PicaPicaBabushka - jak robisz? Ostatnio bardzo wchodzi mi kasza jaglana.
Zwyczajnie, biorę 3 jajka, 2-3 łyżki ugotowanej kaszy w misce blenduję i hyc na patelnię. Najlepsze, ze za 1 razem wyszedł idealnie, wczoraj nieco za suchy, dzisiaj trochę za mały ogień/ z krótko więc przy przewracaniu się trochę porwał. Ale i tak jest pyszny :) Ja jazdłam z bananem, pomarańczą, orzechami włoskimi i migdałami. Cudowny, lepszy niż z jabłkiem i cynamonem + bakalie, ale to dlatego, że nie słodziłam, nie dodawałam miodu.
A właśnie jak jest z miodem, można? Słyszałam o jakiś "kulturystycznych" sosach smakowych co to niby kcal nie mają, ale myślę, że lepiej wziąć trochę cukru/miodu niż taką "chemię"
Czyli słusznie, że z zup tylko warzywa liczę, tym bardziej, że ja bezmięsne gotuję.
Dla mnie największym problemem do liczenia był pasztet fasolowy, tym bardziej, ze nie mam wagi
A i jeszcze chciałam dodać, może nie wiecie, od jutra w biedronce -20% zniżki na bakalie :) Orzechy, migdały i inne cuda :)