e bzdura nie ma czegos takiego jak zwierzeta ludojady zwierzeta jedza to co moga upolować a nie że jakieś sie rozsmakowało w ludzkim miesie i teraz poluje na ludzi a ze ludzie wchodza na ich terytorium i daja sie do tego zjesc... no cóż selekcja naturalna Ja nie daje ze mna trzeba pochodzić
[...] i od nowa to samo tez po 2 serie. Kolega emes chyba jest troszkę nie kompetentną osobą jeśli chodzi o treningi, bo wcześniej zaznaczyłem ze robię rozpiętki 7kg bo 10kg nie daje rady, przecież gdybym próbował robić je 10-tkami to bym mięśnie pozrywał człowieku. Na nogi ? Bardzo proszę przysiady z 20kg ciężarem po 5 seri mało ? Agrafka po 4 [...]
Po wyciskaniu,ćwiczenie bardziej kosmetyczne ale niewielu daje tu radę ,z tych co tak twierdzą :) /SFD/2016/12/18/e78cfb2a138c4cdc9abd2886b51d45e2.jpg /SFD/2016/12/18/d11aaf24e8e544619d197b4d0560d66a.jpg /SFD/2016/12/18/90d638e0b3dc4af5a0933305578a613e.jpg
[...] "którego Pudzilla się możliwe nabije" BB skoro był bokserem to ma cela, a Pudzi nie wie co to unik i porządna garda (no chyba, że coś się zmieniło) więc pewnie pójdzie na dechy w 1st 1rd. Ale ja wierze w to, że ćwiczył i dojedzie grubego w parterze, ale po walce z Sylvią daje szanse 2 do 8 i wiadomo co komu, ale sercem z Pudzim jestem.
Dziewczyny mam pytanie odnosnie chlebka ;-) Kolejny wyszedł mi dobry, ale znowu papier nie chciał się odkleić od niego... No i wyszedl taki... kwaśny, bardziej niz poprzednio..:-? Co zrobic zeby papier ładnie odchodził? Moze za duzo wody daję? jest wilgotny od spodu.. ostatnio wytrzymał 5-6 dni, bo pojawiła się pleśń..
No to ja daję chlebowy wariant ratunkowy- nie lubię niczego jedzeniowgo wywalać do śmieci:-{ Dziś robiłam chlebek na młodym zakwasie w wersjach dwóch: z mielonymi migdałami, i czarnuszką oraz z siemieniem lnianym i kminkiem. Piekarnik mnie się zepsuł, został opiekacz, nastawiony wstępnie na 220 stopni. Ponieważ bałam się, że zakwas za mało ruszy, [...]
Nie bardzo wiem o co ci chodzi i o który przepis i zależy, jakie zadanie ma spełniać. Bo dodaję się ją chyba przeważnie dlatego, że jest słodka i np do sernika daje się żeby nadął słodycz i smak czasami.
Nie bardzo wiem o co ci chodzi i o który przepis i zależy, jakie zadanie ma spełniać. Bo dodaję się ją chyba przeważnie dlatego, że jest słodka i np do sernika daje się żeby nadął słodycz i smak czasami. znalazłam fajne przepisy na desery (bo ja je kocham :-) i tam właśnie jest odżywka. Jeśli jej nie uzywam to rozumiem, że mogę dać fruktozę?
Co do strączków... Mam okropne gazy po zjedzeniu i już chciałam od jutra rzucać ten pokarm bo moje życie małżeńskie cierpi na ich spożywaniu i nie ukrywam, mam tego dość }:-((( Widząc wypowiedź o moczeniu i braku problemów, zobaczyłam iskierkę w tunelu, więc jestem skłonna spróbować one more time. Ile czasu trzeba namaczać ziarna żeby się pozbyć [...]
Co do strączków... Mam okropne gazy po zjedzeniu i już chciałam od jutra rzucać ten pokarm bo moje życie małżeńskie cierpi na ich spożywaniu i nie ukrywam, mam tego dość }:-((( Widząc wypowiedź o moczeniu i braku problemów, zobaczyłam iskierkę w tunelu, więc jestem skłonna spróbować one more time. Ile czasu trzeba namaczać ziarna żeby się pozbyć [...]
A lubicie karpia?{{:-( moim zdaniem śmierdzi mułem i w smaku też średni :) Ryby, standardowo "po grecku", smażę na wodzie w ziołach bez panierki, przykrywam duszonymi warzywami , dodaję przecier pomidorowy i musztardę. W oryginale dodają też cukru, ja nie daję jest ok. Przyprawić wg gustu, całość do lodówki i jeść na zimno. Śledź z beczki w [...]
karob - Ja nie używałam, czytam że owoce (strąki) przerobione na mąkę dodaje się do innych mąk, wypieki uzyskują ciemną barwę. Cały owoc ma smak osłodzonego kakao i podobnie jest stosowany. Odnośnie ciasteczek owsianych - ja daję tylko mleko skondensowane i miód, a dodatki - co tam mam w szafce plus oczywiście płatki. Gęstą masę nakładam na [...]
To się nie ocet daje tylko ten przefermentowany, gotowy do picia płyn. Ale nie trzeba wcale. Taka ciekawostka, kiedyś o jednym grzybie w posłodzonej herbatce i schowanym w szafce kuchennej zapomniałam na przeszło 2 miesiące. Nie tylko nie padł, a cukier przecież musiał wszamać to jeszcze drobił się gruby na 5 cm. Musiałam go w kawałkach wyjmować [...]
Wyczytałam kiedyś, że razowiec po upieczeniu powinien się "ustabilizować" w środku, tj. powinno się go kroić i konsumować dopiero po co najmniej 12h. Ja nie raz próbowałam kroić od razu po upieczeniu i strasznie się kleił i skórka z wierzchu była twardsza, potem już znacznie mniej i lepiej się kroił, skórka nie była już taka twarda :-) Dokładnie. [...]
[...] zamrozic aby sie nie zmarnowało :-P Super skrupulatna nie jestem i nie mam nadwyczajnych celów także, ale pytam tak mniej wiecej czy coś w tym stylu co znalazłam by się zgadzało ;-) Szczególnie ta szynka, że taka tłusta mi nie daje spokoju, a mogłabym jeść ją bez przerwy :-P A kiełbase chyba przyjmę jako zwykłą domową i będzie po problemie :-)
Dlaczego by nie miała fermentować? Co prawda nie robię zakwasu z samej mąki gryczanej, ale z mieszanki gryczano-kukurydzianej (bo taniej ;-) ) ale myślę że i z samej gryczanej powinno wyjść. Tylko ten zakwas nie jest taki żwawy jak np. żytni, niemniej coś tam w nim musuje i ma kwaśny zapach jak trzeba. Jak zaczynam od zera to lekko mu daję kopa [...]
[...] robiłam ten trening po raz pierwszy więc też nie wiedziałam dokładnie o co chodzi. Bardzo podobają mi się te treningi Technika również dużo lepsza, chociaż ostatnio nie daje rady zrobić męskich pompek, do tego siła w wyciskaniu spadła. Jeśli chodzi o trening siłowy to chyba przeciążyłam sobie nieco lewy bark, bo rwie... mam nadzieję, że [...]
Pompke Azotową stosuje sie tylko przed treningiem, a przynajmniej ja tak stosowałem Nitric'a i byłem zadowolony.Wydaje mi sie ,że stosowanie NO w dnt daje wymierne kozysci.A co do No shotgun to jeżeli myslimy o tym samym (firmy VPX) to jest stack kreatynowy i on już w sobie ma AAKG itp. wiec nie wiem czy jest sens marnować NO.Lepiej zostaw sobie [...]
Alhambra ,poprosimy przepis na ten sosik:-) Malinowa, to miało w zamierzeniu byc coś podobnego w smaku do ostrego sosu firmy Tao Tao, bo wyczytałam,że tam głowny składnik to cukier. Wyszukałam więc przepis w necie, a tego tam jest mnówstwo. Robiłam już dwa razy, przy czym pierwszy raz tylko 4 słoiczki na próbę. Przepis bazowy jest stąd [...]
Wlasnej roboty ;) Nic prostszego wczesniej nie robilem. Na 2 pity daje okolo 250g maki 25g swiezych drozdzy szczypte cukru i troche soli. Make wsypuje do miski do szklanki wlewam ciepla wode dodaje drozdze, cukier i sol. Mieszam az sie wszystko rozpusci. Nastepnie wlewam to wszystko do maki. Wyrabiam ciasto skrapiam je delikatnie woda i odstawiam [...]