SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

prolaktyna

  • Prolaktyna - fakty i mity. Zaburzenia stężenia prolaktyny

    Artykuł
    Pogromcy Mitów

    [...] prolaktyny powstaje godzinę po zaśnięciu (podobnie jest z hormonem wzrostu), przynajmniej u osób nie wykazujących innych patologii układu endokrynnego. Wykazano, iż prolaktyna jest czynnikiem hamującym angiogenezę (powstawanie nowych naczyń). „Proces ten ma zasadnicze znaczenie dla wielu zjawisk fizjologicznych i patologicznych, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 9024 Data: 6/29/2018 11:39:46 AM Ocena: 4.43
  • Czy sauna jest dobra dla mięśni? Sauna, a prolaktyna.

    Artykuł
    Badania naukowe

    [...] 16-krotne podwyższenie stężenia hormonu wzrostu, 2.3-krotne podwyższenie stężenia prolaktyny, wzrost GH w odpowiedzi na hipertermię zmniejszył się po trzecim dniu, ale prolaktyna pozostała podwyższona, nawet pod koniec eksperymentu. U kobiet uwalnianie prolaktyny było również wysokie i mogło być związane z przemijającym brakiem miesiączki, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4545 Data: 1/3/2019 2:26:28 PM Ocena: 5
  • prolaktyna hiperprolaktynemia leczenie.

    Temat
    Doping
    PRO

    hiperprolaktynemia Stosując bardzo popularne sterydy , jak nandrolon , trenbolon często wyniki badań, wskazują na hiperprolaktynemie czyli podwyższony poziom prolaktyny, doświadczeni użytkownicy saa , może inaczej dużo czytający więdzą co robić w takich wypadkach. Prolaktyna [...]

    Odpowiedzi: 32 Ilość wyświetleń: 13968 Data: 9/9/2015 11:04:52 AM Liczba szacunów: 22
  • Estradiol Prolaktyna - wyniki - jak zbijać?

    Temat
    Doping
    PRO

    Witam Dziś rano robiłem test poziomy prolaktyny i estradiolu. Wyniki: Prolaktyna: 446,5 norma 98-456 Estradiol: 88,52 norma 7,63-42,6 Jestem w 6, ostatnim tygodniu mostu po cyklu: 1-12 Omo 500mg ew (dzielone) 13-20 Omo 250mg ew (dzielone) 13-20 Enan 500mg ew (dzielone) 20-23 Meta 30mg ed (szybko odstawiłem-> zalewało pomimo dopracowanej michy) [...]

    Odpowiedzi: 27 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 7/28/2012 8:01:11 AM Liczba szacunów: 3
  • Wysoka prolaktyna, jak zaradzić?

    Temat
    Doping
    PRO

    [...] czas. Poczułem się gorzej ostatnio i wyniki krwi miałem takie: Teść poszedł do góry (5 ng/ml), estradiol jest w górnej normie (33.5 pg/ml norma: 7.63 - 42.60), natomiast prolaktyna jest za wysoka (22 ng/ml, norma: 4.04 - 15.20) Mam ogarniętego lekarza ale on mieszka w Wawie, 350 km ode mnie i chciałbym załatwić ten problem na własną rękę. [...]

    Odpowiedzi: 54 Ilość wyświetleń: 8715 Data: 9/28/2017 2:25:46 PM Liczba szacunów: 25
  • prolaktyna a B6 jednak obniża

    Temat
    Doping
    PRO

    Witam potwierdzam na swoim przykładzie skuteczność witaminy B 6 w obniżaniu prolaktyny (u mnie dawka ok 100-150 mg/ dziennie). Po 10 dniach prolaktyna zmniejszyła się u mnie o 20 % z 24 na 19 ng/ml Norma to 1,0 -19,0 ng/ml, więc łapie się obecnie w górnej granicy normy. Dorzuciłem dodatkowo do 100 mg B6 teraz ALR Restore za 4 tygodnie będę robił [...]

    Odpowiedzi: 33 Ilość wyświetleń: 18789 Data: 3/3/2011 7:34:46 PM Liczba szacunów: 3
  • Pierwszy strzał, rosnąca prolaktyna, TSH i progesteron ponad normę

    Temat
    Doping
    PRO

    Badania są z dziś, tak samo jak pierwszy strzał enana. Dostałem wyniki i nie sądziłem, że: 1. Prolka tak szybko idzie do góry. W ciągu 10dni o 9pkt. Więc coś więcej jest na rzeczy. 2017-11-10 robiłem badania i miałem wyniki: Estradiol 38,36 pg/ml Prolaktyna 16,16 ng/ml co było ponad normę i opisywałem problem na forum Test 7,57 ng/ml Cabaser [...]

    Odpowiedzi: 24 Ilość wyświetleń: 2753 Data: 1/5/2018 5:20:49 PM Liczba szacunów: 4
  • Hormony a erekcja, prolaktyna?

    Temat
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    [...] Nie stresuje się ani nic, więc wykluczam problemy psychologiczne. Nigdy nie bralem dopingu. Co może być problemem ? Jakie badania mogę jeszcze wykonać? Urologowie przepisują jedynie Sidenafil ale nie tędy droga. Problemem może być dosyć wysoka prolaktyna? Proszę o pomoc i pozdrawiam serdecznie. /SFD/2019/12/4/202749c04c0d421195fc62532264c967.jpg

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 87 Data: 12/4/2019 4:58:22 PM Liczba szacunów: 0
  • Prolaktyna -> Hiperprolaktynemia informacje/leczenie

    Temat
    Doping

    Na forum jest pare informacji nt. prolaktyny i skutków ubocznych jej podwyższonego poziomu we krwi, ale nie ma w całości opisanej "CHOROBY", która jest wywołana właśnie owym podniesieniem. Zainspirowany artykułem lekarskim po przerobieniu przezemnie, zachęcam do zapoznania się. źródło oryginału bodajże na www.mp.pl Prolaktyna: Wydzielana przez [...]

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 10/22/2008 10:37:14 AM Liczba szacunów: 8
  • Prolaktyna i Progesteron (art)

    Temat
    Doping

    Podstawowe info Prolaktyna jest Hormonem Pepydowym pozbawionym grupy wodorowęglanowej , wydzielanym przez przedni płat przysadki mózgowej utrzymujący działanie ciałka żółtego oraz zapoczątkowujący i podtrzymujący laktację. Należy do grupy hormonów tzw. gonadotropowych. Ma budowę podobna do HGH I HCG .Prolaktyna wytwarzana jest przez laktotrofy [...]

    Odpowiedzi: 53 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 7/2/2005 2:00:42 AM Liczba szacunów: 24
  • Niskie libido, niski testosteron całkowity, wysoka prolaktyna. wyniki badań, clomid!

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Witam. najpierw pare rzeczy o mnie: 1. WIEK: 26 2. WAGA: 87 3. WZROST: 184 4. WYMIARY: -biceps: 39 -klatka: 111 -udo: 59 -talia: 94 5. STAŻ NA SIŁOWNI: 3 miesiace 6. DIETA: -białko: 2g(licze tylko zwierzęce) -węglowodany: 5g -tłuszcz: 1-2g 7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE: brak 8. TRENING: fbw 3 x wtyg. 9. CEL CYKLU: 10. OSTATNI CYKL I [...]

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 3046 Data: 1/14/2017 9:11:38 PM Liczba szacunów: 0
  • Prolaktyna a kortyzol- libido

    Temat
    Doping

    [...] ogole nie zazywalem. chciałem powoli odstawic lek, ale zaczęła boleć mnie głowa i postanowiłem zbadac prolaktynę. Wyszła 34 ng/ml czyli wysoka. Brałem bromergon z 1,5 roku, prolaktyna w najlepszym momencie wynosiła 7 gdy dolozylem jeszcze castagnus.Zażywałem swego czasu hcg i inne specyfiki, wtedy mnie zalało bo testosteron wystrzelił ponad [...]

    Odpowiedzi: 128 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 12/3/2011 1:23:09 PM Liczba szacunów: 5
  • Problem z testosteronem, i prolaktyną.

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Szukając powodów stanu w jakim jestem, od kilku lat tj. szybkie zmęczenie (szybsze machanie nogami na rowerze wodnym spowodowało szybki i silny ból w łydkach, lub wchodzenie po schodach). Szybkie wpadanie w stres (niestety pracę mam bardzo nerwową przez 4/6 roku) szczególnie na nocy to masakra. Brak energii, czasami dziwne lęki przed [...]

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 896 Data: 1/8/2017 5:47:25 PM Liczba szacunów: 0
  • prolaktyna vs progesteron

    Temat
    Doping

    [...] tu swoich badań tylko z tymi hormonami, a już tłumaczę dlaczego. Dużo osób myli ze sobą te dwa hormony, myśląc że to jeden i ten sam, też istnieje przeświadczenie, że wybita prolaktyna podnosi progesteron - a jak wiadomo progesteron ciężko zbić. Z tego co zauważyłem jest jednak na odwrót, patrząc na swoje i innych użytkowników badania. Myślę że [...]

    Odpowiedzi: 54 Ilość wyświetleń: 13646 Data: 7/26/2015 11:28:19 AM Liczba szacunów: 13
  • Prolaktyna 5 razy ponad normę.

    Temat
    Doping

    [...] w pracy nie przespałem się w aucie to nie mogłem funkcjonować. Ani prowadzić auta, ani się skupić nawet logicznie myśleć. W tym roku powtórka badań. Na dzień dobry : PRL - prolaktyna (ICD9:N59) ↑ 487,00 mIU/l mężczyźni 86 - 324 Myślę sobie nie jest tak źle. Cabaser, zbijanie prolaktyny i po długich dyskusjach ze znajomym zdecydowałem się na [...]

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 190 Data: 5/22/2019 9:02:29 AM Liczba szacunów: 0
  • Bardzo wysoka prolaktyna - pomozcie zinterpretowac wyniki badan

    Temat
    Doping

    [...] mam bardzo dobra wydolnosc - potrafie nawet biegac maratony. Badania robione po 3 dniach przerwy od cwiczen, kompletnie na czczo. Oczywiscie wybieram sie do lekarza z ta prolaktyna, ale wpierw chce zebrac troche wiedzy. TSH3: 2,13 uIU/ml fT3: 2,86 pg/ml fT4: 1,18 ng/dl Prolaktyna: 371,3 ng/ml !!! Estradiol: 13,14 pg/ml Progestron: 0,817 [...]

    Odpowiedzi: 21 Ilość wyświetleń: 16838 Data: 3/2/2010 11:22:04 PM Liczba szacunów: 4
  • Wysoka prolaktyna, niski estriadol - proszę o pomoc

    Temat
    Doping

    [...] Wszystko się ustabilizowało. W 2015 roku podczas stosunku (nie zawsze) czułem jakby łodyga była lekko sflaczała. Stosowałem wtedy spalacz VPX Meltdown 2 70k - po badaniach prolaktyna wynosiła 40ng/ml. Poszedłem do lekarza - znów przepisał bromergon i pogroził palcem, żeby nie brać żadnych suplementów (nie sądzę, żeby to miało wpływ). 2017 - [...]

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 902 Data: 1/31/2017 5:45:45 PM Liczba szacunów: 0
  • Podniesione estro i prolaktyna na cyklu, co robić?

    Temat
    Doping

    [...] będę miał w razie "W" Armidex. Zrobiłem też badania: Badania przed cyklem testosteron: 625,3 ng/dl norma: 288 - 800 estradiol: 21 pg/ml norma: 7,63 - 42,6 prolaktyna: 12,39 ng/ml norma: 4,04 - 15,2 Badania na cyklu, dzień po 6 shotcie: testosteron: 1500 ng/dl norma: 288 - 800 estradiol: 70,2 pg/ml norma: 7,63 - [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 6535 Data: 1/22/2016 1:00:15 AM Liczba szacunów: 1
  • Prośba o ocenę badań, podwyższona prolaktyna (bez SAA)

    Temat
    Doping

    1. WIEK: 40 2. WAGA: 85 3. WZROST: 180 4. WYMIARY: -biceps: nie znam -klatka: nie znam -udo: nie znam -talia: nie znam 5. STAŻ NA SIŁOWNI: uprawiam sport w różnych formach regularnie od ponad 20 lat 6. DIETA: jem to co lubię, zróżnicowane, bez skrajności, nie liczę kalorii, makro -białko: nie wiem -węglowodany: nie wiem -tłuszcz: nie wiem 7. ILE [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 1457 Data: 8/27/2017 11:13:08 PM Liczba szacunów: 0
  • Walka z kortyzolem i prolaktyną. Cykl Test. Propionat,Proviron,Nolvadex, Clomid?

    Temat
    Doping

    [...] 13,56 - Testosteron 3,6 - Prolaktyna 11,3 - Kortyzol rano 16,21 Wyniki 2 tygodnie później: - Testosteron 4,2 - Kortyzol 17,31 Niepokoi mnie wysokie kortyzol oraz prolaktyna i niski testosteron oraz objawy jak powyżej, a sezon jeszcze trwa... Mam również tendencję do odkładania się tłuszczu na tułowu, poniżej FAT% : - tułów 18% - [...]

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 3356 Data: 8/18/2011 11:10:06 AM Liczba szacunów: 2