[...] więc trochę wydłuże okno. ... Zmieniony przez - faftaq w dniu 2016-04-22 12:24:03 a jak to jest z liczba posilkow podczas redukcji? Chodzi mi o ilosc bialka na posilek i jego przyswajalnosc, np u Ciebie dzienna podaz bialka to ponad 220g, a wiec na posilek wychodzi ~ 70g (nie liczac pierwszego, gdzie jest mala porcja odzywki bialkowej) co [...]
[...] :-D Będzie cofka w redukcji - tak obstawiam. Nie wiem jak odpowie autor dziennika, ale z tego co wiem, to dopóki organizm nie usunie ostatniej kropli alkoholu i produktów jego przemiany, to nie uruchomi żadnego innego procesu (w tym regeneracji). Już chyba lepiej popić bez wcześniejszego treningu. Przynajmniej nie zgaśniesz pierwszy przy [...]
Wiesz co nawet mu mówić nie będę bo on jest najmądrzejszy i jego dieta wygląda tak beznadziejnie, bez jakiegokolwiek przemyślenia że szkoda czasu na niego tracić. Na wszystko ma swoje głupie poglądy takiego nie nauczysz choćbyś chciał.
[...] poziomu glukagonu natomiast wpływa na aktywność enzymu HSL i może nasilać lipolizę. Choć trzeba pamiętać, że sama lipoliza to nie jest jeszcze spalanie tłuszczu zapasowego a jego uwalnianie. Jak nie będzie co znim zrobć (na co zużyć) to nic wielkiego z tego nie wynika. Poza tym trzeba pamiętać, iż nie tylko glukoza i insulina obniżają [...]
[...] jest bowiem wyrównanie glikemii czyli - nasilenie glukoneogenezy. czy bardzo wysoki glukagon jest korzystny? Nie podpisałbym się pod tym twierdzeniem... Odnosząc się do Twojego pytania - widzisz, ja uważam, że dobrą opcją może być trening po weglach i sam preferuję treningi po posiłkach węglowodanowych. Również na redukcji. Podobną praktykę [...]
Szczur mega smaczny %-) Polecam. Co do glukagonu to dopowiem tak: jego aktywność jest wyraźna przede wszystkim w obrębie watroby. W obrębie tkanek obwodowych takich jak mięsnie i tkanka tłuszczowa glukagon nie ma aż tak dużego znaczenia dla lipolizy - kluczowe są katecholaminy takie jak adrenalina i noradrenalina. ;-) Jeszcze ciekawostka: od [...]
[...] napisane, ja tylko dodam, że odnosze wrażenie, że ludzie myśla o tylko o insulinie bo blokuje lipolize ale nie biorą pod uwage, że" pozbycie" się tłuszczu to dwa elementy - jego mobilizacja a nastepnie wykorzystanie (tak jak napisałeś wcześniej - co z tego, że został uwolniony skoro nic się z nim dalej nie dzieje). Mam jeszcze pytanie odnośnie [...]
[...] zwiazany jest też tryptofan. Ale lipidy mają wyższe powinowactow do tychże białek wiec - wypieraja z nich tryptofan. Efekt: więcej wolnego tryptofanu w krwiobiegu i wyższa jego dostepność dla mózgu. Stąd też jedzenie - generalnie usypia. ;-) Co wiecej wegle mogą w niektórych sytuacjach zmniejszyć uczycie zamulenia poprzez obniżenie ilosci [...]
[...] się niebiologicznymi funkcjami jedzenia). I teraz finisz: śmietana to połączenie laktozy (smak słodki) tłuszczu i białka (smak umami - za który odpowiada kwas glutaminowi i jego amid). Mało tego smiatana powstaje zazwyczja z poddanego obróbce termicznej mleka. A obróbka termiczna daje posmak akryloamidu i innych substancji któe są przez nas [...]
[...] jako pierwsze źrodło estrogenów wywaliłbym z diety Bisfenol A, czyli plastikowe pojemniki na jedzenie, pokarmu z puszek, plastików, etc. Co do nabiału to umiarkowane jego ilosci nie muszą być szkodliwe. Najlepszy byłby z mleka od krów wypasanych trawą. Ja z nabiału najczęsciej w diecie umieszczam sery z mleka surowego (parmezan), whey (to [...]
Co do nabiału i jego krytyki to jeszcze trzeba wziąć pod uwagę o jakim konkretnie produkcie mówimy. Np w przypadku twarogu - większość z nas je twaróg kupowany w lidu/netto/biedrze itp, pytanie czy ta zmielona papka to nadal jest twaróg? Wystarczy kupić w sklepie eko twaróg na wage i porównać. Faftaq - testowałeś kiedyś cordyceps?
[...] bardzo słabo zweryfikowany (w kwestii mleka), a 1 czy 2 badania jeszcze nie są wyrocznią. MNie to po prostu skłania do ostrożności w przypadku nabiału a nie do całkowitej jego eliminacji.. ;-) tanieodzywianie - nie widziałem badań, które by to weryfikowały (błonnik - estrogeny), możemy sobie tylko spekulować na ile fakt ten jest znaczący - [...]
[...] na pęczki. I skutecznosc takiego trenera (w kształtowaniu sylwetki klientó) polega na tym, że zmobilizował kogos do aktywności. Czy to jest jednak dobry trener? I czy jest on wyjęty spod krytyki bo "jego klienci chudną"? Nie chcę ciągnąc tego wątku, po prostu patrzę na to trochę inaczej. Zmieniony przez - faftaq w dniu 2016-05-17 14:08:29
Jeżeli Fatfaq kiedykolwiek będzie coś takiego robić pewnie napisze o tym w swoim DZIENNIKU, jeżeli nie to znaczy, że temat ten nie powinien się pojawić w jego DZIENNIKU. Ogarnijcie to urwa, jeden z najciekawszych tematów na forum a co chwila śmiecicie tutaj, wasze rozkminy o kanapkach w macu to już w ogóle parodia. Przepraszam faftaq za wpis ale, [...]
[...] doświadczenie. Wojtek prowadzi wraz ze mną "dziewczyny-SFD", których postępy można podglądać w dziela z przygotowaniami do zawodów. Stwierdziłem, że też skorzystam z jego wiedzy i doświadczenia. Popracowalismy tylko nad moim przysiadem, ale dowiedziałem się naprawdę sporo. Wojtek po tym jak wykonałem kontrolny przysiad dał mi kilka zadań [...]
[...] do wgladu. No i Optimum nutrition, scitec, bsn..dobre opinie maja :). ben locker jak go nazwales wstawia badania i od razu ludzie go maja za jakiegos naukowego guru -.- 90% jego badan odnosnie BCAA, jesli je przeanalizujesz, jest g**** warta. Zadaj sobie podstawowe pytanie - czy ten koles chce mi cos sprzedac / czy ma interes w tym, zeby [...]
[...] zgodne z prawem takie oznaczenie (czyli każda odżywka białkowa która ma dodatek kreatyny jest zgodnie z prawem przeszacowana). Okazuje się jednak że producent może np. zwałować białko na surowcu, albo też na jego jakości. I to wykryć trudno. Tutaj w zacytowanym badaniu okazało się, że jest mniej BCAA, ale - dlaczego jest mniej? Tego nie wiem...
Tadeuszu- wiem, że śledzisz poczynania Helmsa, jak masz ochotę to zajrzyj i proszę Cie o komentarz do jego słów: https://www.youtube.com/watch?v=MFo_wQq8M3Q
[...] trzymac poziom i klase. Mnie razi w Mauriczu, ze troche niepowaznie a momentami nawet arogancko zachowuje sie w stosunku do zwolennikow np weganizmu. To troche gowniarskie z jego strony i nieprofesjonalne, mimo, ze uwazam go za dobrego fachowca, podobnie jak Faftaqa, ktory w odroznieniu od tego pierwszego zawsze reprezentuje profesjonalizm na [...]