SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

lekko

  • [...] rzecz to grilowane śledzie + pieczone bulwy + kwaśna śmietana zamiast sosu. Do tego razowiec z masłem. Inna możliwość to śledź obtoczony w pokruszonym grubo pieczywie Wasa i lekko zrumieniony, a następnie dopieczony w piekarniku. Do tego surówka: kapusta szatkowana jabłko krojone w kostkę + zielony groszek + wasabi (ewentualnie chrzan) + gęsty [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-12-21 14:42:11 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Gesti, zapytaj w targowisku która laska ma do wydania grzyba, może akurat. Ja moje lekko przymordowałam, więc na razie muszę je wskrzesić, ale pewnie któraś ma. My się tu grzybem chętnie dzielimy ;-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-01-26 18:52:48 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • jeżeli lekko Ci wejdzie szejk - to mi przychodzi do głowy szejk białkowy z owsem i bananem.

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-01-30 10:37:02 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] się komponuje na zimno. Dobra jest też z dynią :-)) Brukselkę natomiast robię w parowarze, wtedy nie muszę się bać że woda się wygotuje :-P i jak już jest gotowa to obsmażam lekko na maśle klarowanym, trochę soli i gotowe. Planuję też zrobić kiedyś zupę-krem brukselkową, czyli dużo warzyw,mało wody - zblendować, dodać podsmażoną cebulkę ;-]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-16 22:12:30 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Brukselkę najczęściej robię podobnie jak sheep, tylko na końcu jeszcze mieszam z lekko rozcieńczoną musztardą bez cukru albo z mieszanką ziół, wędzonej papryki, chilli, czosnkiem. A kasza jaglana jest bardzo uniwersalna, najczęściej jem z owocami na śniadanie: gotuję na mleku lub wodzie, do gorącej dodaję roztrzepane jajka, jak się zetną i utworzą [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-16 22:31:16 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] nie pieni, mimo, że z dobrego źródła, ale ja gotuje bez mieszania w małej ilości wody, tak, że cala woda się wchłania. Na pół kubka kaszy biorę tyle samo wody, gotuję lekko osolona wode i wsypuje kasze. Mieszam raz tylko. Przykrywam i pyrkoli sie na malym gazie, az wchlonie cala wode.NIE MIESZAM to NIE PRZYPALI sie, bo powietrze uchodzi [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-18 19:18:43 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Tak tylko chciałam się z wami podzielić tym, że kombucha robiona na zielonej herbacie z pigwą smakuje jak lekko gazowany sok pomarańczowy :-) Z braku innych herbat pożyczyłam od siostry akurat taką i to chyba najlepsza kombucha, jaką piłam.

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-04-24 19:09:03 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ja też w słoiku, lekko niedokręconym :-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-04-30 09:55:37 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] smak albo trochę wheya - 150 gram chudego jogurtu naturalnego lub serka hormonizowanego, ale takiego gęstego i też, żołtka z serem, proszkiem i wheyem utrzeć i dodać do tego ubitą pianę gorfownicę lekko natłuść ale to pewnie wiesz :-D Zmieniony przez - agataq w dniu 2013-04-30 10:11:29 Zmieniony przez - agataq w dniu 2013-04-30 10:12:07

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-04-30 10:10:26 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] po wyłączeniu. Patyk trudno było wbić, bo z wierzchu zrobiła się twarda jak skała skorupa. Ostatecznie chleb jest z wierzchu bardzo twardy, a w środku miękki, taka lekko mokra zbita masa, ale bardzo dobra w smaku. Chyba nie umiem się posługiwać tym patyczkiem do sprawdzania ciasta... Albo coś z moim piekarnikiem nie tak. Albo po prostu [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-05 21:33:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ta mokrość w środku to taki urok razowca. Po upieczeniu zawiń w ręcznik i odstaw na 24godziny w środku lekko podeschnie a skórka zmięknie :-))

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-05 22:05:08 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] do kombuchy, bo pierwszą piłam po ok 2tygodniach i była kwaśna, czytałam, że można po 6 dniach, a właśnie minęły (i dolewając herbatę zostawiłam trochę pierwszej kombuchy) a że mi smakowała, to nie potrafię się doczekać, spróbowałam łyżeczkę i jest lekko słodkawa, to znaczy, że nie gotowa? czy może tamta była za długo i już była inna, dzięki %-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-20 21:16:04 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] i była kwaśna, czytałam, że można po 6 dniach, a właśnie minęły (i dolewając herbatę zostawiłam trochę pierwszej kombuchy) a że mi smakowała, to nie potrafię się doczekać, spróbowałam łyżeczkę i jest lekko słodkawa, to znaczy, że nie gotowa? czy może tamta była za długo i już była inna, dzięki %-) O co chodzi z tą kombuchą ? co to je ?

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-20 21:32:56 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • mozesz podlewac woda co jakis czas, albo zrobić jakis sos z warzyw (w sensie jak warzywa sok puszcza to bedzie mokro). a jak smazysz to podobnie - najpierw obsmazasz lekko z kazdej strony a potem podlewasz troche woda i przykrywasz pokrywka zeby sie troszke poddusilo. wychodzi fajne soczyste

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-06-30 19:32:13 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • A miałam napisać, ze bardzo sexy te twoje kombuchy ale wymieniłaś fote :D Napój na pewno jest jeszcze słodki bo minęły dopiero 3 dni ale martwi mnie brak bąbelków. Czytałam, ze powinien lekko musowac podczas pracy a tu cisza.

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-12 19:31:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • do czyszczenia mikrofalówki polecam cytrynę: wyciskacie sok do miseczki z wodą i największa moc - potem już wytsraczy przetrzeć i wszystko lekko schodzi :)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-09-04 12:17:03 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] tym czasie nasz zaczyn powinien być gotowy do robienia ciasta. Gotowy zaczyn (oczywiście znowu dotyczy to zaczynu trochę starszego niż zupełny młodzian) powinien być u góry lekko wklęsły, ewentualnie krótko przed wklęśnięciem. Jego wewnętrzna struktura powinna przypominać nieco gąbkę. Dodam,że przetrzymanie zakwasu na jakimś etapie krócej czy [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-11-07 00:12:47 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] „zaskakująco” lepiej – na nartach mam jeździć w stabilizacji i rekreacyjnie No ale przysiad krzywy był, miałam wrażenie, że dźwigam dupę na lewej nodze (prawe udo jakby lekko kto ostrzyknął znieczuleniem – takie ciut bez czucia ) I w połowie przysiadu dupsko rotuje na prawo jak do lambady… ni to kolano ni to biodro… Podobno jak się patrzy z [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-11-15 08:51:11 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • mi lepiej przerabia pod przykryciem niż na otwartej przestrzeni a co do gotowości - spróbuj jak będzie lekko gazowane (chociaż mi rzadko musowało ale ja czekan do skwaśnienia) i będzie miało ala jabłkowy smak to już a jak będzie kwaśne jak ocet to już na 100% już - w tym occie dobrze wieprza się moczy czy inne strąki ;-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-11-22 10:16:51 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] i z samej gryczanej powinno wyjść. Tylko ten zakwas nie jest taki żwawy jak np. żytni, niemniej coś tam w nim musuje i ma kwaśny zapach jak trzeba. Jak zaczynam od zera to lekko mu daję kopa przez dodanie soku cytrynowego i łyżeczki cukru, starszy zakwas tylko dokarmiam. Teraz rzadko piekę, więc się przerzuciłam na wysuszanie go i [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-03-26 09:45:14 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)