...
Napisał(a)
mam pytanie jak liczyć w bilans udka z kurczaka? Przed upieczeniem zważyć a potem odjąć wage kości i skóry czy jak?
...
Napisał(a)
cześć,
polecacie jakieś urządzenia do przyrządzania posiłków typu parowary/ Tefal Actifry? Jak ze smakiem takich potraw?
Wiadomo, przede wszystkim zależy na zdrowiu i czasie przygotowania (zebym na ziemniaki czy kuraka nie musiał czekać pół dnia)
polecacie jakieś urządzenia do przyrządzania posiłków typu parowary/ Tefal Actifry? Jak ze smakiem takich potraw?
Wiadomo, przede wszystkim zależy na zdrowiu i czasie przygotowania (zebym na ziemniaki czy kuraka nie musiał czekać pół dnia)
...
Napisał(a)
koromis zważ przed w tabelach masz już z kością podane, chyba że wybierasz opcję mięso odzielone od ud to już masz w tabelach bez kości.
suxmkvpsdf ze 2-3 osoby stosują na forum tego activa solaros i B-50 https://www.sfd.pl/obiad_z_tefal_ACTIFRY-t482288.html
suxmkvpsdf ze 2-3 osoby stosują na forum tego activa solaros i B-50 https://www.sfd.pl/obiad_z_tefal_ACTIFRY-t482288.html
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Witam, mam pewien problem z piersią z kurczaka.
Przyrządzam ją tak: kroje na mniejsze kawalki, daje troche przyprawy do mięs, potem do piekarnika( w folii do pieczenia mięs), jest tam ok 1 godz w temp ok 200 stopni, potem czekam az ostygnie i zamrażam ją w zamrażarce. I co dziennie sobie odmrażam 200g.
Ale od maja gdy kupuje piers w tym samym sklepie co zawsze (sokołów lub czasem w centrum), przyrządzam tak jak zawsze i kupuje te piersi co zawsze, od tego samego dostawcy. Cos się zmieniło, smak jest do niczego wręcz nie jadalny... Srodek mięsa jest jak by nie dopieczony.
Tak wygląda jak nie dopieczony ale po w sumie 2 godzinach w piekarniku (pieczenie za pierwszym razem, i podgrzewanie za drugim) jest to nie możliwe, czasami trzymam ją jeszcze dłużej w piekarniku ale wtedy w wewnątrz jest bez zmian czyli jest nie dopieczona a na zewnątrz jest tylko twardsza... spróbowałem podgrzewać ja na oliwie z oliwek ale to tez nic nie dalo...
Mieliscie tez taki przypadek??? A moze to ja cos zle robie???? Pomóżcie jak mozecie bo ja juz nie mam pomysłu co robić
P.S. Zaczęło tak być od okolo czerwca, przez polowe czerwca i cale wakacje bylem bez diety, teraz chcialem powrócić ale nie moge bo to mięso jest nie jadalne
Przyrządzam ją tak: kroje na mniejsze kawalki, daje troche przyprawy do mięs, potem do piekarnika( w folii do pieczenia mięs), jest tam ok 1 godz w temp ok 200 stopni, potem czekam az ostygnie i zamrażam ją w zamrażarce. I co dziennie sobie odmrażam 200g.
Ale od maja gdy kupuje piers w tym samym sklepie co zawsze (sokołów lub czasem w centrum), przyrządzam tak jak zawsze i kupuje te piersi co zawsze, od tego samego dostawcy. Cos się zmieniło, smak jest do niczego wręcz nie jadalny... Srodek mięsa jest jak by nie dopieczony.
Tak wygląda jak nie dopieczony ale po w sumie 2 godzinach w piekarniku (pieczenie za pierwszym razem, i podgrzewanie za drugim) jest to nie możliwe, czasami trzymam ją jeszcze dłużej w piekarniku ale wtedy w wewnątrz jest bez zmian czyli jest nie dopieczona a na zewnątrz jest tylko twardsza... spróbowałem podgrzewać ja na oliwie z oliwek ale to tez nic nie dalo...
Mieliscie tez taki przypadek??? A moze to ja cos zle robie???? Pomóżcie jak mozecie bo ja juz nie mam pomysłu co robić
P.S. Zaczęło tak być od okolo czerwca, przez polowe czerwca i cale wakacje bylem bez diety, teraz chcialem powrócić ale nie moge bo to mięso jest nie jadalne
...
Napisał(a)
A po co to piec godzinę, wrzuć na teflon spryskaj pamem i po 20 min gotowem ja dłuzej piersi pokrojonej w kawałki nie trzymam, nie wiem co nie tak ale po godzinie to powinna być nawet przepieczona.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Panowie mozna na lajcie ryz/kasze zastapić mąką kukurydzianą, żytnia, pełnoziarnistą-orkiszową ? generalnie takie bajery mi teraz w uj smakują i moge non stop je jeść
...
Napisał(a)
Matko Boska, ponad godzine piers z kurczaka piec toż to tortury dla moich uszu
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html
...
Napisał(a)
Akurt mi tyle starcza, robiłem kiedyś mniej to durowa była w środku co niektóra.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Poprzedni temat
Ciasto miodowo-orzechowo-jabłkowe / Deser Sfd
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- ...
- 269
Następny temat
Chleb żytni z orzechami włoskimi i laskowymi na zakwasie
Polecane artykuły