SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

c

  • tribulus 20.000 trec

    Post
    Odżywki i suplementy

    Podajecie w tym watku swoje kimbinacje i zestawienia srodkow na podniesienie wlasnego wolnego testosteronu ja preferuję takie połączenie: tribusteron 60 olimp - 5 kaps dziennie zma olimp - 3-6 kaps dziennie fenuplast hi-tec - 4 kaps dziennie wit. c - 1000 mg dziennie

    Odpowiedzi: 28 Ilość wyświetleń: 2688 Data: 5/14/2005 12:14:14 AM Liczba szacunów: 0
  • Hormon Wzrostu

    Post
    Doping

    co za pytania hahah zwierzak odpuść sobie bo to nie dla ciebie no chyba że masz naprawde w c*** sary i nie masz co z tym zrobić

    Odpowiedzi: 46 Ilość wyświetleń: 2868 Data: 2/11/2011 1:11:53 AM Liczba szacunów: 0
  • problem z dieta

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Calories: 540 Calories w/ Fat: 63 Total Fat: 7g Saturated Fat: 1g Cholesterol: 0g Sodium: 135g Potassium 990mg Total Carbohydrates: 89g Dietary Fiber: 0g Sugars: 26g** Protein: 30g Vitamin A: 0% Vitamin D: 0% Iron: 2% Calcium: 6% Vitamin C: 0% Vitamin E: 0% cukry sa i to nie malo

    Odpowiedzi: 15 Ilość wyświetleń: 1112 Data: 8/11/2008 4:22:31 PM Liczba szacunów: 0
  • Ostrowia białko

    Post
    Odżywki i suplementy

    O gustach trudno dyskutować. Niektórzy twierdzą, że smaczniejsze od oliwy z oliwek są słodycze, ale ja niekoniecznie przerzucę się na nie zamiast oliwy Luzik TomQ - tak poważnie to smak jest ważną sprawą, bo dzięki temu jesteś w stanie więcej zjeść, co przy pewnej wadze staje się dość istotne. Natomiast co do tezy, iż "na ślinę" zbadasz jakość, bo coś tam czujesz, a coś nie, czy optycznie... hmm... no ja bym wolał, aby w laboratorium dokonywano analiz niekoniecznie na ślinę i oko Umówmy się, że produkty są zbliżone, a kwestie smakowe czy tam rozdrobnienia, mieszania itp. to indywidualne odczucie (być może kluczowe dla niektórych w wyborze i OK). Mnie bulwersują jedynie stwierdzenia, że ostrowia to wielkie g****, a "firmowe" to o Jezuuu... Jeśli chodzi o ostrowię (nie handluję żadnymi odżywkami dla jasności) to używam miksera i rozpuszcza się bardzo dobrze. Preferuję smak naturalny - ledwie zmienia smak mleka (intensyfikuje go), no i po co truć się E-ileś tam czyli sztucznymi dodatkami. Zdarza mi się wypić 90g w 1 porcji, co przy odżywkach firmowych odpada zupełnie z uwagi właśnie na smak - najlepszy w dużej ilości obrzydnie. Niemniej to MOJE zdanie i nie trzeba wcale go podzielać. Mała uwaga... Nie jedyna Ostrowia produkuje WPC, a jednak oni jedyni wstrząsnęli rynkiem odżywek białkowych w PL powodując liczne ataki na siebie i niesprawiedliwe oceny. Myślę, że jako konsumenci powinniśmy się cieszyć (bez względu na to czy ktoś korzysta z tego białka czy nie), iż zaistnieli, bo konkurencja z pewnością jest z korzyścią dla klientów. Zapytaj autora, Marka C., czy kiedyś handlował/handluje odżywkami tudzież w jakikolwiek sposób jest powiązany z producentami. Ja znam odpowiedź na to pytanie, jak Ty poznasz to być może zrozumiesz skąd ten artykuł i dlaczego ktoś woli sprzedawać białko np. za 70zł/kg, a nie za 22 - szczególnie, że marża jest procentowa. Zmieniony przez - Wiad w dniu 2010-07-09 10:55:43

    Odpowiedzi: 40 Ilość wyświetleń: 3456 Data: 7/9/2010 10:52:18 AM Liczba szacunów: 0
  • dieta dla pilkarza

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Dla kazdej grupy sportowej sa diety i/lub zalecenia dietetyczne. Trening pilkarski to glownie wytrzymalosc i szybkosc. Zalecenia dietetyczne w okresie ksztaltowania wytrzymalosci: - wzbogacac diete w weglowodany (szczegolnie wazne jest dostarczanie WW bezposrednio po treningu, zeby odbudowac a nawet zwiekszyc ilosc glikogenu, ktory jest niezbedny przy tym rodzaju treningu), - zwiekszone dostarczanie witamin, szczegolnie tych odpowiedzialnych za metabolizm - B1, B2, PP, C Zalecenia dietetyczne przy treningu szybkosciowym: - dieta wzbogacona W bialko (1,5-2g/kg masy) - wzbogacona w fosfor (zrodla: mleko, sery, orzechy, drozdze) - ochrona przed zakwaszeniem organizmu kwasem mlekowym poprzez spozywanie warzyw, owocow oraz mleka i jego przetworow.

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 836 Data: 6/21/2007 3:04:52 PM Liczba szacunów: 0
  • Łapka do oceny po 4 miechach

    Post
    Galeria Zdjęć

    n/c Zmieniony przez - rks1950 w dniu 2006-05-13 12:22:32

    Odpowiedzi: 18 Ilość wyświetleń: 4125 Data: 5/13/2006 12:21:56 PM Liczba szacunów: 0
  • odpuść glutamine szkoda kasy w jakimś tam stopniu obniża poziom kortyzolu ...ale nie jest warta swojej ceny takie moje zdanie. Tak jak wyżej Matanabol w dawce 10mg rano jest najlepszym rozmwiązaniu nawet na zachodnich boardach jest uznawany jako ,,sniadanie mistrzów'' dorzuć do tego ZMA i Wit C jakiś stack np:cell pump i buforowaną kreatyną i styka i żadnych spadków nie bęziesz miał . Pozdro

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 3550 Data: 9/26/2006 1:59:32 PM Liczba szacunów: 0
  • Cynk brać natychmiast-Idzień 9kps,II dzień 6kps IIIdzień 3kps-dzienną porcję dzielić na 3 porcje,do tego garlicyn rano,wieczór i w południe po 2kps,witamina c 1000 3x dziennie.Tak przez 3 dni

    Odpowiedzi: 28 Ilość wyświetleń: 1925 Data: 1/27/2011 4:14:29 PM Liczba szacunów: 0
  • a tam mozna cwiczyc wrzuc wit c i tyle jak bedziesz mial 41 temperatury to znaczy ze jestes chory a tak do 38 normalnie na silke bym pomykal

    Odpowiedzi: 28 Ilość wyświetleń: 1925 Data: 1/28/2011 6:41:41 AM Liczba szacunów: 0
  • Jeet Kune Do

    Post
    Sztuki Walki

    to chyba nie Michał C. on umiał obsługiwać forum.

    Odpowiedzi: 28 Ilość wyświetleń: 3164 Data: 4/26/2011 1:50:40 PM Liczba szacunów: 0
  • prolo vs propianate

    Post
    Doping

    Podpowiem Ci ze jezeli tylko Ja pojawiam sie na horyzoncie wszystkie c.ipki sa mokre i nie trzeba zadnej masci docipkowej

    Odpowiedzi: 33 Ilość wyświetleń: 2958 Data: 4/12/2006 3:23:30 PM Liczba szacunów: 0
  • prolo vs propianate

    Post
    Doping

    h c w pupe Neal.

    Odpowiedzi: 33 Ilość wyświetleń: 2958 Data: 4/12/2006 11:17:36 PM Liczba szacunów: 0
  • dieta do oceny

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    warzywa sezonowe teraz dobrze wychodzą mrożonki c

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 842 Data: 12/29/2009 9:31:55 PM Liczba szacunów: 0
  • Ogolnie nie jest zle troche masz za malo calkowitego i trigly ma byc tak: Cholest calkow min 140 max 200 HDL-D min 35 max 55 TRIGLY min 60 max 165 A gdzie jest LDL-CH to jest wazne? Masz tu artykul doksztalcaj sie Zrodlo naturalnamedycyna.pl Co to jest cholesterol? Cholesterol to jedna z substancji tłuszczowych, zawartych w organizmie ludzi i zwierząt. Do czego potrzebny jest cholesterol? Cholesterol stanowi ważny składnik wszystkich błon komórkowych. Jest potrzebny do produkcji estrogenu, testosteronu i hormonów sterydowych kory nadnerczy. Wytwarzany z niego związek pod wpływem promieni słonecznych przekształca się w skórze niezbędną dla organizmu witaminę D. Produkowane z cholesterolu kwasy żółciowe biorą udział w trawieniu tłuszczów. Cholesterol jest też składnikiem chroniącej skórę wydzieliny gruczołów łojowych. Czy trzeba dostarczać cholesterol z pożywieniem? Nie. Cholesterol jest w wystarczającej ilości produkowany w wątrobie z cząstek, które powstają w czasie metabolizmu kwasów tłuszczowych i węglowodanów. Tylko produkty roślinne nie zawierają cholesterolu. Co dzieje się z powstałym w wątrobie cholesterolem? Z wątroby cholesterol związany z białkiem jest transportowany do narządów, które będą go potrzebowały. Ta jego forma nazywa się LDL. To jakby specjalnie oznakowany pojazd transportowy, wiozący ładunek do adresata. Będzie krążył we krwi tak długo, póki przesyłka nie zostanie odebrana. Ale możliwe są też dwa inne rozwiązania - “zmęczony” doręczyciel ze swoim ładunkiem zatrzyma się gdzieś na skraju trasy (ściana naczynia krwionośnego) i tam swój ładunek porzuci. Pilnujące porządku służby drogowe (komórki układu białokrwinkowego) pospiesznie uprzątną go, wbudowując w blaszkę miażdżycową. Dzieje się to tym częściej im większy tłok na trasie, czyli im więcej niechcianych przesyłek. Jeśli w organizmie jest duża ilość wolnych rodników, pod ich wpływem cholesterol zmienia się w szczególnie groźną dla naczyń formę utlenioną, zwaną VLDL. To ona odpowiada za tworzenie niebezpiecznych blaszek miażdżycowych. Cholesterol, który powstał w tkankach z obumarłych komórek i nieczynnych już hormonów powraca do wątroby, również w postaci związanej z białkiem. Ta forma nazywa się HDL. To inny rodzaj pojazdu transportowego. Im większą ilością takich pojazdów dysponuje organizm, tym sprawniej usuwa z tkanek niepotrzebny już cholesterol. Kiedy cholesterol jest szkodliwy? Wysoki poziom cholesterolu powoduje uszkodzenie tętnic (tworzenie się blaszki miażdżycowej), a to jest główną przyczyną chorób układu krążenia (choroby wieńcowej, nadciśnienia tętniczego, zawału serca, udaru). Najwyższy bezpieczny poziom cholesterolu we krwi to 150 mg% (w ostatnich latach niektórzy fizjolodzy są zdania, że górna granica normy to 130 mg%). HDL powinien stanowić 1/5 – 1/3 cholesterolu całkowitego. Komórki wpuszczają do swego wnętrza tylko tyle LDL, by zaspokoić swoje zapotrzebowanie. Reszta – jeśli adresat zechce przyjąć przesyłkę - powróci do wątroby w postaci HDL. Jeśli nie – będzie nadal krążyć we krwi, narażając naczynia na uszkodzenie. Krążący we krwi nadmiar LDL jest odkładany w postaci złogów. Jak wspomniano, dzieje się to tym łatwiej, im jest go więcej, oraz im więcej jest w organizmie wolnych rodników, a mniej chroniących przed ich działaniem antyoksydantów. Wolne rodniki poza tym, że wpływają na przekształcanie się LDL w VLDL, uszkadzają błonę wewnętrzną tętnic. W miejscu uszkodzenia odkładają się najczęściej złogi, dające początek blaszce miażdżycowej. W jaki sposób organizm pozbywa się cholesterolu, który po spełnieniu swoich zadań powrócił do wątroby? W wątrobie cholesterol jest przekształcany w kwasy żółciowe i z żółcią transportowany do jelita. Stamtąd może zostać wydalony tylko wtedy, gdy zjadamy codziennie dostateczną ilość rozpuszczalnego błonnika (tzw. pektyny), który ma zdolność wiązania cholesterolu. Ale jeśli produkcja cholesterolu jest zbyt duża, albo gdy niefortunnie dostarczamy go dodatkowo z pożywieniem – proces ten jest niewydolny. Gdy brak w diecie błonnika - cholesterol zostanie powtórnie wchłonięty z jelita do krwi. Jakie pokarmy sprzyjają wysokiemu poziomowi cholesterolu? Tę właściwość mają głównie dwie grupy żywności. Pierwsza, to produkty zwierzęce – wszystkie rodzaje mięsa oraz mleko i jego przetwory. Zawierają one znaczną ilość białka przy całkowitym braku substancji balastowych (błonnik). Nadmiar białka w diecie jest jedną z najważniejszych przyczyn chorób cywilizacyjnych (choroby układu krążenia, degeneracyjne, nowotwory). Istotna jest też obecność w tych produktach nasyconych kwasów tłuszczowych. Druga grupa to ulegające szybkiemu trawieniu oczyszczone węglowodany - cukier i słodycze oraz pozbawione otoczki ziarna zbóż, które zjadamy głównie w postaci pieczywa z białej mąki, białego ryżu i kaszy mannej. W czasie ich trawienia organizm uzyskuje w nadmiarze substraty do produkcji cholesterolu. Co jest przyczyną powstawania wolnych rodników uszkadzających tkanki i sprzyjających odkładaniu się złogów cholesterolu? Najważniejsze przyczyny to: nadmiar białka w diecie; smażenie, zwłaszcza wielokrotne używanie tego samego tłuszczu, niezależnie od tego, czy jest to olej czy tłuszcz zwierzęcy; palenie tytoniu; skażenie chemiczne środowiska. Czy wyłącznie przy pomocy diety można utrzymać prawidłowy poziom cholesterolu? Tak. Jest to możliwe, gdy na miejsce pokarmów sprzyjających wysokiemu poziomowi cholesterolu wprowadzimy następujące produkty: pełne ziarno zbóż, warzywa, owoce; zawierają wolno trawione związki węglowodanowe i niewiele tłuszczu, przez co ograniczają produkcję cholesterolu; zboża, warzywa i owoce, w których jest dużo pektyn (płatki owsiane, kasza jęczmienna, jabłka, gruszki, śliwki, fasola, groch, kapusta); umożliwiają one wydalanie cholesterolu; warzywa i owoce bogate w wit. C, wit. E i beta-karoten - wymienione związki to antyoksydanty, chroniące komórki przed działaniem wolnych rodników; takie samo działanie ochronne mają nienasycone kwasy tłuszczowe, w znacznym stopniu uniemożliwiające powstawanie złogów cholesterolowych. Zawarte są w tłoczonych na zimno olejach, przede wszystkim oliwie z oliwek, a także w orzechach włoskich, pestkach dyni, siemieniu lnianym, owocach avocado;oraz wycofamy ze swojej diety cukier i słodycze. Dr Anna Romanowska

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 1447 Data: 11/19/2009 5:33:58 PM Liczba szacunów: 0
  • Gainer = marskosc wątroby ?

    Post
    Odżywki i suplementy

    N/C ! :D

    Odpowiedzi: 12 Ilość wyświetleń: 2911 Data: 10/29/2006 5:46:06 PM Liczba szacunów: 0
  • daj jakiś stack e/c/a/ lub coś z joszką lub 1.3 w składzie poczytaj opinie http://www.sfd.pl/4_sk%C5%82adkowy_test_mocnych_termogenik%C3%B3w_opinie_-t1097987.html Zmieniony przez - lodzianin1 w dniu 2016-01-07 16:45:04

    Odpowiedzi: 40 Ilość wyświetleń: 1990 Data: 1/7/2016 4:42:20 PM Liczba szacunów: 0
  • Rozwin skrót e/c/a. Z geranium to chyba przedtreningowki tylko

    Odpowiedzi: 40 Ilość wyświetleń: 1990 Data: 1/7/2016 4:45:26 PM Liczba szacunów: 0
  • tak na prawde johe czułem dopiero na VLCD i BF ok12 % z wyższym niż 20% raczej nie ma sensu E fedryna C offeina A spiryna 1,3d jest też w spalaczach chodzi o efekt hamowania apetytu

    Odpowiedzi: 40 Ilość wyświetleń: 1990 Data: 1/7/2016 4:46:32 PM Liczba szacunów: 0
  • masz t5 gotowy stack e/c/a

    Odpowiedzi: 40 Ilość wyświetleń: 1990 Data: 1/7/2016 5:30:19 PM Liczba szacunów: 0
  • Poradzcie !!!

    Post
    Trening dla zaawansowanych

    Ok 50% c max-tak, by po wykonaniu 12-15 powtórzeń mieć zapas 2-3. Pozdrawiam wszystkich ambitnych-"Wszystko,co Cię nie zabije czyni Cię mocniejszym" Michail-Czytaj i pytaj: http://www.kulturystyka.pl/atlas/ Albo oglądaj i ucz się http://www.kulturystyka.pl/atlas_cwiczen-michail/

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 795 Data: 7/5/2003 10:59:38 PM Liczba szacunów: 0