[...] mysli na papier. a w takie dni jak ten, potrafie być bardzo wylewny. na poczatek szybki podział tekstu: - CZEŚĆ I -- dieta & nawyki = 55% sukcesu - CZEŚĆ II -- trening = 35% sukcesu - CZEŚĆ III -- motywacja = 10% sukcesu ( rozdzial procentowy wg mojego doświadczenia i uznania ) najbardziej oczywiscie zainteresuje Cie CZEŚĆ II (czyli sam [...]
[...] diety i musi być dostarczone z pożywieniem. Pokarmami bogatymi w białko są: Mleko w proszku odtłuszczone 34% białka Soja 35% białka Ser żółty 23% białka Groch suchy 24% białka Wołowina 18% białka (oczywiście [...]
[...] na smith’cie (cluster) 3 x 5 x 1; 2 min przerwy; 5 powt. z 10sekundowymi przerwami B. Krzyżowanie linek 2 x 10 - 12 + 3 dropserie; 2 min przerwy; staramy się uzyskać 30-35 powt C. Wyciskanie siedząc na smith’cie (cluster) 3 x 5 x 1; 2 min przerwy; 5 powt z 10sekundowymi przerwami D. Wznosy bokiem stojąc 2 x 10 - 12 + 3 dropserie; 2 min [...]
[...] w trakcie treningu. A.M.G pozwoli zwiększyć intensywność i wydajność treningu co może spowodować szybszy wzrost siły i masy mięśniowej. Sposób użycia: należy rozpuścić 35 g proszku (dwie miarki) w 400-500ml wody, wypić wraz z dwiema dołączonymi kapsułkami tuż przed treningiem. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu [...]
[...] jakości umięśnienie, musi poważnie ograniczyć ilość spożywanych kalorii, a to wiąże się z potrzebą podniesienia spożycia białka. Dla niektórych będzie to oznaczało, że 30-35 % lub więcej spożywanych kalorii powinno pochodzić z białka. Na początku można spróbować zacząć od dziennego spożycia białka na poziomie 3 g na l kg wagi ciała. Należy to [...]
[...] jest nieznany przyjmiemy, że jest to 7 mmol/kg.. Zajmując się tym dowiedziony, iż przy 70% CM następuje spadek poziomu glikogenu o 1,3 mmol/kg z każdym powtórzeniem lub 0,35 mmol/kg na sekundę wysiłku. Tworzenie planu treningowego. Mając powyższe dane możemy sporządzić zasady treningu na CKD. Nasze cele to: 1. Obniżyć poziom glikogenu do ok. [...]
[...] mass of 500 000-700 000 (C drink), and one containing monomers and oligomers of glucose with a mean molecular mass of approximately 500 (G drink). The osmolality was 84 and 350 mosmol. l(-1), respectively. A group of 13 healthy well-trained men ingested the drinks after glycogen depleting exercise, one drink at each test occasion. The total [...]
[...] w trakcie treningu. A.M.G pozwoli zwiększyć intensywność i wydajność treningu co może spowodować szybszy wzrost siły i masy mięśniowej. Sposób użycia: należy rozpuścić 35 g proszku (dwie miarki) w 400-500ml wody, wypić wraz z dwiema dołączonymi kapsułkami tuż przed treningiem. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu [...]
[...] sex, and dietary protein source on individual requirements; and the midpoint of and the variability between the protein requirements of healthy persons. RESULTS: Data for 235 individual subjects, each studied at >or= 3 test protein intakes, were gathered from 19 studies. The median estimated average requirement (EAR) of nitrogen from these data [...]
[...] które wzbogacają dietę w takie składniki odżywcze jak: białka, węglowodany tłuszcze. Zawartość białka w takich odżywkach kształtuje się w przedziale: 11 - 35%, węglowodanów 50 - 85% oraz kilka procent tłuszczu. Właśnie takie proporcje makroskładników pokarmowych pomagają utrzymać dietę sprzyjającą zwiększaniu masy ciała. [...]
[...] masę mięśniową -Lepsza regeneracja. HI-Anabol Protein – zawiera w swoim składzie 20% izolatu białka serwatkowego WPI, 45% koncentratu białka serwatkowego WPC oraz 35% izolatu białka sojowego SPI. Dzięki połączeniu tych trzech komponentów białkowych Hi Anaboli Protein posiada idealny profil aminokwasów niezbędny do budowy Twojej [...]
[...] resistance. METHODS: This study explored the ratio between red blood cells (RBC) phospholipid long chain fatty acids (LC FAs) and components of metabolic syndrome (MeS) in 35 patients (mean age 54.50 +/- 11.99 years) with CRF on MHD. Furthermore, the effects of omega-3 FA eight-week's supplementation (EPA+DHA, 2.4 g/d) on the MeS features and [...]
[...] also yielded promising results. Oral yohimbine administration (0.2 mg/kg) induced lipid mobilization in fasting, non-obese women (body mass index = 20.2 +/- 0.5, age 35.5 years +/- 2.7 years) without significant action on plasma glucose, insulin levels, heart rate or blood pressure during the time-course experiment. Plasma norepinephrine [...]
[...] and activity were controlled and held constant. Change in fat-free mass, fat mass, and percentage body fat were unaffected by CLA supplementation (0.18+/-0.43 vs. 0.09+/-0.35 kg; 0.01+/-0.64 vs. -0.19+/-0.53 kg; 0.05+/-0.62 vs. -0.67+/-0.51%, placebo vs. CLA, respectively). Likewise, body weight was not significantly different in the placebo [...]
[...] w necie na ten temat to : http://www.sportywalki.pl/phpBB/viewtopic.php?p=3047] http://www.mma.gladio.swidnik.net/forum/viewtopic.php?t=474&sid=2940d893ab4f05991102155488a13c35 I artykul Ross Enamait prztlumaczony przetlumaczony przez Lady M z SDF : link : [...]
[...] Pierwszy temat dotyczyl nadmiernej ilosci fruktozy jaka spozywaja ludzie, drugi nie koniecznie jest związany z ludzmi. Z resztą w badaniu na zwierzetach fruktoza stanowila 35-60% calkowitej kaloryczności - kiedy w typowej diecie fruktoza stanowi ~10% (o tym niżej). Wypij lampke wina czy butelke piwa - nic Ci nie będzie. Wypij ich 6 -> pogadamy [...]
[...] które wzbogacają dietę w takie składniki odżywcze jak: białka, węglowodany tłuszcze. Zawartość białka w takich odżywkach kształtuje się w przedziale: 11- 35%, węglowodanów 50 - 85% oraz kilka procent tłuszczu. Właśnie takie proporcje makroskładników pokarmowych pomagają utrzymać dietę sprzyjającą zwiększaniu masy ciała. [...]
[...] NL, Miller SC. Natural killer cells from aging mice treated with extracts from Echinacea purpurea are quantitatively and functionally rejuvenated. Exp Gerontol. 2000;35:627-639. 21. Melchart D, Linde K, Worku F, et al. Results of five randomized studies on the immunomodulatory activity of preparations of Echinacea J Altern Complement [...]
[...] od wskaźnika masy ciała < 15 - wygłodzenie 15,0- 17,4 wychudzenie 17,5- 18,4 niedowaga 18,5- 24,9 wartość prawidłowa 25,0- 29,9 nadwaga 30,0- 34,9 I stopień otyłości 35,0- 39,9 II stopień otyłości > 40,0 otyłość skrajna Oznaczanie BMI ma znaczenie w ocenie zagrożenia chorobami związanymi z nadwagą i otyłością, np. cukrzycą, miażdżycą. Im [...]