SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Dyskusje o żarciu ,treningu i innych czynnikach przełamujacych stagnacje .

temat działu:

Doping

Ilość wyświetleń tematu: 7360385

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1323 Napisanych postów 1407 Wiek 30 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 51615
kabo9
Wojmir28
kabo9
Wojmir28
Czellista dokładnie, o tej firmie pisałem. Wszystkie produkty Oskroby są git


na papierze może to tak wyglądać, ale w praktyce Oskroba dużą część chleba wypieka z mrożonego ciasta na miejscu w piekarni, to co się nie sprzeda jest mrożone i odgrzewane, więc mamy podwójne mrożenie
nie tknąłbym ich chleba z mrożonki bo wiem jak to wygląda od kuchni
to franczyza więc w każdej piekarni może być inaczej, ale lepiej dmuchać na zimne



Nie rozumiem tego strachu przed mrożeniem. Co w tym złego? Ludzie doszukują się jakiejś trucizny w mrożeniu, a każdy wpierdziela lody, mrozi owoce, mięso i tu jest ok, za to chleb mrożony, ło panie toż to trutka.
Podwójnie? Można zamrażać i 7x dopóki nie zamrażamy z patogenami, bakteriami to przecież żadne się poprzez ponowne mrożenie nie rozwiną.

tylko, że ten chleb przed ponownym zamrożeniem leżał na półce przez cały dzień
ja staram się nie jadać i tyle


Dobra, ale jaki to ma wpływ na jakość chleba? Jak mi nie będzie smakował to nie kupię ponownie i tyle. Nie jem tego nie wiadomo ile, ale Oskroba zawsze mi smakuje i te z worka i te odpiekane na miejscu.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 127 Napisanych postów 503 Wiek 27 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 9798
Co do bicia po udach biło się super do czasu, później tak jak piszecie nie szło wtłoczyć soku, a na ten moment przykładając igle do uda na sama myśl mi się spina, dziwna jazda, w barki wchodzi fajnie, jak w masło, ale szukam czegoś nowego żeby je odciążyć, ciężko się przełamać w inne partie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 35072 Napisanych postów 89955 Wiek 39 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 941068
Mam czasami podobnie wtedy wysuwam igłe delikatnie zmieniam kąt i drugie podejście, zazwyczaj pomaga...druga sprawa zawsze bije kilka miesięcy po udach później przeskakuje na pośladki żeby uda trochę odpoczeły...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 667 Napisanych postów 2385 Wiek 41 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 22105
Wojmir28
kabo9
Wojmir28
kabo9
Wojmir28
Czellista dokładnie, o tej firmie pisałem. Wszystkie produkty Oskroby są git


na papierze może to tak wyglądać, ale w praktyce Oskroba dużą część chleba wypieka z mrożonego ciasta na miejscu w piekarni, to co się nie sprzeda jest mrożone i odgrzewane, więc mamy podwójne mrożenie
nie tknąłbym ich chleba z mrożonki bo wiem jak to wygląda od kuchni
to franczyza więc w każdej piekarni może być inaczej, ale lepiej dmuchać na zimne



Nie rozumiem tego strachu przed mrożeniem. Co w tym złego? Ludzie doszukują się jakiejś trucizny w mrożeniu, a każdy wpierdziela lody, mrozi owoce, mięso i tu jest ok, za to chleb mrożony, ło panie toż to trutka.
Podwójnie? Można zamrażać i 7x dopóki nie zamrażamy z patogenami, bakteriami to przecież żadne się poprzez ponowne mrożenie nie rozwiną.

tylko, że ten chleb przed ponownym zamrożeniem leżał na półce przez cały dzień
ja staram się nie jadać i tyle


Dobra, ale jaki to ma wpływ na jakość chleba? Jak mi nie będzie smakował to nie kupię ponownie i tyle. Nie jem tego nie wiadomo ile, ale Oskroba zawsze mi smakuje i te z worka i te odpiekane na miejscu.

Dokładnie. Mrożenie to nie żadna czarna magia. Badania robili z rozmrażaniem i ponownym mrożeniem mięsa i nie miało to żadnego wpływu na bakterie które są w nim.
Tak samo warzywa czy owoce. Często te mrożone są znacznie lepsze od świeżych z półki w sklepie. Dlatego bo te pierwsze są poprostu paczkowane i mrożone. A te świeże pryskane i smarowane "konserwantami" aby dłużej poleżały ładne na półce
2

Train like a beast, eat like a king & sleep like a deadbeat.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lordknaga Doradca
Ekspert
Szacuny 5405 Napisanych postów 15421 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 388377
u mnie tez jacys przerwazliwieni ludzie nt. zamrazania, bo warzywa stracily swoje 'wartosci' itd. slucham wszedzie i nawet mi sie nie chce juz nic odpowiadac na takie p******enie... a ja j**niety sobie banany nawet porcjowalem i mrozilem, zeby pozniej lody w blendrze zrobic, wszystkie witaminy i inny plusy 'wyparowaly' z lodem a te nieszczesne ww zostaly no i smak tez zostal.
1

http://www.sfd.pl/Lordknaga_blogo_galeria-t1129580.html

LORDKNAGA - MOJA PRZYGODA Z CROSSFITEM - sponsored by reebok

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2344 Napisanych postów 4332 Wiek 30 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 99107
Bo lody się je tylko świeże a nie mrożone
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
I to jest najlepsza płenta Patryk
3
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1102 Napisanych postów 10679 Wiek 43 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 58732
ryba266
Wojmir28
kabo9
Wojmir28
kabo9
Wojmir28
Czellista dokładnie, o tej firmie pisałem. Wszystkie produkty Oskroby są git


na papierze może to tak wyglądać, ale w praktyce Oskroba dużą część chleba wypieka z mrożonego ciasta na miejscu w piekarni, to co się nie sprzeda jest mrożone i odgrzewane, więc mamy podwójne mrożenie
nie tknąłbym ich chleba z mrożonki bo wiem jak to wygląda od kuchni
to franczyza więc w każdej piekarni może być inaczej, ale lepiej dmuchać na zimne



Nie rozumiem tego strachu przed mrożeniem. Co w tym złego? Ludzie doszukują się jakiejś trucizny w mrożeniu, a każdy wpierdziela lody, mrozi owoce, mięso i tu jest ok, za to chleb mrożony, ło panie toż to trutka.
Podwójnie? Można zamrażać i 7x dopóki nie zamrażamy z patogenami, bakteriami to przecież żadne się poprzez ponowne mrożenie nie rozwiną.

tylko, że ten chleb przed ponownym zamrożeniem leżał na półce przez cały dzień
ja staram się nie jadać i tyle


Dobra, ale jaki to ma wpływ na jakość chleba? Jak mi nie będzie smakował to nie kupię ponownie i tyle. Nie jem tego nie wiadomo ile, ale Oskroba zawsze mi smakuje i te z worka i te odpiekane na miejscu.

Dokładnie. Mrożenie to nie żadna czarna magia. Badania robili z rozmrażaniem i ponownym mrożeniem mięsa i nie miało to żadnego wpływu na bakterie które są w nim.
Tak samo warzywa czy owoce. Często te mrożone są znacznie lepsze od świeżych z półki w sklepie. Dlatego bo te pierwsze są poprostu paczkowane i mrożone. A te świeże pryskane i smarowane "konserwantami" aby dłużej poleżały ładne na półce


Jezeli dla ciebie mrozone jest lepsze niz swieze ? To mnie zatkalo
Oj same nowosci :)
1

snara

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 959 Napisanych postów 2729 Wiek 29 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 46484
U mnie jest dziewczyna co piecze chlebek żytni na zakwasie około 1.5kg ma i tydz czasu na spokojnie sobie może leżeć 15 zł kasuje ;) teraz mnie nakrecikiscie to już na wtorek mam dwa zamówione;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 22413 Napisanych postów 32869 Wiek 40 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 403233
snara
ryba266
Wojmir28
kabo9
Wojmir28
kabo9
Wojmir28
Czellista dokładnie, o tej firmie pisałem. Wszystkie produkty Oskroby są git


na papierze może to tak wyglądać, ale w praktyce Oskroba dużą część chleba wypieka z mrożonego ciasta na miejscu w piekarni, to co się nie sprzeda jest mrożone i odgrzewane, więc mamy podwójne mrożenie
nie tknąłbym ich chleba z mrożonki bo wiem jak to wygląda od kuchni
to franczyza więc w każdej piekarni może być inaczej, ale lepiej dmuchać na zimne



Nie rozumiem tego strachu przed mrożeniem. Co w tym złego? Ludzie doszukują się jakiejś trucizny w mrożeniu, a każdy wpierdziela lody, mrozi owoce, mięso i tu jest ok, za to chleb mrożony, ło panie toż to trutka.
Podwójnie? Można zamrażać i 7x dopóki nie zamrażamy z patogenami, bakteriami to przecież żadne się poprzez ponowne mrożenie nie rozwiną.

tylko, że ten chleb przed ponownym zamrożeniem leżał na półce przez cały dzień
ja staram się nie jadać i tyle


Dobra, ale jaki to ma wpływ na jakość chleba? Jak mi nie będzie smakował to nie kupię ponownie i tyle. Nie jem tego nie wiadomo ile, ale Oskroba zawsze mi smakuje i te z worka i te odpiekane na miejscu.

Dokładnie. Mrożenie to nie żadna czarna magia. Badania robili z rozmrażaniem i ponownym mrożeniem mięsa i nie miało to żadnego wpływu na bakterie które są w nim.
Tak samo warzywa czy owoce. Często te mrożone są znacznie lepsze od świeżych z półki w sklepie. Dlatego bo te pierwsze są poprostu paczkowane i mrożone. A te świeże pryskane i smarowane "konserwantami" aby dłużej poleżały ładne na półce


Jezeli dla ciebie mrozone jest lepsze niz swieze ? To mnie zatkalo
Oj same nowosci :)

Snara, warzywa i owoce mrożone zaraz po zebraniu w czym mają być gorsze od tych które są w sklepie na półce? W tym nie ma żadnych nowości. Nawet nie wspominam o tych które są na półce poza sezonem.
1
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

HTZ jednak wyszło inaczej

Następny temat

PL Realia - czyli co warto brać

WHEY premium