Zmieniony przez - dalky w dniu 2014-09-21 18:49:18
...
Napisał(a)
Z czym jecie ryże/makarony/kasze żeby nie były takie suche?
Zmieniony przez - dalky w dniu 2014-09-21 18:49:18
Zmieniony przez - dalky w dniu 2014-09-21 18:49:18
...
Napisał(a)
z żoną
Jeśli chcesz - znajdziesz sposób, jeśli nie - znajdziesz powód.
...
Napisał(a)
poskramiacz_tluszczuz żoną
...
Napisał(a)
Poskramiacz sog
Ja nie chcesz sosu to wrzuć pół kostki masła podczas gotowania ryżu. Aż chce sie jeść i samego
Ja nie chcesz sosu to wrzuć pół kostki masła podczas gotowania ryżu. Aż chce sie jeść i samego
...
Napisał(a)
dzięki grekar:) odbiłbym ale nie wchodzi
Jeśli chcesz - znajdziesz sposób, jeśli nie - znajdziesz powód.
...
Napisał(a)
Hahahah,to sformułuję inaczej pytanie : Z jakim sosem i jak go robicie? (o to mi chodzilo a napisalem jak zwykle co innego )
Zmieniony przez - dalky w dniu 2014-09-21 21:37:40
Zmieniony przez - dalky w dniu 2014-09-21 21:37:40
...
Napisał(a)
Polecam sosy a'la beszamel.
Podsmażasz na dużej ilości masła to co Cię interesuje, można dać wszystko czego dusza zapragnie.
Ja daję dużo cebuli. Jak już podsmażysz to zestawiasz na chwilę, aby przestygła patelnia i zalewasz to mlekiem(możesz i wodą, ale z beszamelem nie będzie to miało żadnego związku), przyprawiasz solą, pieprzem i czymkolwiek sobie zażyczysz i podgotowywujesz .
Do szklanki z ciepłą wodą dajesz troszkę mąki, mieszasz dokładnie, zalewasz i mieszasz. Po chwili ładnie zgęstnieje i masz sosiwo.
Podsmażasz na dużej ilości masła to co Cię interesuje, można dać wszystko czego dusza zapragnie.
Ja daję dużo cebuli. Jak już podsmażysz to zestawiasz na chwilę, aby przestygła patelnia i zalewasz to mlekiem(możesz i wodą, ale z beszamelem nie będzie to miało żadnego związku), przyprawiasz solą, pieprzem i czymkolwiek sobie zażyczysz i podgotowywujesz .
Do szklanki z ciepłą wodą dajesz troszkę mąki, mieszasz dokładnie, zalewasz i mieszasz. Po chwili ładnie zgęstnieje i masz sosiwo.
...
Napisał(a)
Ja na ogół kurę gotuję, potem zostaje minimalna ilość wody, która jest przyprawiona dosyć znacznie i po rozlaniu się i wymieszaniu z ryżem, cały ryż jest minimalnie bardziej wilgotny, a duża ilość warzyw powoduje że całość jest dosyć mokra, więc się to spoko je ;)
...
Napisał(a)
Musisz gotować po prostu przepisy na sosy, od najprostszych jogurtowych, po winegret, po aiwary, ragu, masaly, bolońskiie itp. itd tego wszędzie pełno
Poprzedni temat
Ciasto miodowo-orzechowo-jabłkowe / Deser Sfd
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- ...
- 269
Następny temat
Chleb żytni z orzechami włoskimi i laskowymi na zakwasie
Polecane artykuły