SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Lady przy garach, czyli luźne pogadanki o kuchni i nie tylko ;-)

temat działu:

Ladies SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 277054

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
4nn Instruktor Sportu
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 18856 Wiek 37 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 105215
Nie zaczynaj tematów, które są dla Ciebie niewygodne.

"Don't let go, Never give up,
It's such a wonderful life"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 14945 Wiek 40 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 56805
macie jakieś fajne przepisy na sosy do spaghetti?tzn żeby jak najbardziej przypominało tradycyjne

moje serce i umysł będą pchać mnie do walki,gdy ręce i nogi będą zbyt słabe...

http://www.sfd.pl/temat621220

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 91 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 2880
Parisienne, co do słodyczy, to ja robiłam coś takiego:
http://genaw.com/lowcarb/peanut_butter_fudge.html 
link był właśnie na kuchni sfd.
Bardzo smaczne, podobne do krówek, ale TYLKO BARDZO podobne.

Ja się nie zgadzam z tym, że wszyscy mogą się odzwyczaić od słodyczy. Ja nie mogę. OK, mogę przez kilka miesięcy się powstrzymać i tyle.

A posłodzona herbata po dwóch latach niesłodzenia wcale nie była dla mnie za słodka czy nie powodowała mdłości. Była po prostu cudowna:D

I jeszcze:
Brutalnie:
To "uzależnienie od slodyczy" jest jak alkoholizm. Im więcej żresz, tym bardziej się staczasz.
Wyjścia są dwa:
- kończysz z tym i żyjesz jak człowiek jedząc zdrowo i dbając o siebie
- wpyerdalasz dalej w rzekomo małych ilościach, aż w końcu przychodzi kompuls. A podobno wiesz, co sie dzieje z czlowiekiem po ataku kompulsywnego obżerania się?


Ja jestem bardziej jak pijak niż jak alkoholik.
Jedzenie małego kawałeczka czekolady codziennie nie jest dla mnie. Wolę zjeść dwie od razu raz na pół roku:D

Zmieniony przez - wichitasky w dniu 2011-02-15 16:47:09
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 3070 Wiek 36 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 64241
4nn, dobrze zauważyłaś w przepisie na chleb nie napisałam czasu pieczenia,ale teraz nie bardzo jak mam to poprawić. Także proszę jakąś osobę o pełni władzy, niech dopisze w tym fragmencie: Chleb piekę w temperaturze 180stopni około 70 minut, z temoobiegiem...blabla Z góry dziękuję

"Jeśli spędzasz zbyt wiele czasu myśląc o czymś, nigdy tego nie dokonasz" (Bruce Lee)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 4263 Wiek 51 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 35910
Słodycze średnio mnie kręcą ale lody i ciasta i owszem, chce mi się co jakiś czas. A radykalne odstawienie czegokolwiek na zawsze jakoś mnie niepokoi. Wolałabym umieć sobie rozsądnie dawkować. Pewnie wszystko zależy od osobowości, niektórym dobrze idzie zupełne odstawienie a innym jedzenie okazjonalne.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 572 Wiek 11 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 3953
"albo na zawsze rezygnujesz albo zawsze prędzej czy później wracasz...kończysz redukcję i potem mówisz sobie raz w tygodniu,potem wychodzi w weekend,potem mówisz codziennie troszkę i tak zaczynasz od początku...a wiem doskonale o tym,bo taka była i jest moja droga jeśli chodzi o słodkie "

Vena, bardzo dobrze Ciebie rozumiem...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Dobra, zwolenniczki słodyczy

Odpowiedzcie teraz, ale szczerze: DLACZEGO wszystkie się redukujecie?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 124 Wiek 49 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 24997
Vena, a jakie sosy lubisz? Bo mielone mięso z pomidorami, cebulą i przyprawami, jak dobrze dobierzesz proporcje (dużo pomidorów, można przetrzeć przez sitko po uduszeniu, ale ja sie w to nie bawię), to sos boloński, chyba nadaje się do diety i jest tradycyjny?
Ja ciągle robię też pesto w domu, bazylia, oliwa z oliwek, czosnek, parmezan i orzeszki pinii, do blendera i już. Proporcje na oko (akurat my lubimy dużo czosnku). To jest Genovese, ale można zmieniać w zasadzie wszystko, ser, orzechy i zieleninę (np. dać pietruszke/Provolone/orzechy włoskie).

Zmieniony przez - staua w dniu 2011-02-15 18:56:10
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 14945 Wiek 40 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 56805
no własnie coś jak boloński tylko może jakieś ciekawe przepisy

moje serce i umysł będą pchać mnie do walki,gdy ręce i nogi będą zbyt słabe...

http://www.sfd.pl/temat621220

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Kasia zaraz wstawię przepis na Pasta al Salmone Affumicato
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Trening Brzuch, nogi

Następny temat

WIOSENNE PORZADKI - zabawa / start str24/ podsumowanie str35i36

WHEY premium