[...] prowokując dyskusję z nim. Conor McGregor i Khabib Nurmagomedov zaangażowali się w wymianę uszczypliwych komentarzy. McGregor stwierdził, że Nurmagomedov „marudził” sędziemu przez całą ich walkę na gali UFC 229 w październiku 2018 r. Nurmagomedov w odpowiedzi przypomniał McGregorowi w jaki sposób przegrał walkę i powinien się przez to [...]
[...] White’a. "To się zdarza. Kiedy widzisz faceta, który odnosi takie sukcesy jak on i jest przy tym zabawny, to znaczy, kiedy widzisz jak czerpie z tego przyjemność i sprawia mu to frajdę, zaczynasz myśleć - "może jeśli będę się tak samo zachowywał, osiągnę to samo, co on". Conor McGregor nie tylko zarobił miliony dla samego siebie, ale także [...]
jesli chodzi o ilosc kalori to nie ta filozofia. Ta dieta nie opiera si ena kaloriach jak juz to pisalem. Bardziej opiera sie na sluchaniu organizmu. Poprostu trzeba jest tyle by czuc sie najedzonym. I mozna jesc do woli, bez liczenia co jest dozwolone. Natomiast specjalne dopychanie sie by dobic do jakais kalorii to nieporozumienie w tej diecie. [...]
Mam grilla elektrycznego, fajna sprawa na ryby i kuraka, robi się ekspresowo, mój chłop robił sobie na nim też tosty i zapiekanki póki jego kochana żona nie zapomniała wyczyścić grilla po pieczeniu pstrąga (którego NIENAWIDZI) i kanapka mu rybą prześmierdła
Tylko wiesz, to jest też kwestia zakwasu z tego co pisała Oveja, im starszy tym lepszy. Mnie czeka robienie zakwasu od nowa. Po ostatnim pieczeniu zostawiłam w lodówce zgodnie z zaleceniami i po 3 tygodniach wytrąciła mu się na wierzchu paskudna bura ciecz - nie mam odwagi użyć tego do dalszych eksperymentów kulinarnych...
Mój drugi chlebek wypieczony, trójfazowo od aineko :-D Wyszedł lepszy niż mój pierwszy, ale do ideału mu daleko \-) Ciasto było bardzo, bardzo gęste bałam się, że spalę mikser tak się nagrzał więc resztę wyrobiłam ręką. aineko w Twoim przepisie przy cieście właściwym nie ma w ogóle wody (Ty napisałaś, że dodałaś "ciut wody"). Ja dodałam 1,5 [...]
oj zakwasu nie dajemy do metalowych naczyń, tylko do szkła albo plastiku ile ten chleb już rosnie ? nagrzej sobie piekarnik do 40-50 stopni i włóż tam chleb, konieczne w foliowej torbie, żeby nie wyschnął i daj mu kilka godzin, jak nie ruszy w ogóle to już nic raczej z nie będzie :(
mam no frosta ze 7-8 lat :-) Zakwas trzymam tam bez problemu. Wydaje mi sie, ze chodzi o wysuszanie. W lodowkach no frost jest mneijsza wilgotnosc niz w standardowych, wiec zakwas z wierzchu moze byc podeschniety, ale mu to w zupelnosci nie szkodzie. Dzięki Bunia :) poza tym przyjmę wszystkie inne dobre rady co do sprzętu kuchennego ;]
Nic mi się dziś kompletnie nie chce sensownego, a że ostatnio mi komp strajkował, to mu robię porządki ;-) Przyniosłam Wam pokłosie: Dla tych co się lubią pieprzyć w kuchni %-)
[...] do zamrażarki, ale jeszcze nie miałam okazji jej odmrozić. Jak kiedyś to zrobię to dam znać czy przeżyła. Za to oznajmiam, że mroziłam grzybka tybetańskiego (kefirowego) i po rozmrożeniu działa tak jak wcześniej. :-) Tylko dałam mu dojść do siebie. Pierwsze mleko, którym go zalałam wylałam i dopiero kolejny kefir przeznaczyłam do spożycia.
niech tak nadal mowi %-)-ludzie wierza w co chca, moj znajomy jezdzil do takiego oryginalnego-jedynego w toruniu (niby prawdziwe zdrowe miesko itp), po kilku razach polaczyl fakty - sensacje zoladkowe miewal glownie po wizycie tam %-) i troche mu pary uszlo zeby ich reklamowac..
Bardzo proste. Łososia robi się strasznie szybko, a to danie jest tak pyszne, że robiliśmy łososia na obiad z rodzicami. A kiedyś mój mąż natrudził się pół dnia z innym przepisem...bardziej skomplikowanym i łosoś mu nie smakował. PROSTE JEST NAJLEPSZE :-)
[...] żytni pieką: 1) zaczyn może rosnąć w piekarniku, tylko to ostateczne ciasto nie....mi rosło od wczoraj w nocy do praktycznie teraz poza piekarnikiem (dam znać, czy dzięki temu jest mniej kwaśne) 2) dobre miejsce to np. na krześle koło grzejnika, przykryć tackę deseczką i kocem.....można na tym postawić np. ciepły czajnik...u mnie grzejnik nie [...]
Dziewczyny jak przechowujecie olej kokosowy w takich temperaturach? W lodówce jest sztywny, natomiast w szafce jak stoi to płynny się robi. Czy nic mu nie będzie jak wyjmę go z lodówki?? Gdzie trzymać gada?
Jeśli widzi jakieś efekty i nie przeszkadza mu to co i w jaki sposób robi to chyba się wcześniej sam już zastanowił ;) Jedni mieszają klatkę z plecami, dla drugich to połączenie jest zupełnie nie do zaakceptowania, jak na przykład dla mnie, ale to jest jasne. Trochę tolerancji koleżanki i koledzy :D U Mnie po treningu weszło 100 gram kaszy [...]
[...] beczki: czy wyjdzie coś z korniszonów, jeśli zrobię wszystko wg. tego przepisu http://www.wielkiezarcie.com/recipe34563.html , ale nie dam cukru? Mój mąż prosił, żebym mu zrobiła korniszony. Hmm...zastanawiam się w ogóle, czy takie ogórki w occie też mają jakieś dobre wartości tak, jak kiszone, czy może lepiej same zwykłe kiszone robić? [...]
[...] bo ja nie wiem, gdzie mam zadac pytanie i padlo na ten temat, jako ze o jedzenie chodzi ;)) Tlusta rybke sobie chcialam zjesc i padlo na halibuta. Dziennik zywieniowy kdaje mu jednak tylko 1g tluszczu /100g mieska. Chyba cos nie tak, nie? Mozna to komus zglosic, zeby poprawic dane? EDIT: no chyba, ze ja cos pochrzanilam, ale znalazlam posta [...]
[...] i dookoła zrobiła się taka przezroczysta galaretka ;-D Grzybka mam od poprzedniego wtorku dopiero. grzybek właśnie wędruje, ale może być w miejscu - wybiera strefę, gdzie jest mu najlepiej i gdzie ma dostęp do składników odżywczych, może jak przerobił na powierzchni to się zabrał za cukier na spodzie a galareta to początek nowego grzybka
[...] się. A piecze się standardowo, najkrócej kuraka. Ponoć mięcho pycha. Gosia na tym karkówkę robi. Ale myślę, że pieczeń wołowa taka zwinięta w roladę byłaby jeszcze lepsza. Albo schab. (w oryginale były 2 łyżeczki cukru, usunęłam, ale informuję, można mu jakieś zastępstwo znaleźć) Zmieniony przez - Vowthynowa w dniu 2013-09-19 17:54:23