SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Lady przy garach, czyli luźne pogadanki o kuchni i nie tylko ;-)

temat działu:

Ladies SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 277498

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 532 Napisanych postów 8076 Wiek 42 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 66964
sforcia
A czy grzybek powinien opaść na dno?? Bo mój cały czas pływa na powierzchni i dookoła zrobiła się taka przezroczysta galaretka

Grzybka mam od poprzedniego wtorku dopiero.


grzybek właśnie wędruje, ale może być w miejscu - wybiera strefę, gdzie jest mu najlepiej i gdzie ma dostęp do składników odżywczych, może jak przerobił na powierzchni to się zabrał za cukier na spodzie


a galareta to początek nowego grzybka
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 906 Napisanych postów 7311 Wiek 35 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 111899
Tak myśląłam, że ta galaretka to nowy grzybek
Nie wiem tylko czy on jest zamoczony cały czas... Hmm. Muszę go dziś dokładniej obejrzeć. A bąble jeszcze są - czyli do picia jeszcze się nie nadaje?

"Pamiętaj, iż twoja własna determinacja, by osiągnąć sukces, liczy się bardziej, niż cokolwiek innego na świecie." (Abraham Lincoln)
.
.
http://www.sfd.pl/[BLOG]__SFORCIA__Czas_na_równowagę_i_powrót_do_formy!!_-t1150356-s1.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 532 Napisanych postów 8076 Wiek 42 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 66964
to już musisz sama sprawdzać - ja mam czasem już kwaśny, a bąble są nadal, a czasem nie ma bąbli, a w smaku słodki. Ja generalnie piję po 8-10 dniach i to ostatnio prosto ze słoja (-:
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 5 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 10
mój jeszcze jest niedojrzały :P
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 209 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 7418
Dziewczyny kupiłam sznurek wędliniarski, bo mi się marzy jakieś dobre mięcho z piekarnika nadziane czymś w środku Szukam po przepisach sfd, ale jak na razie nie widzę.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 1458 Wiek 45 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 15567
Czytam o tych waszych grzybkach i jak czułam się zniechęcona (mimo świadomości wartości jakie niesie za sobą picie kombuchy) tak chyba mi się powoli zachciewa... Czy jest szansa, żeby ktoś się podzielił ze świeżakiem ? Chętnie później i ja się podzielę .
DietON - mam koleżankę, która znakomite mięcha robi, zagadnę i jak co to za jej zgodą podrzucę pomysł. :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 209 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 7418
Vowthynowa- dzięki wielkie. A na kombuchę też się piszę, jeśli łaska
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 1458 Wiek 45 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 15567
Odesłałabym do jej bloga kulinarnego, ale chyba nie wolno, więc napisałam do niej o konkretny przepis :) Będzie legalnie :) A laska takie papu robi, że jakbym obok niej mieszkała to bym chyba opłacała ją jako kucharza :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 6693 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 33233
za tydzień jednego mogę oddać. a kto chętny niech wali wprost do oku okurasei... ona ma całą hodowlę na oknie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 1458 Wiek 45 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 15567
Ooo dzięki to ja napiszę do niej :) Ten jeden niech Ci się na zastępstwo produkuje, bo jakiś zapas trzeba mieć:)
W kwestii przepisów mam oficjalną zgodę na kolportowanie od samej Gosi, więc sobie pozwolę :
Marynata do mięs : Składniki:6 rozgniecionych ząbków czosnku
drobno starta skórka z 2 cytryn
¾ szklanki soku z cytryny
2 świeże, drobno posiekane papryczki chilli
3 łyżki drobno startego, świeżego imbiru
½ szklanki oliwy z pierwszego tłoczenia
2 łyżki zmielonego kminu rzymskiego
2 łyżeczki zmielonej kurkumy
2 łyżeczki papryki
2 połamane laski cynamonu
2 łyżeczki soli
½ łyżeczki czarnego pieprzu

Przygotowanie:
Do miski wrzuć czosnek, skórkę i sok z cytryny, papryczki chilli, imbir. Wymieszaj. Rozgrzej oliwę na patelni. Pozostałe, suche przyprawy smaż na średnim ogniu przez 30 sekund, aż zaczną intensywnie pachnieć. Uważaj, żeby ich nie spalić. Dodaj masę z wilgotnych przypraw, smaż przez 30-40 sekund na małym ogniu. Zdejmij z ognia, dodaj sól i pieprz. Wymieszaj, wystudź. To jak długo moczyć mięso zależy od tego na jakie mięcho zdecydujesz się. A piecze się standardowo, najkrócej kuraka. Ponoć mięcho pycha. Gosia na tym karkówkę robi. Ale myślę, że pieczeń wołowa taka zwinięta w roladę byłaby jeszcze lepsza. Albo schab.
(w oryginale były 2 łyżeczki cukru, usunęłam, ale informuję, można mu jakieś zastępstwo znaleźć)


Zmieniony przez - Vowthynowa w dniu 2013-09-19 17:54:23
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Trening Brzuch, nogi

Następny temat

WIOSENNE PORZADKI - zabawa / start str24/ podsumowanie str35i36

WHEY premium