SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

c

  • KSW 16 21 maja 2011r

    Post
    Scena MMA i K-1

    Nie wiem po kiego c***a te limity w wadze ciężkiej.

    Odpowiedzi: 388 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 4/22/2011 12:19:41 PM Liczba szacunów: 0
  • KSW 16 21 maja 2011r

    Post
    Scena MMA i K-1

    Michał zrobi miazgę z Zikicia WAR C*i*p*a*o

    Odpowiedzi: 388 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 4/24/2011 12:34:57 PM Liczba szacunów: 0
  • KSW 16 21 maja 2011r

    Post
    Scena MMA i K-1

    Z filmu zrozumiałem, że Michał jeżeli wygra z Zikicem będzie walczył o pas średniej z Mamedem ? A niee... Kułak ma pas średniej. http://www.youtube.com/watch?v=AUX7lVL9qJc WAR C.i.p.a.o Zmieniony przez - Odies w dniu 2011-04-25 08:55:04

    Odpowiedzi: 388 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 4/25/2011 8:53:16 AM Liczba szacunów: 0
  • KSW 16 21 maja 2011r

    Post
    Scena MMA i K-1

    A co do innych walk jak typujecie? Kursy u buka w milennium nastepujace. Ja jedynej walki ktorej jestem pewny to Pudzianowski... pewniak po kursie 1.42, Thompson uznawany jest w srodowisku mma za "szklana szczeke" w ostatnich 15 walkach dostal az 12 razy z tego prawie wszystko przez KO, przegrywal m.in z Kawaguchim i Butterbeanem... praktycznie mozna rzec ze jego kariera juz dobiegla konca i sobie zarabia, a na KSW dostanie niezla kapuche... No a pudzian wiadomo musi piąc sie do gory, nie moze przegrac.. Pudzianowski M.-Thompson J. 1.42 2.40 Khalidov M.-Lindland M. 1.30 2.90 Materla M.-Zikic J. 1.80 1.80 Blachowicz J.-Valtonen T. 1.65 1.95 Rozalski M.-Shemetov V. 1.60 2.00 Sowinski A.-Dana C. 1.75 1.85

    Odpowiedzi: 388 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 5/19/2011 11:56:51 PM Liczba szacunów: 0
  • Lady w kuchni, czyli nasze babskie przepisy ;-)

    Post
    Ladies SFD

    Znalezione przypadkiem, w sam raz na przegryzkę do meczów /-)_ Świeżo wypróbowane, polecam, wyszło mi identycznie jak na obrazku z linka (piekłam trochę krócej, bo z termoobiegiem) no i ciecierzyca moczona i gotowana przeze mnie a nie kupowana gotowa. http://zdrowienawidelcu.pl/chrupiaca-ciecierzyca-zdrowa-przekaska/ Chrupiąca ciecierzyca to zdrowa przekąska o wszechstronnym zastosowaniu. Można ją po prostu schrupać (wówczas jest zamiennikiem chipsów) lub dodać (zamiast grzanek) do zup i sałatek. Mogą ją jeść osoby będące na diecie bezglutenowej. Przepis pochodzi z bloga Nina w kuchni. Składniki: - 2 szklanki suchej ciecierzycy - 4 łyżki oliwy z oliwek - 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego (kuminu) - 2 łyżeczki suszonego tymianku - 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne - 1 łyżeczka soli - 1 łyżeczka czarnego pieprzu Jak zrobić? 1. Ciecierzycę namoczyć w wodzie (co najmniej 8 godzin). Ugotować do miękkości. 2. Piekarnik rozgrzać do 180°C. 3. W dużej misce wymieszać wszystkie przyprawy z oliwą. 4. Ugotowaną ciecierzycę odsączyć z wody, dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem. 5. Do miski z przyprawami dodać ciecierzycę. Wymieszać tak, aby wszystkie ziarenka pokryły się marynatą. 6. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć na nią ciecierzycę. 7. Piec przez około 35-45 minut. W tym czasie kilka razy przemieszać tak, aby ciecierzyca się równomiernie przypiekła. Smacznego!

    Odpowiedzi: 656 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 6/9/2012 11:27:14 AM Liczba szacunów: 0
  • Lady w kuchni, czyli nasze babskie przepisy ;-)

    Post
    Ladies SFD

    Placek z batata \-) Nigdy nie smakowały mi bataty w wersji obiadowej, to se wymyśliłam coś takiego %-) - 80g batata ("słodki ziemniak") - 2 białka - 20g amarantusa (może być zmielony owies albo quinoa) - 10g daktyli suszonych - pół łyżeczki proszku do pieczenia - 40g jogurtu greckiego - 30g wheya (u mnie QNT 100% whey delicious) +borówki wg uznania lub inne owoce Ciacho: Gotujemy batata i miksujemy na gładką masę. Miksujemy białka jaj, a gdy powstanie piana dodajemy ją do ziemniaka, wsypujemy też amarantus, 10g odżywki białkowej, bardzo drobno pokrojone daktyle, proszek do pieczenia i dokładnie miksujemy. Pieczemy przez ok. 20min w temp. 180'C (jeśli jest niedopieczone, a od góry się przypala, to przykrywamy folią aluminiową). Polewa: jogurt grecki miksujemy z 20g wheya, można dodać odrobinkę wody. Osobiście uważam, że zamiast jogurtu lepiej dać 2 żółtka, które nam zostały - zdrowiej, no i nie marnujemy niczego. ;-) Polewę nakładamy na upieczone już ciacho i ozdabiamy borówkami. Smacznego. ;-D kcal, B/T/W 374, 37/7/40 /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD/8a183a0335d54c8abca01a5f0cd48f15.gif Zmieniony przez - MagdaK w dniu 2012-07-15 13:10:45

    Odpowiedzi: 656 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 7/15/2012 1:09:37 PM Liczba szacunów: 0
  • Lady w kuchni, czyli nasze babskie przepisy ;-)

    Post
    Ladies SFD

    Tytułem wstępu: Jak wiadomo suche mięso jest niesmaczne bo jest suche - więc żeby było smaczne trzeba zrobić tak żeby było tłuste %-) Jako, że od zalewania wszystkiego śmietaną nawet największy twardziel w końcu się obrzyga oto moja metoda: Roladki z indyczych cycków: Składniki: a) filety z cyca indyczego (może być kurzy, ew. plasterki polędwicy wieprzowej, bo wołowej szkoda %-)) b) awokado c) grzyby - dowolne d) jajo e) boczek w plasterkach f) masło/smalec g) czosnek i inne przyprawy Będziemy też potrzebować folii aluminiowej, blendera/melaksera i być może foliowego worka (to dla ofiar - jak ja) Cycki rozbijamy dosyć cienko, ale tak żeby nie porobić dziur i odkładamy je sobie na bok. Czosnek (edle uznania) siekamy bądz przeciskamy przez praskę, podsmażamy na maśle i wrzucamy na to grzyby, musi być gorąco żeby grzyby się porządnie usmażyły i oddały wodę do atmosfery. Jak już są gotowe i jeszcze ciepłe wrzucamy je do blendera/melaksera, dodajemy awokado w kawałkach, przyprawy i surowe jajo + sól i przyprawy wedle gustu. Mielimy to na jednolitą masę (w pionowym blenderze może być problem bo jednak jest dość sucho i będzie się krztusił - wtedy musimy mu pomóc - koniecznie palcami %-) a dla tych co nie mają jaj ze stali - szpatułką kuchenną) Gotową masę smarujemy rozbite cycuszki i zwijamy je w ruloniki. A teraz punkt artystyczny: na folii aluminiowej układamy paski bekonu tak na szerokość naszych ruloników, kładziemy rulonik na boczku, i przesuwając folią zawijamy - powstały pakunek zamykamy po obu stronach jak cukierek - zakręcamy mocno i szczelnie, ale tak żeby dziur nie zrobić. Jak skończymy, i stwierdzamy że jednak dziury są - wtedy przychodzi nam z pomocą worek foliowy. Wrzucamy wszystko do worka, lub nie - zagotowujemy w sporym garnku wodę i wrzucamy owinięte w folie roladki - i 10 mi gotujemy, dzięki temu będą śliczne, równe i nie będą rozpadać się przy pieczeniu - w tej formie półproduktu można je też przechowywać w lodówce lub nawet zamrozić. Odwijamy z folii, wrzucamy do naczynia/ blachy i pieczemy w 180/190 stopni około 20 min, dość wysoko - żeby boczek się przyrumienił. Voila! I nawet z obrazkami: Zdjęcia są brzydki bo mi się nie chciało - ale żeby wam to wynagrodzić zrobiłam w PS śliczną, minimalistyczną ramkę - proszę to uszanować %-) /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD/1f23ccd5180a4f67955f9860c1546337.jpg

    Odpowiedzi: 656 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 8/23/2012 3:13:12 PM Liczba szacunów: 0
  • Lady w kuchni, czyli nasze babskie przepisy ;-)

    Post
    Ladies SFD

    KARP Z BLACHY - bardzo smaczny Potrzebne: karp o wadze do 1,5 kg, zbyt wielkie są za tłuste; smaczny jest też dorsz; cebula (dużo), sól, pieprz, olej, cytryna, masło, ewentualnie ziemniaki i natka pietruszki; Wykonanie: Oczyszczoną rybę przeciąć wzdłuż na pół, w misce przełożyć talarkami cebuli i odstawić na 2 godziny, najlepiej na całą noc (cebula poprawia smak ryby). Można już na tym etapie posolić. Następnie natrzeć każdy kawałek olejem, posypać solą (jeśli nie soliliśmy wcześniej) i pieprzem. Płaty ryby położyć skórą do dołu na blachę posmarowaną olejem, obficie skropić sokiem z cytryny, posypać cebulą (raczej świeżą). Włożyć do nagrzanego piekarnika. Temperatura 180-190°C, czas pieczenia ok. 45 minut bez termoobiegu (wysusza). Pod koniec (sprawdzić widelcem) każdy kawałek posmarować masłem i odczekać aż się roztopi. Podawać na gorąco, ewentualnie posypać posiekaną natką pietruszki. Razem z rybą można także upiec ziemniaki w mundurkach, ułożone wokół blachy.

    Odpowiedzi: 656 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 12/14/2012 3:19:14 PM Liczba szacunów: 0
  • Lady w kuchni, czyli nasze babskie przepisy ;-)

    Post
    Ladies SFD

    Pieczenia owsianka Składniki (2porcje) Szklanka płatków owsianych, 1 jajko, 1/2 szklanki mleka, 2 łyżki orzechów (włoskich, laskowych, migdalow), 1 jabłko stratę na mus, 1/2 barana, 5 suszonych daktyli (mogą być śliwki lub morele), 2 łyżki wiorek kokosowych, Po 1/2 lyzeczki proszku do pieczenia i cynamonu. W misce wymieszac płatki, owoce, orzechy, proszek i cynamon. W drugiej rozgniesc banana, dodać mus z jabłka, mleko i roztrzepane jajko. Zawartość model połączyć, przedłożyć do zaroodpornego naczynia wysmarowajego masłem i piec 40 min w 180 st.C. /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/26ef49ae54bd4de2bab1e8bb0370aa69.jpg Zmieniony przez - serenita w dniu 2013-02-28 13:51:08

    Odpowiedzi: 656 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2/28/2013 1:11:45 PM Liczba szacunów: 0
  • Lady w kuchni, czyli nasze babskie przepisy ;-)

    Post
    Ladies SFD

    Bezglutenowe Ciasto Rabarbarowo-Jabłkowe -2,5 szkl mąki kukurydzianej -2 jaja -200 gram masła extra -trochę stewii Zagnieść ciasto zostawić w zamrażarce na ok 0,5 godz W tym czasie rabarbar i jabłka obrać(dowolna ilość).Ugotować na parze ok 10 minut z kilkoma goździkami.Odłożyć.Ciasto wyjąć,częścią wylepić blachę,podpiec 15 minut w 180 C.Wyjąć ,wyłożyć owoce(goździki usunąć)posypać cynamomem i stewią.Resztę ciasta pokruszyć na owoce.Piec ok 35-40 min do zrumienienia w temp 180C.Oprószyć lekko stewią w cynamonem(mi zostało zmieszanego z owoców.Smacznego

    Odpowiedzi: 656 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 5/20/2013 3:36:35 PM Liczba szacunów: 0
  • Lady w kuchni, czyli nasze babskie przepisy ;-)

    Post
    Ladies SFD

    Bezglutenowe Ciasto Rabarbarowo-Jabłkowe -2,5 szkl mąki kukurydzianej -2 jaja -200 gram masła extra -trochę stewii Zagnieść ciasto zostawić w zamrażarce na ok 0,5 godz W tym czasie rabarbar i jabłka obrać(dowolna ilość).Ugotować na parze ok 10 minut z kilkoma goździkami.Odłożyć.Ciasto wyjąć,częścią wylepić blachę,podpiec 15 minut w 180 C.Wyjąć ,wyłożyć owoce(goździki usunąć)posypać cynamomem i stewią.Resztę ciasta pokruszyć na owoce.Piec ok 35-40 min do zrumienienia w temp 180C.Oprószyć lekko stewią w cynamonem(mi zostało zmieszanego z owoców.Smacznego /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/6015f00d5e94462e9923b73c1dde34b7.JPG

    Odpowiedzi: 656 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 5/20/2013 3:41:00 PM Liczba szacunów: 0
  • Lady w kuchni, czyli nasze babskie przepisy ;-)

    Post
    Ladies SFD

    nazwijmy to CHLEBEK JAGLANY (bezglutenowy) SKŁADNIKI 400 gr kasza jaglana 70gr mąki jaglanej(może być inna ,gryczana itd.) 4 jajka (240 gr) 20gr oliwa sól,pieprz Kaszę ugotować,poczekać aż wystygnie. Dodać wszystkie składniki, zmiksować na jednolitą masę, jak za gęste to dodać wody(ja tak zrobiłam) Piec 180 st C około 50 min. Wyszło zaskakująco smaczne :-) Zero filozofii ,super prosta alternatywa dla kaszo-maniaków;-) WARTOŚCI ODŻYWCZE W 100GR kcal 238 białko 8.8 tłuszcze 6.3 węglowodany 36.0 /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/569314315edd4cacb922b7b36f97698c.jpg Zmieniony przez - KWOKA w dniu 2014-02-02 17:50:31 Zmieniony przez - KWOKA w dniu 2014-02-02 17:50:46

    Odpowiedzi: 656 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2/2/2014 5:43:29 PM Liczba szacunów: 0
  • Lady w kuchni, czyli nasze babskie przepisy ;-)

    Post
    Ladies SFD

    FRYTKI ZE SŁODKICH ZIEMNIAKÓW SKŁADNIKI słodki ziemniak 200 gram olej kokosowy 5 gram przyprawy: sól,pieprz,curry(ja takie daję, bo lubię) WYKONANIE ziemniaka obrać ,pokroić w plastry i paski(ja lubię grubaśne). Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, polać albo pokruszyć olej, dodać przyprawy. Wsadzić do rozgrzanego piekarnika temp 180st C około 30-40minut . Zero filozofii, a miła odmiana dla ryżu, kasz ,itd. Mniam :-) WARTOŚCI ODŻYWCZE W PORCJI 200GR 217 kcal B 3 g WW 40 g TŁ 5 g /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/ccb4a3c636564910bb5b82a4d48a5f98.JPG /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/282333a3a6e84e5c8d04e031094a3ddb.JPG Zmieniony przez - KWOKA w dniu 2014-02-11 12:08:07

    Odpowiedzi: 656 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2/11/2014 12:05:09 PM Liczba szacunów: 0
  • Lady w kuchni, czyli nasze babskie przepisy ;-)

    Post
    Ladies SFD

    Rolada drobiowa ze szpinakiem: Składniki: 1kg g mięsa mielonego (piersi kurczaka lub indyka) opakowanie szpinaku mrożonego 100 g sera Feta 3-4 łyżki mąki gryczanej (plus odrobina do posypania) 1 jajko 2 cebule, czosnek 1 łyżeczka gałki muszkatołowej 1 łyżeczka bazylii 2 łyżeczki czosnku granulowanego sól pieprz kurkuma Szpinak rozmrozić, smażyć, aż odparuje cała woda. Doprawić do smaku. Odstawić do przestudzenia. Mięso mielone wymieszać z jajkiem, mąką gryczaną, posiekaną cebulą i czosnkiem. Doprawić solą i pieprzem, innymi przyprawami. Na blacie rozwinąć kawałek folii spożywczej. Na folii rozłożyć mięso mielone – tworząc płat o długości blaszki do pieczenia. Szerokość ma być zbliżona do szerokości folii. Na środku mięsa ułożyć szpinak i pokrojoną w kostkę fetę. Z pomocą folii zwinąć mięso tworząc roladę. Odwinąć folię i zawinąć roladę w papier do pieczenia, przełożyć do blaszki i posypać mąką gryczaną. Piec około 50-60 minut w temperaturze 185°C. /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/c87d4a0d0c1847b49ead49ce4a2f525d.jpg /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/4d6a52a45c22481185998c058ed323a7.jpg /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/49450b5ae80c45c5a74c6b055bf8857b.jpg Zmieniony przez - Ola1 w dniu 2014-05-30 10:19:39

    Odpowiedzi: 656 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 5/30/2014 10:16:39 AM Liczba szacunów: 0
  • Lady w kuchni, czyli nasze babskie przepisy ;-)

    Post
    Ladies SFD

    no to KLOPS ;-) trudność wykonania 1/10%-) składniki 900g mięso(jakie kto chce) ja dałam z indyka 2 jaja 50gr kasza jaglana ugotowana lub bułka (zależy co kto je ;-) ) 100gr żurawiny lub po 50 g żurawiny i rodzynek(co kto lubi ,można bez) 50 g orzechy nerkowca, lub inne lub bez;-) cebula,czosnek,przyprawy wykonanie Mięso zmielić.Dodać składniki( ja starłam cebulę na tarce,można zeszklić na oliwie) dodać wszystkie składniki i przyprawy,połączyć w jednolitą masę. Piec w temp 180-200st C 60-70minut w 100g gotowego produktu B 17.5 T 7.0 WW 12.0 smaczne na zimno i ciepło :-) /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/3560d082cbd748ddb57d63261e152691.jpg Zmieniony przez - KWOKA w dniu 2014-07-24 19:13:11

    Odpowiedzi: 656 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 7/24/2014 7:10:13 PM Liczba szacunów: 0
  • Lady w kuchni, czyli nasze babskie przepisy ;-)

    Post
    Ladies SFD

    Babeczki gryczane z kurczakiem i tym co masz w lodówce;-) Przepis na 6 babeczek - muffinek - mąka gryczana 60g - jajo - 3 łyżki jogurtu greckiego lub naturalnego - 1 łyżka oliwy - sól, pieprz, zioła - co kto lubi - pół łyżeczki sody oczyszczonej - pierś z kurczaka 240g - czerwona papryka 100g - pół cebuli - suszone pomidory - szczypiorek - ser 50g Pierś upiec i pokroić na małe kawałki. Tak samo z warzywami, które chcesz dodać do środka. Ser zetrzeć. Ucieramy ciasto , dodajemy składniki i do foremek. Piec 30 min w temp 180 stopni. Babeczki są bardzo dobre, puszyste . Ja zrobiłam do nich sos czosnkowy. Na zimno też dobre, fajna alternatywa do pracy. https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t1.0-9/10430867_1027807223912651_6930217724191241615_n.jpg?oh=82f7bf8e33261eb064f2f5e1494e1f6a&oe=550D864B&__gda__=1427530529_1b9d3b5976f6cbdb23c8484945863c2f https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t1.0-9/10154380_1027807167245990_4907426881737429177_n.jpg?oh=7d6d321b3ea0393ddf7be51b3d3ddd35&oe=54D17898&__gda__=1426796455_14f28580fc8e758d22bfab784910ca99 https://scontent-b-mxp.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/1517493_1027807157245991_7735721831990208330_n.jpg?oh=2d9efc8089db39d8fd1c247e279a34e4&oe=5509B437 https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/v/t1.0-9/10356703_1027807200579320_7317015256482786041_n.jpg?oh=95eaa15e3e541d13008b7d003d8a2f63&oe=5506314D&__gda__=1426736413_a410566a6db2c5d6da7ca85b58778486

    Odpowiedzi: 656 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 11/26/2014 1:49:04 PM Liczba szacunów: 0
  • Lady w kuchni, czyli nasze babskie przepisy ;-)

    Post
    Ladies SFD

    Wstawiałam już przepis w dziale ''kuchnia'',ale może przyda się i tutaj:-) Pasztet paprykowo pomidorowy z wątróbką: Składniki: 300g wątroby u mnie sarniej (może być drobiowa,wieprzowa,wołowa,cielęca,etc.), 100g fileta z indyka, jajko, 20g płatków owsianych, cebula, przyprawy: sól,pieprz,papryka,czosnek,zioła prowansalskie,lubczyk, 100g papryki, 100g pomidora, Przygotowanie: *Wątrobę ugotować wraz z filetem, *Zamiast bawić się maszynką do mielenia wrzuciłam ugotowaną wątróbkę i filet wraz z resztą składników do blendera kielichowego, *W czasie blenderowania dolewałam wody aby zrobiła się gęsta masa , *Gotową masę przelać do foremek (u mnie wyszło na 3 średnie) *Posypać kminkiem i piec w 180° C przez ok.50minut. /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/b569dd29000341eca72f8c97530fac59.jpg /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/10d699a8ede94eee8c65875b4ecdc64f.jpg

    Odpowiedzi: 656 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 3/20/2015 7:56:54 AM Liczba szacunów: 0
  • Lady w kuchni, czyli nasze babskie przepisy ;-)

    Post
    Ladies SFD

    Babeczki czekoladowo-proteinowe 3 jajka 1-2 banany (ok.150-200g) 10g kakao 90g mąki pełnoziarnistej (osobiście najbardziej smakują mi z żytnią, ale z pszenną też są dobre) 10ml oleju/masła (jaki komu tłuszcz pasuje) 40g migdałów (opcjonalnie - ja dodaję, żeby podbić tłuszcz) 5g sody oczyszczonej 60g odżywki białkowej (najlepiej czekoladowej lub waniliowej/migdałowej, jeśli preferujecie mniej słodkie babeczki to naturalnej) 20-30g płatków owsianych 60-70g twarogu półtłustego odrobina wody, jeśli masa wyjdzie zbyt gęsta Przygotowanie: 1.Wszystko wrzucamy do blendera i miksujemy na gładką masę (oczywiście będą jakieś gudki, bo płatki i migdały nie zmiksują się idealnie, ale się tym nie przejmujemy) 2. Przelewamy masę do foremek (u mnie malutkie - na 24szt, silikonowe) 3. Wstawiamy do nagrzanego do 180-190*C piekarnika na ok.18min (przy większych foremkach dodajcie 3-5min na wszelki wypadek) 4. Wyjmujemy, studzimy i pilnujemy się, żeby nie zjeść za dużo }:-( B/W/T - wszystko zależy od tego ile konkretnie dacie składników, tym razem w 24szt. wyszło mi - 1389,7kcal B:106,5 W:133,8 T:47,0 na 1babeczkę: B:4,44 / W: 5,57 / T: 1,95 /SFD/Images/2015/8/19/8c78f94d572d4cbcaee2be5117c3791a.jpg

    Odpowiedzi: 656 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 8/19/2015 8:15:28 PM Liczba szacunów: 8
  • Lady w kuchni, czyli nasze babskie przepisy ;-)

    Post
    Ladies SFD

    Chipsy z jarmużu Podchodziłam do tego przepisu z dość dużym dystanesem, ale okazało się, że wyszło super, dlatego się dzielę :-) Skłdaniki: Paczka jarmużu (200-300g) 2 łyżki oliwy z oliwek (ok. 16g) sól, chilli, papryka mielona, ew. czosnek Przygotowanie: 1.Myjemy jarmuż, suszymy, wycinamy grube łodyżki. 2. Zalewamy oliwą i przyprawiamy do smaku 3. Mieszamy wszystko tak, żeby każdy liść był wymazany oliwą :-) 4. Wstawiamy do nagrzanego do 150-160*C piekarnika na 10-15min 5. Wyjmujemy z piekarnika gdy liście zaczynają się robić lekko brązowe UWAGA! Szybko się palą, więc trzeba ich pilnować Miłego chrupania :-D /SFD/Images/2015/8/21/d342a9b23382460696bf4e3f1bbff1fd.jpg Zmieniony przez - nightsky w dniu 2015-08-21 18:10:59

    Odpowiedzi: 656 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 8/21/2015 6:10:31 PM Liczba szacunów: 0
  • Pomocy,sterydy nie działają.Dlaczego?

    Post
    Doping

    daj sobie spokoj z saa, sprawdz odzywki, mam nadzieje ze zartowales z tym ze walniesz bezposrednio do zyl, bo sie przekrecisz chlopie, saa to nie witamina c, ze walniesz sobie ile chcesz

    Odpowiedzi: 112 Ilość wyświetleń: 14532 Data: 11/9/2004 12:31:30 PM Liczba szacunów: 0