SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

im

  • ....(10 lat później).... to nie potrafie wyrzec sie slodkiego smaku np. lyzeczki dzemu / cukru brazowego do kawy czy takich wlasnie ciasteczek (moze kiedys sobie zrobie...) Im dłużej wytrzymasz bez słodkiego, tym lepiej. Każdy dzień się liczy na plus.

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-02-15 15:20:40 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ja pyerdolę... Brutalnie: To "uzależnienie od slodyczy" jest jak alkoholizm. Im więcej żresz, tym bardziej się staczasz. Wyjścia są dwa: - kończysz z tym i żyjesz jak człowiek jedząc zdrowo i dbając o siebie - wpyerdalasz dalej w rzekomo małych ilościach, aż w końcu przychodzi kompuls. A podobno wiesz, co sie dzieje z czlowiekiem po [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-02-15 15:21:26 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Parisienne, co do słodyczy, to ja robiłam coś takiego: http://genaw.com/lowcarb/peanut_butter_fudge.html link był właśnie na kuchni sfd. Bardzo smaczne, podobne do krówek, ale TYLKO BARDZO podobne. Ja się nie zgadzam z tym, że wszyscy mogą się odzwyczaić od słodyczy. Ja nie mogę. OK, mogę przez kilka miesięcy się powstrzymać i tyle. A posłodzona [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-02-15 16:41:32 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Zrobiłam wczoraj razowiec na zakwasie z przepisu Oveji. W dalszym ciągu lekki glutek, ale przynajmniej już troche wyrośnięty i nie kamień 8-) Liczę, że im starszy będzie zakwas tym chleb będzie bardziej wyrastał :-? Mam tylko pytanie, zakwas który odłożyłam w do lodówki mam dokarmiać co pare dni, czy codziennie ? %-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-10-28 07:29:04 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] . Można ew. dać więcej - bo moje pasztety się rozsypują, ciężko się kroi. P.S. Tak mi przyszło do głowy, żeby następnym razem gotować strączki w przyprawach a nie dodawać przyprawy do już miksowanych - może to pozwoli im nabrać trochę smaku. Zmieniony przez - k_rol_k w dniu 2011-11-04 09:43:08

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-11-04 09:40:43 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jak jest świeży to zawsze się rozmazuje (przynajmniej mój). A do wyrośnięcia jest sobie w 20'C na całą noc, może na zbyt krótko zostawiasz? Tylko wiesz, to jest też kwestia zakwasu z tego co pisała Oveja, im starszy tym lepszy. Mi chleb wyszedł bez zastrzeżeń dopiero za 3 razem. ;-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-11-28 09:54:19 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Tylko wiesz, to jest też kwestia zakwasu z tego co pisała Oveja, im starszy tym lepszy. Mnie czeka robienie zakwasu od nowa. Po ostatnim pieczeniu zostawiłam w lodówce zgodnie z zaleceniami i po 3 tygodniach wytrąciła mu się na wierzchu paskudna bura ciecz - nie mam odwagi użyć tego do dalszych eksperymentów kulinarnych...

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-11-28 10:02:27 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ten chleb tez ma twarda skórkę :) ale tylko z początku, po leżakowaniu mięknie, zresztą chleb żytni im starszy tym lepszy

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-12-20 12:20:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dzięki dziewczyny :-) chanula nierafinowany z pierwszego tłoczenia na zimno będzie miał zapach kokosa; rafinowany będzie neutralny w zapachu i smaku. Coś jak masło - do chleba czy jajecznicy, mięs różnistych idealny. Ten kokosowo pachnący będzie fajny do krewetek, da im taki azjatycki posmak ;-) Zresztą mi on pasuje do wszystkiego, ale ja lubię [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-04-11 14:21:03 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] zmniejszasz do 220 na kolejne 20 minut i dopiekasz w 200 jeszcze z 20 minut żytni chleb powinien po upieczeniu leżeć z 24 godziny, zawinięty ( po ostudzeniu ) w ściereczkę - ja jakoś nie umiem go tak zostawić pachnącego i kroję jak tylko wystygnie, ale leży w tej sciereczce z tydzień i im starszy to lepszy i kroić mozna na cieniutkie kromeczki ;)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-10-12 09:48:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] i zachwytów nad smakiem było dużo (głównie nad tym, że nie jest suchy jak pieczony). Problem w tym, że opinie były podzielone. Ci co się nie zachwycali, twierdzili, że im surowy wyszedł. Może któraś z Was robi tak schab? W tym przepisie jakoś tak szczegółów brakowało, bo co to znaczy pogotować chwilę??? Jakoś nie chce mi się do tego zabrać [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-10-23 12:46:21 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • jako, ze maslo wlasnej roboty jest wiadomo-pyszne, ale troche maslanka moze byc je czuc to jest patent-trzeba takie maslo w zimnej wodzie(im zimniejsza tym lepsza) plukac i wyciskac-ugniatajac je w obu dloniach(np w misce), mozna wode zmienic jak potrzeba

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-11-18 22:19:48 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • lilith, zakwas im starszy tym mocniejszy, za dużo dałaś jak jest kwasny, zmniejsz ilość do 350, tyle wystarczy na 500 g mąki i pilnuj, zeby nie przerosnął ( wgłębienie w dół w chlebie oznacza że ciasto przerosło ) a naleśniki z m. żytniej pychotka :) tylko muszą byc dobrze usmazone, a ciasto w miarę rzadkie, mozna je później pokroić na trójkaty, [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-12-12 07:52:12 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jak puma tylko ja bym zaproponowała rozgotować biały ryż do tego whey i owoc i do blendera. Im mniej wody dodasz tym gęstsze będzie i mało miejsca w żołądku zajmie. Ja przed tuż treningiem takie coś zapodawałam i było super nawet po 15min od zjedzenia bardzo dobrze się ćwiczyło :-))

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-01-30 10:42:33 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ja spisałam dane mojej z opakowania i wrzuciłam sobie do "Dodaj produkt" na potreningu.pl :) i najlepiej zapisać sobie jeszcze jako szablon, żeby nie musieć za każdym razem wprowadzać ;-) :-)) si :-)) swoją drogą zgłosiłam im kilka produktów jeszcze w ubiegłe wakacje i nie dodali na swoją listę @@-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-03 12:33:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • noo pieczone najlepsze na świecie, ja zawsze piekę pzy okazji pieczenia chleba, bo do miękkości to potrzeba im prawie 2 godziny...no to chleb, ryby i coś jeszcze w tym samym czasie można piec co te buraki ;) polecam też tarte i skropione cytryną :-))

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-18 18:19:02 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • No no Crocus ale skondensowane i miód odpadają. Już myślałam by zakupić odżywkę białkową do zlepienia ciastek. Dzisiaj dałam więcej oleju (dzięki Lunika :)) + dałam namoczone ziarno lnu. Wyszły znacznie lepsze ale coś im jeszcze brakuje. Może robię błąd eliminując mąkę z przepisu.

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-22 15:53:41 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] wziełam szklanke zakwasu i dałam poł szklanki mąki ale żytniej razowej, bo tej żytniej zwykłej już nie miałam. I to zarabiałam i musiałam dolać wody bo bylo za gęste a ponoć im bardziej płynne tym lepiej rośnie. Rosło cały dzień i nic nie urosło, tak jak poprzednio. Dziś dałam 2 i pół szklanki mąki żytniej razowej i znów musiałam dać wody bo było [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-27 21:44:24 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • A ja chciałam zapytać czy mamy gdzieś fajny przepis na bułki na zakwasie? Też mi się bułki marzą }:-( U mnie w piekarni, która twierdzi, że robi zdrowe pieczywo (dzwoniłam i zapewniali, że ich razowiec to zakwas, bez dodatków) ma bagietki na zakwasie i nie wiem czy im ufać ;)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-12 09:34:39 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] }:-( U mnie w piekarni, która twierdzi, że robi zdrowe pieczywo (dzwoniłam i zapewniali, że ich razowiec to zakwas, bez dodatków) ma bagietki na zakwasie i nie wiem czy im ufać ;) mam jeden przepis do sprawdzenia na proste bułki z ziarnami na zakwasie, zrobie w sobotę i się podzielę ;) Bagietki na zakwasie żaden problem, ale mogą być na [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-12 09:55:46 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)