SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Lady przy garach, czyli luźne pogadanki o kuchni i nie tylko ;-)

temat działu:

Ladies SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 277576

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Saida MMA Coach
Ekspert
Szacuny 119 Napisanych postów 28242 Wiek 35 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 125433
JA dzisiaj piekę dwa chleby, jeden mi właśnie rośnie na kaloryferze, ale chyba nie wyjdzie, będzie lekko za mokry A drugi dopiero będę mieszać, więc zobaczymy,co z niego wyjdzie.

Feel the pain and do it anyway...

Obecny dziennik: http://www.sfd.pl/[Stara_Gwardia]_Saida_2014-t993979.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 5434 Wiek 38 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 41059
a mi zakwas po wyjęciu z hibernacji (lodówki) i dokarmieniu (sypnięciu świeżą mąką i wodą) nabiera mocy urzędowej

http://www.sfd.pl/t856312.html
http://tnij.com/5Rd9Z

In both architecture and human beauty, form follows function - Mark Rippetoe

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 3448 Wiek 41 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 31332
ja też piekę chlebek, zakwas dokarmiony, nastawiłam zaczyn, dziś pierwsza faza, jutro pieczenie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 159 Wiek 40 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 3856
etrala
a wyrzucałas połowe, czy tylko dokarmiałas ?


ło matko nie wyrzucałam...........

Przez 5 dni dokładałam po 100 g mąki i 100 g wody.

Etrala nie mam mąki i kasy też myślę że przetrzymam przez święta w lodówie i zacznę po świętach dokarmiać.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51570 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Ladies,
macie jakis pomysl na wykorzystanie amarantusa? znalazlam w przyzwoitej cenie w Rossmanie i sie zastanawiam, co mozna z tego zrobic pomozecie?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Saida MMA Coach
Ekspert
Szacuny 119 Napisanych postów 28242 Wiek 35 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 125433
Hmmm... a co to jest w ogóle?

Feel the pain and do it anyway...

Obecny dziennik: http://www.sfd.pl/[Stara_Gwardia]_Saida_2014-t993979.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51570 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 794 Wiek 51 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 10493
No to ja daję chlebowy wariant ratunkowy- nie lubię niczego jedzeniowgo wywalać do śmieci
Dziś robiłam chlebek na młodym zakwasie w wersjach dwóch: z mielonymi migdałami, i czarnuszką oraz z siemieniem lnianym i kminkiem. Piekarnik mnie się zepsuł, został opiekacz, nastawiony wstępnie na 220 stopni.
Ponieważ bałam się, że zakwas za mało ruszy, dodałam suszonych drożdży. Chlebek wyszedł dość zbity, ale pyszny i bez zakalca. Ponieważ to, co rusza ciasto w zakwasie, to również drożdże, tylko, że dzikie, mam nadzieję, że nie naruszam zasad prawidłowego żywienia, tylko chronię kolejne chlebowe porcje, przed śmietnikiem
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1969 Wiek 48 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 21875
Szybkie pytanko mam, czy możemy mąkę orkiszową pełnoziarnistą? Mam kilogram i myślę co by z nią zrobić, są fajne przepisy na bułki, chleby ciastka ale się zastanawiam. Ostatnio kupiłam na spróbowanie chleb orkiszowy i jest dobry. I nie wiem - piec czy nie piec - oto jest pytanie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51570 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
jak mozna, to wkleisz te przepisy w odpowiednim watku? ;_D
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Trening Brzuch, nogi

Następny temat

WIOSENNE PORZADKI - zabawa / start str24/ podsumowanie str35i36

WHEY premium