Zmieniony przez - czujek22 w dniu 2015-09-27 12:31:55
...
Napisał(a)
Czy wagę kuchenną za 20 zł sie opłaca kupować czy lepiej inwestować w droższą ? Skoro za 20 zł to jakoś musi być gorsza, pytanie tylko czy źle waży, czy może chodzi tylko o jakość :)
Zmieniony przez - czujek22 w dniu 2015-09-27 12:31:55
Zmieniony przez - czujek22 w dniu 2015-09-27 12:31:55
...
Napisał(a)
waga będzie ok, waży dobrze sam mam taką, tylko taka waga dobrze waży produkty powyzej 20g, jak będziesz chciał np zważyć kreatnę 5g to nie licz na dobry wynik do tego musisz sobie kupić wagę z dokładnością minimum 0.1g
1
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
kiedyś też mialem tak jakąś najtansza chińską za grosze, służyła długo i dobrze... do póki mi na kafelki nie spadła, normalna waga.
...
Napisał(a)
anubis84waga będzie ok, waży dobrze sam mam taką, tylko taka waga dobrze waży produkty powyzej 20g, jak będziesz chciał np zważyć kreatnę 5g to nie licz na dobry wynik do tego musisz sobie kupić wagę z dokładnością minimum 0.1g
Wystarczy nie tarować i normalnie odmierzy 5 g :)
...
Napisał(a)
JanekBoskozimne ziemniaki....dla mnie niezjadliwe blehhh
zastanawiam sie jak je przygotować do pracy? nie chce zwyczajnie ugotowanych. Najlepiej niezwyczajnie
Tak jak już ktoś tu napisał zainwestuj w pojemniki termiczne. Ja mam kilka różnej pojemności i noszę w tym różne potrawy do pracy, w tym ziemniaki, zupy, warzywa. Nie lubię zimnych i odgrzewania w mikrofali. Z termosu też nie to samo co świeżo przyrządzone, ale dla mnie najlepsza alternatywa.
"Niektórzy widzą rzeczy takimi, jakimi są, i pytają : dlaczego ? Ja śnię rzeczy, które nigdy nie istniały , i powiadam : czemu nie ? "
G.B. Shaw
http://www.sfd.pl/Alhambra_nowe_wyzwania-t1037040.html
...
Napisał(a)
Rafaeellooa powiedz mi proszę co ma do tego tarowanie?
Sprawdź sobie. Spróbuj odmierzyć 5 g jakiegokolwiek proszku gdy masz na wyświetlaczu 0g i gdy masz już 100g na wyświetlaczu. Waga pokaże błędnie przy pierwszej opcji. Przynajmniej u mnie tak jest.
...
Napisał(a)
Z punktu widzenia czujników (na płaszczyźnie niskopoziomowej) największą dokładność jesteś w stanie osiągnąć przy górnej granicy zakresu pomiarowego, sugeruję więc iż położenie 100g na wagę i dołożenie jej dodatkowych 5g jest dokładniejsze niż mierzenie 5g na pustej wadze. Przykładowo u mnie mimo dokładności 1g na start muszę chociaż ze 2-3g jakiegokolwiek materiału wsypać/wlać żeby w ogóle zauważyła cokolwiek, a potem zmiany są ok.
1
...
Napisał(a)
probowal ktos robic sandwiche w tosterze na pelnoziarnisym chlebie z oskroby??dzis postanowilem zrobic na kolacje z lososiem i mozarella ale chleb przykleil sie do tostera i ogolnie wyszla z tego papka jakies rady jak to ogarnac zeby wyszly normalne tosty jezeli wogole da rade z tego chleba..
Poprzedni temat
Ciasto miodowo-orzechowo-jabłkowe / Deser Sfd
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- ...
- 269
Następny temat
Chleb żytni z orzechami włoskimi i laskowymi na zakwasie
Polecane artykuły