SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

gdy

  • Izotek cz 3

    Post
    Zdrowie i Uroda

    tak w sumie to już jestem przekonany ale zapytam. Od dwóch lat gdy zbliż się wiosna to biore sie ostro za forme, tak na przełomie marca kwietnia planuje wżiac Dyma Burn Extreme badz Tight jeszce sie zastanowie, brał może ktoś z Was jakies termogeniki? chociaż uważam że problemu być nie powinno, tybradziej ze całe forum mam przeczytane i nie [...]

    Odpowiedzi: 3001 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2008-01-29 22:59:59 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • WYCISKANIE SFD - wyniki / jak realizować NAGRODY?

    Post
    Aktualności - Sporty Siłowe

    [...] listę nagrodzonych osób i nagród jakie otrzymały i wtedy będę wiedział kto nie podesłał zamówienia; przypominam ważną informację: Zamówienia będą realizowane dopiero wtedy, gdy otrzymam komplet zamówień osób nagrodzonych suplami TRECA lub sprzętem Keltona - na Wasze zamówienia czekam do końca miesiąca , więc proszę traktować datę 30.06 jako [...]

    Odpowiedzi: 62 Ilość wyświetleń: 7732 Data: 2013-06-17 16:22:41 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta proteinowa - Plan Protal

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] caly czas dobra wage. Ale tez nie spotkalem sie z wypowiedziami typu skonczylem diete i przybralem na wadze. Jedna tylko wypowiedz znalazlem ze ktos przerwal ta diete gdy zrzucil kilkanascie kg zaczal znowu sie obzerac, piwsko itd i pare kg przez pol roku przybylo. Uciazliwosc: Moge potwierdzic po sobie i wg wypowiedzi stosujacych. [...]

    Odpowiedzi: 19 Ilość wyświetleń: 11816 Data: 2010-04-15 23:27:53 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ze swojej strony przypomnę powszechnie znane zasady: 1. Moderator ma zawsze racje! 2. Gdy Moderator nie maja racji patrz punkt 1. 3. Mod nie nabija postów - mod ma wiele do przekazania 4. Mod nie myli się - mod ma inne zdanie 5. Mod nie obija się - mod czuwa 6. Mod nie rozmywa tematu - mod przypomina o innych ważnych sprawach 7. Mod nie [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-02-15 14:01:05 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] odstawienia będzie powodowało reakcje fizyczne z tym związane. Kiedys w GW byl taki art o tym ze czesto osoby nie zdają sobie sprawy z tego ze sa uzależnione, czesto dopiero gdy z jakiegoś powodu odciete sa od źródła i nagle występują objawy odstawienia wszyscy sie dziwią jak to możliwe. Nie sadze by nałogowe obżeranie można sprowadzić tylko do [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-02-18 10:06:52 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Masz Ci los! W kosmos poleciały dwa przepisy, które tu umieściłam To jeszcze raz- dwa wytrawne ciasta, które spokojnie mogą zastąpić chleb i dają możliwość improwizacji. Ciasto ciecierzycowe namoczyłam na noc 140 g ciecierzycy, rano ugotowałam. Podsmażyłam na maśle rozdrobnioną cebulę, w blenderze rozdrobniłam migdały (nie na mąkę, tylko na [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-09-19 18:01:33 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ja korzystałam z przepisów, w których na wyrastanie zostawiało się na całą noc w dość niskiej temperaturze- wychodziła bardzo dobra konsystencja. Gdy zakwas jest młody, chlebek można też "popędzić" normalnymi drożdżami (nawet suszonymi)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-12-06 15:20:53 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] pamiętam smak mleka prosto od krowy i być może z tego powodu kupuję mleko mikrofiltrowane w niskich temperaturach, tylko takie trochę przypomina mi to sprzed lat. Na rynku znalazłam tylko dwa: - "zimne mleko" w butelkach szklanych (najbardziej mi odpowiada), - oraz "ale mleko" - jest w butelce plastikowej i w kartonie, kupuję gdy brak w/w

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-01-28 22:05:25 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] konsystencji. Przykrywamy miskę i pozostawiamy na 1h w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Gdy ciasto wyrośnie delikatnie mieszamy i przelewamy do formy wysmarowanej tłuszczem i odstawiamy na 1h. Potem pieczemy ciasto przez ok 50 min. w 180*. Całość ma około: 2203,8 kcal / B -65,3 / T - 49 / W - 337 Polecam, gdyby ktoś miał ochotę na coś innego.

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-02-20 15:41:10 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] lat, zawsze wychodzi. Nie robię oddzielnie zaczynu, tylko do zakwasu, który mam sypię tyle mąki i wody, żebym miała do pieczenia chleba 300g zaczynu. Zostawiam na 12 godz. w szafce. Nastepnego dnia, gdy mam piec chleb biorę 300 g i resztę składników. W pojemniku, gdzie mam zakwas zostaje mi około 50 g zakwasu. I tak wkółko, chleb jest pyszny.

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-05-02 20:34:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ja mam oddzielny piekarnik (pod zabudowę)- elektryczny z termoobiegiem i jestem z niego bardzo zadowolona. Jedyny mankament jest wtedy gdy wyłączą prąd ( co niestety u mnie dość często się zdarza).

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-06-24 17:53:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] do gory nogami w naoliwionym naczyniu zaroodpornym, piec az dynia bedzie miekka, ok 30 minut ale mozna sprawdzac widelcem wyjac dynie z piekarnika (nie wylaczac piekarnika) gdy dynia sie piecze przygotowac nadzienie - podgrzac oliwe na malym ogniu, dodac pokrojona cebule i smazyc zeby sie zeszklila. dodac pokrojone pistacje, daktyle, skorke z [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-11-08 18:24:31 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Uwielbiam książki kucharskie często można sie duzo dowiedzieć o specyfice danego kraju. Np w Amerykańskiej gdy proponują użycie jogurtu pisza ze najsmaczniejszy jest z mleka pełnotłustego który ..."mozna dostać w sklepie ze zdrowa żywnością" |-) a co do prostoty na grillu mięso smaruja topionym masłem w trakcie :-D

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-12-21 16:26:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dzięki! Wygląda na to, że oprócz problemów z wagą, mam też problemy ze wzrokiem. Czytałam to z 5 razy wcześniej i dyni nie zauważyłam. być może mój umysł ją stamtąd wyparł %-) Przy okazji przepis na żurek bez zakwasu, który to przepis jest często uprawiany w moich stronach: woda - 1,5 l woda z ogórków kiszonych/kwaszonych - 1- 1,5 szklanki (zależy [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-01-23 12:46:27 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Moim zdaniem lepiej robić gęste ciasto chlebowe (gęsta maź), zbyt rzadkie nie rośnie lub trudniej je upilnować. Smaczny chleb wychodzi, gdy zakwas i mąka są w proporcjach pół na pół, np. 300g / 300g (patrz w kuchni: Oveja). Ja robię razowy zakwas z mąki 2000, a dosypuję białą mąkę, też żytnią. Ciasto rośnie różnie – nawet 5-6 godzin, ale [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-28 14:08:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Hera to trzymam kciuki i zycze powodzenia z doktoratem. Daj koniecznie znac co z kombuchowym pradem. Ja planuje ja nieco przetrzymac gdy bedzie juz mocno octowa i poprobowac uzywac do mycia np. lazienki. Narazie jednak cala wypijam %-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-27 13:58:39 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] już był poruszany, ale nie chce mi się tyle stron wertować - czy to prawda, że odżywka białkowa nie powinna być poddawana obróbce termicznej (typu pieczenie, smażenie itd.), gdyż traci ona właściwości? Chodzi mi o sytuację, gdy jest jednym ze składników, np. omleta czy ciasta. Bo w Kuchni SFD widziałam post, gdzie ktoś powiedział, że tak się nie [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-04-23 19:52:51 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Hej, muszę podzielić się z Wami moim ulubionym ostatnio śniadaniem weekendowym. Czasochłonnym, bo to wypiek, ale zdecydowanie wartym tych 30 minut 8-) Jajeczny wypiek owsiany /1 porcja/: - 50 g płatków owsianych górskich - 2 jajka - 3-4 łyżki mleka - szczypta cynamonu - dużo świeżo mielonego pieprzu ;) Wieczorem płatki (suche, nienamoczone) [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-16 19:18:24 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Laski, w czym trzymacie gotowy napój z kombuchy? I jeszcze jedno: czy kombucha jest gotowa dopiero, gdy nie ma bąbelków i nie jest wyczuwalny słodki posmak?

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-06-06 09:45:15 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Znalazłam w slepie zmielone ziarno konopi, z opisem białko 54%, ( no tu mi ten opis smnierdzi) podczas gdy w necie znalazłam takie oto wieści stosowała to Któraś Lady? http://www.biokonopia.pl/cms.php?id_cms=6 Łuskane ziarno konopi Składniki odżywcze na 100 g Węglowodany 7,600 g Białka 33,830 g Tłuszcze 45,100 g Minerały 5,600 g Woda 6,800 g [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-11 15:37:24 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)