SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Lady przy garach, czyli luźne pogadanki o kuchni i nie tylko ;-)

temat działu:

Ladies SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 276318

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Bull Administrator
Ekspert
Szacuny 920 Napisanych postów 55283 Wiek 50 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 336126
Dziewczynki, jakiś dobry przepis na ciasto do pierogów? Mega smacznie i bez tłuszczu najlepiej, dodam twaróg ze stevią i maliny ale przepis na ciasto potrzebuje (dietetyczny)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51566 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
z wlasnego doswiadczenia wiem, ze maka zytnia razowa nadaje sie tylko do pieczenia chleba, wszelkie ciasta robilam z maki pszennej razowej. na pierogi wystarczy tylko mąka, woda, sól i odrobina masła..
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Bull Administrator
Ekspert
Szacuny 920 Napisanych postów 55283 Wiek 50 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 336126
z udziałem kukurydzianej któraś z Was próbowała?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51566 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
a jakby sprobowac z mielonymi owsianymi?
robie czasami pierozki owsiane, ale z twarogiem i to zupelnie inaczej w sumie wyglada..
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Bull Administrator
Ekspert
Szacuny 920 Napisanych postów 55283 Wiek 50 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 336126
Pokombinuję w poniedziałek lub w nawet w niedzielę i dam foty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 3212 Wiek 44 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 43594
shrimp2
W kwestii przypraw Ovejka by Ci powiedziała ile czego


no wtedy makrelka bym sie martwila, tylko jak sie ratowac

robilam pasztet wg Oveji kilka razy, ale az taki to mi nie wyszedl

The best way to predict your future is to create it.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 6363 Wiek 46 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 140149
dontknow wprawdzie nie robiłam, ale kiedyś coś takiego z sieci zapisałam na dysk, może Ci się przyda.
Zdaje się, że przy odpowiednim sprzęcie i cierpliwości dodatkowy tłuszcz jest zbędny.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51566 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
dzięki shrimp! muszę opatentować.

dziewczyny, mam wielką prośbę.. może ktoś łopatologicznie napisać, jak zrobić dobrego tatara wołowego?
może być kilka propozycji, chętnych na pewno nie braknie na próbowanie wszystkich
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1861 Wiek 36 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 28814
TATAR WOŁOWOWY

Ja robię tak i śmiem twierdzić, że to najlepszy tatar jakiego jadłam, a jadłam ich sporo. Grunt to dobre mięso i mocne doprawienie (próbuj surowe mięso przed podaniem, będziesz zdziwiona ile soli i pieprzu przyjmie). Musztarda również robi tutaj wiele.

Mięso: najlepiej polędwica wołowa, ale może być też ligawa
Przyprawy: woda, oliwa, musztarda, sól, pieprz, żółtko
dodatki (drobno posiekane): ogórki kiszone, pieczarki marynowane, cebula

Dwukrotnie zmielone mięso mieszam z wodą i oliwa - wyrabiam ręką (tak jakbyś chciała wprowadzić pomiędzy grudki mięsa jak najwięcej powietrza), dodaję żółtko, musztardę i mocno przyprawiam - mieszam krótko na jednolitą masę. Dodaję dodatki.

Serwowanie:
klasycznie podaje się samą masę mięsną doprawioną, ukształtowaną w kulkę z dołkiem w które wbija się surowe żółtko, warzywa układa się obok.

Praktycznie: mieszam wszystko razem i formuję kulkę.

Smacznego!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51566 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
a jesli nienawidze smaku oliwy, to moge ja czyms zastapic?
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Trening Brzuch, nogi

Następny temat

WIOSENNE PORZADKI - zabawa / start str24/ podsumowanie str35i36

WHEY premium