SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

PORADY W DZIALE KUCHNIA SFD - czyli pojedyncze pytania na temat gotowania cz.2

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 247764

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 265 Wiek 26 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 12379
Z czym jecie ryże/makarony/kasze żeby nie były takie suche?

Zmieniony przez - dalky w dniu 2014-09-21 18:49:18
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Z sosem
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 67 Napisanych postów 4463 Wiek 35 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 78211
z żoną

Jeśli chcesz - znajdziesz sposób, jeśli nie - znajdziesz powód.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3674 Napisanych postów 31005 Wiek 34 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 294222
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Poskramiacz sog


Ja nie chcesz sosu to wrzuć pół kostki masła podczas gotowania ryżu. Aż chce sie jeść i samego
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 67 Napisanych postów 4463 Wiek 35 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 78211
dzięki grekar:) odbiłbym ale nie wchodzi

Jeśli chcesz - znajdziesz sposób, jeśli nie - znajdziesz powód.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 265 Wiek 26 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 12379
Hahahah,to sformułuję inaczej pytanie : Z jakim sosem i jak go robicie? (o to mi chodzilo a napisalem jak zwykle co innego )

Zmieniony przez - dalky w dniu 2014-09-21 21:37:40
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Polecam sosy a'la beszamel.
Podsmażasz na dużej ilości masła to co Cię interesuje, można dać wszystko czego dusza zapragnie.
Ja daję dużo cebuli. Jak już podsmażysz to zestawiasz na chwilę, aby przestygła patelnia i zalewasz to mlekiem(możesz i wodą, ale z beszamelem nie będzie to miało żadnego związku), przyprawiasz solą, pieprzem i czymkolwiek sobie zażyczysz i podgotowywujesz .
Do szklanki z ciepłą wodą dajesz troszkę mąki, mieszasz dokładnie, zalewasz i mieszasz. Po chwili ładnie zgęstnieje i masz sosiwo.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 27 Napisanych postów 688 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 15338
Ja na ogół kurę gotuję, potem zostaje minimalna ilość wody, która jest przyprawiona dosyć znacznie i po rozlaniu się i wymieszaniu z ryżem, cały ryż jest minimalnie bardziej wilgotny, a duża ilość warzyw powoduje że całość jest dosyć mokra, więc się to spoko je ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3674 Napisanych postów 31005 Wiek 34 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 294222
Musisz gotować po prostu przepisy na sosy, od najprostszych jogurtowych, po winegret, po aiwary, ragu, masaly, bolońskiie itp. itd tego wszędzie pełno
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Ciasto miodowo-orzechowo-jabłkowe / Deser Sfd

Następny temat

Chleb żytni z orzechami włoskimi i laskowymi na zakwasie

WHEY premium