej. Jestem przekonany ze Państwo nie doceniali soi, dlatego najwyższy czas poznać prawdę o soi! Perfekcyjne właściwości soja jest białkiem roślinnym, reguła mówi ze białko roślinę nie jest pełno wartościowe, nie posiada wszystkich aminokwasów niezbędnych do budowy mięśni i innych procesów w organizmie. Lecz soja nie jest zwyczajnym białkiem roślinnym, ponieważ soja posiada wszystkie niezbędne aminokwasy. Zawartość metioniny nie jest zbyt duża, ale białko serwatkowe niema wcale niewiadomo ile więcej tego essencialnego aminokwasu. Jeżeli porównamy właściwości soi z serwatka o wchłanianie białka przez organizm, czyli ile aminokwasów z białka zostanie prawidłowo strawione, przetransportowane aminokwasy do komórek mięśniowych gdzie zostaną wykorzystane przez organizm do budowy masy mięśniowej, oby dwa białka dochodzą do 100%. Soja posiada bardzo podobny profil aminokwasów do serwatki, soja posiada więcej argininy i glutaminy. Arginina jest ważna do stymulacji NO, dzięki czemu nastepuje lpszy dopływ krwi do komórek mięśniowych, co powoduje lepsze zaopatrzenie mięśni w substancje odżywcze, hormony anaboliczne i tlen, dzięki czemu jest lepsza regeneracja i synteza białkowa, dodatkowo może arginina stymulować wytarzanie hormonu wzrostu. Również glutamina ma skuteczne właściwości np. działanie anaboliczne i antykataboliczne, wzmacnia system immunologiczny, zmniejsza zmęczenie podczas treningu a nawet wspiera spalanie tkanki tłuszczowej. Analizy mówią mimo bardzo dobremu profilu aminokwasów, zawsze była sprzeczna dyskusja o efektywnym oddziaływaniu soi na syntezę białkową czyli wzrostu masy mięśniowej. Wiele analiz potwierdzają taka sama skuteczność białka sojowego i serwatkowego w budowie mięśni. Przeprowadzona analiza w 2004 w Ohio State University udowodniała ze, mężczyźni, którzy uzupełnili swoja dietę o 33g białka sojowego lub serwatkowego w formie batonu białkowego, zwiększyli, po 9 tyg testu wspomaganym treningiem siłowym, swoja masę mięśniową. Mężczyźni, którzy nie używali soi ani serwatki nie odnotowali żadnego wzrostu masy mięśniowej. Następna analiza opublikowana w 2005 na Experimental Biology Konferenz w San Diego, ze kulturyści trenując i spożywając dwa razy dziennie albo Sojakoncentrat, Sojaisolat, mieszankę Soja/Serwatka, Koncentrat Serwatki, Isolat Serwatki, przez 12 tygodni badan wszyscy uzyskali podobne wyniki w wzroście masy mięśniowej. Funkcja ochronna oprócz rewelacyjnych właściwościach stymulacji syntezy białkowej naukowcy udowodnili właściwości antyoxidacyjne soi co powoduje lepsza regeneracje. Mężczyźni spożywający soje sa lepiej chronieni po treningu przeciw wolnym rodnikom, co również wiąże się z szybszym wzrostem mięśni. Następne opublikowane badania w 2004 w International Journal of Sports Nutrition and Exercises Metabolism mówią ze mężczyźni, którzy przez 4 tyg spożywali 40 g białka sojowego po treningu siłowym, mieli lepsza ochronę przeciw wolnym rodnikom niż mężczyźni spożywający białko serwatkowe. Dla osób, które nie mogą spożywać laktozy, białko sojowe jest niezwykłym darem. Laktoza jest węglowodanem występującym w mleku i przetworach mlecznych, niestety dużo osób ma problem z trawieniem laktozy. Serwatka i kazeina jest wytwarzana z mleka, dlatego tez niektóre osoby maja problem z trawieniem tego białka. W tym wypadku również białko sojowe stanowi rewelacyje źródło białka do zwiększenia masy mięśniowej. Obawy kulturyści boja się soi ze względu na zawartość isoflaminy, mimo dużo prozdrowotnych właściwości. Naukowcy potwierdzają, ze ten antyoxidant zwalcza niektóre rodzaje raka, zmniejsza poziom cholesterolu. Mężczyźni obawiają się ze flavonina może zmniejszyć poziom testosteronu, dobra wiadomość: Nic z tego nie jest prawda! Wszystkie przeprowadzone badania udowodnili ze mężczyźni, którzy spożywali białko sojowe mieli podobne efekty do mężczyzny spożywających białko serwatkowe. Ten wzrost mięsni nie był by możliwy przy zmniejszonym poziomie testosteronu. W analizie z 2005 z Experymental Biology Studie, w której przez 12 tyg kulturyści spożywali 2 razy dziennie albo białko sojowe, serwatkowe , mieszankę soja/serwatka nie odnotowali żadnych zmian w stosunku Testosteron-Estrogen. Twoja przewaga naukowcy nie daja wątpliwości, co do skuteczności białka sojowego, dlatego tez powinni Państwo uzupełnić swoja dietę o białko sojowe aby skorzystać z anabolicznych właściwości białka sojowego. CZAS NA BIALKO SOJOWE Białko sojowe tak jak serwatkowe jest szybko wchłanianym białkiem. Tak jak białko serwatkowe to i białko sojowe zwiększa syntezę białkową i stymuluje insulinę. Dodatkowo białko sojowe wzmacnia profil aminokwasów białka serwatkowego. Do maksymalnej stymulacji syntezy białkowej powinni Państwo następująco spożywać serwatkę i soje. 1. od razu po przebudzeniu: soja dostarczy szybko wchłaniane białko, co zapobiegnie katabolizmowi, dodatkowo wysoka zawartość argininy zwiększy NO. Po przebudzeniu 10-20g białka sojowego+10-20g białka serwatkowego 2. przed treningiem: szybko wchłaniane białko sojowe zapobiega katabolizmowi podczas treningu i zwiększa syntezę białkową. Dzięki właściwości NO jest lepsze ukrwienie mięśni podczas treningu. Około 30 min przed treningiem 20g białka sojowego + 20g białka serwatkowego 3. bezpośrednio po treningu: dostarczenie szybko wchłanianych białek po treningu zwiększa syntezę białkową i wzrost masy mięśniowej, dodatkowo soja ma bardzo dobre właściwości antykataboliczne po treningu 20g białka sojowego + 20g białka serwatkowego INFO O SOI Białko sojowej występuję w dwóch rodzajach. Koncentrat soi: zawiera 70% białka resztę stanowią tłuszcze i węglowodany. Przez dużą zawartość węglowodanów powoduje u niektórych osob wzdęcia. Isolat soi: zawiera ponad 90% białka wszystkie węglowodany i tłuszcze usunięte, nie wywołuje żadnych wzdęć Najlepsze białko oraz alternatywa dla jaroszy i kulturystów. Źródło : Na podstawie artykułu: FLEX 12, 2007 str 70- 74 Das Geheimnis von Soja SOJA czy SERWATKA ??? A może... jedno i drugie? Na te i podobne dylematy dietetyczne napotyka w swojej karierze sportowej niejeden bardziej świadomy atleta lub kulturysta. Jednakże rozwiązanie problemu jest prostsze niż wydaje się być na początku. W pierwszej kolejności musimy zdać sobie sprawę z faktu, że dopóki dostarczamy naszemu organizmowi odpowiednio dużo białka (niezależnie od źródła) i energii dopóty nasze mięśnie będą się efektywnie regenerować po wysiłku a ich przekrój poprzeczny - wzrost oczekiwanej masy mięśniowej - systematycznie będzie się powiększał. Jednakże zastanówmy się czy manipulując źródłem białka można te procesy przyspieszyć? Otóż tak, gdyż dla przykładu optymalna podaż poszczególnych aminokwasów, w szczególności BCAA, zapewnia stałą stymulację procesów syntezy białek w komórkach. Ważna jest także proporcja pomiędzy różnymi aminokwasami, zarówno endo- jak i egzogennymi, która wpływa m.in. na wydzielanie hormonów, które to z kolei mogą korzystnie lub niekorzystnie oddziaływać na wygląd naszej sylwetki. Szczytem marzeń każdego bywalca siłowni jest osiągnięcie maksymalnego przyrostu tkanki mięśniowej przy minimalnym przyroście tłuszczu. Przyznaję, że jest to trudne ale wykonalne zadanie. Dobierając odpowiednie proporcje pomiędzy białkiem serwatkowym, charakteryzującym się silnie anabolicznym działaniem a białkiem sojowym o odtłuszczających właściwościach można uzyskać relatywnie szybki przyrost tzw. "suchej" beztłuszczowej masy ciała. BIAŁKO SERWATKOWE - TO CO NAJLEPSZE Z MLEKA DLA KULTURYSTY Nie wnikając głęboko w szczegóły zagadnienia przedstawię Wam kilka istotnych i ciekawych informacji dotyczących specyficznych właściwości białka serwatkowego. Białka serwatkowe uznane są za tzw. "szybkie białka", gdyż, w przeciwieństwie do kazeiny, nie ścinają się w kwaśnym soku żołądkowym, przez co zaraz po spożyciu przedostają się do jelita cienkiego. Kazeina przebywa znacznie dłużej w żołądku co wzmaga jej hydrolizę lecz jednocześnie spowalnia przedostanie się aminokwasów do krwi. Dzięki wyjątkowo szybkiej absorpcji, wysokiej zawartości EAA (Essential Amino Acids ) i aminokwasów rozgałęzionych BCAA białka serwatkowe podnoszą po-posiłkowe stężenie aminokwasów we krwi do znacznie większego poziomu niż kazeina czy białka jaja. Globalnym efektem powyższych właściwości jest znacząca poprawa ogólnego bilansu azotowego organizmu - szczególnie w okresie wzmożonego katabolizmu (wysiłek fizyczny, całonocny post). W naszych rozważaniach na temat skuteczności różnych źródeł aminokwasów niektóre badania donoszą, że te zawarte w białku serwatkowym są nawet skuteczniej absorbowane i wykorzystywane przez organizm niż roztwór "wolnych" aminokwasów!!! Białko serwatkowe jest bogatym źródłem BCAAs (do 26%) a w szczególności leucyny, która stanowi istotny czynnik wzrostu i naprawy tkanek. Jest ona kluczowym inicjatorem procesów syntezy białek na poziomie komórkowym. Jednakże w pierwszej kolejności leucyna wypełni zadanie budulcowe tzn. będzie jak inne aminokwasy np. lizyna pełnić rolę cegiełek w tworzeniu naszych własnych protein. Natomiast każda nadwyżka leucyny spowoduje ujawnienie się jej unikatowej roli fizjologicznej - szczególnie istotnej dla kulturysty lub ciężarowca. Spekuluje się, że jakość białek pokarmowych wykorzystywanych do hipertrofii i wzrostu siły mięśni zależy głownie od zawartości leucyny. Natomiast białka o słabej jakości / wartości biologicznej mogą przyczyniać się wręcz do utraty azotu i hamować endogenną syntezę białek. Białka serwatkowe są również bogatym źródłem cysteiny i metioniny, które wykazują działanie immunostymulujące poprzez wzrost produkcji glutationu wewnątrz komórek organizmu. Glutation, obok witaminy C i E, stanowi kluczowy wewnątrzkomórkowy antyutleniacz, chroniący komórki przed atakiem wolnych rodników a intensywnie trenujący sportowcy są szczególnie narażenia na negatywne skutki działania nadmiaru tych bardzo reaktywnych cząsteczek. Poza leucyną i aminokwasami siarkowymi istotnymi składnikami białek serwatkowych są bioaktywne peptydy i glutamina, które to wzmacniają układ immunologiczny i obronę antyoksydacyjną ustroju dzięki czemu przyczyniają się do szybszej regeneracji po intensywnych treningach siłowych i wytrzymałościowych. O zdrowotnych właściwościach białek serwatkowych nie będę się zbyt mocno rozpisywał ale wspomnę tylko, że niektóre bioaktywne peptydy wykazują m.in. właściwości antybakteryjne i przeciwpasożytnicze a także przeciwzapalne, immunostymulujące, probiotyczne, obniżają ciśnienie krwi, osłaniają wątrobę, wspomagają terapię antynowotworową, zapobiegają otyłości oraz spowalniają procesy starzenia się organizmu. Wracając do naszego głównego celu zastosowania białek serwatkowych czyli poprawy jakości umięśnienia badania przeprowadzone z udziałem sportowców poddanych regularnemu treningowi siłowemu pokazały, że, w porównaniu do grupy kontrolnej, stosowanie białek serwatkowych powodowało znacznie większy wzrost siły mięśniowej, przyrost beztłuszczowej masy ciała i redukcję tkanki tłuszczowej. Myślę, że nie odkryłem Ameryki lecz przeglądając bazy danych medycznych z łatwością można się natknąć na wiele podobnych wyników badań klinicznych co potwierdza skuteczność działania białek serwatkowych. TROCHĘ O AZJATYCKIM ŻRÓDLE PEŁNOWARTOŚCIOWEGO BIAŁKA Białko sojowe zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy a jego wartość odżywcza jest niemal identyczna co białek zwierzęcych o wysokiej wartości biologicznej. Dla przykładu izolat białka sojowego uzyskał tą samą wartość 1 na międzynarodowej skali wartości biologicznej białek PDCAAS (protein digestibility-corrected amino acid score) co kazeina czy białko jaja. Jednakże istotną różnicę stanowi niski iloraz lizyny do argininy, co oznacza, że białko sojowe obfituje w argininę - aminokwas korzystnie wpływający m.in. na ukrwienie, wygląd i pracę mięśni (synteza tlenku azotu), endogenną syntezę kreatyny, detoksyfikację organizmu z nadmiaru azotu, dieta wysokobiałkowa). Białko sojowe posiada unikatową cechę wśród innych białek pokarmowych gdyż, poza korzystnym wpływem na tkankę mięśniową, najsilniej zmniejsza akumulację tłuszczu w organizmie oraz pobudza rozpad już istniejącej tkanki tłuszczowej. Zastanówmy się teraz nad mechanizmem działania białek sojowych. Badania pokazały, że białka sojowe zarówno bogate jak i ubogie w izoflawony sojowe (roślinne hormony podobne do estrogenów) powodują: » wzrost produkcji/wydzielania hormonów tarczycy - szczególnie aktywnej metabolicznie tyroksyny, » zmianę proporcji glukagonu do insuliny, » wzrost wrażliwości komórek na działanie insuliny. Pokrótce przypomnę tylko, że hormony tarczycy sterują naszą przemianą materii i skutecznie redukują nadmiar tłuszczu w organizmie a przy optymalnym dowozie kalorii nie będą miały katabolicznego wpływu na tkankę mięśniową. Niestety powyższe właściwości stały się pokusą do niekontrolowanego, bez wskazań i kontroli lekarskiej przyjmowania hormonów tarczycy przez kulturystów przed zawodami. Właściwy poziom insuliny w organizmie uzależniony jest m.in. od: diety - ilość i jakość węglowodanów, tłuszczów i białek, odpowiedniej podaży błonnika, magnezu, wapnia, cynku, chromu, witaminy E; aktywności fizycznej i składu ciała. Kluczowym aspektem jest kontrola jej poziomu, gdyż nadmiar utrudnia organizmowi czerpanie energii z pokładów tkanki tłuszczowej zarówno podczas treningu jak i spoczynku. Musimy wybrać taką dietę i styl życia aby maksymalnie zwiększyć wrażliwość komórek obwodowych czyli np. mięśniowych, tłuszczowych, organów miąższowych na działanie insuliny. Podsumowując powyższe wskazówki - optymalne proporcje pomiędzy po-posiłkowym stężeniem glukagonem i insuliny wraz ze wzrostem poziomu hormonów tarczycy we krwi i skuteczniejszą odpowiedzią komórek mięśniowych na działanie insuliny sprzyjają większej utracie tkanki tłuszczowej przy jednoczesnym zachowaniu dotychczasowej masy mięśniowej. Nie byłbym sobą gdybym nie wspomniał o zdrowotnych właściwościach białka sojowego które to korzystnie wpływa na poziom lipidów i cholesterolu we krwi, zapobiega stłuszczeniu wątroby (alkohol, toksyny i leki, otyłość, cukrzyca, dieta bogata w tłuszcze nasycone i cukier) a także wzmacnia kości i może być wykorzystane w profilaktyce niektórych typów nowotworów. Rozważając aspekt "szybkości" białka sojowego izolat tego białka doskonale komponuję się z koncentratem lub izolatem białka serwatkowego, gdyż wykazuje podobny profil wchłaniania i biodostępności aminokwasów. Na dzień dzisiejszy nie znam lepszego połączenia białek pokarmowych niż zestawienie ze sobą białka serwatkowego z białkiem sojowym jako idealnego źródła szybko-wchłanialnych aminokwasów BCAA z dużą dawką leucyny, glutaminy, aminokwasów siarkowych i argininy, bioaktywnych peptydów które to wpływają w sposób unikatowy na anaboliczno-antykataboliczne procesy organizmu. Z punktu widzenia każdego kulturysty starającego się przed zawodami o uzyskanie najlepszej jakości, gęstości i rzeźby umięśnienia mieszanka białek serwatkowych i sojowych wydaje się być doskonałym rozwiązaniem spełniającym wszelkie kryteria optymalnego dozwolonego wspomagania dietetycznego w sporcie. art. Tomasz Woźniak biochemik, dietetyk sportowy

    Odpowiedzi: 220 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 12/7/2011 10:37:26 PM Liczba szacunów: 0
  • HI ANABOL PROTEIN

    Post
    Hi Tec Nutrition & Peak Performance

    musisz sam się przekonać, mogę Tobie powiedzieć ze swojego doświadczenia, HAP stosuje jak chcę zrobić definicje wtedy nie zbiera się woda podskórna, skóra robi się cieńsza i HAP lepiej stymuluje hormony anaboliczne jak i oddziaływa na T3/T4 co pomaga w definicji , HAP jest idealnym białkiem w tej fazie jak i dla osób które szybko przybierają na masie, C-6 stosuje jak nie robię szlifu formy jest to dobre białko w fazie masy oraz dla osób które mają problem z przybraniem masy

    Odpowiedzi: 220 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 12/7/2011 11:33:26 PM Liczba szacunów: 0
  • HI ANABOL PROTEIN

    Post
    Hi Tec Nutrition & Peak Performance

    jest duży wybór białek dla każdego organizmu jak i celu, najlepiej jak byś sam przetestował raz HAP a później c-6, no i po efektach będziesz mógł stwierdzić które białko jest lepsze:)

    Odpowiedzi: 220 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 12/7/2011 11:34:51 PM Liczba szacunów: 0
  • HI ANABOL PROTEIN

    Post
    Hi Tec Nutrition & Peak Performance

    no tu efektu raczej nie zauwaze, bo to tylko uzupelnienie diety w małym stopniu a efekty redukcji czy masowania to sprawa diety ale mniejsza o to, na razie bede próbował C 6 i kolejne smaki Whey delicious zamówione u sniezynki ;-) moze przy okazji jakiejs kolejnej promocji sprobuje HAP bo normalna cena dla mnie za wysoka

    Odpowiedzi: 220 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 12/7/2011 11:37:48 PM Liczba szacunów: 0
  • HI ANABOL PROTEIN

    Post
    Hi Tec Nutrition & Peak Performance

    zachęcam do wypróbowania :) z C-6 będziesz bardzo zadowolony:)

    Odpowiedzi: 220 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 12/7/2011 11:40:42 PM Liczba szacunów: 0
  • HI ANABOL PROTEIN

    Post
    Hi Tec Nutrition & Peak Performance

    Jak by nie było efekty po białku będą takie same :)) Dlatego chciałem posmakować i wziąłem C-6, Whey Delicious i Anabolic Fusion :]

    Odpowiedzi: 220 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 12/7/2011 11:43:38 PM Liczba szacunów: 0
  • HI ANABOL PROTEIN

    Post
    Hi Tec Nutrition & Peak Performance

    Jak to bywa z nowym białkiem zaraz trzeba otworzyć i spróbować także w ruch poszła Truskawka mam jeszcze Banan ale to kumpla także sprawdzi na dniach i wrzucę opinie jego Smak: Dałem około 250 ml mleka i wsypałem półtora miarki białka smak o dziwo lekki i przyjemny zero chemii lekki posmak truskawki także dla osób które nie lubią chemicznie słodkich białek to strzał w dziesiątkę. W smaku czuć soje ale mnie to nie przeszkadza poza tym dla mnie bardzo dobre zobaczymy jak się nada do serków wiejskich, omletów itd wg mnie mocne 8/10 Rozpuszczalność: Powiem szczerze że byłem sceptycznie nastawiony bo ludzie mówią a soja to się gorzej rozpuszcza itd a tu szok !!! Jak w przedtreningówkach rozpuszczalność wzorowa kilka machów otwieram szejker a piana w momencie na moich oczach znika 10/10 Skład: Każdy wie jakie są proporcję ale przypomnę 45% WPC / 10% WPI / 45% SPI . Wg mnie skład nie jest najgorszy bo jednak w takim matrixie mimo dodatku soi otrzymujemy pełnowartościowe białko idealnie nadające się po treningu. Dla ludzi którzy są sceptycznie nastawieni do Soi radzę zainwestować w C-6 a dla osób którym soja nie przeszkadza i piją białko tylko po treningu produkt godny uwagi ! Cena/Jakość: Bardzo często na ten produkt są promocję a na stronie producenta można dorwać 3250g białka + gratisy w także dobrej cenie. Ja trafiłem na dobrą cenę także dam bez zastanowienia 10/10 Ogólna ocena: Moja ogólna ocena to 9/10 składowo mogło by być więcej WPC kosztem SPI. Lecz ja na pewno wrócę do tego białka ze względu na bardzo dobrą cenę

    Odpowiedzi: 220 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 3/29/2014 12:29:32 PM Liczba szacunów: 0
  • Derby Łodzi

    Post
    Piłka Nożna

    dzisiaj 55 derby Łodzi. Pierwsze od 6 lat rozegrane w najwyższej klasie rozgrywek Niestety tak się składa, że przez planowany bojkot , niezdecydowanie nie udało mi się zdobyć biletu na mecz a ostatecznie bojkotu nie będzie i mam nadzieje , że kibice beze mnie zapewnią niepowtarzalną atmosfere Będzie też transmisja z meczu na C+ Mecz rozpoczyna się o godzinie 20 Ja obstawiam wygraną Widzewa, 1:0 lub 2:1 . JakiWy typujecie wynik i co sądzicie/ czego spodziewacie się po tegorocznych, 1 ligowych już na szczęście derbach

    Odpowiedzi: 129 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 8/11/2006 11:23:05 AM Liczba szacunów: 0
  • IV Międzynarodowy Obóz Muay Thai

    Post
    Baza klubów Sztuk Walki

    Witam serdecznie, Aktualne dane; Termin; 11-19.07.2007 Koszt; 690PLN Goście specjalni; Yuri Bulat - czterokrotny zawodowy Mistrz Świata jeden z najlepszych zawodników Muay Thai na świecie. Według rankingów kat. wagowej -72kg; Absolutny nr.1 wśród zawodników z Białorusi http://www.kingsofmuaythai.com/index_en/rating_en.php Piąte miejsce w rankingu Muaythai IKF zaraz za takimi sławami jak Mike Zambidis, John Wayne Parr i Ole Laursen http://www.ikfkickboxing.com/rankmpmt.htm Szóste miejsce w rankingu K-1 rules IKF zaraz za takimi sławami jak Mike Zambidis, John Wayne Parr i Ole Laursen http://www.ikfkickboxing.com/rankmpmt.htm Dziesiąte miejsce w rankingu W.B.C Muaythai http://www.wbcmuaythai.com/index.php?topgroupid=1&groupid=20 Aktualny Mistrz Świata organizacji WKN http://www.worldkickboxingnetwork.com/ Highlight Yuriego Bulata Skiba Siergiej - dwukrotny Mistrz Świata Muay Thai Według rankingów kat. wagowej -52kg; Nr.2 wśród zawodników z Białorusi http://www.kingsofmuaythai.com/index_en/rating_en.php Dmitri Varits - aktualny Mistrz Świata WMF 2007 Według rankingów kat. wagowej -54kg; Nr.3 wśród zawodników z Białorusi http://www.kingsofmuaythai.com/index_en/rating_en.php Timur Hakov - Mistrz Świata IMTF z 2003 roku, Mistrz Europy Kickboxing fullcontact z 2003 roku Pavel Abozny - Mistrz Białorusi 2006 Kickboxing(formuła Low-kick), Nr.3 wśród zawodników z Białorusi http://www.kingsofmuaythai.com/index_en/rating_en.php P.S. Na obecną chwilę dostaliśmy około 16 zgłoszeń zawodników z Białorusi. Zapraszamy;)

    Odpowiedzi: 13 Ilość wyświetleń: 3760 Data: 6/12/2007 6:01:06 PM Liczba szacunów: 0
  • Problem ze stawami przy treningu na masę

    Post
    Trening dla początkujących

    Ja sobie narobiłem problemów z kolanami nie schodząc dość nisko ale później doprawiłem się robiąc ruch do wewnątrz kolanami przy wstawaniu. Rozwiązaniem było: a) zmniejszenie ciężaru b) zmniejszenie tempa wykonywania pojedynczego siadu c) poprawienie techniki Czyli bolące stawy i więzadła kolanowe przestały boleć od prawidłowego przysiadu. Co do barków: polecam rozgrzewkę stawów i mięśni przed ćwiczeniem. Kilka pompek, szybkie obroty rękoma, seria rozgrzewkowa z małym ciężarem. Poza tym jedno ale skuteczne ćwiczenie na barki zamiast kilku słabych. Polecam gorąco push press.

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 1142 Data: 8/9/2011 2:29:03 PM Liczba szacunów: 0
  • WIEK - 21 lat STAŻ TRENINGOWY - 2 lata STOSOWANE PRODUKTY - Crea Shot, Nitro(X)PACK C-12, Beta Alanine. UPRAWIANE SPORTY - CRossFit, silownia, amatorsko boks.

    Odpowiedzi: 126 Ilość wyświetleń: 10442 Data: 4/25/2012 4:41:03 PM Liczba szacunów: 0
  • (witamy Kolege Domera, z racji zasług Kolega powinien byc jednym z testerów)..... ale.. jak dla mnie to zgłaszający się do testu , prwie wszyscy, mieli raczej za mało odczynienia z mocniejszymi przedtreningówkami, czyli HK prof moze byc dla Kolegów za mocny... jak firma wypuści Creafight w sasz to każdy zgłaszajacy sie powinien byc brany pod uwage ( jak dla mnie Creafight to najlepszy (lub jeden z najlepszych ) produkt IHS. pozdr mc Zmieniony przez - marek.c w dniu 2012-04-26 21:15:46

    Odpowiedzi: 126 Ilość wyświetleń: 10442 Data: 4/26/2012 9:12:20 PM Liczba szacunów: 0
  • marek.c Testowałem HIGH -KICK o co według mnie mógłby być poprawiony - o nic , jednak pod koniec organizm był nieco przyzwyczajony do sugerowanych porcji i wtedy dalszą suplementację można by było ciągnąć na HIGH - KICK prof ( ta nowa wersja ) Jak dla mnie standardowa wersja była i jest naprawdę solidnym towarem dla osób trenujących sporty walki . Co jest ważne - skupienie , koncentracja , pamięć , zwiększenie wytrzymałości w priorytecie tlenowej/beztlenowej - tu się świetnie sprawdziła BETA- ALANINA ( choć mogła by być większa dawka ) WIĘC NIE ROZUMIEM stwierdzenia "jak dla mnie to zgłaszający się do testu , prwie wszyscy, mieli raczej za mało odczynienia z mocniejszymi przedtreningówkami, czyli HK prof moze byc dla Kolegów za mocny... " w czym za mocno , czyli nowa wersją różni się siła POBUDZENIA przecież w zupełności wystarczające do SPORTÓW WALK było pobudzenie w standardowej wersji HIGH-KICK , nadmierne może / nie musi zle wpływać na trening , na pracę umysłową w SW . przepraszam być może nie zrozumiałem intencji twojej wypowiedzi .

    Odpowiedzi: 126 Ilość wyświetleń: 10442 Data: 4/26/2012 10:36:58 PM Liczba szacunów: 0