Aha, ok bo temat jest sprzeczny. Nie jest źle, banana warto pomieszać np.: z płatkami jaglanymi. Urozmaić tłuszcze, dodaj siemię lniane, tłuste ryby, awokado, nasiona chia. Ściąga: http://www.sfd.pl/W%C4%98GLOWODANY%2C_jakie_wybiera%C4%87_-t1135388.html http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO%2C_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html#post1 [...]
Dlaczego miałbyś nie dodać takiego posiłku? Jeżeli pytasz o to, to znaczy, że nie znasz podstawowych, zalecanych źródeł składników odżywczych. Gdybyś je znał, to bez wątpienia pytanie takie by nie padło. Mąka żytnia jest dobrym źródłem węglowodanów, oliwa z oliwek tłuszczów, pierś z indyka/kurczaka białka, a warzywa powinny być dodatkiem do [...]
Rozbijaj każde danie na składniki - czyli ilość jaj, np. w przypadku jajecznicy, dodatki - tłuszcz na którym smażysz etc. Chleby z supermarketów są zazwyczaj głęboko mrożone, warto abyś zaopatrzył się w jakiś żytni np. na zakwasie z pobliskiej piekarni. Ryż biały wymieniaj częściej na parabolied, jaśminowy, czy basmanti, nabiał chudy na półtłusty, [...]
Sporo mleka, najlepiej go unikać, a jak już potrzebujesz, to w małych ilościach, słonecznik nie jest dobrym źródłem tłuszczy. Śvciąga z czego korzystać: http://www.sfd.pl/W%C4%98GLOWODANY%2C_jakie_wybiera%C4%87_-t1135388.html http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO%2C_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html#post1 [...]
Obliczenia wyglądają sensownie. Podobnie jak i aktywność fizyczna. Możesz zacząć od 2600 kalorii i podzielić te ilość na zalecane ilości składników odżywczych. Będą to 2 gramy białka na kilogram masy ciała, minimum 1 gram tłuszczów i reszta kalorii pochodząca z węglowodanów. Tutaj masz ich zalecane źródła: [...]
Łap i nawet nie wracaj jak nie przeczytasz ! 1. Pierwsza REDUKCJA - przygotowanie do diety: http://www.sfd.pl/%5Bart%5D_PIERWSZA_REDUKCJA__PRZYGOTOWANIE_DO_DIETY.-t681908.html 2. Podstawy układania DIETY: http://www.sfd.pl/PODSTAWY_UK%C5%81ADANIA_DIETY.-t527693.html 3. Dziesięć wskazówek żywieniowych: [...]
Każdą kreatynę, bez względu na jej formę, czy też producenta zaleca się stosować w podobny sposób. Można to robić w stałej suplementacji po 5 gramów dziennie, bez względu na porę dnia, lub też cyklicznie około 8-12 tygodni, 5 gramów przed i po treningu, a w dni wolne w dowolnej chwili. Polecam poczytać więcej informacji na ten temat w artykułach [...]
zacznij od ACT, 3 razy w tygodniu, potem mozesz przejsc na split 2x i cwiczyc go np. w srody, czwartki, soboty i niedziele i podzielic sobie na treningi lekkie i ciezkie.. Planu nikt Ci nie ulozu co najwyzej skoryguje: ACT; http://www.sfd.pl/Plan_treningu_dla_os%C3%B3b_pocz%C4%85tkuj%C4%85cych_-_foty_str._12-t359947.html ; [...]
Innym źródłem białka. A najlepiej pełnowartościowy posiłek. Polecam poczytać: http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO%2C_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html http://www.sfd.pl/W%C4%98GLOWODANY%2C_jakie_wybiera%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135388.html A jak nie masz pomysłu na przepisy to dział kuchnia sfd
mega kiepsko...dieta uboga i jałowa. Posiłki zbilansowane, minimum 25-30g białka na posiłek, by próg leucynowy mógł zostać osiągniety. Szynki sklepowe wywalić, zamień na coś konkretnego : http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO%2C_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html#post1 Chleb ogranicz, [...]
[...] Chleb ogranicz, http://www.sfd.pl/W%C4%98GLOWODANY%2C_jakie_wybiera%C4%87_-t1135388.html Dodaj omega3,http://www.sfd.pl/T%C5%81USZCZE%2C_jakie_wybiera%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135648.html#post1 Teraz będzie w miarę ok? postanowiłem, że lepszym wyborem będzie gotowanie do szkoły. /SFD/2017/10/21/33c4df8a75344e9f84ee61efeadc5631.jpg
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
2kg w miesiąc? Aż zanadto. To nie tak, że im więcej tym lepiej. Tyjesz na WADZE, co nie ma nic wspólnego z przybieraniem masy mięśniowej. Dieta moim zdaniem kiepska. Białko do obniżenia 130-140g wystarczy. Co do samej diety rodzynki są ok, ale nie w takiej ilości, lepiej zamienić na świeży owoc. Za dużo mleka, ogólnie za dużo nabiału. Do [...]
Każdy radzi sobie tak jak jest w stanie. Jeżeli Ciebie stać aby bazować na mięsie wołowym jako źródle białka, to poradzisz sobie, a jak nie stać Ciebie, to coś jest nie tak z Twoim podejściem do trzymania się zaleceń zdrowej diety. Źródeł białka jak i innych składników odżywczych masz sporo. Polecam zapoznać się z nimi: [...]
TUtaj nie ma co myśleć...tylko racjonalnie wybierać ;-) Tutaj artykuł apropos otrębów http://www.sfd.pl/%5BART%5DOtr%C4%99by_a_dlaczego_nie_-t686002.html w małej ilości od czasu do czasu ok, ale nie jako stało element diety. Posiłki w szkole są niezbilansowane, lepiej byłoby zjeść jakaś kanapkę z jajem, albo kawałkiem upieczonej szynki [...]
Jeżeli nie wiesz co wrzucać to polecam zaznajomić się z podstawowymi źródłami składników odżywczych: https://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO%2C_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html https://www.sfd.pl/T%C5%81USZCZE%2C_jakie_wybiera%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135648.html [...]
Ile wynosi Twoje zapotrzebowanie kaloryczne? http://potreningu.pl/articles/5255/zapotrzebowanie-kaloryczne-dla-wnikliwych- Oczyść swoją dietę z wysoko przetworzonych produktów czyli: musli sklepowe, szynki sklepowe, jakiś chleb litewski, zredukuj mleko do niższych wartości, gdyż 300ml to dość sporo. W zdrowej diecie powinno się znaleźć miejsce dla [...]
Rzeczywiście w Twoim wieku restrykcyjne liczenia kalorii nie jest zalecane. Samo w sobie wyeliminowanie przetworzonych produktów zasobnych w cukry rafinowane jak i tłuszcze utwardzone może poprawić ogólnie pojęte zdrowie metaboliczne. Oczywiście wprowadzając w to miejsce produkty o wysokiej gęstości odżywczej czyt. (ryby, owoce, warzywa, orzechy, [...]
Wszystko to znaczy co? Ugotować jakiś ryż/makaron wrzucic kurczaka warzywa i tyle? Zalecane źródła składników odżywczych: http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO,_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html http://www.sfd.pl/T%C5%81USZCZE,_jakie_wybiera%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135648.html [...]
Ja bym zobaczyła zdjęcia sylwetki. Białko za wysoko 2g na kg mc Ci wystarczą zupełnie. Więc załap okolic 150-160g. W 2 posiłku za mało białka, masło orzechowe od czasu do czasu ok, ale w mniejsze ilości, są lepsze źródła tłuszczu. Jak już Domer wyżej wspomniał mielonego gotowego nie kupuj, zmiel sam. Czyli kupujesz kawał schabu / kuraka / indyka [...]