SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

dosc

Czy chodziło Ci o: "dose"?

  • Ja np. mam taki blender ręczny. http://allegro.pl/blender-bosch-msm-6150-moc-400w-i2290923326.html Fasolka zawsze zbija się w paćkę, więc lubi się zbierać na nożykach, ale wystarczy łyżeczką z tych nożyków zebrać i dalej mielić. :-) Zresztą zawsze można od razu zblendować z jajkami to się tak nie zapycha. Mam go już bardzo długo i fajnie się [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-04-29 13:55:46 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ja mam oddzielny piekarnik (pod zabudowę)- elektryczny z termoobiegiem i jestem z niego bardzo zadowolona. Jedyny mankament jest wtedy gdy wyłączą prąd ( co niestety u mnie dość często się zdarza).

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-06-24 17:53:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Co do strączków... Mam okropne gazy po zjedzeniu i już chciałam od jutra rzucać ten pokarm bo moje życie małżeńskie cierpi na ich spożywaniu i nie ukrywam, mam tego dość }:-((( Widząc wypowiedź o moczeniu i braku problemów, zobaczyłam iskierkę w tunelu, więc jestem skłonna spróbować one more time. Ile czasu trzeba namaczać ziarna żeby się pozbyć [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-07-08 11:28:28 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Co do strączków... Mam okropne gazy po zjedzeniu i już chciałam od jutra rzucać ten pokarm bo moje życie małżeńskie cierpi na ich spożywaniu i nie ukrywam, mam tego dość }:-((( Widząc wypowiedź o moczeniu i braku problemów, zobaczyłam iskierkę w tunelu, więc jestem skłonna spróbować one more time. Ile czasu trzeba namaczać ziarna żeby się pozbyć [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-07-08 21:14:53 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Nie jestem w prawdzie Lady, ale wrzucę coś fajnego :-) Kto nie jada ziemniaków, to można z warzywami zrobić, też pewnie wyjdzie pyszne :-) Więc tak: Ziemniaki w skórkach, warzywa i mięso. Wszystko przyprawiamy wedle własnego uznania, wrzucamy do rękawa i pieczemy przez godzinę. Kalafior wychodzi rewelacyjny, chrupiący, lekko twardy. Nie rozwala [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-07-22 17:37:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • chanula, mięso ma smak pieczonego, zdecydowanie. Ale jeśli chodzi o schab, to wychodzi dość suchy. Szczerze to polecam karkówkę. Przedwczoraj zrobiłem z brokułami. Smak obłędny :-) I przede wszystkim soczysta wyszła. Łopatka też dobrze pasuje albo udka z kury.

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-07-26 09:04:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • chanula, mięso ma smak pieczonego, zdecydowanie. Ale jeśli chodzi o schab, to wychodzi dość suchy. Szczerze to polecam karkówkę. Przedwczoraj zrobiłem z brokułami. Smak obłędny :-) I przede wszystkim soczysta wyszła. Łopatka też dobrze pasuje albo udka z kury. a w jakiej temp. piekłeś? 180st. wystarczy?, bo własnie jestem w trakcie szykowania [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-07-27 12:36:45 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dziewczyny - jak to jest z watrobka dorsza?? zdrowa? smaczna? gdzie mozna ja kupic??:-) ALMA - tam kupuję, zdrowa :-), dość dużo oleju (zdrowego) w środku, więc dzielę na porcje; moim zdaniem najlepsza ta w tłuszczu własnym (bez dodatków), wypisałam sobie wartości ... dodatki wolę swoje /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD/3680a6e154414bbf9009df69e6f4dd1b.jpg

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-09-30 01:48:25 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • planuje zrobic dzemer ze sliwek-zupelnie bez niczego tzn cukru i slodzikow (moze troche przypraw) - macie doswiadczenie jak to sie przechowuje (nie plesnieje)? za porady typu: przechowywac w sloiku w lodowce od razu ladnie dziekuje jako ze nie mam w niej miejsca. Maja byc eleganckie powidla z kupnych sliwek w uk (moga byc ze spirytusem ;-) , albo [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-10-15 21:20:22 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Hej Lejdis!! juz kilka razy spotkalam sie w dziennikach z KOMBUCHA...@@-)naczytalam sie o jej wlasciwosciach i dosc dluuuuuuga lista to byla!... ale jaki jest własciwy czy glowny cel picia jej?? :-? I jakiej herbaty uzywacie do niej??

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-10-24 18:35:05 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jeśli chodzi o smak chleba, to lubię dodatek całego kminku i mielonego pieprzu. Można także dodać mieloną kolendrę, ale jest dość intensywna i trzeba z umiarem sypać. Natomiast upiec chleb najprościej w zwykłych foremkach. Smaruję je tylko białym tłuszczem - np. Plantą. Nigdy się nic nie przypala, nie przywiera. Niektóre foremki (te [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-11-23 17:43:37 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ok, dzieki ;-) teraz ile tej soli sypnąć? @-| victoria, polecam yerbę bardzo bardzo ;-) ja się od niej uzależniłam. tyle, że ja polecam w suszu, bo nie dość, że taniej wychodzi, to jeszcze jest zupełnie inny smak i inne doznania. a jak ktoś kupi do tego tykwę i bombillę, to już w ogóle robi się z picia yerby rytuał ;-D

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-11-28 19:10:19 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • (nawet nie musi być zdrowe bo nie ja będę to jadła tylko rodzina ) . :-) morderca %-):-D Przy tym co jadają zwykli śmiertelnicy to kilka dodatkowych żółtek a nawet domowe cisto to dla nich pikuś %-) Jestem mistrzem w pozbywaniu się żółtek, bo nie raz rozkład mnie do tego zmuszał a jem jajka w ilościach duuużych. Ja pozbywałam się na trzy [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-12-18 13:28:41 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] Jak na krwisto to wiadomo kruciutko musi byc obrabiana termicznie tak do uzyskania w srodku okolo 70 stopni, a jak miekka taka rozszypujaca sie to musisz dusic czy gotowac dosc dlugo. Osobiscie lubie te gumowa tylko dobrze przyprawiam i kroje od razu na male kawaleczki przed gotowaniem:-) Wolowina lubi ziola i warzywa w sporych ilosciach. [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-02 22:18:38 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • przy okazji wskoczył mi w ręce blog bezglutenowy, nie czytałam ale moze znajdzi esie tam cos ciekawego dl atych co gotuja bezglutenowo http://glutenfreegirl.com/recipes/ balsamiczny to ma dośc duzo cukru

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-05 16:00:10 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • w sumie ja tez za duzo tego plynu nie mialam i nastawilam bez niczego, nie wiem moze ktos nastawial z octem to sie na ten temat wypowie. Zawsze mozesz jedna nastawic z plynem a druga z octem. W brew pozorom nie jest latwo zepsuc kombuche a zobaczysz sama ze pozniej zacznie sie dosc szybko mnozyc

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-17 16:27:56 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Agnese a nie jest słodkawy ten chleb? Bo mąka kasztanowa jest dość słodka. I rzeczywiście przekonałam się że konsystencja bezglutenowego ciasta musi być dużo rzadsza, takie lejące się błoto %-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-10 20:59:14 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ziuta...nie wydaje mi się słodkawe. To najlepszy bezglutenowy chlebek jaki mi wyszedł. Zresztą mąki kasztanowej było tylko 250g a mąki gryczanej ponad 4 razy tyle. Nawet mojemu mężowi smakował, a on nie lubi takich zdrowych chlebów, tylko białe, puszyste je. Dontknow....ja zostawiam połowę 1 bochenka....resztę mrożę....kiedyś mi spleśniał, ale [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-10 21:41:25 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • pytanie: czy drin też robi dobrze na zawalone gardło?? nie dość ze czerwone i boli to mam wrażenie ze mi taka galaretowata maź zalega ;/

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-18 09:32:22 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] na razie to jest ok czy coś źle robię? Ja jestem po upieczeniu juz drugiego chleba na zakwasie. U mnie zakwas tez wlasciwie nie zwiekszal swojej objetosci a chleb wyszedl dosc wilgotny ale w sumie dobry. Trzymalam go w kuchni, w tepmeraturze pokojowej. Dopiero w ostatnim etapie przed samum pieczeniem wsadzilam go do nagrzanego piekanika do [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-01 21:46:53 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)