lodzianin1Wasyl__Żadna profilaktyka tu nic nie da. Jak towar git to wywali ast i alt czy będziesz brać
heparegen do każdej tabletki czy NAC, czy inne wynalazki. U mnie mimo łykania heparegenu do każdej tab metki Alt i Ast podeszło do ok 200
Chłopak z tego forum leciał ponad 18 miesięcy ,tak dokładnie ponad 18 miesięcy combo metka z winem i próby miał alt i asp tuż nad widelkami przez cały cykl ,kolejna sprawa to badania tych 2 wartości nic nie dają
Wszystko zależy od predyspozycji. Clen Vertex w 4 tyg. dawka 260mcg + Helios 2ml i jedynie ALT 45 przy 41max, ALP, AST, GGTP, Bilurbina, Albumina wszystko dobrze poniżej normy, cukierki na pewno dobre, zresztą w zeszłym roku na DB podobnie. Profilaktyka podwójne dawki lecytyna, fosfolipidy i Trec Liver, dużo warzyw i zero gównianego żarcia. No qrwa, niedługo to mi się Proursan przeterminuje ;)
Mój starszy prawie całe życie palił, zero sportu, gówniane żarcie, może nie fast foody, ale tylko smażone i jakieś hipermarketowe wyroby bułkopodobne i wędlinopodobne, przeterminowane, czy spleśniałe nieważne, nie może się zmarnować i tyle i chłop 80 lat wyniki jak u 20 latka, tylko cholesterol trochę za dużo. Ciekawy wniosek, bo ma identyczne przekroczenia na monocytach i eozynocytach. Musi być genetycznie tak, przynajmniej wiem, że to on mnie zrobił ;)