dlaczego bcaa przed treningiem?? A no dlatego, że mitochondria mięśniowe mogą rozłożyć jedynie BCAA i a nich wytworzyć paliwo w przypadku deficytu glikogenu... inne bialko( aminokwasy) muszą być wchłaniane z udzialem wątroby. Z bcaa jest zdecydowanie szybciej. IMo najlepiej brać bialko tak jak Pepo napisał - wtedy gdy ci ko brakuje! Po treningu [...]
[...] mi powiedział, że one się rozciągną po dwóch tygodniach i będą do wywalenia - dał pomacać te paski i powiem szczerze wierzę mu na słowo. k***a, szukam nowych rękawiczek - dlaczego dla facetów to one są wypas: skóra, poduszki, usztywnienia sranie po ścianie a dla kobiet pisze "pasują do większości strojów i mają szeroką gamę kolorystyczną" a [...]
W sensie pochrzyn? W kremie czy doustnie? :-> W olejku do smarowania, bez żadnych syfiatych dodatków, sam progesteron + olej kokosowy :-) Martucca, ok, czyli Ruda też jest jednym z głównych autorytetów. A jak myślisz, dlaczego ma pogrubiony nick? :->
[...] 5. Czy jak na mój wiek, wskazane jest jakiekolwiek ćwiczenie na ławce? Opisałem mój staż z hantlami, czy innymi ćwiczeniami, ale dostałem ławkę, co daje większe możliwości. Bardzo proszę o pomoc, gdyż muszę sie zacząć zastanawiać nad programem treningowym na masę. Nie chcę od nikogo zwalać, jednakże ciężko się tak od razu połapać jak i dlaczego.
Dlaczego upieracie sie przy tym propionacie? Tj. twierdzisz, ze np. prolka jest mniej bezpieczna niz prop? Z jakich wzgledow? Meta jest moim zdaniem jednym z mniej bezpiecznych sterydow wlasnie, wiec nie wiem skad takie wnioski.
[...] z banankiem to ujdzie. Tunczyk w platkach i w oleju - tak naprawde nie wiesz ani co to za tunczyk, ani co to za olej . A poniewaz dobre tluszcze sa NIEZBEDNE w diecie, to dlaczego nie dodac samemu do tunczyka takich tluszczy, o ktorych wiesz, ze sa na pewno wlasciwe? A tego pieczywka to naprawde nie da sie zamienic na polowke papryki [...]
[...] większym stężeniem. EleMelZ to nie są badania u Heńka w garażu, tylko wykonane na rzecz Body of Science Qrczak na pewno wiesz, że są różnice w działaniu susty i omki, więc dlaczego nie przyjąć mojej teorii jako właściwej, wszystko by pasowało. Dla mnie to jest jedyne sensowne wytłumaczenie. Edit: Aleks nie musi to być akurat 40%. Może być [...]
[...] opracowania/książki dotyczące dostępnych środków na rynku, gdzie w dziwny sposób produkty tej firmy były bardzo chwalone, a niektóre środki nie pojawiały się wogóle! To dlaczego Jelfa nie może robić sponsorowanych badań czy pseudo-reklam? A czy różnica wynika z aromatyzacji, ostatnigo estru, zwiększonej dawki czy zaniżonego stężenia - [...]
[...] to, że zawodnicy na pewnym poziomie gardy nie trzymają to normalka - dotyczy to wielu sytacji w walce - ale tam mogą sobie na to pozwolić Zgadzam się. Zastanawia mnie tylko, dlaczego, skoro powinieneś być obiektywny, nie wysuwasz tych samych argumentów, gd ktoś atakuje gardę w KM? Kreiten: wszyscy instruktorzy KM są exsportowcami, mistrzami w [...]
[...] zdefiniowana, to tez pobudzenie, podniesienie poziomu energii, mobilizacja, ograniczenie laknienia. Spalacze to przede wszystkim pobudzacze a nie spalacze. W ogole nie wiem dlaczego spalacze nazywaja sie spalacze, to znaczy wiem, marketing. Ale technicznie, to tam sa substancje pobudzajace (np. wspomniany tutaj clenburexin to praktycznie kofeina [...]
Jakich tłuszczy używać w posiłkach przed/po treningowych? oraz czy orzechy włoskie/arachidowe oraz orzechy laskowe/migdały mogą być głównymi źródłami tłuszczy wielo/jednonienasyconych czy bardziej powinny przeważać oleje/oliwy? Obojetnie jakich. Jak Ci pasuje. Arachidowe odpadaja, reszta moze byc. Dlaczego chcesz spozywac tluszcze z samych [...]
" Dlaczego masz tylko 40g bialka pochodzenia zwierzecego dziennie? Roslinnego bedzie duzo poniewaz masz sporo weglowodanow i nic na to nie poradzisz. Mozesz ew. zmniejszyc ilosc weglowodanow dodajac tluszcze. " 96 gram wychodzi mi z Mass Fusion ... wiem że nie powinno sie opierac diety na takiej ilości gainera ale 2 x to i tak musze mieć w [...]
[...] w żadnej kwestii sylwetki, tylko pokazywałem różnicę między cukrem, a miodem. Jeżeli ktoś chce już czymś osłodzić sobie życie, to niech to lepiej będzie miód niż cukier. A dlaczego miód? To są rzeczy, które pisałem wcześniej, a Ciebie one śmieszą. Normy sacharozy w miodzie są do 5%. Ja kupując miód zawszę ze sprawdzonego źródła mogę liczyć, że [...]
A dlaczego nie? 10g masła na patelni Cię nie zabije, pomijając kwestię, że w samym maśle nie ma nic złego, to np. nie wyobrażam sobie zjeść jajecznicy bez masełka;-) Do smażenia najlepiej wrzucić klarowane. Ja kroje pomidory, czosnek, cebule, trochę pora, dodaje łyżkę oliwy, mieszam. Rybe wczesniej skrapiam cytryną i dodaje sol/pieprz. Potem do [...]
dlaczego lepiej nie smazyc na oliwie z oliwek? na czym najlepiej sie smazy? Smalec/olej kokosowy/masło klarowane. Czytałem, że palenie papierosów pogarsza transport tlenu i środków odżywczych do komórek, co pogarsza budowanie masy, stąd pytanie, jak wygląda sytuacja, gdy palę 2 papierosy dziennie(ok 1 mg nikotyny/peta)? To też tak tragicznie [...]
jakie ryby (zapuszkowane)-zeby nie bylo trzeba przyrzadzac , co polecacie kupic ? Sklepy : lidl , aldi , biedronka ,markpol tylko zeby cena nie byla z kosmosu :D dlaczego akurat puszkowane? to nie najszczesliwszy wybor.. chyba ze tylko od czasu do czasu.. poza tym te w sosach juz gotowe to wiecej dodatkow niz ryb wiec imo zupelnie sie nie [...]