SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

PORADY W DZIALE KUCHNIA SFD - czyli pojedyncze pytania na temat gotowania cz.2

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 246774

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Pytanie do bardziej zaawansowanych. Podobno istnieje możliwość zwiększenia obiętości naszego ukochanego kurczaka podczas obróbki termicznej którą nie jest gotowanie. Jakieś pomysły? Podobno można to osiągnąć poprzez pieczenie... Z tego co pamiętam to było bodaj z 1 kg można było stworzyć 1,15 albo 1,2.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Można surowe mięso potraktować siarczanem baru albo wyhodować swojego na metce. Przy pieczeniu to raczej niemożliwe ponieważ woda wypływa całkowicie, ale niech lepiej powie ktoś kto ma pojęcie o tym
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 2619 Wiek 31 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 36108
Poza tym chyba Ci sie objętość z wagą pomyliła.

Hard work & dedication

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 244 Wiek 28 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 6471
nie można stworzyć z kilogramy więcej masy. Na fizyce nie miałeś prawa zachowania masy? xD
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Ni cholery. Technikum kucharskie zaliczyłem ostatnio i tak mi się przypomniało że było o tym na lekcji ale tylko 1 zdaniem (Dosłownie). Więc zapytuję.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 2619 Wiek 31 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 36108
Jak kurczaka nafaszerujesz drugim kurczakiem to będzie cięższy .

Hard work & dedication

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Ja to bym raczej celował gdzieś w zmianę osmozy (To tak się da?) to takie fajne cuś dzięki czemu suche grzybki się namaczają a kotlet na patelni pozbywa się wody. Gdzie oddawanie wody do otoczenia było by minimalne a pobór wody znacznie większy. I to biorąc pod uwage temperaturę otoczenia. Więc niechże mnie ktoś olśni.

Zmieniony przez - Aseort w dniu 2014-08-28 16:38:13
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
To słabe te technikum może chodziło o zwiększanie masy surowego mięsa jak to robią zakłady mięsne nieuczciwe
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
... Że nasza kochana świnka musi przytyć DZIENNIE co najmniej 1,5kg mięcha (tsa miechą) by było ono opłacalne? W 1 poście się lekko machnąłem. Miała być waga. No bo objętość to wydaje mi się że bez problemowo można powiększyć różnymi substancjami i nie tylko. I to w dodatku nie pakując do kurczaka "siarczanu baru" Więc zastanawiam się czy ktokolwiek ma taką wiedzę by mi śmiało odpowiedzieć na to pytanie. W kwesti technikum... Nauczyciel Proszę Pana. Nauczyciel. A ten dzięki bogu został zmieniony i całkiem przyzwoicie przebrnąłem przez te lat 4.



Zmieniony przez - Aseort w dniu 2014-08-28 16:45:27
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Gotowanie, pieczenie, smazenie i grillowanie nie zwiększy wagi mięsa. Tu mogę się założyć o wszystko, a innego rodzaju obróbki termicznej ni ma, chyba że moja szkoła była słaba ale w to śmię wątpić

Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-08-28 16:50:03
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Ciasto miodowo-orzechowo-jabłkowe / Deser Sfd

Następny temat

Chleb żytni z orzechami włoskimi i laskowymi na zakwasie

WHEY premium