SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

PORADY W DZIALE KUCHNIA SFD - czyli pojedyncze pytania na temat gotowania cz.2

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 247444

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 81 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 1118
Czy wagę kuchenną za 20 zł sie opłaca kupować czy lepiej inwestować w droższą ? Skoro za 20 zł to jakoś musi być gorsza, pytanie tylko czy źle waży, czy może chodzi tylko o jakość :)


Zmieniony przez - czujek22 w dniu 2015-09-27 12:31:55
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
waga będzie ok, waży dobrze sam mam taką, tylko taka waga dobrze waży produkty powyzej 20g, jak będziesz chciał np zważyć kreatnę 5g to nie licz na dobry wynik do tego musisz sobie kupić wagę z dokładnością minimum 0.1g
1

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
kiedyś też mialem tak jakąś najtansza chińską za grosze, służyła długo i dobrze... do póki mi na kafelki nie spadła, normalna waga.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 26 Napisanych postów 300 Wiek 30 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 13930
anubis84
waga będzie ok, waży dobrze sam mam taką, tylko taka waga dobrze waży produkty powyzej 20g, jak będziesz chciał np zważyć kreatnę 5g to nie licz na dobry wynik do tego musisz sobie kupić wagę z dokładnością minimum 0.1g


Wystarczy nie tarować i normalnie odmierzy 5 g :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 27 Napisanych postów 688 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 15338
a powiedz mi proszę co ma do tego tarowanie?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2447 Napisanych postów 2779 Wiek 54 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 252680
JanekBosko
zimne ziemniaki....dla mnie niezjadliwe blehhh
zastanawiam sie jak je przygotować do pracy? nie chce zwyczajnie ugotowanych. Najlepiej niezwyczajnie

Tak jak już ktoś tu napisał zainwestuj w pojemniki termiczne. Ja mam kilka różnej pojemności i noszę w tym różne potrawy do pracy, w tym ziemniaki, zupy, warzywa. Nie lubię zimnych i odgrzewania w mikrofali. Z termosu też nie to samo co świeżo przyrządzone, ale dla mnie najlepsza alternatywa.

"Niektórzy widzą rzeczy takimi, jakimi są, i pytają : dlaczego ? Ja śnię rzeczy, które nigdy nie istniały , i powiadam : czemu nie ? "
G.B. Shaw
http://www.sfd.pl/Alhambra_nowe_wyzwania-t1037040.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 26 Napisanych postów 300 Wiek 30 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 13930
Rafaeelloo
a powiedz mi proszę co ma do tego tarowanie?


Sprawdź sobie. Spróbuj odmierzyć 5 g jakiegokolwiek proszku gdy masz na wyświetlaczu 0g i gdy masz już 100g na wyświetlaczu. Waga pokaże błędnie przy pierwszej opcji. Przynajmniej u mnie tak jest.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 27 Napisanych postów 688 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 15338
Z punktu widzenia czujników (na płaszczyźnie niskopoziomowej) największą dokładność jesteś w stanie osiągnąć przy górnej granicy zakresu pomiarowego, sugeruję więc iż położenie 100g na wagę i dołożenie jej dodatkowych 5g jest dokładniejsze niż mierzenie 5g na pustej wadze. Przykładowo u mnie mimo dokładności 1g na start muszę chociaż ze 2-3g jakiegokolwiek materiału wsypać/wlać żeby w ogóle zauważyła cokolwiek, a potem zmiany są ok.
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 26 Napisanych postów 300 Wiek 30 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 13930
O to mi właśnie chodziło :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 298 Wiek 35 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 34626
probowal ktos robic sandwiche w tosterze na pelnoziarnisym chlebie z oskroby??dzis postanowilem zrobic na kolacje z lososiem i mozarella ale chleb przykleil sie do tostera i ogolnie wyszla z tego papka jakies rady jak to ogarnac zeby wyszly normalne tosty jezeli wogole da rade z tego chleba..
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Ciasto miodowo-orzechowo-jabłkowe / Deser Sfd

Następny temat

Chleb żytni z orzechami włoskimi i laskowymi na zakwasie

WHEY premium