...
Napisał(a)
Pytanie do bardziej zaawansowanych. Podobno istnieje możliwość zwiększenia obiętości naszego ukochanego kurczaka podczas obróbki termicznej którą nie jest gotowanie. Jakieś pomysły? Podobno można to osiągnąć poprzez pieczenie... Z tego co pamiętam to było bodaj z 1 kg można było stworzyć 1,15 albo 1,2.
...
Napisał(a)
Można surowe mięso potraktować siarczanem baru albo wyhodować swojego na metce. Przy pieczeniu to raczej niemożliwe ponieważ woda wypływa całkowicie, ale niech lepiej powie ktoś kto ma pojęcie o tym
...
Napisał(a)
Poza tym chyba Ci sie objętość z wagą pomyliła.
Hard work & dedication
...
Napisał(a)
nie można stworzyć z kilogramy więcej masy. Na fizyce nie miałeś prawa zachowania masy? xD
...
Napisał(a)
Ni cholery. Technikum kucharskie zaliczyłem ostatnio i tak mi się przypomniało że było o tym na lekcji ale tylko 1 zdaniem (Dosłownie). Więc zapytuję.
...
Napisał(a)
Jak kurczaka nafaszerujesz drugim kurczakiem to będzie cięższy .
Hard work & dedication
...
Napisał(a)
Ja to bym raczej celował gdzieś w zmianę osmozy (To tak się da?) to takie fajne cuś dzięki czemu suche grzybki się namaczają a kotlet na patelni pozbywa się wody. Gdzie oddawanie wody do otoczenia było by minimalne a pobór wody znacznie większy. I to biorąc pod uwage temperaturę otoczenia. Więc niechże mnie ktoś olśni.
Zmieniony przez - Aseort w dniu 2014-08-28 16:38:13
Zmieniony przez - Aseort w dniu 2014-08-28 16:38:13
...
Napisał(a)
To słabe te technikum może chodziło o zwiększanie masy surowego mięsa jak to robią zakłady mięsne nieuczciwe
...
Napisał(a)
... Że nasza kochana świnka musi przytyć DZIENNIE co najmniej 1,5kg mięcha (tsa miechą) by było ono opłacalne? W 1 poście się lekko machnąłem. Miała być waga. No bo objętość to wydaje mi się że bez problemowo można powiększyć różnymi substancjami i nie tylko. I to w dodatku nie pakując do kurczaka "siarczanu baru" Więc zastanawiam się czy ktokolwiek ma taką wiedzę by mi śmiało odpowiedzieć na to pytanie. W kwesti technikum... Nauczyciel Proszę Pana. Nauczyciel. A ten dzięki bogu został zmieniony i całkiem przyzwoicie przebrnąłem przez te lat 4.
Zmieniony przez - Aseort w dniu 2014-08-28 16:45:27
Zmieniony przez - Aseort w dniu 2014-08-28 16:45:27
...
Napisał(a)
Gotowanie, pieczenie, smazenie i grillowanie nie zwiększy wagi mięsa. Tu mogę się założyć o wszystko, a innego rodzaju obróbki termicznej ni ma, chyba że moja szkoła była słaba ale w to śmię wątpić
Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-08-28 16:50:03
Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-08-28 16:50:03
Poprzedni temat
Ciasto miodowo-orzechowo-jabłkowe / Deser Sfd
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- ...
- 269
Następny temat
Chleb żytni z orzechami włoskimi i laskowymi na zakwasie
Polecane artykuły