/SFD/2016/9/29/c745a0a8a5da4276aea3acf25801f5ef.jpgBatony białkowe to pewnego rodzaju substytut posiłku wzbogacony o większe ilości łatwoprzyswajalnego białka Są źródłem wszystkich niezbędnych składników pozwalających naszemu organizmowi funkcjonowanie na wysokich obrotach – oprócz białka, zawierają także węglowodany, tłuszcze i bardzo często [...]
Policja jest to umundurowana i uzbrojona formacja, której zadaniem jest służba społeczeństwu i ochrona bezpieczeństwa ludzi, oraz utrzymania bezpieczeństwa i porządku publicznego. Utworzenie Policji miało miejsce na mocy Ustawy o Policji z dnia 6 kwietnia 1990 roku. Policja podlega ministrowi właściwemu do spraw wewnętrznych. Z kolei przełożonym [...]
[...] będzie szczupły z dużym brzuchem. Dlatego też sugeruję udać się do odpowiednich działów i zacząć od ułożenia treningu siłowego oraz diety. 1. Trening siłowy: http://www.sfd.pl/Trening_dla_pocz%C4%85tkuj%C4%85cych-f114.html. 2. Dieta: http://www.sfd.pl/Od%C5%BCywianie_i_Odchudzanie-f10.html. /SFD/2018/2/13/318168f9d5dc4b229f42d90a27b98b66.jpg
Oblicz swoje dzienne zapotrzebowanie kcal, odejmij z tego około 300kcal, poczytaj o diecie LOW CARB, zastosuj, dołącz do tego siłkę+aeroby i musi iść... http://www.sfd.pl/Dieta_LOW_CARB__artyku%C5%82_dla_pocz%C4%85tkuj%C4%85cych-t655403.html
[...] 20 minut). Podsumowując, najlepszym rozwiązaniem jest gotowanie mięsa na parze. Pierś kurczaka w zależności od wielkości gotujemy 10-20 minut. /SFD/Images/2016/7/19/5c4da082d85347c5a6b7ce1cba22287f.jpg Do poczytania: http://www.sfd.pl/-t310599.html http://www.sfd.pl/-t512725.html http://www.sfd.pl/-t548026.html Polecane przepisy [...]
Osoby początkujące mają niestety błędne pojęcie o tym, w jaki sposób budować masę mięśniową. Większości wydaje się, że wystarczy odżywka i mięśnie będą rosły, a my możemy siedzieć na kapanie i odpoczywać. Niestety kształtowanie sylwetki nie jest takie proste. Bez treningów siłowych nie osiągniesz nic. Jedyne co to zbudujesz, ale brzuch. Będziesz [...]
Hmm... a co jest Twoim celem? Ile masz lat? Nie lepiej ćwiczyć całe ciało? Możesz robić też inne warianty pompek - np. z obciążeniem w plecaku, bo 30 powtórzeń to dość dużo jak na jedną serię. Lepiej nie katuj się pompkami tak często. http://www.sfd.pl/Plan_treningu_dla_os%C3%B3b_pocz%C4%85tkuj%C4%85cych__foty_str._12-t359947.html - tutaj Mawashi [...]
To jak długo wytrzyma wcześniej przygotowany posiłek w lodówce zależy w dużej mierze od tego, czy prawidłowo przechowujemy żywość w lodówce. Świeży drób, niepoddany obróbce termicznej powinniśmy przechowywać w lodówce maksymalnie dwa, trzy dni. Ryby krócej, maksymalnie jeden, dwa dni. Nie należy więc kupować dużych ilości świeżego mięsa oraz ryb [...]
Spinning jest treningiem interwałowym na rowerze stacjonarnym, podczas którego spalić można spore ilości energii, sięgające nawet 800 kcal. Te rodzaj wysiłku zapoczątkowano w USA w 1989 roku, gdzie założono pierwszy ośrodek spinningowy. Od tamtego czasu zyskiwał on coraz większą popularność, szczególnie u osób chcących zrzucić zbędne pokłady [...]
Cudowne stymulatory mięśni przeznaczone są dla osób naiwnych, którym wydaje się, że można usiąść na kanapie, a najlepiej położyć się w łóżku, włączyć urządzenie i zmieniać swoją sylwetkę w greckiego herosa. Aż dziwne, że ludzie potrafią wierzyć w tego typu urządzenia. Rozsądnie myślący człowiek od razu zauważy, że coś jest nie tak. Niestety nic w [...]
Każdy trenujący na siłowni, komu zależy na poprawie jakości swojej sylwetki, wie o tym, że podstawą tego jest dostarczenie odpowiedniej ilości białka w diecie. W tym celu należy dostarczać je z zalecanych źródeł pożywienia, czyli: mięs, ryb, jaj, nabiału. Warto poczytać więcej na ich temat tutaj: [...]
W wielu źródłach znajdziemy informacje na temat wyliczeń ile g danego makroskładnika należy spożywać na kg masy ciała. Zwykle sporo problemów dostarcza białko i być może główną przyczyną tego jest fakt, że kojarzy nam się ono z kluczowym, budującym makroskładnikiem w diecie sportowca. Na początek warto zapamiętać, że każdy z makroskładników [...]
Ty borbilo ten sam poradnik jest w dziale ZDROWIE w temacie Poradnik - jak zwiekszyć wzrost, który sporządził inny użytkownik i zastrzegł sobie prawa do tego poradnika. http://www.sfd.pl/Poradnik-_Jak_zwi%C4%99kszy%C4%87_WZROST.-t475122.html Więc po co to kopiujesz i wklejasz tutaj ? Zmieniony przez - szymmon w dniu 2009-03-29 15:39:02 Zmieniony [...]
Budowa masy mięśniowej i ogólne kształtowanie naszej sylwetki zależne jest przede wszystkim od istotnych podstaw a niekoniecznie od jednego ze stosowanych przez nas suplementów. Podstawą hipertrofii mięśni jest: 1. Dieta z dodatnim bilansem kalorycznym (w tym celu polecam udać się do działu odżywianie i odchudzanie: [...]
Obliczenia w sytuacji, gdy trzymamy dietę, bez wątpienia są bardzo istotne. To ile spożywamy kalorii, makroskładników, w tym: białka, tłuszczów i węglowodanów, ilości witamin, składników mineralnych, czy proporcje kwasów tłuszczowych, bez wątpienia mają istotne znaczenie dla naszego zdrowia, samopoczucia i sylwetki. Im dana osoba jest bardziej [...]
Praktycznie wszystkie owoce zawierają wyłącznie węglowodany, wydaje się, że sprawa jest prosta... Problem tkwi jednak w tym, że o ile owoce są zdrowe jako źródło witamin i błonnika to jednak zawierają sporo cukrów prostych. ( fruktoza) Z tej przyczyny w fazie odchudzania warto jednak zachować umiar w ich konsumpcji i bardziej skoncentrować się na [...]
/SFD/2016/12/1/60ae4a01e0d5487aa7d4907e27e82fb9.jpg Jak już wielokrotnie zostało napisane - w praktyce nie istnieje coś takiego jak miejscowe spalanie tkanki tłuszczowej. W związku z tym nie ma możliwości ułożenia planu treningowego bądź dietetycznego ukierunkowanego na utratę zbędnych centymetrów w wybranych przez nas partiach. Aby trening “ na [...]
Długość gotowania mięsa zależy przede wszystkim od jego wielkości. Mięso pokrojone ma małe kawałki gotuje się znacznie szybciej niż mięso w jednym, większym kawałku. Różne części kurczaka wymagają również innego czasu gotowania. Najszybciej gotuje się chuda pierś kurczaka pozbawiona skóry i kości. Mięso z kością gotuje się zawsze dłużej. Całego [...]