tak w sumie to już jestem przekonany ale zapytam. Od dwóch lat gdy zbliż się wiosna to biore sie ostro za forme, tak na przełomie marca kwietnia planuje wżiac Dyma Burn Extreme badz Tight jeszce sie zastanowie, brał może ktoś z Was jakies termogeniki? chociaż uważam że problemu być nie powinno, tybradziej ze całe forum mam przeczytane i nie [...]
[...] listę nagrodzonych osób i nagród jakie otrzymały i wtedy będę wiedział kto nie podesłał zamówienia; przypominam ważną informację: Zamówienia będą realizowane dopiero wtedy, gdy otrzymam komplet zamówień osób nagrodzonych suplami TRECA lub sprzętem Keltona - na Wasze zamówienia czekam do końca miesiąca , więc proszę traktować datę 30.06 jako [...]
[...] caly czas dobra wage. Ale tez nie spotkalem sie z wypowiedziami typu skonczylem diete i przybralem na wadze. Jedna tylko wypowiedz znalazlem ze ktos przerwal ta diete gdy zrzucil kilkanascie kg zaczal znowu sie obzerac, piwsko itd i pare kg przez pol roku przybylo. Uciazliwosc: Moge potwierdzic po sobie i wg wypowiedzi stosujacych. [...]
Ze swojej strony przypomnę powszechnie znane zasady: 1. Moderator ma zawsze racje! 2. Gdy Moderator nie maja racji patrz punkt 1. 3. Mod nie nabija postów - mod ma wiele do przekazania 4. Mod nie myli się - mod ma inne zdanie 5. Mod nie obija się - mod czuwa 6. Mod nie rozmywa tematu - mod przypomina o innych ważnych sprawach 7. Mod nie [...]
[...] odstawienia będzie powodowało reakcje fizyczne z tym związane. Kiedys w GW byl taki art o tym ze czesto osoby nie zdają sobie sprawy z tego ze sa uzależnione, czesto dopiero gdy z jakiegoś powodu odciete sa od źródła i nagle występują objawy odstawienia wszyscy sie dziwią jak to możliwe. Nie sadze by nałogowe obżeranie można sprowadzić tylko do [...]
Masz Ci los! W kosmos poleciały dwa przepisy, które tu umieściłam To jeszcze raz- dwa wytrawne ciasta, które spokojnie mogą zastąpić chleb i dają możliwość improwizacji. Ciasto ciecierzycowe namoczyłam na noc 140 g ciecierzycy, rano ugotowałam. Podsmażyłam na maśle rozdrobnioną cebulę, w blenderze rozdrobniłam migdały (nie na mąkę, tylko na [...]
Ja korzystałam z przepisów, w których na wyrastanie zostawiało się na całą noc w dość niskiej temperaturze- wychodziła bardzo dobra konsystencja. Gdy zakwas jest młody, chlebek można też "popędzić" normalnymi drożdżami (nawet suszonymi)
[...] pamiętam smak mleka prosto od krowy i być może z tego powodu kupuję mleko mikrofiltrowane w niskich temperaturach, tylko takie trochę przypomina mi to sprzed lat. Na rynku znalazłam tylko dwa: - "zimne mleko" w butelkach szklanych (najbardziej mi odpowiada), - oraz "ale mleko" - jest w butelce plastikowej i w kartonie, kupuję gdy brak w/w
[...] konsystencji. Przykrywamy miskę i pozostawiamy na 1h w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Gdy ciasto wyrośnie delikatnie mieszamy i przelewamy do formy wysmarowanej tłuszczem i odstawiamy na 1h. Potem pieczemy ciasto przez ok 50 min. w 180*. Całość ma około: 2203,8 kcal / B -65,3 / T - 49 / W - 337 Polecam, gdyby ktoś miał ochotę na coś innego.
[...] lat, zawsze wychodzi. Nie robię oddzielnie zaczynu, tylko do zakwasu, który mam sypię tyle mąki i wody, żebym miała do pieczenia chleba 300g zaczynu. Zostawiam na 12 godz. w szafce. Nastepnego dnia, gdy mam piec chleb biorę 300 g i resztę składników. W pojemniku, gdzie mam zakwas zostaje mi około 50 g zakwasu. I tak wkółko, chleb jest pyszny.
Ja mam oddzielny piekarnik (pod zabudowę)- elektryczny z termoobiegiem i jestem z niego bardzo zadowolona. Jedyny mankament jest wtedy gdy wyłączą prąd ( co niestety u mnie dość często się zdarza).
[...] do gory nogami w naoliwionym naczyniu zaroodpornym, piec az dynia bedzie miekka, ok 30 minut ale mozna sprawdzac widelcem wyjac dynie z piekarnika (nie wylaczac piekarnika) gdy dynia sie piecze przygotowac nadzienie - podgrzac oliwe na malym ogniu, dodac pokrojona cebule i smazyc zeby sie zeszklila. dodac pokrojone pistacje, daktyle, skorke z [...]
Uwielbiam książki kucharskie często można sie duzo dowiedzieć o specyfice danego kraju. Np w Amerykańskiej gdy proponują użycie jogurtu pisza ze najsmaczniejszy jest z mleka pełnotłustego który ..."mozna dostać w sklepie ze zdrowa żywnością" |-) a co do prostoty na grillu mięso smaruja topionym masłem w trakcie :-D
Dzięki! Wygląda na to, że oprócz problemów z wagą, mam też problemy ze wzrokiem. Czytałam to z 5 razy wcześniej i dyni nie zauważyłam. być może mój umysł ją stamtąd wyparł %-) Przy okazji przepis na żurek bez zakwasu, który to przepis jest często uprawiany w moich stronach: woda - 1,5 l woda z ogórków kiszonych/kwaszonych - 1- 1,5 szklanki (zależy [...]
Moim zdaniem lepiej robić gęste ciasto chlebowe (gęsta maź), zbyt rzadkie nie rośnie lub trudniej je upilnować. Smaczny chleb wychodzi, gdy zakwas i mąka są w proporcjach pół na pół, np. 300g / 300g (patrz w kuchni: Oveja). Ja robię razowy zakwas z mąki 2000, a dosypuję białą mąkę, też żytnią. Ciasto rośnie różnie – nawet 5-6 godzin, ale [...]
Hera to trzymam kciuki i zycze powodzenia z doktoratem. Daj koniecznie znac co z kombuchowym pradem. Ja planuje ja nieco przetrzymac gdy bedzie juz mocno octowa i poprobowac uzywac do mycia np. lazienki. Narazie jednak cala wypijam %-)
[...] już był poruszany, ale nie chce mi się tyle stron wertować - czy to prawda, że odżywka białkowa nie powinna być poddawana obróbce termicznej (typu pieczenie, smażenie itd.), gdyż traci ona właściwości? Chodzi mi o sytuację, gdy jest jednym ze składników, np. omleta czy ciasta. Bo w Kuchni SFD widziałam post, gdzie ktoś powiedział, że tak się nie [...]
Laski, w czym trzymacie gotowy napój z kombuchy? I jeszcze jedno: czy kombucha jest gotowa dopiero, gdy nie ma bąbelków i nie jest wyczuwalny słodki posmak?
Znalazłam w slepie zmielone ziarno konopi, z opisem białko 54%, ( no tu mi ten opis smnierdzi) podczas gdy w necie znalazłam takie oto wieści stosowała to Któraś Lady? http://www.biokonopia.pl/cms.php?id_cms=6 Łuskane ziarno konopi Składniki odżywcze na 100 g Węglowodany 7,600 g Białka 33,830 g Tłuszcze 45,100 g Minerały 5,600 g Woda 6,800 g [...]