Szacuny
2
Napisanych postów
501
Wiek
34 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
14246
Kaszmirka, dzięki za obczajenie ;) zamówiłam sobie tę kombuchę, będę hodować ;D
A propos jeszcze pomidorków z puchy, bo tak właśnie czytałam skład tych które mam (Nostia z Lidla), mają w składzie kwasek cytrynowy, czy to bardzo źle?
Szacuny
2
Napisanych postów
6400
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
46731
Pomidory można też poszukać z kartonikach;) moim zdaniem, te hiszpańskich producentów są dobre-smaczne [pomidory 100%]. Można też poszukać w butelkach też ok;)
Co do puszkowanych - kupowanych o ile nie mają właśnie kwasku cytrynowego,zagęszczaczy, emulgatorów, cukru i innych, to wydają się ok ;D
Na lato wrzucę przepis na robienie domowych pomidorów w słoiki :)
Zmieniony przez - Gesti w dniu 2013-02-22 20:15:42
Szacuny
0
Napisanych postów
861
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
15339
no właśnie chciałam napisać, że latem najlepiej porobić słoiki z pomidorami na zimę. pomidorów zimą w ogóle nie kupuję, bo to jakaś masakra. ale zawsze mam większe lub mniejsze zapasy zasłoikowanych latem pomidorów.
Szacuny
2
Napisanych postów
6400
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
46731
Dokładnie, ja zrobiłam 60 kg pomidorów i jeszcze mam :D w wersji socznej i przecierowej
A jak dobrze po warzywniakach poszukasz to i może polskie jakieś dobre znajdziesz nawet o tej porze roku
Zmieniony przez - Gesti w dniu 2013-02-22 20:23:45
Szacuny
1
Napisanych postów
926
Wiek
35 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
45086
Obliques pisała, że jak się tluszcz zbierze, to można poza bilansem. A jak chcesz zostawić, to nie widzę innego wyjścia jak 'na oko' policzyć tłuszcz z mięsa
Szacuny
1440
Napisanych postów
15979
Wiek
36 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
230563
tego tłuszczu to się u mnie nie da zebrać a że jest na mięsie wieprzowym to na bank jest go sporo, będę kombinować na wartościach odżywczych bulionów, bo tylko to w sieci znalazłam. Dzięki