[...] go odrazu z ''robienia kariery w mma''.Ma do tego zupełne prawo.Czy gdyby ktos w przesłosci uprawiał lekkoatletyke(np. skok w dal) dopisywał bys to równie tak samo jak strongman-zawodnik mma Kazdy ma prawo do swojego zdania ale patrzac na dwie ostatnie strony zasmiecasz je swoimi zdaniami które tak naprawde nikogo(moze z wyjatkiem) nie obchodza.
Jeżeli to prawda (w co wątpię) że bellator chciał Mameda ale tylko i wyłącznie w opcji że jego walka odbędzie się we wrześniu to niech będzie. Ale z drugiej strony co miał powiedzieć Mamed? że jego obecni pracodawcy nie pozwalają mu się rozwijać? że na KSW zarabia całkiem nieźle i raczej mu się nie opłaca ryzykować i walczyć z czołówką i to nie [...]
[...] to zaprocentuje w starciu z mocniejszym rywalem na KSW 16. Twoim przeciwnikiem w Gdańsku będzie uznany Anglik James Zikic. Co możesz o nim powiedzieć, jakie są jego mocne strony i jak zamierzasz się temu przeciwstawić? James Zikic to klasa sama w sobie. Mocny rywal, niedający sobie za wiele zrobić w parterze, ciężki do obalenia, z mocną [...]
[...] babka wróżyła. Patrząc obiektywnie to teoretycznie BB nie musiał się podkładać żeby przegrać. Co do Mamed v Lindland postawie na amerykanina. Myślę ze decyzje może spokojnie wyrwać obalając i kontrolując z góry. Jak wiemy polskie zapasy w mma mają się nijak do tych amerykańskich. Z drugiej strony Lindland ma już swoje lata i swoje KO na koncie.
[...] wysuń naczynie i czubkiem noża natnij ją w kilku miejscach. Przy okazji polej kaczkę sosem. Po 45 min przekręć ją, żeby równomiernie się upiekła i zrumieniła z drugiej strony. Pamiętaj by od czasu do czasu polewać ją sosem. Jeśli kaczka piecze się już 80 min, wyjmij ją na chwilkę z piekarnika i natnij nożem skórę między udami a korpusem z [...]
KREM Z BATATÓW Z PIECZONYM KURCZAKIEM /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD/3ddabbdea8e846d98138fd9110b3f0a5.JPG (przepis zaczerpnięty ze strony =>http://www.musculardevelopment.pl/mdnews-tv/kuchnia-md/obiad/video,12,magda-wilk-obiad-odc-12.html i lekko zmodyfikowany) Składniki: -6 batatów średniej wielkości, -rosół, -marchewki z rosołu, -4piersi z kurczaka, [...]
[...] Jak juz piana jest sztywna, wmiksowac po jednym zoltku nastepnie po lyzce maki i ta odrobine sody. Wszystko na patelnie - usmazyc z obu stron. Przy smazeniu pierwszej strony mozna przykryc patelnie, wtedy wszystko sie zetnie szybciej i latwiej bedzie przewrocic na druga strone :) Wychodzi z tego taki biszkopotowy omlet. Mozna jesc np. z [...]
[...] gotujemy parę minut. Odcedzamy. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno dosypując szczyptę soli, a żółtka (także używając odrobiny soli) roztrzepujemy. Łączymy oba składniki. Całość oprószamy mąką, a następnie delikatnie mieszamy z fasolą. Masę na placki rozkładamy łyżką na rozgrzanym oleju. Smażymy parę minut z każdej strony.
[...] kto woli) i wymieszac na taka 'z grubsza' paste. Przelozyc do miseczki, schlodzic po godzinie: rozgrzac grila lub patelnie grilowa i piec kebaby po 4minuty z kazdeg strony. Jesli uzywamy blachy do pieczenia jako podstawki do kebabow (bo grill mamy w piekarniku) to warto blaszke wylozyc wczesniej folia aluminiowa-folie po sprawie [...]
[...] starte jabłuszko i porządnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilośc oleju i łyżką nakładamy nieduże placuszki. Smażymy na niedużym ogniu po około 2 min z każdej strony. Podajemy na ciepło lub na zimno. Można dodatkowo zetrzec więcej jabłka i poddusic z posiekaną w piórka czerwoną cebulą i odrobiną octu balsamicznego i podawac razem [...]
[...] gotujemy około godziny, doprawiając solą, pieprzem. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju i łyżkę masła klarowanego, na rozgrzany tłuszcz wsadzamy schab i obsmażamy z każdej strony, ogień musi być na tyle duży, aby mięso nie zaczęło wypuszczać soków, ale na tyle mały żeby nie zaczęło się przypalać, każdy juz pewnie zna swoje garnki i palniki ;) [...]
[...] bazylia, estragon, cebula, majeranek, pieprz czarny, ziele angielskie, warzywa. Sposób wykonania. Rybę umyć i wytrzeć. Czosnek pokroić w kawałki i natrzeć rybę z każdej strony oraz w środku. Następnie posolić, popieprzyć oraz posypać mocno przyprawą, Cebulę pokroić włożyć do środka. Zawinąć to szczelnie w folii aluminiowej i wsadzić do [...]
[...] całkowicie je przykryła. Zakryć folią przezroczystą i wstawić do lodówki na 15 godzin. (Nie więcej, bo mięso będzie za słone!) Wyjąć kaczkę z soli i dokładnie wytrzeć. Od strony mięsa posypać obficie czarnym pieprzem, pieprzem Cayenne oraz ziołami prowansalskimi. Zawinąć w bawełnianą gazę i ewentualnie obwiązać sznureczkiem. Włożyć do lodówki, [...]
[...] rusztu (naczynia żaroodpornego) PRZYGOTOWANIE: Filety umyć, oprószyć solą i pieprzem. Mleczko wymieszać z kurkumą i natrzeć tą mieszanką łososia. Grillować z każdej strony po kilka minut. Upieczonego łososia polać pozostałą marynatą z mleczka kokosowego. Podawać wedle uznania: z ryżem, ziemniakami lub pieczywem i surówką ze świeżych [...]
[...] pokrojoną w kostkę cebulę, dodajemy grzyby, jak już się rozmrożą i woda odparuje dodajemy pokrojoną w kostkę wołowinę. Smażymy kilka minut, aż będzie zrumieniona z każdej strony. -marchewki obieramy, kroimy w talarki, dodajemy do reszty -całość podlewamy bulionem, winem dodajemy 2-3 łyżki przecieru pomidorowego, przyprawy, chwilę dusimy [...]
[...] patelnię, jak tłuszcz się wytopi dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę -gdy cebula zrumieniona dodajemy umyte, oczyszczone i pokrojone żołądki, podsmażamy kilka minut z każdej strony -całość zalewamy bulionem, dodajemy pokrojoną marchew, przyprawy,dusimy pod przykryciem do miękkości, zazwyczaj zajmuje to przynajmniej godzinę - pod koniec gotowania [...]
[...] po kawałku ciasta i rozwałkujemy na wysokość ok. 1,5cm. Tworzymy kształty jakie nam się podobają (u mnie kółka i owale). Rozgrzewamy patelnię (bez tłuszczu) i kładziemy nasze proziaki. Smażymy po ok. 7 minut z każdej strony na dosyć dużym ogniu. Nie polecam robić ich w piekarniku. Gotowe! Zmieniony przez - liqierek w dniu 2013-05-06 21:03:17
[...] amadi, która zechciała podzielić się ze mną przepisem na chleb bezglutenowy na zakwasie w końcu udało mi się upiec bardzo dobry chleb. przepis na chleb pochodzi ze strony http://www.chleb.info.pl/zakwas-porady-praktyczne/jak-zrobic-zakwas/zakwas-ryzowy-bezglutenowy. Zakwas do chlebów bezglutenowych zakwas z maki ryżowej: • 100g maki [...]
[...] że czegoś nam brakuje ładujemy ww przyprawy, dusimy ok 10-15 min na wolnym ogniu i gotowe. Jeżeli ma być ver oryginal chinol zaciągamy mąką ziemniaczaną. Tyle z mojej strony. Jak ktoś jest z moich okolic zapraszam na degustacje:) Smacznego! Jakiś sogacz na zachęte mile widziany, to zrobie Wam ucztę średniowiecza. Inaczej skasuje ddosem [...]