...
Napisał(a)
mogą być duże. Cebulę z czosnkiem podsmaż wcześniej. Bambus jak miękki daj 5-6 min pod koniec gotowania, fasolę mung i pociachaną natkę na 2-3 min przed końcem. Możesz też podlać jakimś sosem typu tao tao
...
Napisał(a)
Podleję tylko sosem sojowym. A może by tak użyć mleko kokosowe do tego jeszcze? I tak zapowiada się niebo w gębie . Na niedzielę sobie przyszykuję . Dzięki za rady.
Jeszcze takie pytanie mam. W chinolu właśnie często marchew jest pokrojona w drobne paski. Problem w tym, że surowa jest mega twarda i strasznie pracochłonne by to było. Można ją najpierw ugotować do miękkości i dopiero potem tak pociachać? Nie będzie zbyt delikatna, nie rozleci się?
Albo czy jest jakiś inny sposób, żeby uzyskać takie paski z marchewki?
Zmieniony przez - Fryto w dniu 2014-03-14 23:17:22
Jeszcze takie pytanie mam. W chinolu właśnie często marchew jest pokrojona w drobne paski. Problem w tym, że surowa jest mega twarda i strasznie pracochłonne by to było. Można ją najpierw ugotować do miękkości i dopiero potem tak pociachać? Nie będzie zbyt delikatna, nie rozleci się?
Albo czy jest jakiś inny sposób, żeby uzyskać takie paski z marchewki?
Zmieniony przez - Fryto w dniu 2014-03-14 23:17:22
Hard work & dedication
...
Napisał(a)
A zapomniałem o mleczku i sojowym, mleczko też pod koniec, soraweczka
Ja jak robię to generalnie gotuję w garnku, zalewam do przykrycia i got kilkanaście min, później zagęszczam mąką ziemniaczaną delikatnie jak woda odparuje + daje podsmażone mięsko
Możesz kroić ręcznie, ale to chwila babrania będzie. Możesz kupić gotową włoszczyznę hortexu w paskach
Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-03-14 23:26:42
Ja jak robię to generalnie gotuję w garnku, zalewam do przykrycia i got kilkanaście min, później zagęszczam mąką ziemniaczaną delikatnie jak woda odparuje + daje podsmażone mięsko
Możesz kroić ręcznie, ale to chwila babrania będzie. Możesz kupić gotową włoszczyznę hortexu w paskach
Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-03-14 23:26:42
...
Napisał(a)
Nie lubię własnie kupować mrożonek, bo mam tak mały zamrażalnik, że jak dziś kupiłem 4kg mięsa w biedronce, to już nie ma miejsca na nic więcej. A i tak miałem farta, bo współlokatorzy akurat opróżnili ostatnio swoje zapasy.
Dzięki jeszcze raz za rady
Dzięki jeszcze raz za rady
Hard work & dedication
...
Napisał(a)
Mam pytanie co do przyrządzenia piersi z kurczaka. Chcę ja przyrządzić tak aby nie wchłaniała duzo tłuszczu. Jak to zrobić??? Trzeba dac mięso do naczynia żaroodpornego, do piekarnika i tyle??? Czy trzeba tez dac do rękawa?
...
Napisał(a)
Zapomniałem o pw, sory. wystarczy do żaro bez oleju
Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-03-15 12:46:37
Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-03-15 12:46:37
...
Napisał(a)
grekar9Zapomniałem o pw, sory. wystarczy do żaro bez oleju
Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-03-15 12:46:37
dzięki, a można zrobić tak ze do naczynia żaroodpornego naleje się oleju trochę, mięso da się do rękawa i położy się na ten olej? Przez ten rękaw nie wchłonie się tłuszcz, prawda?
...
Napisał(a)
nie przejdzie olej przez folię. Po co chcesz kłaść rękaw na tluszcz?
...
Napisał(a)
aha dzięki, mam jeszcze ostatnie pytanie czy przyprawa do mięs moze byc do posypania mięsa ?
...
Napisał(a)
sadasaaha dzięki, mam jeszcze ostatnie pytanie czy przyprawa do mięs moze byc do posypania mięsa ?
No jeżeli jest do mięsa to jest do mięsa.Jeszcze zależy do jakiego.Sprecyzuj pytanie.
Poprzedni temat
Ciasto miodowo-orzechowo-jabłkowe / Deser Sfd
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- ...
- 269
Następny temat
Chleb żytni z orzechami włoskimi i laskowymi na zakwasie
Polecane artykuły