SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

fermentacja soi

  • Płatki sojowe

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    ości tzw. substancji antypokarmowych, jak np. inhibitor trypsyny, pogarszających procesy trawienia, a także z powodu dużej koncentracji białka, większej niż w mięsie. Dopiero fermentacja soi unieczyn-nia substancje antypokarmowe. - Dlatego nie ma przeciwwskazań do używania tamari lub miso jako przypraw, choć pod warunkiem posiadania atestu ekologic

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 8723 Data: 2009-10-14 21:14:56 Liczba szacunów: 0
  • SPAM - Różowe sztangielki tylko dla strongmenki!

    Post
    Ladies SFD

    ganizm. Fermentacja nie tylko zmienia soję w lekkostrawną formę. W sposób naturalny konserwuje sosy, nadając im również charakterystyczny smak i aromat. Całkowita i jednolita fermentacja moromi (mieszanka soi, w przypadku Shoyu również pszenicy, wraz z enzymami, wodą i solą), jest niezwykle istotna w procesie produkcji. To dzięki niej wszystkie poz

    Odpowiedzi: 3001 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-06-10 14:58:17 Liczba szacunów: 0
  • Lepsza wersja Vowthynowej/str.27/str.49

    Post
    Ladies SFD

    Dziękuję za odpowiedź:) Nic takiego nie ma u nas, to tworza same dziewczyny 2. Jogurt - tak wiem, jest przetworzony... I znowu, kto zabrania? 3. Soja - twoj wybor, ... Moczenie soi nic nie daje , daje fermentowanie, ale bakterie musiałabyś kupowac na internecie. Skoro wierzysz ze soja ma na ciebie zbawienny wplyw jedz ja sobie, twoj wybor, uwaz

    Odpowiedzi: 534 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-09-09 03:44:02 Liczba szacunów: 0
  • skad lacma bierze bialko do extensora

    Post
    Odżywki i suplementy

    poniżej przedstawiam moje poglądy i opinie nikt nie musi tego czytac jak nie chce odpowiedz była na pytanie axela które najlepsze oczywiście ze sam je brałem np. propeptide rozpływa sie w ustach jak lody waniliowe ale w Anglii gdzie kupiłem prawie 3 kg jest bardzo drogie nawet u Yatesa na siłowni Temple Gym w Birmingham gdzie cwiczyłem tylko miesi

    Odpowiedzi: 151 Ilość wyświetleń: 16427 Data: 2004-03-27 12:58:55 Liczba szacunów: 0
  • Holli91/ dziennik/ rzeźba

    Post
    Trening dla początkujących

    ero po odkryciu fermentacji chinczycy zaczeli ja jesc, a dzis: - soja w dzisiejszych czasach jest przetwarzana przez przemysl spozywczy nieprawidlowo, nie fermentuje! (wogole fermentacja powoduje ze rowniez produkty maczne sa dla organizmu czlowieka lepiej przyswajalne - porownanie dzisiejszy chleb - chleb robiony na zakwasie )) sie jej, lub przysp

    Odpowiedzi: 118 Ilość wyświetleń: 7012 Data: 2007-10-19 21:12:21 Liczba szacunów: 0
  • Aberace, nieco kontrowersyjnie

    Post
    Ladies SFD

    1. nie myl rodzajów fermentacji, fermentacja bakteriami acidofilnymi dobra jest dla zbóż i straczków z naszego klimatu do fermentacji soi uzywa sie Natto i zabawa jest przednia. A soje odradzamy nie tylko ze względu na kwasy fitowe w niej zawarte, . Małe ilości w rodzaju paru kostek tofu czy sosu sojowego nie szkodzą zapewne, ale nie ma zadnego wa

    Odpowiedzi: 52 Ilość wyświetleń: 4837 Data: 2013-09-17 14:21:36 Liczba szacunów: 0