Tadeusz już wielokrotnie zaznaczał że produkty białkowe (głównie mięsiwo) są jedną z jego ulubionych kategorii produktów więc pewnie "nadmiar" białka stąd się bierze ;)
[...] ale jak ktoś tam pisze, że Ty ok, a Głuchowski i Karmowski wymiata, to chyba był na innej konferencji niż ja. Karmowski czytał ulotki supli Treca, Głuchowskiego przez jego brak mutacji nie bardzo da się słuchać, nic ciekawego do powiedzenia też jednak nie miał, Akop cytował chyba jakąś biochemię i żywienie dla liceum, także tylko Ciebie [...]
Ale forma masakra...,:) Co w jego przypadku oznacza na względnie wysokich węglach, interesuje mnie dt.., 200/300 g, jeśli możesz zdradzić.., oczywiście.....
[...] iż chcąc podnieśc poziom testosteronu nalezy przejść na LCHF jest raczej nieuzasadnione. Jeśli chcemy utrzymać zarówno wysoki poziom testosteronu jak i odpowiednią jego aktywnosc biologiczną to dobrze jest ani nie obniżać nadto spożycia tłuszczu, anie węglowodanów. No i jeszcze jedna wazna sprawa - w mojej diecie akurat, chociaż udział [...]
[...] się obsługi młotka, to potem w każdym problemie szukasz gwoździ." LC to taki młotek: mało finezyjny, dość skuteczny, wygodny i prosty w użyciu. Problem pojawia się, gdy z jego pomocą zabierasz się za regulowanie zegarka. Czasami po prostu potrzebujemy bardziej zaawansowanych narzędzi i technik operowania nimi. Czytałem ostatnio, że można na [...]
[...] najczęściej zostawiam spożycie tłuszczu i białka podobne w poszczególnych dniach, a różnicuję jedynie spożycie węglowodanów. Spożycie tłuszczu zwiększałbym wtedy gdy niski jego udział zwiększa łaknienie u danej osoby - innych powodów nie widzę. Ja na niskim tłuszczu nie mam problemó z kontrolą łaknienia, ale niektóre osoby mają, mozna to co [...]
mówi się, ze jeśli insulina jest podniesiona to nie da się spalić fatu, a po węglach insa rośnie - to jak palić fat na węglowodanowych posiłkach? insulina działa odwrotnie do glukagonu i blokuje jego wydzielanie...
mówi się, ze jeśli insulina jest podniesiona to nie da się spalić fatu, a po węglach insa rośnie - to jak palić fat na węglowodanowych posiłkach? insulina działa odwrotnie do glukagonu i blokuje jego wydzielanie... W całej tej kewstii o insulinie ludzie zapominają, że białko też ją podnosi.
[...] posiłek jadłem w piątek koło 22, a pierwszy w sobotę o 18 - 19. Ale był to nie byle jaki posiłek. Zdjęcie ponjiżej (wykonał Oxytone z SFD). Kiedy będac w czwórkę (z Oxym, jego bratem i Domerem) składaliśmy zamówienie to Szanowna Pani Kelnerka (SPK) przekonywała nas, ze burgery maja naprawdę duże, kaloryczne i sycące i że byli już tacy co [...]
[...] to inaczje rozłożyć ;-) Mam na to wstępny pomysł, ale opiszę wtedy jeśli będę wprowadzałw życie. Erszostka - jeśli chodzisz do toalety raz dziennie to nie ma potrzeby bywac tam częściej. Wpływ na pasaż jelitowy może mieć nie tylko spożycie błonnika, ale też jego źrodła (rodzaj), a także podaż makro w diecie, podaż sodu, ilosc polioli menu, etc.
[...] więc trochę wydłuże okno. ... Zmieniony przez - faftaq w dniu 2016-04-22 12:24:03 a jak to jest z liczba posilkow podczas redukcji? Chodzi mi o ilosc bialka na posilek i jego przyswajalnosc, np u Ciebie dzienna podaz bialka to ponad 220g, a wiec na posilek wychodzi ~ 70g (nie liczac pierwszego, gdzie jest mala porcja odzywki bialkowej) co [...]
[...] :-D Będzie cofka w redukcji - tak obstawiam. Nie wiem jak odpowie autor dziennika, ale z tego co wiem, to dopóki organizm nie usunie ostatniej kropli alkoholu i produktów jego przemiany, to nie uruchomi żadnego innego procesu (w tym regeneracji). Już chyba lepiej popić bez wcześniejszego treningu. Przynajmniej nie zgaśniesz pierwszy przy [...]
Wiesz co nawet mu mówić nie będę bo on jest najmądrzejszy i jego dieta wygląda tak beznadziejnie, bez jakiegokolwiek przemyślenia że szkoda czasu na niego tracić. Na wszystko ma swoje głupie poglądy takiego nie nauczysz choćbyś chciał.
[...] poziomu glukagonu natomiast wpływa na aktywność enzymu HSL i może nasilać lipolizę. Choć trzeba pamiętać, że sama lipoliza to nie jest jeszcze spalanie tłuszczu zapasowego a jego uwalnianie. Jak nie będzie co znim zrobć (na co zużyć) to nic wielkiego z tego nie wynika. Poza tym trzeba pamiętać, iż nie tylko glukoza i insulina obniżają [...]
[...] jest bowiem wyrównanie glikemii czyli - nasilenie glukoneogenezy. czy bardzo wysoki glukagon jest korzystny? Nie podpisałbym się pod tym twierdzeniem... Odnosząc się do Twojego pytania - widzisz, ja uważam, że dobrą opcją może być trening po weglach i sam preferuję treningi po posiłkach węglowodanowych. Również na redukcji. Podobną praktykę [...]
Szczur mega smaczny %-) Polecam. Co do glukagonu to dopowiem tak: jego aktywność jest wyraźna przede wszystkim w obrębie watroby. W obrębie tkanek obwodowych takich jak mięsnie i tkanka tłuszczowa glukagon nie ma aż tak dużego znaczenia dla lipolizy - kluczowe są katecholaminy takie jak adrenalina i noradrenalina. ;-) Jeszcze ciekawostka: od [...]
[...] napisane, ja tylko dodam, że odnosze wrażenie, że ludzie myśla o tylko o insulinie bo blokuje lipolize ale nie biorą pod uwage, że" pozbycie" się tłuszczu to dwa elementy - jego mobilizacja a nastepnie wykorzystanie (tak jak napisałeś wcześniej - co z tego, że został uwolniony skoro nic się z nim dalej nie dzieje). Mam jeszcze pytanie odnośnie [...]
[...] zwiazany jest też tryptofan. Ale lipidy mają wyższe powinowactow do tychże białek wiec - wypieraja z nich tryptofan. Efekt: więcej wolnego tryptofanu w krwiobiegu i wyższa jego dostepność dla mózgu. Stąd też jedzenie - generalnie usypia. ;-) Co wiecej wegle mogą w niektórych sytuacjach zmniejszyć uczycie zamulenia poprzez obniżenie ilosci [...]
[...] się niebiologicznymi funkcjami jedzenia). I teraz finisz: śmietana to połączenie laktozy (smak słodki) tłuszczu i białka (smak umami - za który odpowiada kwas glutaminowi i jego amid). Mało tego smiatana powstaje zazwyczja z poddanego obróbce termicznej mleka. A obróbka termiczna daje posmak akryloamidu i innych substancji któe są przez nas [...]