Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html
...
Napisał(a)
Co chwilę są jakieś nowe teorie,nie dajmy się zwariować Umiar we wszystkim jest najlepszy
...
Napisał(a)
E tam. Nie słuchaj głupot chłopie. Rzepakowy, lniany, oliwa i masełko super tłuszcze. Toć smalcem i odkrojonym tłuszczem z karkówki nie bedsie,y nabijać tłuszczy
...
Napisał(a)
no bo w dopingu był temat ostatnio o lipidach i tam chłopaki pisali żeby ograniczać tłuszcze roślinne i że len wcale nie taki zdrowy,a rok temu jak mialem problemy z hdl i ldl to mówili żeby dawać olej lniany,że ma dobry stosunek o. 3 do 6, a jeszcze gdzie indziej wyczytalem,żeby o.6 ograniczyć,że tylko dawac o.3,a ja nie jestem sobie w stanie wyobrazic masy bez podawania oralnie oliwy/oleju.
Czytałem też że orzechy mają zdrowe tłuszcze (to fakt),ale nie ziemne, A masło orzechowe jest z ziemnych tyle że zmiksowanych i je polecają do diety,więc jak to jest z tym wszystkim
im więcej czytam tym mniej o zdrowiu wiem i jestem coraz bardziej chory,az muszę się dżymnąc z tej nie wiedzy i stresu
Czytałem też że orzechy mają zdrowe tłuszcze (to fakt),ale nie ziemne, A masło orzechowe jest z ziemnych tyle że zmiksowanych i je polecają do diety,więc jak to jest z tym wszystkim
im więcej czytam tym mniej o zdrowiu wiem i jestem coraz bardziej chory,az muszę się dżymnąc z tej nie wiedzy i stresu
...
Napisał(a)
Ja z tłuszczów roślinnych to polecam tylko olej kokosowy i oliwę, ale dobrej jakości. Tłuszcze roślinne bardzo łatwo się utleniają (spożycie takich tłuszczy działa prozapalnie i mutagennie) i faktycznie to głównie omega-6 (w niektórych dominuje ALA, ale to nie jest dobre źródło omega3), którego nam we współczesnej diecie nie brakuje i nie ma potrzeby jeszcze bardziej zaburzać proporcje między o3/o6.
A smażyć zawsze warto na tłuszczach , które są stałe: olej koko, smalec, masło klarowane.
a dla zdrowia tak jak Malina pisała zawsze najlepszy jest zdrowy rozsądek.
A smażyć zawsze warto na tłuszczach , które są stałe: olej koko, smalec, masło klarowane.
a dla zdrowia tak jak Malina pisała zawsze najlepszy jest zdrowy rozsądek.
"Optymista to ktoś, kto wie, że zrobienie kroku do tyłu zaraz po tym, jak się zrobiło krok do przodu to nie katastrofa tylko cza-cza."
http://www.sfd.pl/Zrozumieć_kobietę_;_czyli_Female_Phase_Training_by_Ejpi-t1087093.html#
"Ludzi z nadmiarem teścia sie tylko ogląda"
...
Napisał(a)
Takie pytanie z innej beczki kto mi pomoże gdzie dostane Monster Low Carb u mnie był w delikatesach 24h skończył się i nie wiadomo kiedy będzie
You know I'm born to lose, and gambling's for fools,
But that's the way I like it baby,
I don't wanna live forever.
...
Napisał(a)
ja w żabce u siebie widziałem,
a ta margaryna flora pro-activ to zdrowa, wiem że masło lepsze, ale to dla mamy, a ona diety nie trzyma, a na opakowaniu jest napisane że to na cholesterol itd.
a ta margaryna flora pro-activ to zdrowa, wiem że masło lepsze, ale to dla mamy, a ona diety nie trzyma, a na opakowaniu jest napisane że to na cholesterol itd.
1
...
Napisał(a)
http://potreningu.pl/szukaj/artykuly/fraza/margaryna
w jednym z tematów faftaq napisał
Wg zaleceń FAO/WHA dzienne spożycie cholesterolu nie powinno przekraczać 300mg. Taka ilość zawarta jest w około 120 – 140g masła. Zjadanie niemal ¾ kostki masła na dobę jest raczej mało realne, a tyle należałoby spożyć by dobowy limit przekroczyć
Zastąpienie masła florą nic nie da, znam osoby co 2 jajka na tydzien zjedzą bo mają problemy z cholesterolem a są inni co wcinają po 20 i cholesterol w normie, należy się odżywianiu i stylu życia przyjrzeć.
w jednym z tematów faftaq napisał
Wg zaleceń FAO/WHA dzienne spożycie cholesterolu nie powinno przekraczać 300mg. Taka ilość zawarta jest w około 120 – 140g masła. Zjadanie niemal ¾ kostki masła na dobę jest raczej mało realne, a tyle należałoby spożyć by dobowy limit przekroczyć
Zastąpienie masła florą nic nie da, znam osoby co 2 jajka na tydzien zjedzą bo mają problemy z cholesterolem a są inni co wcinają po 20 i cholesterol w normie, należy się odżywianiu i stylu życia przyjrzeć.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Podrzuci ktoś pomysł na zapiekanke z tłustego miesa mielonego wieprzowego? :)
...
Napisał(a)
Ugotuj ryż lub makaron, ostudź.
Weź 2-3 jajka roztrzep, wymieszaj z ryżem, wlej do formuł zapiecz Z 15 min
Mieso podsmaż, daj sol, pieprz, czerwona paprykę, podsmaż.
Dodaj pomidora w kostke pokrojonego, jakies warzywa, Np cebule, paprykę i jakies zioła i podduś.
Wylej na Zapieczony ryż i piecz pare min.
5 min przed końcem posyp tartym serem i piecz.
Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2015-07-13 00:38:09
Weź 2-3 jajka roztrzep, wymieszaj z ryżem, wlej do formuł zapiecz Z 15 min
Mieso podsmaż, daj sol, pieprz, czerwona paprykę, podsmaż.
Dodaj pomidora w kostke pokrojonego, jakies warzywa, Np cebule, paprykę i jakies zioła i podduś.
Wylej na Zapieczony ryż i piecz pare min.
5 min przed końcem posyp tartym serem i piecz.
Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2015-07-13 00:38:09
...
Napisał(a)
jakie proporcje tego ryzu/makaronu i np papryki dac? bo miesa mam 1 kg
Zmieniony przez - fighter7 w dniu 2015-07-13 11:11:58
Zmieniony przez - fighter7 w dniu 2015-07-13 11:11:58
Poprzedni temat
Ciasto miodowo-orzechowo-jabłkowe / Deser Sfd
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- ...
- 269
Następny temat
Chleb żytni z orzechami włoskimi i laskowymi na zakwasie
Polecane artykuły