SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

jego

  • Tylko jest jeden problem o którym sam napisałeś, mało osób wie o jego nietolerancji, a alergia na tą substancję niestety jest coraz większa, na nabiał zresztą tak samo, dlatego napisałem odstaw i zobaczysz czy nie będziesz widział różnicy.

    Odpowiedzi: 200 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-06-20 14:34:25 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • W pierwszej kolejności pytanie od anubis84 Jedne zboża są mniej a inne bardziej atakowane przez różnego rodzaju pleśnie Nie każdy gatunek pleśni zaatakuje każdą roślinę i nie każdy gatunek będzie tworzył mykotoksyny groźne dla człowieka jednak jestem skłonny przypuszczać że sytuacja ma się podobnie w stosunku do większości zbóż włączając w to [...]

    Odpowiedzi: 200 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-06-21 14:18:56 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Witam wszystkich po długim weekendzie :) Alkohol to faktycznie temat kontrowersyjny a główną przyczyną takowego stanu jest jego nadużywanie późniejsze że tak to określę nieco zmienione zachowanie Jeżeli chodzi o sportowców to tematyka się rozszerza gdyż poza zmienionym zachowaniem i negatywnym odbiorem takowego stanu rzeczy przez społeczeństwo [...]

    Odpowiedzi: 200 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-06-27 11:03:38 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] ale w bardzo małych ilościach) Głównie wodę a następnie w kolejce jest laktoza – zatem jak ktoś się tym żywi traktując to za odżywkę to współczuję ludziom w jego otoczeniu (że tak to określę tworzy się toksyczna atmosfera) A jaka jest ilość białka w takiej serwatce? Odp – niecały 1% czyli niezwykle mało Zatem drodzy [...]

    Odpowiedzi: 200 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-07-13 10:05:44 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] etanol czy CO2. Każdy z tych związków może wpływać hamująco na pewne grupy niepożądanych mikroorganizmów. Dość ciekawym aspektem jest wypieranie tlenu z ciasta, bądź jego zużywanie przez bakterie, co dodatkowo nie sprzyja rozwojowi tlenowców, np. pleśni, które poradziłyby sobie w warunkach niskiego pH, jednak bez tlenu nie przeżyją. [...]

    Odpowiedzi: 200 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-07-25 09:18:18 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Hmmm jakby to inaczej wytłumaczyć... Otóż alkalizacja nie zmieni ilości azotu który znajdzie się w jelitach poprzez jego zbyt duże dostarczenie wraz z dietą Może w jakiś sposób zmienić florę bakteryjną ale na ile będzie to skuteczne to nie wiem gazy powstające w jelitach to wynik bytowania drobnoustrojów - są to ich metabolity Sposobem na [...]

    Odpowiedzi: 200 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-07-29 11:41:23 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] zmiany jakości i właściwości danego produktu. Pomimo pewnej technologii tworzenia danego produktu, należy pamiętać o tym, że nawet najmniejsze zaniechanie znacznie wpływa na jego właściwości. Powstanie nowego wartościowego produktu nie zależy od samej wiedzy i badań, ale także od procesów technologicznych. Wystarczy mała zmiana w ilości [...]

    Odpowiedzi: 200 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-08-01 08:59:53 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] przetwórstwa technologicznego. Piszesz o wilgotności na morzu/oceanie - transport jest otwarty? Wątpię. Bo odpowiednia wilgotność ziarna gra bardzo ważną rolę w utrzymaniu jego jakości i przydatności do przetwórstwa a odpowiednio wysuszone może być długo przechowywane. Dalej piszesz już nie cytując - badań przy każdej partii może się nie robi [...]

    Odpowiedzi: 200 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-12-11 00:33:16 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jedna uwaga odnośnie wyboru chleba jeszcze mi przychodzi do głowy. Myślę że przy wyborze należałoby się kierować innymi cechami produktu niż obawy przed jego zafałszowaniem. Pytanie: Jakie zmiany należałoby wprowadzić w diecie ze względu na zmianę roku pod względem dostarczenia odpowiedniej ilości witaminy D do organizmu?

    Odpowiedzi: 200 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-12-11 21:47:44 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] pewne nieprawidłowości ale jak to się mówi niekiedy czego oko nie widzi tego sercu nie żal Tym samym niekiedy można doprowadzić ziarno do takiego stanu aby rozpoznanie jego jakości pod tym względem było trudne organoleptycznie Oczywiście podkreślam jeszcze raz że to co teraz omawiamy nie tyczy się wszystkich Nie powiedziane nawet że ma [...]

    Odpowiedzi: 200 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-12-13 11:47:43 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] w skórze mają filtr odpowiednio uniemożliwiający dopływ większości promieni do wewnętrznej warstwy skóry. Przykładowo afrykanin absorbuje tylko 1% promieni docierających do jego skóry (to tak jakbyśmy się posmarowali olejkiem trzydziestką). W momencie zmiany zamieszkania (np. Polska) są niemalże skazani na niedobory. Prócz suplementacji czystej [...]

    Odpowiedzi: 200 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-12-13 23:21:04 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] cholesterolu całkowitego czy frakcji o niskiej gęstości usuwając cholesterol z żywności. Nie twierdzę że to źle, jednak że należy spojrzeć na inne czynniki wpływające na jego poziom (spożycie tłuszczy, proporcje tłuszczy, węglowodany, inne składniki). Wiele aspektów budzi kontrowersje i stawia nas na baczność przed dokonaniem odpowiedniego [...]

    Odpowiedzi: 200 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-12-15 09:15:47 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] może mieć przełożenie na ilość witaminy D) Jeżeli chodzi o cholesterol to faktycznie część jest produkowana przez organizm i tutaj jak sam wspominasz Skalar niwelowanie jego ilosci z pożywienia niemal do zera może wpływać niekorzystnie na funkcjonowanie organizmu Dodatkowo dochodzi kolejna kwestia duzo osób stosuje rózne środki na zbicie [...]

    Odpowiedzi: 200 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-12-16 09:03:40 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Proponuję przeczytać książkę W.Hartenbach: "Mity o cholesterolu" to można z łatwością wyleczyć się z paranoi jaką jest strach przed jego "wysokim" poziomiem.

    Odpowiedzi: 200 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-12-16 09:52:24 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Wg niektórych żródeł 95% cholesterolu krążącego we krwi to cholesterol endogenyy, więc tak naprawdę nie ma sensu przejmować się tym zawartym w pożywieniu, bo ma znikomy wpływ na jego wartość.

    Odpowiedzi: 200 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-01-02 13:27:10 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] mleko jako takie. Znam osoby zajmujące się półprfesjonalnie bb (występ w amatorskich zawodach) które mówią że wyraźnie poczuły poprawę w samopoczuciu po odstawieniu mleka i jego przetworów i może o to chodi tym osobom o których pisze Richard (bo nie podał linka do tych wywiadów). Ja wywalenie mleka odczułem bardzo na plus, ale mam chorobę [...]

    Odpowiedzi: 200 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-01-03 08:00:05 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] rozmowy w innych działach i tematach jednak tutaj usilnie już wielokrotnie prosiłem i w dalszym ciągu prosić będę aby każdy miał prawo wypowiedzi bez zbędnego krytykowania jego wypowiedzi czy osoby W tym temacie chciałbym aby wygrywała wiedza argumentacja i analiza tego o czym piszemy Stąd chciałbym napomnieć że djfafa wniósł i nieustannie [...]

    Odpowiedzi: 200 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-01-08 00:55:38 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] (czyli odwrotne od przeciwutleniającego) Wskazuje to na fakt że nie zawsze pojedyncza składowa determinuje właściwości całego produktu i nie zawsze musi determinować jego właściwości w sposób absolutny Tak czy inaczej rodzi się pytanie Skoro mleko można uznać pod niektórymi względami za bezpieczne a wręcz korzystne (pod innymi nie) a [...]

    Odpowiedzi: 200 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-01-12 07:51:11 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] akapitu, który dotyczy mojej osoby: nie pamietam bym stworzył gdzieś sobie tak laurkę. Prosiłbym byś nie przyklejał mi takich łatek, bo nie obrazują one w żaden sposób mojego podejścia i są wynikiem Twojej nadinterpretacji. Fakt, że analizuję publikacje naukowe, nie oznacza, że im "ślepo zawierzam" czy że nie widzę świata poza nimi. Poza tym [...]

    Odpowiedzi: 200 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-01-12 10:13:56 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dokładnie i dzięki tej otwartości nie spożywam ani mleka ani jego przetworów i nie znam powodów abym musiał to robić. Wapń dostarczam z innych źródeł (w tym suplementów) a picie jogurtów czy kefirów dla bakerii jest nieporozumieniem bo ich nie zawierają, więc dla mnie negatywne czynniki przeważają nad pozytywnymi więc na pewno nikomu nie polecę [...]

    Odpowiedzi: 200 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-01-12 12:27:04 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)