Czego potrzebujemy:
- 120 g banana - im bardziej dojrzały tym lepiej
- 1 jajko
- 35 g jogurtu naturalnego
- 90 g mąki ryżowej Quamtrax
- pół łyżeczki cynamonu
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta sody oczyszczonej
- 15 g płynnego oleju kokosowego
- 25 g Choco kremu
Jak wykonać:
Wszystkie składniki poza Choco Kremem miksujemy na gładką masę. Przygotowujemy silikonowe foremki - 5 sztuk. Napełniamy je do połowy ciastem. Do każdej foremki dodajemy po 5 g Choco kremu i uzupełniamy foremki ciastem. Pieczemy 45 minut w 180 stopniach. Po wystudzeniu można udekorować babeczki roztopioną gorzką czekoladą i ziarnami kakao.
Wartości odżywcze:
Z tych składników otrzymujemy 5 babeczek.
Każda to 166 kcal.
Białko 4,4 g, Tłuszcz 7,2 g, Węglowodany 21 g.
Smacznego!
wszystko co ma czekoladę musi być dobre :-)
i wołowinę też ;)
może by to połączyć? :-P w sumie chilli con carne może mieć wołowinę i czekoladę :-D
Wyglądają obłednie poprostu...