SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

c

  • Śnieżynka 2012

    Post
    Hi Tec Nutrition & Peak Performance

    9kg carbo plus i 2,25kg c-6 zamówione, dziękuje, ile mam czasu na opłacenie ?

    Odpowiedzi: 1055 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 12/6/2012 12:35:39 AM Liczba szacunów: 0
  • Śnieżynka 2012

    Post
    Hi Tec Nutrition & Peak Performance

    BCAA POWDER / C-6 / Whey Deli został w kilka ha wykupiony cały zapas magazynu dlatego te produkty były chwilę niedostępne, ale już wyprodukowali świeży towar :)

    Odpowiedzi: 1055 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 12/6/2012 9:15:04 AM Liczba szacunów: 0
  • Śnieżynka 2012

    Post
    Hi Tec Nutrition & Peak Performance

    Czy cena promocyjna C-6 będzie wyświetlona na 122 zł na sklepie Hi- Teca?

    Odpowiedzi: 1055 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 12/6/2012 9:19:54 AM Liczba szacunów: 0
  • Śnieżynka 2012

    Post
    Hi Tec Nutrition & Peak Performance

    u mnie tak jest c-6 duze 122zł małe 55zł

    Odpowiedzi: 1055 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 12/6/2012 9:25:05 AM Liczba szacunów: 0
  • Śnieżynka 2012

    Post
    Hi Tec Nutrition & Peak Performance

    No i zamówione :D 2x 2250g Whey C-6 + 2x2250g Anabolic Protein (za taką cene się skusiłem bo szczezrez powiedziawszy za normalna półkową cenę trochę bałem się soi :P ) + inne małe dodatki z peaka :) Zamawiałem przez neta i wpisałem w komentarze przy obu zamówieniach żeby połaczyli w całość bo wówczas mam koszty przysyłki za free :) Już sie nie mogę doczekać mojej Śniezynki :D sasasa

    Odpowiedzi: 1055 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 12/6/2012 9:33:39 AM Liczba szacunów: 0
  • Śnieżynka 2012

    Post
    Hi Tec Nutrition & Peak Performance

    kryzys gospodarczy na świecie - więc bez szaleństwa - biorę tylko swoją puchę C-6.... /a, że akurat nie jadłem wanilii - to po mniejszych kosztach można wypróbować/

    Odpowiedzi: 1055 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 12/6/2012 10:03:46 AM Liczba szacunów: 0
  • Śnieżynka 2012

    Post
    Hi Tec Nutrition & Peak Performance

    Kamil a ja mam pytanie o koszt wysyłki, bo pisałes że 11zł a mi pokazało ze 16 w hi tecu(paczka za ponad 400zł) i w peaku chyba 11zł paczka za ok 30zł bo tylko witamina C. W uwagach napisałem prosbe o połączenie paczki. A z wyzyłka jak wystarczy jka wysle to 11zł? bo teraz juz nie wiem

    Odpowiedzi: 1055 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 12/6/2012 1:44:55 PM Liczba szacunów: 0
  • Śnieżynka 2012

    Post
    Hi Tec Nutrition & Peak Performance

    Które białko wg was jest lepsze/smaczniejsze whey delicious czy whey c6? Oba dobre w C-6 troszkę goryczki mozesz poczuc z powodu większej zawartości leucyny.

    Odpowiedzi: 1055 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 12/7/2012 11:42:39 AM Liczba szacunów: 0
  • Śnieżynka 2012

    Post
    Hi Tec Nutrition & Peak Performance

    ja też stałem przed tym problemem. WIĘC wziąłem C-6 na okres przed/po treningowy (nie suplementuje się prócz aakg) zaś na noc białko a'la wolno wchłanialne (peak ma jasny podział na stronie łatwo dobrać to co jest ci potrzebne) :) takie rozwiązanie jest optymalne no i racjonalne

    Odpowiedzi: 1055 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 12/8/2012 12:16:46 AM Liczba szacunów: 0
  • Śnieżynka 2012

    Post
    Hi Tec Nutrition & Peak Performance

    wiem wiem tylko wyjazd i oto chodzi;/ nie bede mial okazji sprobowac bialka c-6. kurde...

    Odpowiedzi: 1055 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 12/13/2012 1:09:47 PM Liczba szacunów: 0
  • Śnieżynka 2012

    Post
    Hi Tec Nutrition & Peak Performance

    pytałem bo boje się soi a wcześniej nei doczytałem dokładnei składu szukajac czego na sen. no i teraz poszlo w odstawke to chyba masz złe lub stereotypowe info w stylu nie można jeść więcej niż dwa jajka w tygodniu :) poczytaj: SOJA czy SERWATKA ??? A może... jedno i drugie? Na te i podobne dylematy dietetyczne napotyka w swojej karierze sportowej niejeden bardziej świadomy atleta lub kulturysta. Jednakże rozwiązanie problemu jest prostsze niż wydaje się być na początku. W pierwszej kolejności musimy zdać sobie sprawę z faktu, że dopóki dostarczamy naszemu organizmowi odpowiednio dużo białka (niezależnie od źródła) i energii dopóty nasze mięśnie będą się efektywnie regenerować po wysiłku a ich przekrój poprzeczny - wzrost oczekiwanej masy mięśniowej - systematycznie będzie się powiększał. Jednakże zastanówmy się czy manipulując źródłem białka można te procesy przyspieszyć? Otóż tak, gdyż dla przykładu optymalna podaż poszczególnych aminokwasów, w szczególności BCAA, zapewnia stałą stymulację procesów syntezy białek w komórkach. Ważna jest także proporcja pomiędzy różnymi aminokwasami, zarówno endo- jak i egzogennymi, która wpływa m.in. na wydzielanie hormonów, które to z kolei mogą korzystnie lub niekorzystnie oddziaływać na wygląd naszej sylwetki. Szczytem marzeń każdego bywalca siłowni jest osiągnięcie maksymalnego przyrostu tkanki mięśniowej przy minimalnym przyroście tłuszczu. Przyznaję, że jest to trudne ale wykonalne zadanie. Dobierając odpowiednie proporcje pomiędzy białkiem serwatkowym, charakteryzującym się silnie anabolicznym działaniem a białkiem sojowym o odtłuszczających właściwościach można uzyskać relatywnie szybki przyrost tzw. "suchej" beztłuszczowej masy ciała. BIAŁKO SERWATKOWE - TO CO NAJLEPSZE Z MLEKA DLA KULTURYSTY Nie wnikając głęboko w szczegóły zagadnienia przedstawię Wam kilka istotnych i ciekawych informacji dotyczących specyficznych właściwości białka serwatkowego. Białka serwatkowe uznane są za tzw. "szybkie białka", gdyż, w przeciwieństwie do kazeiny, nie ścinają się w kwaśnym soku żołądkowym, przez co zaraz po spożyciu przedostają się do jelita cienkiego. Kazeina przebywa znacznie dłużej w żołądku co wzmaga jej hydrolizę lecz jednocześnie spowalnia przedostanie się aminokwasów do krwi. Dzięki wyjątkowo szybkiej absorpcji, wysokiej zawartości EAA (Essential Amino Acids ) i aminokwasów rozgałęzionych BCAA białka serwatkowe podnoszą po-posiłkowe stężenie aminokwasów we krwi do znacznie większego poziomu niż kazeina czy białka jaja. Globalnym efektem powyższych właściwości jest znacząca poprawa ogólnego bilansu azotowego organizmu - szczególnie w okresie wzmożonego katabolizmu (wysiłek fizyczny, całonocny post). W naszych rozważaniach na temat skuteczności różnych źródeł aminokwasów niektóre badania donoszą, że te zawarte w białku serwatkowym są nawet skuteczniej absorbowane i wykorzystywane przez organizm niż roztwór "wolnych" aminokwasów!!! Białko serwatkowe jest bogatym źródłem BCAAs (do 26%) a w szczególności leucyny, która stanowi istotny czynnik wzrostu i naprawy tkanek. Jest ona kluczowym inicjatorem procesów syntezy białek na poziomie komórkowym. Jednakże w pierwszej kolejności leucyna wypełni zadanie budulcowe tzn. będzie jak inne aminokwasy np. lizyna pełnić rolę cegiełek w tworzeniu naszych własnych protein. Natomiast każda nadwyżka leucyny spowoduje ujawnienie się jej unikatowej roli fizjologicznej - szczególnie istotnej dla kulturysty lub ciężarowca. Spekuluje się, że jakość białek pokarmowych wykorzystywanych do hipertrofii i wzrostu siły mięśni zależy głownie od zawartości leucyny. Natomiast białka o słabej jakości / wartości biologicznej mogą przyczyniać się wręcz do utraty azotu i hamować endogenną syntezę białek. Białka serwatkowe są również bogatym źródłem cysteiny i metioniny, które wykazują działanie immunostymulujące poprzez wzrost produkcji glutationu wewnątrz komórek organizmu. Glutation, obok witaminy C i E, stanowi kluczowy wewnątrzkomórkowy antyutleniacz, chroniący komórki przed atakiem wolnych rodników a intensywnie trenujący sportowcy są szczególnie narażenia na negatywne skutki działania nadmiaru tych bardzo reaktywnych cząsteczek. Poza leucyną i aminokwasami siarkowymi istotnymi składnikami białek serwatkowych są bioaktywne peptydy i glutamina, które to wzmacniają układ immunologiczny i obronę antyoksydacyjną ustroju dzięki czemu przyczyniają się do szybszej regeneracji po intensywnych treningach siłowych i wytrzymałościowych. O zdrowotnych właściwościach białek serwatkowych nie będę się zbyt mocno rozpisywał ale wspomnę tylko, że niektóre bioaktywne peptydy wykazują m.in. właściwości antybakteryjne i przeciwpasożytnicze a także przeciwzapalne, immunostymulujące, probiotyczne, obniżają ciśnienie krwi, osłaniają wątrobę, wspomagają terapię antynowotworową, zapobiegają otyłości oraz spowalniają procesy starzenia się organizmu. Wracając do naszego głównego celu zastosowania białek serwatkowych czyli poprawy jakości umięśnienia badania przeprowadzone z udziałem sportowców poddanych regularnemu treningowi siłowemu pokazały, że, w porównaniu do grupy kontrolnej, stosowanie białek serwatkowych powodowało znacznie większy wzrost siły mięśniowej, przyrost beztłuszczowej masy ciała i redukcję tkanki tłuszczowej. Myślę, że nie odkryłem Ameryki lecz przeglądając bazy danych medycznych z łatwością można się natknąć na wiele podobnych wyników badań klinicznych co potwierdza skuteczność działania białek serwatkowych. TROCHĘ O AZJATYCKIM ŻRÓDLE PEŁNOWARTOŚCIOWEGO BIAŁKA Białko sojowe zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy a jego wartość odżywcza jest niemal identyczna co białek zwierzęcych o wysokiej wartości biologicznej. Dla przykładu izolat białka sojowego uzyskał tą samą wartość 1 na międzynarodowej skali wartości biologicznej białek PDCAAS (protein digestibility-corrected amino acid score) co kazeina czy białko jaja. Jednakże istotną różnicę stanowi niski iloraz lizyny do argininy, co oznacza, że białko sojowe obfituje w argininę - aminokwas korzystnie wpływający m.in. na ukrwienie, wygląd i pracę mięśni (synteza tlenku azotu), endogenną syntezę kreatyny, detoksyfikację organizmu z nadmiaru azotu, dieta wysokobiałkowa). Białko sojowe posiada unikatową cechę wśród innych białek pokarmowych gdyż, poza korzystnym wpływem na tkankę mięśniową, najsilniej zmniejsza akumulację tłuszczu w organizmie oraz pobudza rozpad już istniejącej tkanki tłuszczowej. Zastanówmy się teraz nad mechanizmem działania białek sojowych. Badania pokazały, że białka sojowe zarówno bogate jak i ubogie w izoflawony sojowe (roślinne hormony podobne do estrogenów) powodują: » wzrost produkcji/wydzielania hormonów tarczycy - szczególnie aktywnej metabolicznie tyroksyny, » zmianę proporcji glukagonu do insuliny, » wzrost wrażliwości komórek na działanie insuliny. Pokrótce przypomnę tylko, że hormony tarczycy sterują naszą przemianą materii i skutecznie redukują nadmiar tłuszczu w organizmie a przy optymalnym dowozie kalorii nie będą miały katabolicznego wpływu na tkankę mięśniową. Niestety powyższe właściwości stały się pokusą do niekontrolowanego, bez wskazań i kontroli lekarskiej przyjmowania hormonów tarczycy przez kulturystów przed zawodami. Właściwy poziom insuliny w organizmie uzależniony jest m.in. od: diety - ilość i jakość węglowodanów, tłuszczów i białek, odpowiedniej podaży błonnika, magnezu, wapnia, cynku, chromu, witaminy E; aktywności fizycznej i składu ciała. Kluczowym aspektem jest kontrola jej poziomu, gdyż nadmiar utrudnia organizmowi czerpanie energii z pokładów tkanki tłuszczowej zarówno podczas treningu jak i spoczynku. Musimy wybrać taką dietę i styl życia aby maksymalnie zwiększyć wrażliwość komórek obwodowych czyli np. mięśniowych, tłuszczowych, organów miąższowych na działanie insuliny. Podsumowując powyższe wskazówki - optymalne proporcje pomiędzy po-posiłkowym stężeniem glukagonem i insuliny wraz ze wzrostem poziomu hormonów tarczycy we krwi i skuteczniejszą odpowiedzią komórek mięśniowych na działanie insuliny sprzyjają większej utracie tkanki tłuszczowej przy jednoczesnym zachowaniu dotychczasowej masy mięśniowej. Nie byłbym sobą gdybym nie wspomniał o zdrowotnych właściwościach białka sojowego które to korzystnie wpływa na poziom lipidów i cholesterolu we krwi, zapobiega stłuszczeniu wątroby (alkohol, toksyny i leki, otyłość, cukrzyca, dieta bogata w tłuszcze nasycone i cukier) a także wzmacnia kości i może być wykorzystane w profilaktyce niektórych typów nowotworów. Rozważając aspekt "szybkości" białka sojowego izolat tego białka doskonale komponuję się z koncentratem lub izolatem białka serwatkowego, gdyż wykazuje podobny profil wchłaniania i biodostępności aminokwasów. Na dzień dzisiejszy nie znam lepszego połączenia białek pokarmowych niż zestawienie ze sobą białka serwatkowego z białkiem sojowym jako idealnego źródła szybko-wchłanialnych aminokwasów BCAA z dużą dawką leucyny, glutaminy, aminokwasów siarkowych i argininy, bioaktywnych peptydów które to wpływają w sposób unikatowy na anaboliczno-antykataboliczne procesy organizmu. Z punktu widzenia każdego kulturysty starającego się przed zawodami o uzyskanie najlepszej jakości, gęstości i rzeźby umięśnienia mieszanka białek serwatkowych i sojowych wydaje się być doskonałym rozwiązaniem spełniającym wszelkie kryteria optymalnego dozwolonego wspomagania dietetycznego w sporcie.

    Odpowiedzi: 1055 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 12/13/2012 4:07:21 PM Liczba szacunów: 0
  • Śnieżynka 2012

    Post
    Hi Tec Nutrition & Peak Performance

    Do mnie doszła paka i też wszystkie opakowania mokre. Zamiast kazeiny dostałem C-6 ale cena ta sama więc żaden problem. Później wrzucę zdjęcia.

    Odpowiedzi: 1055 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 12/19/2012 4:49:04 PM Liczba szacunów: 0
  • Śnieżynka 2012

    Post
    Hi Tec Nutrition & Peak Performance

    c-6 wpadnie parę puch

    Odpowiedzi: 1055 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 11/4/2013 11:43:10 AM Liczba szacunów: 0
  • Śnieżynka 2012

    Post
    Hi Tec Nutrition & Peak Performance

    i do tego niewyjasniona kwestia kazeiny i c-6. zadbajcie o dostepnosc towaru na max a nie jak co roku a sam cos kupie napewno;-) Zmieniony przez - maly mis84 w dniu 2013-11-05 16:10:09

    Odpowiedzi: 1055 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 11/5/2013 4:09:12 PM Liczba szacunów: 0
  • Śnieżynka 2012

    Post
    Hi Tec Nutrition & Peak Performance

    whey c-6 caly czas byl po 199 jak pamietam

    Odpowiedzi: 1055 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 11/23/2013 8:54:12 AM Liczba szacunów: 0
  • Śnieżynka 2012

    Post
    Hi Tec Nutrition & Peak Performance

    Ogarnij się, a nie wypisujesz bzdury, cena 199zł za whey c-6 jest taka od miesięcy, sam nie raz zamawiałem w promocji -30% i zawsze była taka cena. Więc jak nie wiesz to się nie wypowiadaj. śnieżynka zawsze jest od ceny detalicznej!!! pewnie. I nie to ,ze narzekam. Tylko caly rok ceny sa nizsze. U konkurencji c6 ok 150, odpowiednik (niby) peaka whey fusion 159. A tu nagle ceny sie zmienija na wyzsze zeby bylo z czego ciac. Wiec to takie troche naginanie rzeczywistosci. oczywiscie co roku od lat cos kupuje za pare stowek ale te ceny 50% to sciema i tyle;-)

    Odpowiedzi: 1055 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 11/23/2013 2:41:01 PM Liczba szacunów: 0
  • Śnieżynka 2012

    Post
    Hi Tec Nutrition & Peak Performance

    To jest racja ceny zostały podniesione chyba cereasteron był po 200 zł jest po 219... ale głowy nie dam sobie obciąć tak samo jak przy hi anabol za 2250g 200 zł tyle samo co c-6

    Odpowiedzi: 1055 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 11/23/2013 8:20:23 PM Liczba szacunów: 0
  • 9.03.2011 MC 10x105 8x115 8x135 6x155 SCiaganie drazka 10x60 10x70 10x70 10x60 J.w za plecy 3s 55x10 Podciaganie sztangielki w Opadzie 3s WIoslowanie 10x75 10x85 8x85 Modlitewnik 3s mlotki 2s Plecy tak a nie inaczej bo byl tlok jak c*** na silowni a nie bede przeciez bezczynnie czekal na ,,sprzet,,

    Odpowiedzi: 105 Ilość wyświetleń: 6559 Data: 3/9/2011 2:28:21 PM Liczba szacunów: 0
  • no pomylilo mi sie :) Oczywiscie w srode MC , a w piatek wioslowanie . I pierwsze cwiczenie w piatek siady :) W piatek jeszcze 4s na łydki . No i pompki na poreczach bede wrzucal co jakis czas do planu :) Mezengan : nie umiem okreslic bo ja tak trenowalem ze pare miesiecy silka ostro potem przerwa i troche picia i c***a z tej silki zostawalo RDL - Rumunski MC

    Odpowiedzi: 105 Ilość wyświetleń: 6559 Data: 4/11/2011 8:44:56 PM Liczba szacunów: 0
  • DZIEŃ 6 TYDZIEŃ 7 Trening Rozgrzewka (orbi, wioślarz, shoulers mob) /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/955eb410e62e49dfb5a92f2e124780e0.jpg Rozciąganie Ad.1a-c Wreszcie poczułam dobrze mięśnie. W sumie bardziej naramienne jak piersiowe, ale i tak odczytuje to jako sukces. Nagrałam się i pod presją kamery udało mi się 12 powtórzeń ze sztangą zrobić. https://www.youtube.com/watch?v=6a4jWf9orc4 https://www.youtube.com/watch?v=GJYFA5AOXIQ Ad 2a-b Opuszczanie na gumie już prawie bez problemu umiem zrobić powoli nawet ciut dłużej jak 4 sekundy się udało. Wiosłowanie tutaj najlepiej czuje plecy. Podciąganie do szyi, pod koniec bywało ciężko. https://www.youtube.com/watch?v=xn3y75COqW0 Miska 1. Omlet z owsem masłem migdałowym 2. rosół z kaczki, mięso od szyi, ryż brązowy 3. kaczka w sosie curry-pomarańczowym z gruszkami, fasolką szparagową i ryżem 4. dorsz w galarecie 5. stek wołowy ogórki 6. wino /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/97234d7c377c4b079885cbae496e74de.JPG /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/de067a786b1e4fc38ce34a7ba303ebce.png Zmieniony przez - tamaqucci w dniu 2014-05-18 19:05:34

    Odpowiedzi: 164 Ilość wyświetleń: 13340 Data: 5/18/2014 7:01:54 PM Liczba szacunów: 0