SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

PORADY W DZIALE KUCHNIA SFD - czyli pojedyncze pytania na temat gotowania cz.2

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 246338

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3674 Napisanych postów 31005 Wiek 33 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 294222
1 i 2 jak wyżej

3. ja na podróże 2-3 dniowe zabieram : omlety, naleśniki, wafle ryżowe do tego masło orzechowe zmieszane z wpc, ciastka owsiane.
ale na jednodniowe to ja wyżej też : mięso jakieś ( pierś, udko, wołowina, rybe raczej na zajęcia nie polecam ) + żródło węgli ( ryże, kasze, itp ) + jakaś źródło tłuszczu : migdały np.
Jak nie będziesz trzymał tego w ciepłym miejscu to nie powinno się zepsuć
Możliwości masz wiele
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Nie, nie bierz ryżu !) bo Zaraz się spece wysypią, ze ryż jest rakotwórczy godzinę od ugotowania

Ps. I śledzie nie bierz przypadkiem

Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-11-05 23:43:37
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Hekade TEAM SFD
Ekspert
Szacuny 397 Napisanych postów 12822 Wiek 29 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 107749
Powiedzcie mi "mąka pszenna pełnoziarnista typ 1850 maka gracham" (tak pisze z tyłu, maka pszenna a zaraz maka graham, uj wi jak to jest %) ) jest ok ? ostatnio w biedrze takie coś wyczaiłem :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 86 Napisanych postów 44057 Wiek 33 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 134427
mąka jak mąka, graham to chyba po prostu sposób mielenia, ale nie znam się
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
1. Graham
2. Jest napisane
3. Im wyższy typ maki tym wiecej minerałów.

Przeczytaj o typach mąki bo szkoda przepisywać mi tu internet

Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-11-06 00:11:45
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
To pszenna ,nieoczyszczona.

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Hekade TEAM SFD
Ekspert
Szacuny 397 Napisanych postów 12822 Wiek 29 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 107749
Poczytam jak na kompa wejdę :D malinowa,czyli co,to chyba dobrze ze nieoczyszczona czy źle :D ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Bardzo dobrze, bo nie pozbawiona składników odżywczych Im wieksza liczba przy nazwie mąki tym jest zdrowsza. Tj. taka mąka 450 pszenna to zupełnie biała,oczyszczona,najlepsza do pieczenia biszkoptów. Im mąka wyższy numer tym jest mniej przetworzona a wypieki z niej bedą cięższe,bardziej gliniaste,twardsze itd. Osoboście polecam jednak mąkę żytnią razową 2000, lub gryczaną

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Hekade TEAM SFD
Ekspert
Szacuny 397 Napisanych postów 12822 Wiek 29 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 107749
Wlasnie ta ma wypisane z tylu szereg witamin i mineralow i Np na 100g jest ok 30% zalecanej dziennej dawki magnezu itp, a dosc tania jest bo niecale 2zl w biedrze
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Wszystkie produkty nieoczyszczone są zdrowsze ,bo własnie nie są pozbawione wartości odżywczych. Tak więc pełnoziarniste mąki, ryże,makarony ,kasze itd.

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Ciasto miodowo-orzechowo-jabłkowe / Deser Sfd

Następny temat

Chleb żytni z orzechami włoskimi i laskowymi na zakwasie

WHEY premium