SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

PORADY W DZIALE KUCHNIA SFD - czyli pojedyncze pytania na temat gotowania cz.2

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 246311

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 244 Wiek 28 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 6471
mam pytanie jak liczyć w bilans udka z kurczaka? Przed upieczeniem zważyć a potem odjąć wage kości i skóry czy jak?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 27 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1133
cześć,
polecacie jakieś urządzenia do przyrządzania posiłków typu parowary/ Tefal Actifry? Jak ze smakiem takich potraw?
Wiadomo, przede wszystkim zależy na zdrowiu i czasie przygotowania (zebym na ziemniaki czy kuraka nie musiał czekać pół dnia)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
koromis zważ przed w tabelach masz już z kością podane, chyba że wybierasz opcję mięso odzielone od ud to już masz w tabelach bez kości.

suxmkvpsdf ze 2-3 osoby stosują na forum tego activa solaros i B-50 https://www.sfd.pl/obiad_z_tefal_ACTIFRY-t482288.html 

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 679 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 3873
Witam, mam pewien problem z piersią z kurczaka.
Przyrządzam ją tak: kroje na mniejsze kawalki, daje troche przyprawy do mięs, potem do piekarnika( w folii do pieczenia mięs), jest tam ok 1 godz w temp ok 200 stopni, potem czekam az ostygnie i zamrażam ją w zamrażarce. I co dziennie sobie odmrażam 200g.
Ale od maja gdy kupuje piers w tym samym sklepie co zawsze (sokołów lub czasem w centrum), przyrządzam tak jak zawsze i kupuje te piersi co zawsze, od tego samego dostawcy. Cos się zmieniło, smak jest do niczego wręcz nie jadalny... Srodek mięsa jest jak by nie dopieczony.
Tak wygląda jak nie dopieczony ale po w sumie 2 godzinach w piekarniku (pieczenie za pierwszym razem, i podgrzewanie za drugim) jest to nie możliwe, czasami trzymam ją jeszcze dłużej w piekarniku ale wtedy w wewnątrz jest bez zmian czyli jest nie dopieczona a na zewnątrz jest tylko twardsza... spróbowałem podgrzewać ja na oliwie z oliwek ale to tez nic nie dalo...
Mieliscie tez taki przypadek??? A moze to ja cos zle robie???? Pomóżcie jak mozecie bo ja juz nie mam pomysłu co robić
P.S. Zaczęło tak być od okolo czerwca, przez polowe czerwca i cale wakacje bylem bez diety, teraz chcialem powrócić ale nie moge bo to mięso jest nie jadalne
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
A po co to piec godzinę, wrzuć na teflon spryskaj pamem i po 20 min gotowem ja dłuzej piersi pokrojonej w kawałki nie trzymam, nie wiem co nie tak ale po godzinie to powinna być nawet przepieczona.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Hekade TEAM SFD
Ekspert
Szacuny 397 Napisanych postów 12822 Wiek 29 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 107749
Panowie mozna na lajcie ryz/kasze zastapić mąką kukurydzianą, żytnia, pełnoziarnistą-orkiszową ? generalnie takie bajery mi teraz w uj smakują i moge non stop je jeść
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Można można
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Matko Boska, ponad godzine piers z kurczaka piec toż to tortury dla moich uszu

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
20 min na teflonie? To nad ogniskiem chyba
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
Akurt mi tyle starcza, robiłem kiedyś mniej to durowa była w środku co niektóra.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Ciasto miodowo-orzechowo-jabłkowe / Deser Sfd

Następny temat

Chleb żytni z orzechami włoskimi i laskowymi na zakwasie

WHEY premium