SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

często

  • Trening na Młodszego Ratownika

    Post
    Inne dyscypliny

    [...] mniał wszystkie sposoby holowania (prócz holowania w przypadku złamania szyjnego odcinka kręgosłupa, holowania grupy ludzi, czy holowania osoby zmęczonej- pisze o tym, bo często jest to przerabiane choć nie zawsze a obowiązuje od ratownika, prócz tego bedziesz mniał przepłynięcie 25m pod wodą, i 50m w czasie poniżej 40s więc praktyka też nie [...]

    Odpowiedzi: 127 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-05-29 14:13:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Trening na Młodszego Ratownika

    Post
    Inne dyscypliny

    [...] co mu ręcę, a pływałeś może kiedyś kraulem ratowniczym bardziej pracują ręcę czy nogi ?? Co do kwestii techniki z pewnością opanowanie kraula sportowego pomoże mu np. w czasówce, kraul ratowniczy to trochę inny temat, bo w nim często osoby które miały kontakt z pływaniem sportowym mają pewien problem przez nawyki, ale wszystko jest do opanowania

    Odpowiedzi: 127 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-06-02 21:34:55 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Trening na Młodszego Ratownika

    Post
    Inne dyscypliny

    Czyli standardowo zawsze najwięcej osób ma problem albo z utrzymaniem się pod wodą albo, gdy czasówka była jeszcze obligatoryjna własnie z nią Teraz często jest jeszcze tak że ją mierzą ale nie ma ona wpływu na wynik końcowy tak samo jeśli chodzi o pływanie w płetwach na młodszym bywa i tak że ono jest dla sprawdzenia jak sobie poradzą, gdyż jest [...]

    Odpowiedzi: 127 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-10-04 15:09:40 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Trening na Młodszego Ratownika

    Post
    Inne dyscypliny

    Mnie zawsze uczyli żeby się spłukać przy wejściu, a po wyjściu umyć się dokładnie tak jak piszesz i pomimo, że to niby szatnia damska i myję się po wyjściu to też często jestem sama. Tym się nie przejmuj tylko rób swoje Pod wodą nie problem, no różnie z tym bywa są mistrzowie którzy tego nie robią i na egzaminie końcowym.

    Odpowiedzi: 127 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-10-05 14:08:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Trening na Młodszego Ratownika

    Post
    Inne dyscypliny

    Wiesz nie koniecznie, może chce sprawdzić jakie mamy czasy, w szkole też często zaraz na początku robią sprawdziany ;) Instruktor wcześniej mi napisał coś takiego: "spoko te osoby które były na spotkaniu do końca zostają w jednej grupie" - wygląda na to ze nikt nie odpadnie a czasówki to tylko sprawdzenie kondycji Edit: Instruktor chce [...]

    Odpowiedzi: 127 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-10-06 10:18:01 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Trening na Młodszego Ratownika

    Post
    Inne dyscypliny

    http://www.youtube.com/watch?v=CIzBaSiWdRA&feature=player_embedded http://www.youtube.com/watch?v=nMoJVla31tc&feature=related generalnie często się zdarza że trafiają się instruktorzy nieumiejący pływać widzący wodę ostatni raz na kursie Co do filmów, zdjęć jest tgo pełno w internecie wystarczy poszukać a znajdziej więcej Zmieniony przez [...]

    Odpowiedzi: 127 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-10-14 23:59:39 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] 3.Używaj jak najmniejszej ilości wody do gotowania. Witaminy z warzyw wypłukiwane są do wody i kończą w zlewie zamiast w naszym organizmie. Woda z gotowanych warzyw często ma więcej witamin, niż ugotowane już warzywa. Dlatego, zamiast ją wylewać postaraj się ją w jakiś sposób wykorzystać (np. zrób na niej zupę). 4.Nie gotuj warzyw dłużej [...]

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-02-10 21:33:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] użyć mleko kokosowe do tego jeszcze? I tak zapowiada się niebo w gębie %-). Na niedzielę sobie przyszykuję :-). Dzięki za rady. Jeszcze takie pytanie mam. W chinolu właśnie często marchew jest pokrojona w drobne paski. Problem w tym, że surowa jest mega twarda i strasznie pracochłonne by to było. Można ją najpierw ugotować do miękkości i dopiero [...]

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-03-14 23:16:35 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] takiego do łososia w miodzie, tylko że jeszcze jest podsmazona papryka czerwona, zolta i zielona. Jest superowskie. Mozesz tez sos zagescic lekko skrobią ziemniaczaną, ale to delikatnie. Nie ma opcji, ze nei posmakuje :] Nie bedzie to jakieś supier ostre lub zbyt cięzkie?Bo jak wspomniałem miewam dość często zgagi,gdyz mam problemy z żołądkiem.

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-04-01 21:55:01 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ja tam często zamieniałem na śniadanie owsiankę na manną i było git, większe nasycenie czułem niż np po owsiance. No i takiej monotonii nie było. Dobra odmiana, można szamać śmiało myślę. Jest lekkostrawna i ma w pytkę wit

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-05-04 20:40:38 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Czy na redukcji nie przeszkadza picie kawy zbożowej? Jak by coś to jest to kawa Anatol w torebkach. Piję ją 2-3 razy dziennie, często z dodatkiem mleka.

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-05-15 16:33:08 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Witam. Jako, że ryż z warzywami wchodzi mi bardzo opornie i często uciekam przez to w śmieciowe żarcie ciągle szukam idealnego rozwiązania dla mnie. Wpadłem na pomysł zrobienia coś w rodzaju gołąbków, ale nie do końca. Sam farsz w formie kotletów, czy jest to do zrobienia? Mięso mielone z szynki(niska zawartość tłuszczy) wymieszane z ryżem [...]

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-06-17 22:25:53 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Witam. Jako, że ryż z warzywami wchodzi mi bardzo opornie i często uciekam przez to w śmieciowe żarcie ciągle szukam idealnego rozwiązania dla mnie. Wpadłem na pomysł zrobienia coś w rodzaju gołąbków, ale nie do końca. Sam farsz w formie kotletów, czy jest to do zrobienia? Mięso mielone z szynki(niska zawartość tłuszczy) wymieszane z ryżem [...]

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-06-18 06:04:49 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Aaaa no ,w zeszlym roku jak mnie obdarowali hojnie cukiniami to jedlismy takie rarytasy czesto,Dobra jest tez cukinia w oliwie i czosnku i od razu ciach na grilla

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-06-30 20:05:32 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Tak myślałem. Jak konserwanty ukryli to i inną chemie mogli ukryć. Mam tylko nadzieje że to faktycznie jest 100% mięsa bez żadnych wypełniaczy czy momu, no ale często go nie jem. A kcal licze ok 250 na 100 gram, w tym ok 20% tłuszczu.

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-08-07 21:04:48 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] jeśli można tak zrobić to czy jest jakaś proporcja,np. trzeba dać zamiast 2 łyżek pszennej ,jak jest w przepisie , np. 4 żytniej. ( czyli proporcja 2:1 Zytniej do pszennej ) . Z góry dzięki. I dzięki za wyjaśnienie z tymi "w tym cukry ". Tak też myślałem że jest,ale często wątpliwości mnie dopadały....i chciałem się doinformować :) Dzieks !

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-08-08 16:06:38 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Oj te pakowańce to często się niestety psują przed datą jeszcze... Najlepiej to na węch , śmierdzi - zepsute, śliskie - zepsute. :-)

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-11-17 23:44:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • DT - cma04

    Post
    Dzienniki Treningowe

    cma - superserie nie przeszkadzają Ci w wykonywaniu ćwiczeń na triceps? Przedramię i biceps często przeszkadzają. Jak to wygląda w twoim przypadku?

    Odpowiedzi: 455 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-11-27 13:56:47 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Bronti, problem z mrożonymi rybami oraz tymi średniej jakości jest niestety często taki że się własnie rozpadają...:-) Takie rybki dlatego najlepiej wychodzą w panierce, zawsze możesz usmażyc je w samym jajcu ,na małej ilości tłuszczu,lub zrobić sobie jakąś fajną zapiekankę np. ze szpinakiem ,w piekarniku. Polecam Ci kupić cała świeżą rybę, w [...]

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-12-05 19:59:47 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • http://potreningu.pl/articles/1927/najlepsze-tluszcze-do-smazenia Ja smarze na maśle klarowanym, kokosowego, ale zależy jeszcze co, bo np pierś zalewam rzepakowym do marynaty i na teflon już nie daje nic. Często też pamu używam http://www.sfd.pl/sklep/Szukaj.aspx?q=pam Do popijania używam rzepakowego tłoczonego na zimno

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-01-11 20:47:21 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)