SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

c

  • Dziennik treningowy Ronin

    Post
    Po 35 roku życia

    Ja dlatego przemyśle zejście niżej z ciężarem, nawet mocno niżej i trening dynamiczny na wysokie liczby powtórzeń. Będzie to sensowne połączenie i jedno bedzie wnosić coś do drugiego, a nie gryźć się nawzajem (bo takie odnoszę wrażenie). Książki i autorytety. Domyślanie się zostawmy innym :-) Podeprę się autorytetem Waszego guru Friela W każdym sezonie startowym sportowiec musi zaliczyć kolejne "klasy" triady: 1. Umiejętności bazowe a) wytrzymałość b) siłę c) technika szybkości / ew. technika (ekonomia ruchu) 2. Umiejętności zaawansowane a) wytrzymałość siłowa b) wytrzymałość anaerobowa c) moc Jak się szybko zorientujesz (w trakcie treningów) kluczem będzie jednak siła. A siła to duże ciężary. A duże ciężary to niewiele powtórzeń (bo jak dużo powtórzeń, to ciężary nie są duże). A duże ciężary to polisa w postaci techniki. Lekcje na bieżni, rowerze i basenie odrobiłeś. Masz same 6+ Ale na siłowni to chyba siedzisz w oślej ławce i rozważasz czy wystarczą Ci dwójki, czy trójki. :-) Odrób lekcje z siły. To właśnie siła będzie stabilizowała korpus. Nie mówię o wielkich mięśniach-pasożytach tlenowych. Mówię o silnych mięśniach szkieletowych na całym ciele, a nie tylko na tym j**anym core (co się nim wszyscy podniecają) Biegacze mają awersję do siłowni. Nie dziwi mnie to. Zero umiejętności skupiania się na technice. A przecież takie martwe ciągi czy właśnie wyciskanie stojąc to ćwiczenie dla nich. O podrzutach nie wspomnę. A przysiady? Przysiady jak picie wódki. Trza umić, żeby dobrze siadać. Dobrzy biegacze wiedzą o co chodzi na siłowni. Dzisiaj zapytam w szkole chłopaka (młodzieżowa elita lekkoatletyczna w biegach) jak wyglądają jego treningi na siłowni. Z tego co wiem od poprzedniego to rządził podrzut i wszystkie ćwiczenia stojąc. Joga może być tylko uzupełnieniem treningu. Choćby mistycy ze wschodu udowodnili, że pozycja psa uciska czakram energetyczny, który dodaje +50% siły w biegu, to nic nie zastąpi pokonywania oporu dodanego. Wczoraj odlubiłem na fejsie jeden popularny fp biegowy. Tam zazwyczaj czytałem jak biegacze jadą po treningu siłowym i użytkownikach siłowni. A jakie herezje wypisują... Za to roi się tam od planów na planki i inne tęczowe ćwiczenia dla Kena i Barbie. Zrób konkretną objętościowo, dynamiczną i poprawną technicznie serię MC ze swoim 7-8RM, a dasz swoim mięśniom brzucha więcej niż tygodniowe udawanie kłody w tartaku. Wszelkie unoszenia nóg, kolan w zwisie, czy jazda na kółku - więcej zrobią roboty niż wymyślne pozycje Made in India. :-)

    Odpowiedzi: 2847 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 9/23/2016 10:11:30 AM Liczba szacunów: 3
  • STEVIA

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    TROSZKE O STEVI S T E V I A Stevia rebaudiana - źródłem naturalnych substancji słodzących W poszukiwaniu zastępczych środków słodzących, wskazanych zwłaszcza dla osób otyłych oraz chorych na cukrzycę, coraz większą uwagę zwraca się na pozyskiwanie ich ze świata roślinnego. Do znanych nam roślin zawierających związki słodzące należy lukrecja gładka Glycyrrhiza glabra. Zawarta w jej korzeniu glicyryzyna (12%) należąca do saponin triterpenowych jest 50 - 100 razy słodsza od sacharozy. Z roślin pochodzących z innych stref klimatycznych bogatych w substancje słodzące należy wymienić: gwinejską Dioscoreophyllum cumminsi, której nasiona zawierają monelinę 300 razy słodszą od sacharozy; afrykańską Pentadiplandra brazeana, ze związkiem pentadyną 300 razy słodszym od sacharozy; występującą w Malezji i Wietnamie Curculigo latifolia, zawierającą w owocach kurkulinę 900 razy słodszą od sacharozy; z chińskiej prowincji Yunan Capparis masakai, zawierającą w owocach mabilinę, słodszą 375 razy od sacharozy. Ostatnio dużą uwagę, zwłaszcza w Japonii i krajach południowoamerykańskich poświęca się roślinie Stevia rebaudiana Bertom z rodziny Asteraceae, pochodzącej z Brazylii i Paragwaju. Jest to krzew osiągający wysokość ok. 80 cm, obejmujący obecnie swym zasięgiem obszar od południowo-zachodnich granic USA do pólnocnej Argentyny poprzez Meksyk, Andy i górskie regiony Brazylii. W Ameryce znanych jest ponad 80 gatunków z rodzaju Stevia, ale szacuje się, że na całym obszarze występowania jest ich ok. 150-300. Stevia rebaudiana znana jest jako Caa-che i Azuca-caa, co znaczy "słodka roślina". Surowcem zawierającym związki słodzące są liście. Pierwszy, który opisał tę roślinę i prowadził badania nad wyizolowaniem z niej rozpuszczalnych w wodzie związków słodzących, był Bertoni. Następnie zajęli się nią Rasenach i Dietrich. Ten ostatni wyizolował z niej dwa związki "słodzące", z których jeden nazwany został stewiną, a po dalszych badaniach chemicznych - stewiozydem. Wiele uwagi stewiozydom poświęcili naukowcy Narodowego Instytutu Chorób Metabolicznych przy Uniwersytecie w Betsaidzie (Maryland) oraz grupa badaczy japońskich Uniwersytetu w Hiroszimie i Hokkaido. Efektem tych badań było wyodrębnienie kilku innych glikozydów diterpenowych, a wśród nich rebaudozydu A jednego z ważniejszych i najsłodszych, o przyjemnym smaku. W liściach zidentyfikowano ponadto sterole, taniny, olejki eteryczne zawierające m.in. limonen, geraniol, pinen i terpen. Stosowanie stewiozydów oraz ekstraktów z liści jako substancji słodzących było od dawna praktykowane w Paragwaju. Stevia rebaudiana nazywana w Paragwaju "słodkim zielem paragwajskim" używana była przez różne plemiona tubylcze jeszcze przed kolonizacją hiszpańską (XVII w.). Wywarem z liści słodzono różne napoje, m.in. herbatę "mate" i kawę. Wywar z liści, kwiatów i młodych sproszkowanych gałązek zalecano także w cukrzycy. Stosuje się go po dziś dzień, parząc w wodzie sproszkowany surowiec przez kilkanaście minut. Inną formą jest koncentrat w postaci syropu używany jako słodzik. Stewiozydy i czyste ekstrakty z liści Stevia rebaudiana są szczególnie popularne i chętnie wykorzystywane w przemyśle spożywczym w Japonii. Dosładza się nimi konserwy w zalewie octowej, pasztety mięsne i rybne, sos sojowy, "pastę" fasolową, napoje owocowe, lody, gumy do żucia. Znajduje to wyraz w dużym zainteresowaniu jej uprawą w miejscowych warunkach, dokąd sprowadzono ją w 1971 r. z Paragwaju. Niewystarczającą podaż upraw krajowych pokrywa import z południowej Korei, Tajwanu i innych południowo-wschodnich krajów azjatyckich. Według szacunków zużycie liści Stevia rebaudiana do produkcji stewiozydów i ekstraktów oraz słodzików zastępujących cukier wynosiło 700-1000 t (sucha masa) w 1979 r. i 1500-2000 t w 1991 r. Stewiozydy charakteryzują się dużą stabilnością w odniesieniu do pH i temperatury. Mają delikatny smak, podobną do sacharyny zdolność słodzącą, nie fermentują i nie żółkną pod wpływem ogrzewania. Czysty stewiozyd (93-95%) ma trwały gorzkawy lub ściągający smak, przy czym wraz ze zmniejszeniem czystości związku staje się on mniej przyjemny. Jest jednak lepszy niż glicyryzyny, sacharyny i innych substancji słodzących, np. aspartamu, cyklamatu sodowego. Organoleptyczne porównanie wykazało, że czysty stewiozyd jest 300 razy słodszy od sacharozy w stężeniu 0,4%, 150 razy od sacharozy 4% i 100 razy od sacharozy 10%. Grupą odpowiedzialną za właściwości słodzące są sacharydy z C-13 i C-19 oraz grupa ezometylenów z C-17. W efekcie próby nad likwidacją posmaku, jaki zostaje po stewiozydzie, wykazały, że jego organoleptyczną jakość poprawiały w malejącej kolejności: sacharoza, glukoza, fruktoza, cukier inwertowany i sacharyna. Dodatek kwasu octowego, cytrynowego oraz chlorku sodu nie powodował żadnych efektów. Korzystnie wpływało także dodanie aminokwasów, peptydów, soli zasadowych kwasów organicznych i nieorganicznych, gum i glukolaktonów. Niektóre patenty japońskie uwzględniają dodatek sacharozy lub fruktozy, co poprawia nie tylko smak substancji słodzących ze Stevia rebaudiana, ale nadaje drinkom i innym napojom świeżości, a w wyrobach tytoniowych podnosi aromat. Badano także toksyczność surowca i jego wpływ na procesy metaboliczne organizmu, reprodukcję itp. Eksperymenty przeprowadzone na szczurach karmionych paszą z dodatkiem stewiozydów w ilości 0,28%, 1,40% i 7% nie wykazały ich ujemnego wpływu na płodność, przebieg ciąży i zdrowotność młodych. Stwierdzono pewien wpływ stewiozydów na przemianę węglowodanów. Pierwsze badania w tym zakresie wykonane w Paragwaju wykazały, że po podaniu wodnego ekstraktu z suszonych liści (bez określenia dawki) u 25 dorosłych osób nastąpiło po 6-8 godzinach zmniejszenie poziomu glukozy we krwi o 35,2% w stosunku do stanu wyjściowego. Okazało się także, że Stevia rebaudiana ma właściwości przeciwbakteryjne. Z wydzielonych chromatograficznie 8 niezidentyfikowanych związków zawartych w ekstraktach z liści, 2 okazały się aktywne przeciwko różnym szczepom bakterii, szczególnie Pseudomonas aeruginosa i Proteus vulgaris. Pozostale miały właściwości słodzące, a tylko nieznaczną aktywność bakteriostatyczną. Zaletą stewiozydów jest ograniczanie próchnicy zębów powodowanej przez Streptococcus mutans. Dlatego warto zastąpić nimi popularne cukry (glukoza, fruktoza) w różnych preparatach doustnych (pasty do zębów, płukanki). Stewiozydy nie mają większego wpływu na układ sercowo-naczyniowy. Miesięczny okres picia herbaty z liści Stevia rebaudiana przez 18 osób w wieku 18-40 lat nie spowodował znaczących zmian. Stwierdzono jedynie nieznaczne (9,5%) obniżenie ciśnienia tętniczego skurczowego i rozkurczowego. Badania laboratoryjne przeprowadzone w krajach Ameryki Południowej wykazały, że stewiozydy mają pewną aktywność w niektórych procesach fizjologicznych, jednak dane z literatury na ten temat są dosyć skromne. Dr Barbara Hojden - Wiadomości Zielarskie 3/2000 Źródło: http://www.przychodnia.pl/pisma_zdrowie/wz/slodzi.htm UPRAWA Stevia jest rośliną o niewielkich wymaganiach glebowych, najlepiej toleruje gleby lekkie, przepuszczalne. Niekorzystne jest zalewanie korzeni nadmiarem wody - nie należy jej sadzić w niżej położonych częściach działki, ponadto podłoże powinno zawierać sporo piasku co sprzyja naturalnemu odpływowi nadmiaru wody. Należy podkreślić, iż uprawa w gruncie nie wymaga specjalnego przygotowania podłoża o ile nie jest to ciężka, gliniasta gleba. System korzeniowy jest stosunkowo płytki zatem znane są przypadki uprawy w doniczce. W pierwszym roku uprawy wystarczająca jest doniczka o średnicy około 20 cm, w kolejnym proporcjonalnie większa. INNE UWAGI Sadzonek zakupionych wczesną wiosną nie należy natychmiast po zakupie wystawiać na silne działanie słońca, w takim przypadku korzystne jest wystawienie roślin np. na parapet skierowany na wschód, co zapewnia optymalne naświetlenie chroniąc jednocześnie rośliny przed silnym nasłonecznieniem następującym w godzinach południowych. Stevia nie wymaga szczególnego nawożenia, korzystne jest w początkowej fazie wzrostu podlewanie płynnymi nawozami wieloskładnikowymi w niewielkich stężeniach, lub prostszym sposobem można je zasilać nawozami wolno rozkładającymi się (granulaty otaczane żywicami). Najkorzystniejszym okresem do wysadzania stewii do gruntu jest zazwyczaj połowa maja, ponieważ zwykle nie ma już niebezpieczeństwa przymrozków, na które młode sadzonki są szczególnie wrażliwe zaś gleba jest już dostatecznie ciepła, dzięki czemu rośliny dobrze się przyjmują. Rośliny należy wysadzać wraz z całą bryłą ziemi wydobytą z doniczki i w pierwszych dniach po posadzeniu nie powinny być narażone na silne działanie słońca. Jeżeli roślina nie była przesadzana podczas uprawy w doniczce i ziemia, w której rośnie jest silnie spowita przez korzenie należy delikatnie rozplątać kłęby korzeni. Miejsce przeznaczone do posadzenia stevii powinno być osłonięte od silnych wiatrów, gdyż roślina w początkowym okresie wzrostu posiada wiotkie pędy, które podczas wiosennych burz mogą być uszkodzone. Roślina teoretycznie znosi przymrozki do -6oC lecz młode pędy są wówczas całkowicie niszczone,co praktycznie pozwala uprawiać stevię w naszych warunkach wyłącznie jako roślinę jednoroczną. Ogólnie stevia jest rośliną łatwą w uprawie i wydaje się, że nawet osoby z niewielkim doświadczeniem z pewnością mogą uzyskać dobre efekty

    Odpowiedzi: 14 Ilość wyświetleń: 13255 Data: 7/20/2006 7:51:23 AM Liczba szacunów: 0
  • 2) /SFD/Images/2015/12/31/3b289cab1191466f8e82ab5c141b158d.png 1) Dane Nick: Jajek125 Wiek: 24 Staż:~2 Wzrost: 186 Waga ciała: 85 Obwody(w cm) Brzuch (na wysokości pępka):85 Klatka:110 Biceps (napięty) lewy/prawy: 39,5 Przedramię lewe/prawe:32 Udo (góra)lewe/prawe:64 Udo (środek)lewe/prawe:57 2) Spis suplementacji Witaminy (Olimp) BCAA (Activlab, Universal) Leucine (Primaforce) Białko (Scitec, Myofusion) Carbo (Olimp) Venom 3.0+ (Arli) Ready To War (by Guru) TH (by Guru w drodze do mnie) DeepSleep (by Guru w drodze do mnie) Omega3 (Olimp) ZMA (Tested, Activlab) Zdjęcie testowanych produktów. Dawkowanie. Witaminy do śniadania po 1 kapsie witamin i minerałów BCAA około treningowo ew. w DNT przed aerobami Leucine~7g Białko 30g Carbo 30g po siłowym Venom 3.0+ 1kaps w połowie siłowego(pod koniec testu może dwa zobaczymy) ew. przed aero W DNT Ready To War bez stałej suplementacji (jak będę miał słaby dzień to wezmę, ale wole unikać już Geranium) TH planuje po 2tyg zacząć brać razem z Venomem DeepSleep/ZMA naprzemiennie w zależności od stopnia wyspania (DS jeszcze nie wiem jak się będzie sprawdzać Solaros brałeś może ? czuć głębszy sen ?) Omega 4-8 kaps na dobranoc 3) Dieta ~2400kcal B 2,4 | T 1,6 | W 1,1 Będę się trzymał zasady 100g węgli + ewentualne ładowania co ~2tyg Przykładowe menu %-) 1 jajecznica z 4 całych jaj na pomidorach i cebulce 2 150g woła + warzywa 3 białko + carbo + leucine 4 150g woła+ 50g makaronu + warzywa 5 4 jajca + 20g orzechów 6 250g twarogu + 50g oliwy + warzywa Z tego wyszło 91g węgli + warzywa Więc trochę więcej niż powinno ale za to w DNT nie będzie pite Carbo i makaronu 40g więc powinno być GiT a jak nie to wiadomo korekta 4) Trening SS6 – ten sam zestaw ćwiczeń co w ubiegłym roku http://img820.imageshack.us/img820/237/trenbp.jpg Rozkład w ciągu tygodnia Poniedziałek C B Wtorek A D Czwartek B C Piątek D A Po siłowym aero 5) Aktualne fotki -Przód luzem http://img109.imageshack.us/img109/5972/przod1g.jpg -Mięśnie brzucha (przodem) http://img225.imageshack.us/img225/4039/przod2p.jpg -Bok luzem http://img213.imageshack.us/img213/4193/dsc0064z.jpg -Tył luzem http://img534.imageshack.us/img534/5978/tyl1i.jpg -Mięśnie klatki piersiowej bokiem http://img337.imageshack.us/img337/8011/dsc0069wo.jpg -Mięśnie dwugłowe ramion tyłem http://img442.imageshack.us/img442/2690/tyl2a.jpg extra: -Mięśnie dwugłowe ramion przodem http://img443.imageshack.us/img443/4554/przd3c.jpg -Mięśnie ud http://img151.imageshack.us/img151/7428/gira1.jpg http://img571.imageshack.us/img571/5918/gira2.jpg

    Odpowiedzi: 1064 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 5/8/2012 1:42:13 AM Liczba szacunów: 0
  • /SFD/Images/2015/12/31/d16fead5f33f444dac0ce465210c2bb7.png Środa – 9 maj - DT /SFD/Images/2015/12/31/17fe294670c2447e94cb82ac27f56cdf.png Rano na czczo: Magnez Witamina C 1000mg Razberi-K x2 Termofuse x1-2 Acai 3g Posiłek w pracy: Mięso 250-300g Warzywa /SFD/Images/2015/12/31/3e1405c086df46c39058502f2686eb81.jpg Przed treningiem: BCAA ~15g Beta-alanina 2g Termofuse x1 AAKG 1-3g Na treningu: BCAA ~15g Zaraz po treningu: Białko ~50g Beta-alanina 2g Po treningu (~45min później): Magnez Witamina C 1000mg BCAA 5g Power Shock 15g II posiłek (w domu)/potreningowy: Mięso z wieprza 250-300g sos Warzywa /SFD/Images/2015/12/31/e5656fec3d784d77893876800c1f133d.jpg 0-3 x15ml enzymki multiwitamina & ecdy x1 l-leucine 2-3g III posiłek: Jajecznica z 4-5 całych jaj keczup 20g Warzywa Ser żółty 20-40g Orzechy 40-60g /SFD/Images/2015/12/31/136fb26d121542939927d721676dcc9e.jpg /SFD/Images/2015/12/31/d2d0328196904709910e77f79ff9677b.jpg Witamina D 10,000IU Enzymki Piperine & ecdy x1 l-leucine 2-3g IV posiłek: Ser biały 200g (low fat) Jogurt 125g (low carb) /SFD/Images/2015/12/31/b1ecc41ec1734bf89ec18d910e313100.jpg /SFD/Images/2015/12/31/53677d7bb86d4b7c8a688e13a6dfe242.jpg & Białko 40g Mleko ~100ml 0-3 x 15ml B-Complex Probiotyki & Glutamina ~10g ZMA DAA /SFD/Images/2015/12/31/8b34c9abd5824e0aa983705450e4d69c.png /SFD/Images/2015/12/31/b49e2e483541438898d149ee0b42be63.jpg /SFD/Images/2015/12/31/46c98994cd434a31ab9bfe9396170d79.png pierwszy trening na nowej silowni - myslalem ze padne,zero sil. Tylko 6 serii z planowych 10,ale po 10-ciu musieliby mnie wynosic chyba. Zmieniony przez - solaros w dniu 2012-05-11 17:05:33

    Odpowiedzi: 1064 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 5/11/2012 5:05:15 PM Liczba szacunów: 0
  • /SFD/Images/2015/12/31/989a09cca3764893a8de1d548d2c2345.png Środa - 16maj - DT /SFD/Images/2015/12/31/b760af50a995497fa83051866e44d1cb.png Rano na czczo: Magnez Witamina C 1000mg Razberi-K x2 Termofuse x1-2 Acai 3g Posiłek w pracy: Mięso 250-300g Warzywa Przed treningiem: BCAA ~15g Beta-alanina 2g Termofuse x1 AAKG 1-3g /SFD/Images/2015/12/31/4f9a0e33e8ed4bc5b00f5e7968260c3d.jpg Na treningu: BCAA ~15g /SFD/Images/2015/12/31/1e107d3758f346c0b8cf5a0a856211c1.jpg Zaraz po treningu: Białko ~50g Beta-alanina 2g /SFD/Images/2015/12/31/81416395eef740648d05656fbda29e03.jpg Po treningu (~45min później): Magnez Witamina C 1000mg BCAA 5g Power Shock 15g II posiłek (w domu)/potreningowy: Mięso z piersi kurczaka 250-300g Keczup 20g Warzywa 0-3 x15ml enzymki multiwitamina & ecdy x1 l-leucine 2-3g III posiłek: Jajecznica z 4-5 całych jaj keczup 20g Warzywa Ser żółty 20-40g Orzechy 40-60g Witamina D 10,oooIU Enzymki Piperine & ecdy x1 l-leucine 2-3g IV posiłek: Ser biały 200g (low fat) Jogurt 125g (low carb) Siemie lniane 10g & Białko 40g Mleko ~100ml 0-3 x 15ml B-Complex Probiotyki & Glutamina ~10g ZMA DAA /SFD/Images/2015/12/31/8e8dfe39cb0f4fdbadabad4fc6d00ccf.png http://img267.imageshack.us/img267/3074/t2t1.jpg /SFD/Images/2015/12/31/c45d3bfe23b44052ae0333f5539843f2.png codziennie staram sie pić to cudeńko: /SFD/Images/2015/12/31/86aa3c5afd6f42bba22a7212f4c4c60c.jpg smakuje tak samo jak wyglada @-) /SFD/Images/2015/12/31/65833ca9a1bd45c0b5aec0722a3d3677.jpg co do treningu - to ciezary masakryczne,ale 90% cwiczen nie robilem rok z hakiem znowu staram sie robic na wolnych ciezarach ale wbrew pozorom - maly ciezar - trening z srody,dzis piatek - a DMOS'y takie ze glowa mala

    Odpowiedzi: 1064 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 5/19/2012 1:42:33 AM Liczba szacunów: 0
  • /SFD/Images/2015/12/31/4c35fd410bc745dba1bd08a4e3885d00.png 'piontek' - 18maj - DT /SFD/Images/2015/12/31/430c3cc5581540519acced41b25b1d10.png Rano na czczo: Magnez Witamina C 1000mg Razberi-K x2 Termofuse x1-2 Acai 3g Posiłek w pracy: Mięso 250-300g Warzywa Przed treningiem: BCAA ~15g Beta-alanina 2g Termofuse x1 AAKG 1-3g Na treningu: BCAA ~15g Zaraz po treningu: Białko ~50g Beta-alanina 2g Po treningu (~45min później): Magnez Witamina C 1000mg BCAA 5g Power Shock 15g przed posilkiem: /SFD/Images/2015/12/31/39bd45ba72584a1f8a09ca7b03880d7f.jpg II posiłek (w domu)/potreningowy: Mięso 250-300g Keczup 20g Warzywa /SFD/Images/2015/12/31/db89b8cb9ccb461199b197c92d185514.jpg 0-3 x15ml enzymki multiwitamina & ecdy x1 l-leucine 2-3g odrobina owocow: /SFD/Images/2015/12/31/68a53a6a504d4d46a4052a838b8d6f7f.jpg III posiłek: miecho 150g Warzywa Ser żółty 20-40g Orzechy 40-60g /SFD/Images/2015/12/31/d66b31cc16e64f5989adf3fc8faccade.jpg Witamina D 10,oooIU Enzymki Piperine & ecdy x1 l-leucine 2-3g IV posiłek: Ser biały 200g (low fat) Jogurt 125g (low carb) Siemie lniane 10g & Białko 40g Mleko ~100ml 0-3 x 15ml B-Complex Probiotyki & Glutamina ~10g ZMA DAA /SFD/Images/2015/12/31/a69f8603055f4dfc903492628aa0c627.png /SFD/Images/2015/12/31/0d2c0e18db7c49cf801113d563d697b3.jpg jak pisze te ciezary to az sam sie smieje 'smieszne' to jest delikatnie napisane ale cóż zrobić max na jaki mnie teraz stac,w tych warunkach,tym treningiem /SFD/Images/2015/12/31/a25afb8bff314230b2bace0d63c6b31e.png piatek,wiec dzien po calym tygodniu ciezkiej pracy ale co dziwi - dzien w ktorym najlepiej sie czuje i psychicznie i fizycznie wiem ze jest likend tuz tuz wiem ze trening bedzie wiem ze ladownie juz jutro choc w tym tygodniu w piatek zasnalem przed kompem piszac na forum - padlem na ryj ok 24.oo wstalem po 11 w sobote 11-12h snu i jak nowo narodzony mam tą sobote kiedy tydzienb w tydizen odsypiam caly tydzien sa dni na tygodniu ze spie 4-5h ale w sobote - nie ma bata - spie minimum 10h czasami do 12 Ktos tak wczesniej pisal o efektach wagowo nie wiem - nie wazne to dla mnie wazny jest pas i wyglad w lustrze pas na chiwle obecna w te 10dni -1cm (!) a w lustrze wyglada to tak /SFD/Images/2015/12/31/ea1bdd42dcf44abd8464cdbc3ff19c9f.jpg /SFD/Images/2015/12/31/a72be484608e41f88d5c1cf1ea84a532.jpg bez pompy bez wegli przed ladowaniem dalej sporo smalcu choc juz mam forme zycie - dla niektorych bedzie to pikus,maly pikus ale ja nigdy nie mialem widocznych miesni brzucha no w sumie raz ale przy lapie <40cm licze na to ze zejdzie w pasie ponizej 80cm im gleciej w las tym ciemniej - i ten fat teraz schodzi oporonie ale co mnie cieszy to to ze jednak schodzi zasada ~100g wegli + ladowania nadal sie sprawdza Zmieniony przez - solaros w dniu 2012-05-20 13:24:23

    Odpowiedzi: 1064 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 5/20/2012 1:16:49 PM Liczba szacunów: 0
  • /SFD/Images/2015/12/31/ed542ae7cb044ee69ecc8090faf1b89d.png środa – 23maj - DT /SFD/Images/2015/12/31/c4248b028c4b4c44b5e7bda725f1ef5b.png Rano na czczo: Magnez Witamina C 1000mg Razberi-K x2 Termofuse x1-2 Acai 3g Posiłek w pracy: Mięso 250-300g Warzywa Przed treningiem: BCAA ~15g Beta-alanina 2g Termofuse x1 AAKG 1-3g Na treningu: BCAA ~15g /SFD/Images/2015/12/31/a5a01b21311a4b7a8645e239f581c219.jpg Zaraz po treningu: Białko ~50g Beta-alanina 2g /SFD/Images/2015/12/31/f25dec0e418b4675b2c0134e75515ddd.jpg Po treningu (~45min później): Magnez Witamina C 1000mg leucyna 2g Power Shock 15g /SFD/Images/2015/12/31/658f144689384090b63852de46cf6797.jpg /SFD/Images/2015/12/31/8680d3116cd3429b9cf20b378585b1fa.jpg II posiłek (w domu)/potreningowy: Mięso z wieprza 250-300g Warzywa /SFD/Images/2015/12/31/e49b9cc7dce54c4a8cd7f626f633baa4.jpg 0-3 x15ml enzymki multiwitamina & ecdy x1 l-leucine 2-3g III posiłek: miecho z indyka Ser żółty 20-40g Orzechy 40-60g /SFD/Images/2015/12/31/4619d01aa78443c484805fb0431d50e3.jpg /SFD/Images/2015/12/31/bb7db366df9745c9a8daa09b50fbc7d4.jpg Witamina D 10,oooIU Enzymki Piperine & ecdy x1 l-leucine 2-3g IV posiłek: Ser biały 200g (low fat) Jogurt 125g (low carb) Siemie lniane 10g & Białko 40g Mleko ~100ml 0-3 x 15ml B-Complex Probiotyki & Glutamina ~10g ZMA DAA /SFD/Images/2015/12/31/e937ceb13c7b46fabc636508e3333d95.png /SFD/Images/2015/12/31/6e1862b0358f42378b956b4530f8acea.jpg /SFD/Images/2015/12/31/029a94dec1c54c26bf943d7e293d706d.png najlepsze jest to ze ostatnio jem sporo nasion dyni myslalem ze maja ~40% bialka i tylko 3-4% wegli pojechalem i kupilem kolejnech kilka sztuk i co? /SFD/Images/2015/12/31/958ce6a6c2a0434c90821913c4237471.jpg bialka 38% vs 24 wegli 4% vs 15% roznica znaczna,to samo opakowanie choc jedno organic ale czy to moze miec az taki wplyw? lekki wqrw Zmieniony przez - solaros w dniu 2012-05-27 14:35:49

    Odpowiedzi: 1064 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 5/27/2012 2:34:12 PM Liczba szacunów: 0
  • /SFD/Images/2015/12/31/40992418ef1247edb49e8a567000288a.png Piątek - 25maj - DT /SFD/Images/2015/12/31/1f4c243caaab4dae88c3a52779052990.png Rano na czczo: Magnez Witamina C 1000mg Razberi-K x2 Termofuse x1-2 Acai 3g Posiłek w pracy: Mięso 250-300g Warzywa Przed treningiem: BCAA ~15g Beta-alanina 2g Termofuse x1 AAKG 1-3g Na treningu: BCAA ~15g Zaraz po treningu: Białko ~50g Beta-alanina 2g Po treningu (~45min później): Magnez Witamina C 1000mg BCAA 5g Power Shock 15g II posiłek (w domu)/potreningowy: Mięso z piersi kurczaka 250-300g Keczup 20g Warzywa 0-3 x15ml enzymki multiwitamina & ecdy x1 l-leucine 2-3g III posiłek: Jajecznica z 4-5 całych jaj keczup 20g Warzywa Ser żółty 20-40g Orzechy 40-60g Witamina D 10,oooIU Enzymki Piperine & ecdy x1 l-leucine 2-3g IV posiłek: Ser biały 200g (low fat) Jogurt 125g (low carb) Siemie lniane 10g & Białko 40g Mleko ~100ml 0-3 x 15ml B-Complex Probiotyki & Glutamina ~10g ZMA DAA /SFD/Images/2015/12/31/11b40f238bde4e3aafe55b360985faf9.png Składanka 1 - Plecy Wiosłowanie sztangą Ściąganie drążka do klatki Składanka 2 - Triceps Francuskie wyciskanie leżąc Prostowanie rąk na wyciągu nachwytem brzuch 4serie cardio 10min /SFD/Images/2015/12/31/779ae9d6933a44b3aae858c404a9b75d.png przyszla paka,male zapasy /SFD/Images/2015/12/31/09ea78445ffe4a4987cbae02c525304d.jpg po treningu /SFD/Images/2015/12/31/c7d7281ec4724ec08296668c537b67d4.jpg na noc /SFD/Images/2015/12/31/317b0dc5c3aa4b6793cceac7818b9cd4.jpg czyste bcaa /SFD/Images/2015/12/31/6edb74cb849448338d98371e53cbe7f7.jpg bialko/a raczej gainer albo mrp /SFD/Images/2015/12/31/98e370607996451aa179464837a54ed5.jpg

    Odpowiedzi: 1064 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 5/27/2012 10:51:21 PM Liczba szacunów: 0
  • /SFD/Images/2015/12/31/9842adafbcd94cc6bbd7a637c6bc8c9a.png wtorek – 5 czerwiec - DT /SFD/Images/2015/12/31/4ac79dc712d042b4a272c72ce48458c2.png Rano na czczo: Magnez Witamina C 1000mg Razberi-K x2 Meltdown x1 Acai 3g Przed treningiem: BCAA ~15g Beta-alanina 2g Meltdown x2 AAKG 1-3g /SFD/Images/2015/12/31/7e44e346d1ff483b9561c2463af45d88.jpg Na treningu: BCAA ~15g /SFD/Images/2015/12/31/c7738836c29d43bb845a645970086a70.jpg Zaraz po treningu: Białko ~50g Beta-alanina 2g /SFD/Images/2015/12/31/153dd789a86248fca812166cc17a822c.jpg Po treningu (~45min później): Magnez Witamina C 1000mg Elite recoup 12g /SFD/Images/2015/12/31/0c806d59780a4549b4f0048f70858b0a.jpg posiłek potreningowy: Mięso 250-300g Keczup/sos 20g Warzywa owoce /SFD/Images/2015/12/31/7071ebc9bf924fb1833a0c39442b9898.jpg /SFD/Images/2015/12/31/fed718c45833476c8dcafa8ba54a6f75.jpg 0-3 x15ml enzymki multiwitamina & ecdy x1 l-leucine 2-3g II Posiłek: Mięso 250-300g Ser żółty 20-40g Warzywa Keczup/sos III posiłek: Jajecznica z 4-5 całych jaj keczup 20g Warzywa Orzechy 40-60g Witamina D 10,oooIU Enzymki Piperine & ecdy x1 l-leucine 2-3g IV posiłek: Ser biały 200g (low fat) Jogurt 125g (low carb) & Białko 40g Mleko ~100ml 0-3 x 15ml B-Complex Probiotyki & Glutamina ~10g ZMA DAA /SFD/Images/2015/12/31/f937166dff6f436f8542e5f6c68cabcb.png /SFD/Images/2015/12/31/a928e0ec624e41739fcfffda9e1a5539.jpg /SFD/Images/2015/12/31/ab660ed50a814ae0b544cef5c152ca70.png to za co lubie Irlandie - 3 w cenie 2 1,5litra oleju z ryby za ~10€ /SFD/Images/2015/12/31/152059627eb04037917c45b4733ee226.jpg do tego od tego tygodnia juz do konca wejdzie Meltdown z VPX /SFD/Images/2015/12/31/1e81cdfe30c845a2b4396d3ce452cea4.jpg

    Odpowiedzi: 1064 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 6/10/2012 11:13:14 PM Liczba szacunów: 0
  • /SFD/Images/2015/12/31/957665ca3cd4404c8ab2db044a278535.png czwartek – 7czerwiec - DT /SFD/Images/2015/12/31/8f52397257314b5aaf1a16414a19286a.png Rano na czczo: Magnez Witamina C 1000mg Razberi-K x2 Meltdown x1 Acai 3g Przed treningiem: BCAA ~15g Beta-alanina 2g Meltdown x2 AAKG 1-3g Na treningu: BCAA ~15g Zaraz po treningu: Białko ~50g Beta-alanina 2g Po treningu (~45min później): Magnez Witamina C 1000mg Elite recoup 12g posiłek potreningowy: Mięso 250-300g Keczup/sos 20g Warzywa 0-3 x15ml enzymki multiwitamina & ecdy x1 l-leucine 2-3g II Posiłek: Mięso 250-300g Ser żółty 20-40g Warzywa Keczup/sos /SFD/Images/2015/12/31/274b068cee064e99876f7f34e53878a2.jpg 6 czy 7piersi /SFD/Images/2015/12/31/f78960197a3046c5a61a16e477ad893d.jpg III posiłek: Jajecznica z 4-5 całych jaj 1/3 bulki ciemnej smalczyk \-) keczup 20g Warzywa Orzechy 40-60g /SFD/Images/2015/12/31/c82749584a174aeca34971e83ced9d62.jpg Witamina D 10,oooIU Enzymki Piperine & ecdy x1 l-leucine 2-3g IV posiłek: Ser biały 200g (low fat) Jogurt 125g (low carb) /SFD/Images/2015/12/31/b87e69657d844a79b6ccb6cc18cbe294.jpg /SFD/Images/2015/12/31/c5984d86829f4e91b09a93190cc4c930.jpg & Białko 40g Mleko ~100ml 0-3 x 15ml B-Complex Probiotyki & Glutamina ~10g ZMA DAA /SFD/Images/2015/12/31/acfbf2fe067a4c9faa45e80141e660cf.png /SFD/Images/2015/12/31/16751e2f9bf34ce3be42ebac553540d3.jpg /SFD/Images/2015/12/31/780f4cef0ff04e269c3258c686cce21c.png w ciagu dnia pite /SFD/Images/2015/12/31/72ad08a6a5fb436f80bcc054706e76da.jpg praktycznie 0 kcal Zmieniony przez - solaros w dniu 2012-06-10 23:25:17

    Odpowiedzi: 1064 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 6/10/2012 11:23:20 PM Liczba szacunów: 0
  • /SFD/Images/2015/12/31/b3226a7393594affa3a74b3993ae098f.png wtorek - 19-y,6-y - DT /SFD/Images/2015/12/31/4c2d707f663447ae83eb65a3137c50c9.png Rano na czczo: Magnez Witamina C 1000mg Razberi-K x2 Meltdown x1 Acai 3g Przed treningiem: BCAA ~15g Beta-alanina 2g Meltdown x2 AAKG 1-3g Na treningu: BCAA ~15g Zaraz po treningu: Białko ~50g Beta-alanina 2g Po treningu (~45min później): Magnez Witamina C 1000mg Elite recoup 12g posiłek potreningowy: Mięso 250-300g Keczup/sos 20g Warzywa szama na 2-3dni /SFD/Images/2015/12/31/ec316f1dfadc4e0780d553bf164ab342.jpg + /SFD/Images/2015/12/31/f7b99472e7aa4c21b337fe96c51162e7.jpg = /SFD/Images/2015/12/31/b8663bd753c546af8844144537453f3f.jpg & /SFD/Images/2015/12/31/d5e677913a424d7c8da23f0dfb668b5e.jpg deserek galaretka 10kcal /SFD/Images/2015/12/31/7e8bbca2f76d42bba2f5782f62f9ee4c.jpg & /SFD/Images/2015/12/31/e621fbbc3ac9413dac5b4d234ca09fad.jpg 6g wegli/sztuka /SFD/Images/2015/12/31/1e9f80a3519845cc932e04d00cc8f9e7.jpg /SFD/Images/2015/12/31/e35d1b90633c4059967e7dd85c3a6847.jpg 0-3 x15ml enzymki multiwitamina & ecdy x1 l-leucine 2-3g II posiłek: Jajecznica z 4-5 całych jaj keczup 20g Warzywa /SFD/Images/2015/12/31/d4de47a36e354372bf0c8390bf697d64.jpg Witamina D 10,oooIU Enzymki Piperine & ecdy x1 l-leucine 2-3g III Posiłek: parowki Ser żółty 20-40g Warzywa Keczup/sos /SFD/Images/2015/12/31/5c3988372f5a46d59c84624dfa558765.jpg IV posiłek: Ser biały 200g (low fat) Jogurt 125g (low carb) orzechy /SFD/Images/2015/12/31/433552d0387348f197f89a3d936cd496.jpg & Białko 40g Mleko ~100ml 0-3 x 15ml B-Complex Probiotyki & ZMA /SFD/Images/2015/12/31/002512b0b3924b3a87a3fa4ef0489adb.png http://img151.imageshack.us/img151/1578/t7t1.jpg małe czary mary z treningiem mial byc off po tych 6-ciu tygodniach ale skoro jade na 80% to jade dalej ba nie dosc ze nie czuje przetrenowania to sila idzie w gore! ba nie dosc ze sila idzie w gore to taki jest spompowany podczas treningow ze glowa boli .....ale podejzuje ze tu pozytywy sie koncza - bo spompowany jestem bo wpada za duzo owocow/wegli jednak - co widac pomiarow nie robilem ale zaczynam sie bac ze nie tędy droga @-| ale kto sie oprze kiedy w domu kilka kilogramow owocow,swierzych,kolorowych i pachnących ;-] /SFD/Images/2015/12/31/d6c838d011ad4ec2afa6664bd39bfb1b.png coś czuje ze ostatnio popuscilem za bardzo wodze fantazji i zrobiła sie cofka o 1 krok -> za duzo owoców jednak idzie wiem ze pas na minusie - bo mierzylem - ale nie tyle ile bym chcial wiem ze waga w miejscu/do przodu wiem ze 'bicek' do przodu (to mi sie zdaje,bo nie mierzylem) btw http://img232.imageshack.us/img232/361/52247633156591358811719.jpg \-) Zmieniony przez - solaros w dniu 2012-06-21 21:47:20

    Odpowiedzi: 1064 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 6/21/2012 9:44:50 PM Liczba szacunów: 0
  • Owoce palmy Açaí - kolejna sciema w sieci?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Skoro sok na działanie silnie antyoksydacyjne, zawiera sporo minerałów i witamin, podnosi poziom energii, samopoczucie i ma działanie odchudzające - a to wszystko podane ma być w naturalnej formie to jak najbardziej miałby zastosowanie jako dodatkowa suplementacja w diecie osobnika trenującego nie tylko kulturystykę. Tylko, że ja przegrzebałem już dużo informacji na temat tego soku i nigdzie i od nikogo nie jestem w stanie wydobyć informacji o jego składzie. I nie interesują mnie De bilne i pierdołowate wypowiedzi agentów czy sprzedawców MLM Monavie bo oni nie mają zielonego pojęcia co sprzedają tak naprawdę. Broszurki i materiały handlowe to można poczytać dzieciom, a mnie interesują fakty - ile i czego i w jakiej jednostce objętości jest w tym soku. Dla przykładu: jeśli sok zawiera witaminę C to chcę wiedzieć ile mg w 100ml, jeśli to jest magnez to też chcę to wiedzieć. Jeśli układam dietę anemikowi to nie wrzucę mu codzienie 100gr wątróbki mimo, że jak najbardziej by pasowała ze wzgędu na pozimo żelaza bo przedawkuję z kolei witamnię A. Czy kolega z posta wyżej wie co pije??? Jeśli tak to niech się pochwali wiedzą. Zmieniony przez - V4Vendetta w dniu 2010-01-04 03:00:18 Zmieniony przez - V4Vendetta w dniu 2010-01-04 03:02:48

    Odpowiedzi: 31 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 1/4/2010 2:40:34 AM Liczba szacunów: 0
  • Owoce palmy Açaí - kolejna sciema w sieci?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Hej, Acai na masę chyba nie bardzo (na masie się nie znam), prędzej na odchudzanie Z tego co wyczytałam na wikipedii sproszkowana acai, 100 gram proszku, zawiera 52,2 grama węglowodanów w tym 44,2 grama błonnika 8,1 grama protein 32,5 grama tłuszczów Poza tym wysokoprzyswajalna witamina C (nie podano ile wapń 260mg żelazo 4,4mg witamina A 1002 U proteiny: 7,59% zawartości tych stu gramów stanowią kwas asparaginowy, kwas glutaminowy i inne aminokwasy tłuszcze to głównie tłuszcze nienasycone takie jak kwas oleinowy (56,2% tłuszczów), kwas palmitynowy (palimitic acid 24,1%) kwas linoleinowy 12,5%) oprócz tego są tam sterole, polifenole (vanilic acid, syringic acid, ferulic acid) i antocyjaniny (zawartość ok 3,19mg/g proszku) Flawonoidy takie jak homoorientin, orientin, taxifolin, isovitexin i trochę resveratrolu. Nie chciało mi się wszystkiego tłumaczyć i sprawdzać, sorry, ale zamieszczam źródło, możecie zajrzeć Patrząc na skład wg mnie to nie taka znowu totalna ściema, ściema to te wszystkie niby-bezpłatne próbki, że nie wspomnę o sokach &#8211; typowy drenaż portfela, bo ile takiego soku należałoby wypić żeby dostarczyć sobie choćby takie ilości składników jak są w sproszkowanych owocach? Jeśli już to tabletki i tylko w normalnych sklepach, takie też są, znalazłam Acai Berry Select albo Acai Extreme (na www.vitalab.pl), podają nawet skład tych tabletek. --------------------------- źródła: wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/A%C3%A7a%C3%AD_Palm produkty z Acai http://www.vitalab.pl/304,acai-extreme.html http://www.vitalab.pl/287,acai-berry-select.html

    Odpowiedzi: 31 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2/1/2010 9:31:26 AM Liczba szacunów: 0
  • Zma albo... apteka??

    Post
    Odżywki i suplementy

    Dodam jeszcze moja drobna objekcje na temat Miedzi ktora jest w niektorych ZMA. Definicja: MIEDŹ - symbol Cu (z łac. cuprum) Nazwa ta pochodzi od Cypru, gdzie już 1500 lat p.n.e. eksploatowano wielkie złoża miedzi. Pierwiastek chemiczny, w układzie okresowym położony w grupie I, rozpoczynający grupę poboczną miedziowców. Miedź jest znana od czasów prehistorycznych. Ze stopów miedzi z cyną (brązów) w starożytności wyrabiano miecze. Pierwiastek ten i jego stopy odegrały wielką rolę rozwoju materialnej kultury ludzkiej. Miedź jest składnikiem mineralnym ułatwiającym wprowadzenie żelaza do hemoglobiny. Obecna jest w papierosach, tabletkach antykoncepcyjnych, spalinach zanieczyszczających atmosferę. Współdziała z witaminą C. Przechowywanie lub gotowanie żywności zawierającej kwas w miedzianych garnkach dodatkowo zwiększa w niej zawartość miedzi. Jej nadmiar obniża poziom cynku, wywołuje bezsenność, wypadanie włosów, nieregularne miesiączki i objawy depresji. Niedobór powoduje niedokrwistość, obrzęki, wady kręgosłupa i możliwość reumatoidalnego zapalenia stawów. Dzienna dawka dla dorosłych: od 1,5 do 3 mg. Czysta miedź jest metalem o jasnoróżowej barwie, kowalnym, dającym się walcować na bardzo cienką folię. Dzięki swojej plastyczności jest łatwa w obróbce, co wykorzystują metaloplastycy wyrabiający z niej tzw. biżuterię zdrowotną, amulety i talizmany. Radiesteci oraz "medycy niekonwencjonalni" uznali bowiem ten pierwiastek za pozytywnie oddziałujący na organizm i psychikę człowieka, między innymi dlatego, że metal ten jest bardzo dobrym przewodnikiem ciepła i elektryczności. Podobne właściwości przypisuje się wyrobom mosiężnym (stop miedzi z cynkiem). Naturalny pierwiastek jest mieszaniną dwóch izotopów trwałych: 63Cu i 65Cu. W przyrodzie występuje w postaci wielu minerałów, głównie siarczków. Najważniejsze z nich to: chalkopiryt, chalkozyn, kowelin, malachit, azuryt. Miedź jest metalem o małej aktywności chemicznej. Odporna na działanie suchego powietrza, w wilgotnym pokrywa się zieloną patyną, zawierającą głównie zasadowe węglany. W szeregu napięciowym znajduje się za wodorem i dlatego nie ulega działaniu kwasów z wyjątkiem utleniających: azotowego i gorącego stężonego siarkowego. Sole miedziawe zawierające kation Cu+, (np. CuCl) są niezbyt trwałe - łatwo utleniają się do soli miedziowych. Sole miedziowe zawierają kation Cu2+ i są trwałe. Stosuje się je do otrzymywania pigmentów, środków ochrony roślin, jako katalizatory procesów utleniania, mikronawozy. Z powodu wyszczegonionego w definicji miedzi nie jestem co do niej przokonany.

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 8820 Data: 3/18/2007 11:13:09 PM Liczba szacunów: 0
  • http://s1.onlyfight.pl/c.php?c=fightordie teraz dziala

    Odpowiedzi: 3002 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 6/9/2008 1:31:59 PM Liczba szacunów: 0
  • http://s1.onlyfight.pl/c.php?c=polaco92 klikać!!

    Odpowiedzi: 3002 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 6/9/2008 7:04:30 PM Liczba szacunów: 0
  • http://s1.onlyfight.pl/c.php?c=polaco92 pomożecie mi nabić pkt

    Odpowiedzi: 3002 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 6/9/2008 7:05:59 PM Liczba szacunów: 0
  • krzykacz, w jednym z badań osoby chore m.in. na grypę czy raka zaczynały odczuwać skutki uboczne dopiero przy przyjmowaniu około 100 gramów wit. C na dobę, podczas gdy osoby zdrowe już przy kilkunastokrotnie niższych dawkach. Wniosek z tego można wysunąć taki, że podczas choroby znacznie większa ilość wit. C jest przez nasz organizm wykorzystywana, czyli ten 1 gram to nie jest jakaś bardzo duża ilość. Taki z tego wniosek wyciągnąłem, ale może się mylę . Sam przyjmuję wit. C w dawce 1 gram/dobę (będę jeszcze ją stopniowo zwiększał, żeby zobaczyć ile max mój organizm toleruje) w celu stopniowego usunięcia blizn potrądzikowych. Przyznaję, że blizny świeżo powstające po zmianach trądzikowych, a także te, które już mam od jakiegoś czasu, wydają się szybciej blednąć, a skóra jakby szybciej wracała do zdrowego wyglądu. Zobaczę, co to da na dłuższą metę . Zmieniony przez - mar00 w dniu 2008-04-20 22:57:28

    Odpowiedzi: 12 Ilość wyświetleń: 1950 Data: 4/20/2008 10:56:58 PM Liczba szacunów: 0
  • Ewelinka- w poniedziałek warsztaty. Ogrzewanie warsztatów jest uzależnione od zakładu obok. Jak zakład nieczynny to na wars. nie grzeją Dziś zakład nie pracuje. Na dworze ponad -10'C. Czyli obstawiam, że na warsztatach była temp... ok 2'C Więc wolę posiedzieć w domu. ;) Tomek Zmieniony przez - Rude Boy92 w dniu 2010-01-04 15:59:51

    Odpowiedzi: 3001 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 1/4/2010 3:57:55 PM Liczba szacunów: 0
  • plan potrzebny MICHAIL!!!!!!!!!!!

    Post
    Trening dla zaawansowanych

    "3.PROSTOWANIE NÓG NA MASZYNIE SIAD 4X15 STAŁYM C 4.UGINANIE STOJĄC 4X15 STAŁYM C nie wiem co mógłbym wrzucić do nóg :(" Jesli masz co takiego, a nie masz maszyn to spruboj jakos przymocowac obciazenie do nog. Np paskiem przypinasz ciezarki do lydek i uginasz jak na maszynie. Pomysl o czyms taki, a napewno zastapisz z powodzeniem wiekszosc cwiczen pozdrawiam Logan "Posrod zwyczajnych chwil, budzic sie rano ze spokojem - zwykle marzenie moje. W sumie, swiata wcale zmieniac nie chce, to bylo by szalenstwem dlatego juz nie mysle o tym wiecej.Usmiecham sie, bo umiem wybrac, mam swiadomosc, pelny wolnosci, nie jak zaprogramowany robot"

    Odpowiedzi: 17 Ilość wyświetleń: 1430 Data: 7/8/2003 1:02:44 PM Liczba szacunów: 0