SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Lady przy garach, czyli luźne pogadanki o kuchni i nie tylko ;-)

temat działu:

Ladies SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 276829

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 1014 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 32166
Ale wybredne to nie jesteśmy

Wie ktoś może czy dynię można mrozić (taką upieczoną i obraną powiedzmy)?

Misja na Rok 2014: Być zwyciężcą. (Prawdziwy zwyciężca według mnie to ten który pokona samego siebie czyli zarazem najmocniejszego i najsłabszego przeciwnika jakiego tylko może spotkać)

KONKURS : http://www.sfd.pl/Konkurs_/_Tamaqucci-t1015638.html
OBECNIE : http://www.sfd.pl/[Fit]DT_Tamaqucci-t1031280.html?master=1#post5 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1205 Wiek 12 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 12066
Ja mroziłam obraną pokrojoną w kostkę - lecz nieupieczoną. Spokojnie dało radę.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 117 Wiek 44 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 3073
BlueCrocus podała przepis na domowy majonez, czy ktoś wie/próbował zrobić go z olejem kokosowym zamiast oliwy?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 3212 Wiek 44 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 43594
domowy majonez to taki uniwersalny przepis ale oliwa lub olej ida do majonezu bo sa plynne, a nie probowalabym z kokosowym, ponizej 20st przeciez tezeje- moze sie zmarnowac po prostu

The best way to predict your future is to create it.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 117 Wiek 44 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 3073
Strasznie mnie kusi żeby spróbować, ale może jeszcze to przemyślę... A tak z innej beczki czy znacie jakieś fajne przepisy na potrawy wigilijno/świąteczne, takie aby mieściły się w ramach tego co każda lady może jeść?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 1546 Wiek 49 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 31468
dolaczam do pytania: szuka przepisu na bezglutenowe pierogi i zeby nie bylo to z gotowej mieszanki maki bezglutenowej ( tam rone cuda mozna znalezc) ale z samodzielnie zrobionej mieszanki

Czego nie możesz pokonać to powinnaś wykorzystać

http://www.sfd.pl/Kaszmir...__dalsza_droga-t898494.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Saida MMA Coach
Ekspert
Szacuny 119 Napisanych postów 28242 Wiek 35 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 125433
Pierogi z mąki ryżowej z brązowego ryżu?

Feel the pain and do it anyway...

Obecny dziennik: http://www.sfd.pl/[Stara_Gwardia]_Saida_2014-t993979.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1189 Wiek 50 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 13096
Polecam make gryczana. Kupilam w Kauflandzie 1kg za okolo 5zl. Jest biala i pieklam z niej juz szarlotek a takze zageszczam sosy. Pierogi tez mi chodza po glowie z tej maki
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 1546 Wiek 49 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 31468
Saida bralam pod uwage wlasnie ryzowa. Nie mam jednak zadnego doswiadczenia np. czy bedzie sie kleila i dobrze rozwalkowywala. Myslalam wiec ze moze by jakas mieszanke z innymi zrobic.

luni to wyprobuj wersje pierogowa.
Ja moze za jakies 1,5 tygodnia cosik tez poprobuje tylko najpierw musze znalezc takowe maki w sklepach ( mam qunoa, amarantus, make kukurydziana)

Czego nie możesz pokonać to powinnaś wykorzystać

http://www.sfd.pl/Kaszmir...__dalsza_droga-t898494.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 172 Wiek 37 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 7380
A ja z prośba do tych, co regularnie pieką chlebek na zakwasie. Wychodowałam sobie już zakwas i jutro rano biorę się za pierwsze wypieki. Wszystko wg przepisu Oveja: https://www.sfd.pl/Lady_w_kuchni,_czyli_nasze_babskie_przepisy_;_-t696301-s5.html
wyrabiamy ciasto -> odstawiamy na 15-20min -> znowu wyrabiamy i wkładamy do foremki. I teraz? Od razu pieczemy, czy znowu czekamy, jak podrośnie?
Ja po prostu nie mam wyobraźni kulinarnej

Zmieniony przez - tanka w dniu 2012-11-21 15:48:55
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Trening Brzuch, nogi

Następny temat

WIOSENNE PORZADKI - zabawa / start str24/ podsumowanie str35i36

WHEY premium