Składniki:

  • 2 jajka
  • 100g kaszy jaglanej
  • proszek do pieczenia
  • 30g wiórków kokosowych
  • 20g odżywki białkowej o smaku ciasteczkowym
  • 300g mango

Sposób przygotowania:

  1. Kaszę ugotować.
  2. Ugotowaną kaszę zblendować z jajkami na gładką masę.
  3. Dodać wiórki kokosowe, odżywkę białkową i proszek do pieczenia. Wszystko dobrze wymieszać.
  4. Ciasto wyłożyć do tortownicy.
  5. Mango pokroić na mniejsze kawałki. Uprażyć na patelni lub podsmażyć na niewielkiej ilości oleju kokosowego.
  6. Połowę mango zblendować.
  7. Na wierzch ciasta wylać najpierw zblendowany owoc, a następnie ułożyć kawałki mango.
  8. Piec ok. 40 minut w piekarniku nagrzanym do 170stopni.

Wartości odżywcze dla całości:

Białko: 39,9g Tłuszcz: 33g Węglowodany: 123g 948kcal

Komentarze (1)
webqurt

Ile tego proszku?

0