...
Napisał(a)
Dziewczynki, jakiś dobry przepis na ciasto do pierogów? Mega smacznie i bez tłuszczu najlepiej, dodam twaróg ze stevią i maliny ale przepis na ciasto potrzebuje (dietetyczny)
...
Napisał(a)
z wlasnego doswiadczenia wiem, ze maka zytnia razowa nadaje sie tylko do pieczenia chleba, wszelkie ciasta robilam z maki pszennej razowej. na pierogi wystarczy tylko mąka, woda, sól i odrobina masła..
...
Napisał(a)
a jakby sprobowac z mielonymi owsianymi?
robie czasami pierozki owsiane, ale z twarogiem i to zupelnie inaczej w sumie wyglada..
robie czasami pierozki owsiane, ale z twarogiem i to zupelnie inaczej w sumie wyglada..
...
Napisał(a)
shrimp2W kwestii przypraw Ovejka by Ci powiedziała ile czego
no wtedy makrelka bym sie martwila, tylko jak sie ratowac
robilam pasztet wg Oveji kilka razy, ale az taki to mi nie wyszedl
The best way to predict your future is to create it.
...
Napisał(a)
dontknow wprawdzie nie robiłam, ale kiedyś coś takiego z sieci zapisałam na dysk, może Ci się przyda.
Zdaje się, że przy odpowiednim sprzęcie i cierpliwości dodatkowy tłuszcz jest zbędny.
Zdaje się, że przy odpowiednim sprzęcie i cierpliwości dodatkowy tłuszcz jest zbędny.
Pierwszy rok: http://www.sfd.pl/DT/shrimp2_/_redukcja/_podsumowanie_6m_s.81,_rok_s.189-t695381-s189.html#post2
Drugi rok: http://www.sfd.pl/DT_/_shrimp2_/_rok2_/_podsumowanie_s._157_-t835141-s157.html#post2
Przemiana: http://www.sfd.pl/PODSUMOWANIE_PRZEMIANY_/_SHRIMP2-t953222.html
Redukcja: http://www.sfd.pl/Brand_New_Kreweta,_czyli_startując_od_pulpeta_;__-t956939.html
Trzeci rok: http://www.sfd.pl/DT_/_shrimp2_/_rok3-t917908.html
...
Napisał(a)
dzięki shrimp! muszę opatentować.
dziewczyny, mam wielką prośbę.. może ktoś łopatologicznie napisać, jak zrobić dobrego tatara wołowego?
może być kilka propozycji, chętnych na pewno nie braknie na próbowanie wszystkich
dziewczyny, mam wielką prośbę.. może ktoś łopatologicznie napisać, jak zrobić dobrego tatara wołowego?
może być kilka propozycji, chętnych na pewno nie braknie na próbowanie wszystkich
...
Napisał(a)
TATAR WOŁOWOWY
Ja robię tak i śmiem twierdzić, że to najlepszy tatar jakiego jadłam, a jadłam ich sporo. Grunt to dobre mięso i mocne doprawienie (próbuj surowe mięso przed podaniem, będziesz zdziwiona ile soli i pieprzu przyjmie). Musztarda również robi tutaj wiele.
Mięso: najlepiej polędwica wołowa, ale może być też ligawa
Przyprawy: woda, oliwa, musztarda, sól, pieprz, żółtko
dodatki (drobno posiekane): ogórki kiszone, pieczarki marynowane, cebula
Dwukrotnie zmielone mięso mieszam z wodą i oliwa - wyrabiam ręką (tak jakbyś chciała wprowadzić pomiędzy grudki mięsa jak najwięcej powietrza), dodaję żółtko, musztardę i mocno przyprawiam - mieszam krótko na jednolitą masę. Dodaję dodatki.
Serwowanie:
klasycznie podaje się samą masę mięsną doprawioną, ukształtowaną w kulkę z dołkiem w które wbija się surowe żółtko, warzywa układa się obok.
Praktycznie: mieszam wszystko razem i formuję kulkę.
Smacznego!
Ja robię tak i śmiem twierdzić, że to najlepszy tatar jakiego jadłam, a jadłam ich sporo. Grunt to dobre mięso i mocne doprawienie (próbuj surowe mięso przed podaniem, będziesz zdziwiona ile soli i pieprzu przyjmie). Musztarda również robi tutaj wiele.
Mięso: najlepiej polędwica wołowa, ale może być też ligawa
Przyprawy: woda, oliwa, musztarda, sól, pieprz, żółtko
dodatki (drobno posiekane): ogórki kiszone, pieczarki marynowane, cebula
Dwukrotnie zmielone mięso mieszam z wodą i oliwa - wyrabiam ręką (tak jakbyś chciała wprowadzić pomiędzy grudki mięsa jak najwięcej powietrza), dodaję żółtko, musztardę i mocno przyprawiam - mieszam krótko na jednolitą masę. Dodaję dodatki.
Serwowanie:
klasycznie podaje się samą masę mięsną doprawioną, ukształtowaną w kulkę z dołkiem w które wbija się surowe żółtko, warzywa układa się obok.
Praktycznie: mieszam wszystko razem i formuję kulkę.
Smacznego!
Poprzedni temat
Trening Brzuch, nogi
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- 269
- 270
- 271
- 272
- 273
- 274
- 275
- 276
- 277
- 278
- 279
- 280
- 281
- 282
- 283
- 284
- 285
- 286
- 287
- 288
- 289
- 290
- 291
- 292
- 293
- 294
- 295
- 296
- 297
- 298
- 299
- ...
- 300
Polecane artykuły