Szacuny
17
Napisanych postów
1014
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
32166
Ale wybredne to nie jesteśmy
Wie ktoś może czy dynię można mrozić (taką upieczoną i obraną powiedzmy)?
Misja na Rok 2014: Być zwyciężcą. (Prawdziwy zwyciężca według mnie to ten który pokona samego siebie czyli zarazem najmocniejszego i najsłabszego przeciwnika jakiego tylko może spotkać)
Szacuny
1
Napisanych postów
3212
Wiek
44 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
43594
domowy majonez to taki uniwersalny przepis ale oliwa lub olej ida do majonezu bo sa plynne, a nie probowalabym z kokosowym, ponizej 20st przeciez tezeje- moze sie zmarnowac po prostu
The best way to predict your future is to create it.
Szacuny
0
Napisanych postów
117
Wiek
44 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
3073
Strasznie mnie kusi żeby spróbować, ale może jeszcze to przemyślę... A tak z innej beczki czy znacie jakieś fajne przepisy na potrawy wigilijno/świąteczne, takie aby mieściły się w ramach tego co każda lady może jeść?
Szacuny
1
Napisanych postów
1546
Wiek
49 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
31468
dolaczam do pytania: szuka przepisu na bezglutenowe pierogi i zeby nie bylo to z gotowej mieszanki maki bezglutenowej ( tam rone cuda mozna znalezc) ale z samodzielnie zrobionej mieszanki
Szacuny
0
Napisanych postów
1189
Wiek
50 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
13096
Polecam make gryczana. Kupilam w Kauflandzie 1kg za okolo 5zl. Jest biala i pieklam z niej juz szarlotek a takze zageszczam sosy. Pierogi tez mi chodza po glowie z tej maki
Szacuny
1
Napisanych postów
1546
Wiek
49 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
31468
Saida bralam pod uwage wlasnie ryzowa. Nie mam jednak zadnego doswiadczenia np. czy bedzie sie kleila i dobrze rozwalkowywala. Myslalam wiec ze moze by jakas mieszanke z innymi zrobic.
luni to wyprobuj wersje pierogowa.
Ja moze za jakies 1,5 tygodnia cosik tez poprobuje tylko najpierw musze znalezc takowe maki w sklepach ( mam qunoa, amarantus, make kukurydziana)
Szacuny
0
Napisanych postów
172
Wiek
37 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
7380
A ja z prośba do tych, co regularnie pieką chlebek na zakwasie. Wychodowałam sobie już zakwas i jutro rano biorę się za pierwsze wypieki. Wszystko wg przepisu Oveja: https://www.sfd.pl/Lady_w_kuchni,_czyli_nasze_babskie_przepisy_;_-t696301-s5.html wyrabiamy ciasto -> odstawiamy na 15-20min -> znowu wyrabiamy i wkładamy do foremki. I teraz? Od razu pieczemy, czy znowu czekamy, jak podrośnie?
Ja po prostu nie mam wyobraźni kulinarnej
Zmieniony przez - tanka w dniu 2012-11-21 15:48:55