Spalacz tłuszczu jest bardzo przydatnym suplementem w toku redukcji niechcianej tkanki tłuszczowej. Oprócz sportowców startujących w zawodach, np. kulturystycznych coraz częściej po tego typu produkty sięgają osoby trenujące rekreacyjnie. Suplementację należy rozpoczynać od najmniejszej dawki i w razie konieczności ją zwiększać. Wybierając [...]
Witam Niemożliwe, by kobieta jadła w ciągu dnia taką ilość kcal. Najwięksi kulturyści na dopingu ważący po 130-140kg mają w dietach 7-8 tys kcal a i tak już niektóre posiłki wciskają. Zatem domyślam się , iż ten temat to żart. Jednak, by wynieśli z niego coś inni użytkownicy napiszę pokrótce, co winna uczynić kobieta chcąca poprawić swoją [...]
Wszystkie suplementy diety, a w tym spalacze, dostępne w Polskich legalnych sklepach, są pełni bezpieczne o ile przyjmuje się je zgodnie z zaleceniami producenta. Oczywiście zdarzają się suplementy dostępne w serwisach aukcyjnych lub małych sklepach, które zostałe wycofane z rynku amerykańskiego, a krajowi, nielegalni dystrybutorzy wykupili je [...]
Po cyklach, które przebyłeś, zmiany mogą być w badaniach. To, co przedstawiasz, warto przede wszystkim skonsultować z lekarzem. Warto również nadmienić, iż na wyniki badań ma także wpływ to, jak się do nich przygotowałeś, czy byłeś wyspany, czy nie trenowałeś w przeddzień badania, a także czy nie spożywałeś alkoholu i czy zachowałeś [...]
[...] elementem dodatkowym do całej układanki w procesie odchudzania. Podstawą jest oczywiście deficyt kaloryczny, który początkowo może wynosić ok 200-300 kcal. Skład diety również odgrywa ważną rolę, gdyż odpowiedzialny jest za uzupełnienie witamin i minerałów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania. Dodatkowo, ilość makroskładników oraz [...]
/SFD/2021/8/5/37d50b45d7e5459bbbcb7e0c77af484c.jpg Powrót do treningu po kilkuletniej przerwie powinien się odbywać stopniowo tak aby dać ciału czas na adaptację do wyzwań treningowych. Jeśli wskoczymy w wir zbyt intensywnych treningów to początki będą bardzo trudne i bolesne. Zbyt intensywny trening spowoduje, że cały czas będą nam towarzyszyć [...]
Czerwona herbata Pu-erh jest herbatą półfermentowaną, która po procesie fermentacji dojrzewa jeszcze w odpowiednich warunkach. Uprawiana i produkowana jest głównie w południowo-wschodnich Chinach i na Tajwanie. W Chinach, skąd pochodzi, klasyfikowana jest do herbat czarnych, natomiast w Polsce nazywana jest “czerwoną”, ze względu na kolor naparu. [...]
Witam Nie spotykałem się zbyt często z występowaniem trądziku przy suplementacji białkiem ale jeśli u Ciebie to występuje to warto wyeliminować odżywkę bądź zmienić producenta/zmniejszyć dawkę. Warto również pamiętać, że różne produkty w naszej diecie mogą nasilać powstawanie pryszczów, chociażby nabiał. Spożywanie produktów mlecznych może [...]
[...] od drugiego podczas diety np. wino vs wódka. Jednak prawda jest taka że każdy rodzaj trunku podąża jednym szlakiem - z żółądku przedostaje się do jelita cienkiego, a następnie do krwiobiegu. Różnica między 100 ml wina a 100 wódki tkwi tylko w ilości alkoholu oraz kalorii na 100 ml produktu. Co ciekawe wiele osób po intensywnym weekendzie [...]
[...] jednak bazować na miarce, którą najczęściej dostajesz do swojej odżywki i porcjować według tego co jest napisane na opakowaniu. Jedna porcja w tym wypadku to przeważnie 30g (1 lub półtorej miarki) i zawiera ona około 20g protein. Pamiętajmy jednak, iż odżywka może stanowić, co najwyżej, uzupełnienie diety i załatać jakieś drobne braki. [...]
Nie rozumiem skąd te zdziwienia u ludzi, skoro wykupują usługi na nieznajomych portalach czy od pseudo fachowców z internetu. Stawia się na sprawdzonych jak i rzetelnych dietetyków - tak istnieją tacy bowiem wiele osób nie myśli i traci pieniądze na jakieś badziewie. W diecie występuje wiele niedoborów jak i zaburzony stosunek kwasów [...]
Urazy i kontuzje kolan są niestety jednymi z częściej występujących, szczególnie w takich dyscyplinach sportu, jak koszykówka, siatkówka, piłka nożna, czy narciarstwo. Również spotykane jest występowanie ich w czynnościach dnia codziennego: złe postawienie nogi, zahaczenie o coś, upadek, to jedne z wielu możliwych przyczyn naderwania lub zerwania [...]
[...] 'innowacyjna' , 'najlepsza' itd. Co innego mogą napisać, by zachęcić klientów? ;-) Ważne przy wyborze danego suplementu jest oczywiście to by pochodził z pewnego źródła, nie "firmy krzak", której nigdzie nie można znaleźć, nie ma swojej siedziby, żadnego kontaktu. Dlatego ostrzegamy kupujących by nie kierowali się tylko ceną , czy inną [...]
Pamiętaj, iż dietę należy urozmaicać. Dużo warzyw ( różnokolorowych ) powinno stanowić podstawę Twojej diety, niemniej warto wprowadzić źródła omega-3 ( ALA jak i DHA i EPA ). Oczywiście nie ma potrzeby spożywać śniadań białkowo - tłuszczowych, aczkolwiek jeśli takie zestawienie jest dla Ciebie odpowiednie to nie widzę przeciwwskazań w tym. Do [...]
Dalej nie wiem jakie dać założenia dla ww i t jeśli białko 1.2 / 1.3 a jakbyś sobie poradził bez tych wszystkich kalkulatorów? zrozum : sytuacja hormonalna organizmu jest najważniejsza, a nie kalorie. i masz zawsze 2 rozwiązania : idziesz w stronę węglowodanów - to one są dominującym źródłem energii LUB idziesz w stronę tłuszczów - to one są [...]
Tauryna uczestniczy w procesie wchłaniania tłuszczów w dwunastnicy, jest zródłem siarki, ma znaczenie dla rozwoju układu nerwowego, ma wpływ na proces transportu jonów 2-wartosciowych metali – wapnia, magnezu, cynku itp. Przypuszcza się, że niedobór tauryny może być przyczyna padaczki, choroby Downa, nienormalnego rozwoju mózgu, może [...]
[...] ? HCG, czyli gonadotropina imituje wytwarzane przez przysadkę i podwzgórze hormony, która są odpowiedzialne za stymulacje jąder do produkcji testosteronu. HCG jest powszechnie stosowane w medycynie. Preparat ten znalazł również zastosowanie wsród kulturystów wspomagających się sterydami anabolicznymi. Podczas długiego cyklu wysoki poziom [...]
“Gainer” czyli odżywki węglowodanowo - białkowe, w skład których wchodzą: -węglowodany: maltodekstryny, sacharoza, glukoza, fruktoza, czasem również inne sacharydy, np. Vitargo czy skrobia woskowa, -białko: najczęściej białka mleczne (serwatkowe i kazeinowe), a niekiedy pojawiają się dodatki protein jajecznych, wołowych, pszenicznych, sojowych i [...]