SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Lady przy garach, czyli luźne pogadanki o kuchni i nie tylko ;-)

temat działu:

Ladies SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 277319

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
eveline Trener personalny Moderator
Ekspert
Szacuny 1440 Napisanych postów 15979 Wiek 36 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 230563
Nie mówię, że lipne (nie wiem) tyle, że mi się nie chce zastanawiać nad takimi drobiazgami i szukam najprostszego i najszybszego rozwiązania

Zmieniony przez - eveline w dniu 2013-11-20 15:42:25
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 1056 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 7101
Ja polecam coś takiego http://storeko.pl/blog/2012/01/08/chleb-grzeskowy-zytni-na-zakwasie-slow-food/ nie mam ręki do pieczenia chleba - zabiłam już 3 zakwasy i się poddałam.

"No pain, no gain"

"People ask me how to eat well. It is simple. You look like what you eat. If you look like a garbage can, you are probably eating garbage. Eat lean and mean whole foods if you want to look lean and mean" Arnold Schwarzenegger
.................
Mój Dziennik:
http://www.sfd.pl/DT_Vredotaa_-t958238.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 1489 Wiek 39 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 35096
Oo...spoko Dzięki

"Never let the odds keep you from doing what you know in your heart you were meant to do."

P.S. Cudownie być poza Ladies: czysta micha z czitem raz w tygodniu, jedzenia aż za dużo, przez większą część roku brak aero, indywidualna trenerka i forma psychiczna i fizyczna jest, a na wakacje będzie mega wypas

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 1458 Wiek 45 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 15567
Agnese jeśli myślimy o tej samej osobie, to zalecałabym jej odstawienie kupnego chleba w ogóle.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 47 Napisanych postów 4694 Wiek 31 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 53265
A jak nie chleb, to może wasę? Te z wyższą ceną mają dobry skład, a mnie często ratują jak mi się chcę jeść, a nie mam czasu nic wykwintnego zrobić.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 6363 Wiek 46 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 140149
Nasza regionalna firma "Chleb z pieca". Kupuję i polecam. Żytni razowy na zakwasie, albo z ziemi mieleckiej. Najbliżej macie w Galerii Tarnovia. Taka drewniana wyspa: http://chlebzpieca.net/product/list 
Tylko jak się któraś przy okazji skusi na drożdżowe czy inne ciasteczka, to nie moja wina

Zmieniony przez - shrimp2 w dniu 2013-11-20 17:01:12
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 1458 Wiek 45 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 15567
Kreweta to Ty jesteś nasza południowa ?
jeśli o mnie chodzi to chleb nie jest wart wycieczek do galerii, mam uczulenie Ale dobrze wiedzieć , że jest taka opcja , dzięki
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 306 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 5898
Madzianna87
A mi sie moja forma rozlazi na boki :/ i chleb wychodzi cos ala oscypek :D:D


Mozesz wtedy taką silikonową formę wstawić do metalowej o podobnym kształcie. Nic sie nie rozjedzie a i chlebek ładnie odejdzie od formy.
Ja pięke w metalowej wysypanej na samym spodzie płatkami owsianymi. Boki nigdy mi nie przywieraly a spod czasami wkurzal...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 826 Wiek 40 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 75077
Dzięki za info dziewczyny! Zaczęłam wczoraj robić swój pierwszy zakwas - mam nadzieję, że wyjdzie. Chciłabym nauczyć się się piec chleb
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 906 Napisanych postów 7311 Wiek 35 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 111899
Pytanie w kwestii białka - ale do pieczenia (dlatego myślę, że pytanie tu zadam, a nie w suplach).

Jak piekłam cokolwiek z dodatkiem wheya 100 wszystko wychodziło bardzo suche jak go za dużo dodałam.
Ostatnio gdzieś widziałam jakiś przepis na ciastka czy coś (ale po ang.) i tam o ile dobrze zrozumiałam, to nie dodaje się własnie wheya 100, bo wysusza tylko białko kazeinowe lub "zwykłe".

czy któraś z Was coś piekła własnie na takich odżywkach?
I może się podzielić doświadczeniami.

"Pamiętaj, iż twoja własna determinacja, by osiągnąć sukces, liczy się bardziej, niż cokolwiek innego na świecie." (Abraham Lincoln)
.
.
http://www.sfd.pl/[BLOG]__SFORCIA__Czas_na_równowagę_i_powrót_do_formy!!_-t1150356-s1.html 

Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Trening Brzuch, nogi

Następny temat

WIOSENNE PORZADKI - zabawa / start str24/ podsumowanie str35i36

WHEY premium