Lubisz sernik? To dobrze się składa bo przygotowaliśmy przepis na przepyszne mini serniczki z rabarbarem!

Składniki na 2 porcje:

mini serniczki

Wykonanie:

  • składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Twaróg zblenduj razem z jogurtem, mlekiem, ksylitolem i aromatem na gładki krem.

  • Żelatynę wymieszaj z kilkoma łyżkami zimnej wody i odstaw na kilka minut do napęcznienia. Następnie rozpuść ją w kąpieli wodnej.

  • rozpuszczoną żelatynę dodaj do masy serowej i dokładnie wymieszaj

  • rabarbar pokrój na nieduże kawałki, wrzuć do garnka, dolej odrobinę wody i duś na małym ogniu do momentu aż się rozpadnie i powstanie z niego mus

  • pozostałą część żelatyny również zalej niewielka ilością wody, odstaw do napęcznienia a następnie dodaj do gorącego rabarbaru i dokładnie wymieszaj aż się rozpuści

  • na koniec dodaj cynamon oraz ksylitol

  • do małych foremek lub pucharków nałóż masę serową, na wierzch wsyp kilka orzeszków w czekoladzie i przykryj całość musem z rabarbaru. Schłodź w lodowce przez kilka godzin a najlepiej całą noc.

Wartości odżywcze 1 porcji

  • kcal: 375
  • B: 24g
  • T: 9g
  • W: 68,5g
Komentarze (0)