Cześć baby, ja robię jogurt, czy kwaśne mleko, nie wiem jak właściwie to nazwać z grzybka tybetańskiego. Koleżanka mi go dała i naprawdę jest dobry. Robię go z mleka swojskiego ale jak nie mam to z 3.2% i też dobry. Najlepszy jest 24 godziny po nastawieniu. Nie wiem ile jest w tym prawdy ale wszyscy piszą że:
Grzybek ten posiada następujące właściwości lecznicze:
1. Regulacja przemiany materii.
2. Leczenie chorób serca i naczyń wieńcowych, zawały, rozkłada cholesterol w naczyniach tętniczych.
3. Leczenie chorób wątroby, trzustki i śledziony.
4. Leczy choroby nerek i przewodu moczowego.
5. Leczy choroby dróg żółciowych, rozpuszcza kamienie żółciowe.
6. Leczy wszelkie choroby przewodu pokarmowego, wrzody żołądka i dwunastnicy.
7. Wytwarza antybiotyki i leczy wszystkie stany zapalne.
8. Obniża i reguluje ciśnienie krwi.
9. Wstrzymuje wzrost komórek nowotworowych.
10. Reguluje stany zmęczenia i wyczerpania.
11. Hamuje proces starzenia się komórek.
12. Posiada wszystkie niezbędne do życia
witaminy.
Sposób użycia i przyrządzenia dla jednej osoby: 2 łyżeczki tego grzybka w słoiku zalać 0,25l mleka nie gotowanego. Po czasie 24 godzin przecedzić przez niemetalowe sitko i mieszać niemetalową łyżeczką.Mleko wypić, a grzybek na sitku dobrze wypłukać pod bieżącą zimną wodą aż będzie biały i podobny do gotowanego ryżu. Grzybek zalać ponownie świeżym mlekiem na następne 24 godziny. Słoik nakryć gazą i przechowywać w temperaturze pokojowej.
Zobacz całość:
http://www.K**.pl/grzybek-tybetanski-jakie-ma-wlasciwosci-50441.html#ixzz2DVcFeU1a