SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

PORADY W DZIALE KUCHNIA SFD - czyli pojedyncze pytania na temat gotowania cz.2

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 246294

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4517 Napisanych postów 35792 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 263116
Skoro masz diete to rób tak jak jest w niej przewidziane
zgodnie z zapotrzebowaniem na makro i kcal

makro pierś licz przed obróbką termiczną

co do smazonej w panierce wiadomo ze nie jest to najelpszy wybór

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17703 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
Korsarzysko kiedy chcesz jak chcesz ciepłego zjeść to daj po przewróceniu na omleta, mozna by też zblendoać i dodać do masy omletowej.

trakers 100g piersi smażonej jest zapewne podane z masą panierki czyli jajo buła i olej.
Podczas obróbki pierś traci na wadzę (bo woda paruje) czyli 100g piersi to po obróbce jest ok 70g wartości BTW zostają te same bo ona traci tylko wodę, waż przed obróbką.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 164 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 1947
czyli o wiele lepiej wychodzi gotowanie na parze
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 24332 Napisanych postów 68030 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 537629
Obojetnie, zalezy co ci potrzeba do zapotrzebowania.

"... Nie ważne czy dobrze, ważne że z efektem..."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 62 Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 11977
A te 70g płatków to już po namoczeniu po nocy ważyć, czy przed?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3186 Napisanych postów 15855 Wiek 34 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 887187
Przed namoczeniem :) Ważysz 70g płatków, moczysz, jesz :)
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 24332 Napisanych postów 68030 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 537629
Wszystko wazysz przed obrobka.
1

"... Nie ważne czy dobrze, ważne że z efektem..."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17703 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
gotowanie na parze wcale lepsze nie jest, ja wolę dać parę gram tłuszczu na teflon i bez panierki sobie usmażyć, smak o wiele lepszy niż na parze.
1

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 164 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 1947
znaczy nie jest lepsze pod względem smaku czy btw?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Smaku

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Ciasto miodowo-orzechowo-jabłkowe / Deser Sfd

Następny temat

Chleb żytni z orzechami włoskimi i laskowymi na zakwasie

WHEY premium