SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

c

  • Sprzedam Zegarek na ręke

    Post
    Targowisko

    Tu dokładniejszy opis zegarka : Podśwetlany wyświetlacz . • Wskaźnik słabej baterii. • Wodoszczelność do 30m (bez naciskania przycisków) • Miernik wysokości od -702 do +9164 metrów z dokładnoscia do 1 m! . • Barometr od 300-1100 hPa ,podziałka 1 hP-a, (z dokładnosć 1hPa/mbar przy 30C) • Termometr -10 do +60 stopni ,podziałka 0,1 .Wartości podawane w C lub F. • Odliczanie czasu wstecz (Timer - odwrotnie niż stoper odlicza czas do zera). · Możliowsc przełaczenia wskazań barometru na inHg (jednostki stosowane w USA) · Do wyboru: wysokosć względna albo z ustawionym offsetem albo absolutna • Funkcja budzenia 2 niezależne czasy + drzemka. • Sygnalizacja pełnej godziny. • Mineralne szkiełko odporne na zarysowania. • Stoper (1/100s --> max 23:59:59:99, 10 miedzyczasów). · Rozbudowany układ kalibracji i kompensacji temperatury · Zegar z pełnym datoniwkiem (miesiac,dzień tygodnia)- wbudowany kalendarz na 40 lat · Prosta wymiana baterii (CR2032) Acha cena 125 zł.Zegarek jest nowy ani razu nienoszony.Pozdrawiam.

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 2518 Data: 10/23/2004 1:58:01 PM Liczba szacunów: 0
  • Dieta na mase do oceny...

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    po pierwsze - za mało tłuszczy - daj 1g/kg. po drugie - zaczynasz z wysokiego C - daj 5g węgli/kg śniadanie całe do wymiany. kukurydziane zamień na owsiane. carbo wywal. jajka. dodaj oliwę z oliwek/orzechów. twaróg zamień na mięso banana zjedz na śniadanie odżywka będzie nie potrzebna jak zjesz dużo mięsa. tuńczyk w wodzie nie w oleju, dodaj warzyw, zjedz normalne węgle a nie syf. (ryż/kasza/makarony). ten czwarty posiłek to po-treningowy? Tak słabej diety jeszcze tu nie widziałem. Chyba w Oświęcimiu lepiej jedli.

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 668 Data: 3/9/2009 11:13:53 PM Liczba szacunów: 0
  • Biore spiro i co?

    Post
    Doping

    Policz sobie z matematyki właśnie wymyśliłem z dupy wzór który nie na wszystkich zadziała. Jak jesteś endo to masz zapotrzebowanie kaloryczne w postaci 32Xwaga. Teraz ta wartość = x i tyle spalisz w ciągu dnia przy temp. 36,6 C. Więc jeżeli 36,6 = 100 % to 37,6 = y. Niech ktoś sobie ułoży równanie z 1 niewiadomą i to krzyżuje jakoś, ja już za stary jestem na te sztuczki i nie pamiętam . Z resztą I flunk scool coz im hardcore i takie tam . Ale będzie można w przybliżeniu stwierdzić ile więcej się spali tak na oko chociaż.

    Odpowiedzi: 52 Ilość wyświetleń: 4743 Data: 9/22/2009 3:59:28 PM Liczba szacunów: 0
  • Drugi cykl OMA i META

    Post
    Doping

    1-8 250mg Omnadren 250 e5d 1-4 20mg Metan ed Nolvadex dorzucasz między 2/3 tygodniem 10mg, wtedy kiedy Omo wchodzi na "wyższe" obroty. Robienie fronta w tym wypadku jest niepotrzebne i zgadzam się z chłopakami co do jednej konkretnej dawki, którą ciągnie się przez cały cykl. Bicie Omy co 5 dzień jest bardzo dobrym wyjściem, także polecam. Obecnie mój ziomek bije właśnie w ten sposób (e5d) do tego Metan (15/20/20/15mg ed). Na zejście przydałoby się 10/15 szotów t. propionante. Odblok Clomid i Nolvadex. Na cyklu : Sylimarol, Wapń i Magnez, Wit C, Cynk (używaj dla zmniejszenia retencji wody i wystąpienia Gino).

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 1527 Data: 5/15/2006 9:09:18 AM Liczba szacunów: 0
  • owoce/warzywa

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Charon- Ja tam nie jem takich ilości warzyw, o jakich Ty napisałeś. Kilkaset gram warzyw w jednym posiłku? Ja jem znacznie mniej, bo też to nie ma takiego znaczenia. Jem głównie ze względu na witaminę C oraz dla smaku. Ogrom witamin oraz pierwiastków śladowych dostarczam z wielu innych produktów.

    Odpowiedzi: 24 Ilość wyświetleń: 4262 Data: 2/22/2007 9:29:53 PM Liczba szacunów: 0
  • owoce/warzywa

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Tak na szybko, ewentualnie poszukam dalej po weekendzie, bo jest tego więcej i są bardziej szczegółowe: Fruit and vegetable consumption and self-reported functional health in men and women in the European Prospective Investigation into Cancer-Norfolk (EPIC-Norfolk): a population-based cross-sectional study. * Myint PK, * Welch AA, * Bingham SA, * Surtees PG, * Wainwright NW, * Luben RN, * Wareham NJ, * Smith RD, * Harvey IM, * Day NE, * Khaw KT. Department of Public Health and Primary Care, University of Cambridge, UK. Pkyawmyint@aol.com OBJECTIVES: To investigate the association between fruit and vegetable consumption and self-reported physical and mental functional health measured by an anglicised short-form 36-item questionnaire (UK SF-36). DESIGN: Population-based cross-sectional study. SETTING: General community in Norfolk, UK. SUBJECTS: A total of 16,792 men and women aged 40-79 years recruited from general practice population registers as part of the European Prospective Investigation into Cancer (EPIC)-Norfolk study, who completed food-frequency questionnaires in 1993-1997 and Health and Life Experiences Questionnaires 18 months later, were enrolled in the study. RESULTS: Mean SF-36 physical component summary scores increased significantly with increasing total fruit and vegetable consumption in both men and women (P < 0.0001 for trend). Men and women in the top quartile of consumption compared with the bottom quartile had a significantly higher likelihood of reporting good physical health (defined as a score > or = 55); odds ratio (OR) 1.30, 95% confidence interval (CI) 1.11-1.53 for men and OR 1.28, 95% CI 1.11-1.48 for women, after controlling for age, body mass index, smoking, education, social class, prevalent illness and total energy intake. Exclusion of current smokers and people with prevalent illness did not alter the associations. CONCLUSION: Higher fruit and vegetable consumption is associated with better self-reported physical functional health within a general population. Increasing daily intake by two portions of fruit and vegetables was associated with an 11% higher likelihood of good functional health. Since the current average consumption of fruit and vegetables in the UK is about three portions, the recommended 'five a day' strategy may have additional benefit for functional as well as other health outcomes in the population. Fruit, vegetable, and antioxidant intake and all-cause, cancer, and cardiovascular disease mortality in a community-dwelling population in Washington County, Maryland. * Genkinger JM, * Platz EA, * Hoffman SC, * Comstock GW, * Helzlsouer KJ. Department of Epidemiology, Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, 615 North Wolfe Street, Baltimore, MD 21205, USA. Higher intake of fruits, vegetables, and antioxidants may help protect against oxidative damage, thus lowering cancer and cardiovascular disease risk. This Washington County, Maryland, prospective study examined the association of fruit, vegetable, and antioxidant intake with all-cause, cancer, and cardiovascular disease death. CLUE participants who donated a blood sample in 1974 and 1989 and completed a food frequency questionnaire in 1989 (N = 6,151) were included in the analysis. Participants were followed to date of death or January 1, 2002. Compared with those in the bottom fifth, participants in the highest fifth of fruit and vegetable intake had a lower risk of all-cause (cases = 910; hazard ratio (HR) = 0.63, 95% confidence interval (CI): 0.51, 0.78; p-trend = 0.0004), cancer (cases = 307; HR = 0.65, 95% CI: 0.45, 0.93; p-trend = 0.08), and cardiovascular disease (cases = 225; HR = 0.76, 95% CI: 0.54, 1.06; p-trend = 0.15) mortality. Higher intake of cruciferous vegetables was associated with lower risk of all-cause mortality (HR = 0.74, 95% CI: 0.60, 0.91; p-trend = 0.04). No statistically significant associations were observed between dietary vitamin C, vitamin E, and beta-carotene intake and mortality. Overall, greater intake of fruits and vegetables was associated with lower risk of all-cause, cancer, and cardiovascular disease death. These findings support the general health recommendation to consume multiple servings of fruits and vegetables (5-9/day). Intake of vegetables rich in carotenoids and risk of coronary heart disease in men: The Physicians' Health Study. * Liu S, * Lee IM, * Ajani U, * Cole SR, * Buring JE, * Manson JE; * Physicians' Health Study. Division of Preventive Medicine, Department of Medicine, Brigham and Women's Hospital and Harvard Medical School, Boston, MA 02215, USA. simin.liu@channing.harvard.edu BACKGROUND: Previous studies of diet and coronary heart disease (CHD) have focused on intake of nutrients rather than whole foods. Because of the findings that dietary fibre, folate and antioxidants may be protective for CHD, increased intake of vegetables has been recommended. However, due to the chemical and physical complexity of vegetables, the effects of individual nutrients may differ if eaten as whole foods. Moreover, little is known about the direct association between vegetable intake and risk of CHD. METHODS: We prospectively evaluated the relation between vegetable intake and CHD risk in the Physicians' Health Study, a randomized trial of aspirin and beta-carotene among 22 071 US male physicians aged 40-84 years in 1982. In this analysis, we included 15 220 men without heart disease, stroke or cancer at baseline who provided information on their vegetable intake at baseline, and in the 2nd, 4th and 6th years of follow-up using a simple semiquantitative food frequency questionnaire including eight vegetables. We confirmed 1148 incident cases of CHD (387 incident cases of myocardial infarction and 761 incident cases of coronary artery bypass grafting or percutaneous transluminal coronary angioplasty) during 12 years of follow-up. RESULTS: After adjusting for age, randomized treatment, body mass index (BMI), smoking, alcohol intake, physical activity, history of diabetes, history of hypertension, history of high cholesterol, and use of multivitamins, men who consumed at least 2.5 servings/day of vegetables had a relative risk (RR) of 0.77 (95% CI : 0.60-0.98) for CHD, compared with men in the lowest category (<1 serving/day). Adjusting for the same covariates in an analysis of the overall trend that considered intake of vegetables as a continuous variable, we found a RR of 0.83 (95% CI : 0.71-0.98) for risk of CHD for each additional serving/day of vegetables. The inverse relation between vegetable intake and CHD risk was more evident among men with a BMI > or =25 (RR = 0.71, 95% CI : 0.51-0.99) or current smokers (RR = 0.40, 95% CI : 0.18-0.86) comparing highest to the lowest categories of intake. CONCLUSIONS: Our results suggest an inverse association between vegetable intake and risk of CHD. These prospective data support current dietary guidelines to increase vegetable intake for the prevention of CHD. Fruit and vegetable intake and risk of cardiovascular disease: the Women's Health Study. * Liu S, * Manson JE, * Lee IM, * Cole SR, * Hennekens CH, * Willett WC, * Buring JE. Division of Preventive Medicine and Channing Laboratory, the Department of Medicine, Brigham and Women's Hospital and Harvard Medical School, Boston, MA 02215, USA. simin.liu@channing.harvard.edu BACKGROUND: Prospective data relating fruit and vegetable intake to cardiovascular disease (CVD) risk are sparse, particularly for women. OBJECTIVE: In a large, prospective cohort of women, we examined the hypothesis that higher fruit and vegetable intake reduces CVD risk. DESIGN: In 1993 we assessed fruit and vegetable intake among 39876 female health professionals with no previous history of CVD or cancer by use of a detailed food-frequency questionnaire. We subsequently followed these women for an average of 5 y for incidence of nonfatal myocardial infarction (MI), stroke, percutaneous transluminal coronary angioplasty, coronary artery bypass graft, or death due to CVD. RESULTS: During 195647 person-years of follow-up, we documented 418 incident cases of CVD including 126 MIs. After adjustment for age, randomized treatment status, and smoking, we observed a significant inverse association between fruit and vegetable intake and CVD risk. For increasing quintiles of total fruit and vegetable intake (median servings/d: 2. 6, 4.1, 5.5, 7.1, and 10.2), the corresponding relative risks (RRs) were 1.0 (reference), 0.78, 0.72, 0.68, and 0.68 (95% CI comparing the 2 extreme quintiles: 0.51, 0.92; P: for trend = 0.01). An inverse, though not statistically significant, trend remained after additional adjustment for other known CVD risk factors, with RRs of 1.0, 0.75, 0.83, 0.80, and 0.85 (95% CI for extreme quintiles: 0.61, 1.17). After excluding participants with a self-reported history of diabetes, hypertension, or high cholesterol at baseline, the multivariate-adjusted RR was 0.45 when extreme quintiles were compared (95% CI: 0.22, 0.91; P: for trend = 0.09). Higher fruit and vegetable intake was also associated with a lower risk of MI, with an adjusted RR of 0.62 for extreme quintiles (95% CI: 0.37, 1.04; P: for trend = 0.07). CONCLUSION: These data suggest that higher intake of fruit and vegetables may be protective against CVD and support current dietary guidelines to increase fruit and vegetable intake. PMID: 11010932 Zmieniony przez - Charon w dniu 2007-02-23 15:44:40 Zmieniony przez - Charon w dniu 2007-02-23 15:45:24

    Odpowiedzi: 24 Ilość wyświetleń: 4262 Data: 2/23/2007 3:35:06 PM Liczba szacunów: 0
  • Witaminy.

    Post
    Odżywki i suplementy

    Witaminy odczujesz ale po czasie, wiem to z własnego doświadczenia lepsza odporność, wygląd... Ważny jest tez ich skład i jakość, nie przesadzaj z ilością. Spróbuj na początek z żeń-szeniem coś (np. Naturell, Bodymax), po kilku tygodniach składniki zaczną działać, bo ciało się nimi nasyci. Jak ciężko się trenuje, to bez witamin będzie jeszcze ciężej. Dla ciebie ważne są szczegónlie: wit C, z grupy B oraz minerałki: magnez, cynk, wapń. Pamiętaj, że wiele produktów już zawiera witaminy (pewno twój gainer). Pozdro

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 1197 Data: 6/29/2007 12:51:26 PM Liczba szacunów: 0
  • Witaminy.

    Post
    Odżywki i suplementy

    ...dodam jeszcze, że witaminy to nie składniki co budują. Ich rola polega na regulowaniu procesów organizmu. Moje typy produktów: tańszy olimp (~17zeta, chelaty), trec (ale mało ma minerałów, brałem i spoko były), Maxiwit (ma w składzie dużo żeń-szenia i cena spoko wychodzi) ewentualnie można kupić osobno: vitaminum B compositum ~3,5zl, wit C, magnez MBE ~17zl (ma dużo jonów a to nas interesuje), zincas forte ~7zl) ...albo jakieś źródło tych zwiąsków: tran rybi, lecytynę(fosfor organiczny) itd witaminki warto jednym słowem

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 1197 Data: 6/29/2007 12:58:59 PM Liczba szacunów: 0
  • co lepsze po kontuzji kolana??

    Post
    NUTRIFARM&OLIMP

    Proponuje glukozamine z kolagenem jako podstawowe suplementy. Oczywiscie mozna by wymieniac jeszcze duzo ale to wystarczy. Proponuje dokupic do tego witamine C, witamine D,

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 1656 Data: 10/19/2004 8:47:40 PM Liczba szacunów: 0
  • po chorobie

    Post
    Po siłowni, o siłowni

    głowa do góry i bez paniki jedni biorą witamine C i duzo cynku inni sie pozytywnie nastawiają do powrotu na silownie. Myśl pozytywnie jezeli beda spadki to tak jak wyzej(odrobisz szybko)

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 1221 Data: 10/7/2006 7:17:55 PM Liczba szacunów: 0
  • z 81 na 76 w 1min :D

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Po pierwsze nie znamy sie więc z łaski swojej nie zwracaj sie do mnie w taki sposób a z drugiej strony napewno chodzi ci o fotke w rózowej bluzce. Tak sie składa ze była robiona przed imprezą. Zapytaj każdej laski czy sie maluje przed imprezą? PS... Nie używam fluidu :/ jak juz to solar tak dziala... AA ZAPOMNIALABYM, KAZDEMU ZAWSZE TAK LUBISZ DOPIER****? WIDZE ZE JESTEś NIEDOWARTOSCIOWANY HAHAHA.... N/C WIECEJ W TYM TEMACIE.

    Odpowiedzi: 28 Ilość wyświetleń: 2541 Data: 5/30/2008 2:32:03 PM Liczba szacunów: 0
  • Ceny ECA

    Post
    Doping

    E - 40-60zl za ok 1g. C - ~50zl 90x200mg. A - zobacz se kuurwa w aptece.

    Odpowiedzi: 15 Ilość wyświetleń: 4725 Data: 5/17/2005 9:46:20 AM Liczba szacunów: 1
  • jak ty liczysz te kcal??;-) próbowałes jakiś termogeników?clen nie jest taki wcale super środkiem,bardziej by mi pasowało redukować na jakimś e/c/a/ lub czymś z efka lub 1.3

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 599 Data: 3/18/2014 8:38:40 AM Liczba szacunów: 0
  • low -carb

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    sa to odmiany diety tłuszczowej na l-c robi się co jakiś czas ładowanie weglowodanów coś słabo czytasz i wpisz w wyszukiwarce, znajdziesz jeszcze pare tematów na to pytanie Zmieniony przez - zakrześ w dniu 2005-01-09 07:05:05

    Odpowiedzi: 21 Ilość wyświetleń: 2313 Data: 1/9/2005 7:04:49 AM Liczba szacunów: 0
  • >>>>Ptasia grypa<<<<

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Bakterie te umierają przy temp. 70*C, a piersi ciągle tanieją, więc :]

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 1158 Data: 2/26/2006 7:43:52 PM Liczba szacunów: 0
  • Syntrax Matrix 5.0 - białko na noc

    Post
    Odżywki i suplementy

    Hi Tec Whey C-6, HI TEC Peak Whey Fusion, K** 100% WPC co myślicie o tych trzech, ceny są dosyć przystępne

    Odpowiedzi: 29 Ilość wyświetleń: 1993 Data: 8/8/2012 12:28:49 PM Liczba szacunów: 0
  • Syntrax Matrix 5.0 - białko na noc

    Post
    Odżywki i suplementy

    A jeszcze mógłbyś mi doradzić na co ostatecznie się zdecydować Hi Tec Whey C-6 czy HI TEC Peak Whey Fusion , jak patrzyłem to skład niczym się nie różni a whey fusion dychę tańszy

    Odpowiedzi: 29 Ilość wyświetleń: 1993 Data: 8/8/2012 1:59:39 PM Liczba szacunów: 0
  • trenbolone

    Post
    Doping

    Na***a.ć mnie chcecie?

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 1327 Data: 4/28/2006 6:38:26 PM Liczba szacunów: 0
  • ..i moze jeszcze antyoksydanty..chocby vit..c ;)

    Odpowiedzi: 20 Ilość wyświetleń: 2366 Data: 6/30/2004 9:35:07 PM Liczba szacunów: 0
  • http://www.medisave.co.uk/needles-amp-syringes-c-137.html

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 3371 Data: 3/17/2009 10:17:36 PM Liczba szacunów: 0