Tofu to produkt lubiany przez wiele osób, ponieważ można z nim zrobić właściwie wszystko. Jego smak jest neutralny, dlatego pasuje do wielu różnych dań. Co więcej, przejmuje szybko smak przypraw, których używamy. Może stanowić podstawę posiłku, zastępując porcję mięsa, lub być dodatkiem np. do sałatki. Najczęściej znaleźć możemy tofu naturalne [...]
[...] na wysokości zadania. Makaron ten jest zrobiony w 100% z mąki z zielonego groszku, dzięki czemu jest doskonały dla wegetarian i wegan. Warto też zaznaczyć, że po ugotowaniu jego konsystencja niczym się nie różni od zwykłego makaronu. W takich substytutach często czuć, że jemy coś, co tylko przypomina oryginał, a w tym przypadku tego nie ma. Smak [...]
[...] choć karagen jest szeroko stosowany w branży spożywczej i został określony, jako produkt nieszkodliwy, to jednak wielu dietetyków podkreśla, że jest zbyt mało badań na jego temat i jeśli jest taka możliwość, to lepiej wybierać produkty bez tego związku. Skład Woda, izolowane białko sojowe 8,8%, olej rzepakowy, teksturowane białko sojowe [...]
[...] dużo. Spoglądając na skład, nie ma się za bardzo do czego przyczepić. No może poza dodatkiem cukru trzcinowego, nie jest go jednak aż tak dużo. Kolejnym plusem dania jest jego kaloryczność - tylko 165 kcal w 100 g. Czyli 462 kcal w całym opakowaniu. I choć producent napisał na opakowaniu, że są to dwie porcje, to ja bym radziła kupić dla [...]
[...] osobno niż aspiryna, diklofenak i inne preparaty z grupy NLPZ/NSAID (ang. non-steroidal anti-inflammatory drugs). Jednym z głównych problemów związanych z paracetamolem jest jego toksyczność dla wątroby. Zagadnienie zostało wielokrotnie szczegółowo opisane w literaturze. Inne środki z grupy NLPZ cechuje większa toksyczność dla nerek, w dalszej [...]
[...] i skośne brzucha. Martwy ciąg chwytem zamkowym - prawidłowe wykonanie Ciężar spoczywa na ziemi. Stopy są ustawione na szerokość barków. Smarujesz kciuka, a szczególnie jego paznokieć oraz palce wskazujący i środkowy magnezją w płynie. Czekasz, aż ona wyschnie (60-90 sekund). Zamykasz palce wskazujący i środkowy na kciuku. Ustawiasz prosto [...]
[...] że ilość protein zawartych w mięsie jest ilością stałą i niezależnie od sposobu rozdrobnienia w jamie ustnej jest to białko w pełni wykorzystane przez nasz organizm, a jego trawienie rozkłada się w czasie. Jednak francuscy naukowcy przedstawili badanie, w którym sugerują, że jakość żucia mięsa będzie miała wpływ na ilość wykorzystanych [...]
Były zawodnik UFC oraz organizacji Bellator- Stephan Bonnar jest w areszcie! Został aresztowany za jazdę pod wpływem alkoholu. Jego lekkomyślna jazda została zauważona przez grupę miłośników Jeepa, którzy wezwali policję. Według ustaleń, jechał z prędkością około 145 km/h. Całe szczęście nikogo nie zabił... Świadek zdarzenia, Katie Dyer [...]
[...] sportów sylwetkowych, w których IFBB prowadzi rywalizację. A także, co nie mniej ważne, ustalenia dla nich trendów rozwojowych, tak, aby każda różniła się od pozostałych. Tę jego tytaniczną pracę docenił Prezydent IFBB, Dr. Rafael Santonja, oraz delegaci z 94 państw obecni na Kongresie. Gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów na nowym, tak [...]
[...] to naprawdę niesamowity gość! Jest trójboistą, startuje w kategorii wagowej 83 kg i robi przysiad z wagą 305 kg! Według naszych obliczeń jest to 3,67 razy więcej niż jego masa ciała. Ustanowił także osobiste rekordy w wyciskaniu na ławce i martwym ciągu. W poście na Instagramie napisał, że podczas ostatnich zawodów wycisnął 162,5 kg, a w [...]
[...] jaką przyniósł ekstrakt z acai, to zmniejszenie wzrostu „złego cholesterolu” LDL we krwi. Myszy będące na diecie wysokotłuszczowej bez suplementu zwiększyły jego poziom, a te, które otrzymywały ekstrakt z acai już nie. Omawiany suplement poprawia poziom cholesterolu za sprawą syntezy białek transportowych ABCG5 oraz ABCG8 w [...]
[...] również związani z tą produkcją, a reżyserem jest Louie Psihoyos. Film ma pojawić się we wrześniu i zobaczymy w nim kilku elitarnych sportowców. Już teraz możecie zobaczyć jego zwiastun na profilu Instagramowym Arnolda. Możemy też usłyszeć, jak Arnold mówi, że promowanie jedzenia mięsa, jako prawdziwe męskie odżywianie to duży chwyt [...]
[...] mięśnie, gdy będziemy chcieli wrócić z obciążeniem do pozycji wyjściowej. Ruch koncentryczny jest bardziej niebezpieczny z punktu widzenia sił, jakie działają na mięsień i jego przyczepy. Dlatego też, aby zmniejszyć ryzyko kontuzji, podnosimy biodra w górę, zanim wykonamy wyprost w stawach łokciowych. Zabieg ten pozwala rozluźnić tricepsy i [...]
[...] 364 kcal Tłuszcz: 6,3 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,8 g) Węglowodany: 59,2 g (w tym cukry proste: 9,3 g) Błonnik: 13,1 g Białko: 11 g Sól: 1,2 g Główną zaletą jest jego skład. Nie zawiera konserwantów oraz dodatku cukru i innych wzmacniaczy smaku. Ma wysoką zawartość szybko wchłanialnego białka oraz błonnika. Dodać trzeba do tego krótki [...]
[...] jogurtu. Jednak nie wyobrażam sobie też sosu czosnkowego na bazie jogurtu kokosowego... Sos nie jest idealnie gładki ze względu na dodany czosnek, ale to akurat jest jego zaletą. Nie jest też zbyt intensywny w smaku. Skład Woda, olej rzepakowy, czosnek (5,5%), cukier, cebula, skrobia modyfikowana kukurydziana, ocet spirytusowy, sól, [...]
[...] może wymagać operacji chirurgicznej. Ginekomastię mogą też powodować związki wpływające na receptory progesteronu (np. nandrolone, trenbolone, MENT) oraz hormon wzrostu (i jego efektor IGF-1). "Zbijanie" estrogenów Zbijanie estrogenów dla większości ludzi jest bardzo złym pomysłem, gdyż inhibitory aromatazy są niezwykle silne i nie bardzo [...]
[...] bez jakichś wielkich nazwisk. Taki średni poziom europejski i tym towarzystwie Oliwia ma szansę powalczyć o zwycięstwo. Trudniej ma kulturysta Sebastian Kukuć, gdyż w jego kategorii widzimy 16 zawodników, w tym kilku bardzo znanych. Tchórzewski, Opolski i Niegowski mają w swoich kategoriach po 6 zawodników, więc są duże szanse na medale.
Nie ulega wątpliwości, że sen jest głównym czynnikiem, który decyduje o regeneracji naszego organizmu. Liczy się czas jego trwania, ważna jest również jakość snu, co powiązane jest bezpośrednio z gotowością do podejmowania ciężkich sesji treningowych. Pisząc wprost, jeżeli śpisz za mało, a sam sen jest kiepskiej jakości, to najprawdopodobniej [...]
Wiele wskazuje na to, że spożywanie białka serwatkowego zmniejsza podaż pokarmu, a jego dostarczanie razem z węglowodanami skutecznie obniża poziom glukozy we krwi. Wyniki eksperymentu w eksperymencie 1 podawanie 20–40 g koncentratu białka serwatkowego ograniczyło podaż pokarmu grupa, która zjadła 40 g koncentratu białka serwatkowego, dostarczyła [...]
[...] Fury jest źródłem prawdziwej inspiracji. Udowodnił, że nawet będąc na dnie, nigdy nie jest za późno, aby wyjść na prostą i ponownie odkryć swoją pasję i motywację. Niedługo czeka go walka z Anthonym Joshuą, która odbędzie się prawdopodobnie w lipcu, ale dokładna data i miejsce, nie zostały jeszcze ustalone. Jak Wam się podoba jego metamorfoza?